• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar evde çok portakal var çürüyecekler sıkıp dolaba kooiysam tazeliği kaçar mı napsam babam annem hep geldikçe almışlar bilemedim napacagımı

Annem babam tansiyon hastası. Aslında tansiyonum yükselmez benim. Her hafta kontrolde mesela 11 6 falandı düşüktü çok etkilemezdi. Dün noldu anlamadım akşamda kusmaz yediğim çorba komple çıktı.
Istisnai bir durum öyleyse,normalde çok iyiymiş. Ama yine de takip etmekte fayda var. Aslında tüm gebeler için bu böyle. Preeklampsi 20.haftadan sonra olabiliyor ve çok ciddi bir durum. Tedbir açısından tansiyon aleti yoksa her evde olmalı.

Kızlar adetime 4 gün kala beta 51 çıkmıştı 2 gün kala ise 152 3 kat artmış gözüküyor başına böyle bir şey gelen var mı?

Tam olarak kaç çıktı tansiyonunuz hemen doktorunuzu bu konuda bilgilendirin . Düzenli ölç tansiyonunu tuzu tamamen çıkar hayatından ödem olduğunda gözlerin bulanık gördüğünde aşırı bir mide yanması hissettiğinde hemen acile başvur tansiyonun 13 9 üstüne çıktığında da acile başvur bu konuyu mutlaka doktorunla paylaş . Riskli bir durum
Benim hep 13e 8 çikar ama bende de normalde yüksektir bünyem alışkın

Kızlar kahve içiyor musunuz? Ben ilk 3 ay önerilmiyo diye içmedim hiç ama canım çok istiyo bazen 🙄
Doktorum bana mutlaka ic anne icin faydali kahve dedi. Onceden su niyetine icerdim suan gunde 1 turk kahvesi veya filtre kahve ve 2 bardak cay iciyorum. Her gun de mide yanmam icin 2 maden suyu iciyorum o da cok faydaliymis

Kızlar beni dinleyin lütfen 🙏 Bende kilo verdim hiçbir şey yiyip içemedim. Yani bebeğe yetecek kadar yedim ve gerçekten de öyle oldu bebeğin gelişimi bir hafta ilerde. Ama ben o kadar aç kalmışım ki vücut direncim çok düşmüş ve idrarda hem şeker hemde keton çıktı. Bu da açlıktan ve susuzluktan olmuş. Şimdi çok zorlanarak yiyorum ve tatlı yediğim zaman sabahlara kadar yatamıyorum çok rahatsızlanıyorum. Lütfen siz zorla da olsa yiyin. Kussanız da yiyin sağlıklı şeyler yiyin hep. İnanın bu zor günler geçicek. Benim şu an hastaneye yatıp sıvı almam lazım. Çünkü bebeğe geçerse büyük problem olur. Lütfen siz dikkat edin sizde de olmasın 🙏
Son durumunuz nasıl bana da ketondan dolayı yatış verdiler

Benimde kasık agrisi ve bel agrisi cok oluyor. İlk hamileligimdede cok olmustu.
İlk hamileliğim oldugu icin biraz acemiyim endiselendim. İkili tarama testinin sonucunu göstermeye gittiğimde doktor muayne bile etmedi. Agrı normal dinlen su iç gecer dedi. İnsan tedirgin oluyor. Lekelenmem felan yok ama diyorlarya bazen rahim icinde olsada dısarı sızmayabiliyormus diye :(( cok sukur yanlış değilmişim tesekkür ederim cevap için 🙏🏻 normal demekki

Kızlar bişey sorcam ben 9+4 günlük hamileyim akşamları günde bir coraspirin kullanıyorum 12 haftaya kadar kullanacaksın dedi doktor progestan dex igne progestan fitil ve estrofem tablet bunları içiyorum 12 haftaya kadar benim sorum kan sulandırıcı iğneyi doktor ne zaman vercek acaba her tüp bebek hamileliğinde kullanılıyor mu kan sulandırıcı igne ?

Kızlar bişey sorcam ben 9+4 günlük hamileyim akşamları günde bir coraspirin kullanıyorum 12 haftaya kadar kullanacaksın dedi doktor progestan dex igne progestan fitil ve estrofem tablet bunları içiyorum 12 haftaya kadar benim sorum kan sulandırıcı iğneyi doktor ne zaman vercek acaba her tüp bebek hamileliğinde kullanılıyor mu kan sulandırıcı igne ?
Canım iğne verecek olsa şimdiye verirdi. Transfer edildiği gün başlamıştım ben.

Canım iğne verecek olsa şimdiye verirdi. Transfer edildiği gün başlamıştım ben.
Coraspini yeterli görmüştür kan pıhtılaşma sorunun yoksa🙏🏻

Back