- 12 Aralık 2023
- 898
- 825
İlk doğumun olacak cesaretsiz, iğneden bile korkan biri olarak kısmet olursa normal istiyorumKızlar doğum şekli olarak ne düşünüyorsunuz
Ben de bu sebepten iki görüşme sonrası doktor değişikliğine gittim. 12. Haftamda yeni bir doktorla devam edicem umarım her şey yolunda olureger normal istıyorsan ve doktorun sezeryan yanlısıysa yol yakınken normal destekleyen bir doktora dön. gerçekten üzücü seyler yasama sonra. daha dogrusu doktorun sezeryan yaparsa içinde suphe olmaz acaba gereklimiydi diye. çünkü cok sahit oldum doguma yakın sezeryane yonlendıren mudahalelerle daha sonra bebegın hayatı rıske gırıyor dıye sezeryane alanı. mesela bı arkadasın dogumu basladıgında normal ıstıyordu zaten dırek kesesini patlatmıs doktor. kese patladıgı için dogum yavasladı sonra da bebegın suyu yok bıraz daha beklersem enfeksıyon kapabılır ben bu rıskı almak ıstemıyorum dedi. kız da o durumda bebege bısey olur dıye hemen tamam sezeryane alın demiş. üstelik dogum sancısı da hafif gecıyormus hissetmıyordum bıle dıo nstde cıkıyor ama ben agrı duymuyorum dıodu.
Valla 2 erkek anasıyım biri 33 biri 36 haftada doğdu çevremdeki kızlarda 40 41 leri beklediler hayırlısı bakalımErkek bebekler bekletiyor da kızlar 37 den sonra başlıyor doğmaya ay geçsin şu zamanda dogumu yapsak ya
Başka belirtilerin de varsa doktora başvurabilirsiniz karın ağrısı idrarında değişiklik yada aşırı bitkinlik karnına dokunamama gibi benim öncekini hareketlerinden ve idrarımdan anlayıp hastaneye gitmiştim öğrenmiştimKızlar mide bulantım birden kesildi bu gün. İştahsız dım çok rahat tiksinmeden çorba içtim bi şey mi oldu diye endişeleniyorum. Daha önce bebeğimin kalbi durmuştu 3 hafta sonra öğrenmiş tim. O zaman da bütün belirtiler kaybolmuştu. İki gün önce gitmiştim doktora. Baya endişelenmeye başladım
Çok geçmiş olsun canım seni en iyi ben anlarımKızlar bugün çok rahatsızım aşırı derecede başım ağrıyor midem bulanıyor migrenim tuttu ağlıyorum baş ağrısından kafamı kaynar suya soktum parol içtim başımı bağladım sıkıca banamisin demiyor normalde bulanmayan midem bulanıyor şuan migrenden ne yapicam ben
ve ayrıca ben kabızlıga care bulamadım. artık sanırım eczaneye gıdıp ilac alıcam cunku bugun cocuk doguruyorum sandım. 1 saat tuvalette acı cektım. beni sezeryane alınnn diye istekte bulunabılırdım. bi an acaba ben 2 aylık değilde 9 aylık mıyım doguruyomuyum dıye dusundum fiziksel olarak mümkün olabilseydi mudahale edecektim neredeyseşimdiden soyleyeyim dogal yontemler ıse yaramıyor. ben gunde bugun hiç su içeöedim dediğim gun 2.5 - 3 li,tre su içiyorum normalde 3-4 u buluyor. oyle alıskanlıgım vardı hep cok içerim. yogurdu hep yerim. meyve falan denıyorum armut kiivi. yani akşam yemeklerinde armut yogurt falan yıyorum mesela. corba içmeye calısıyorum yemek oncesi (gerçi zaten yemegı pek yıyemıyorum bulantıdan) et falan yemıyorum neredeyse. oyle mercımek vs de yıyorum. hatta bı ara kefir hergun içiyordum dıuzenli şu sure acaba kefir mi bozuyor dedim. zeytinyagı falan hakgetire. normal ekmek bile yemıyorum yersem eger tahıllı ekmek. fırından. ayy ben gerçekten tükendim galibaa yaaa. ne *oktan bi muhabbet oldu
Ya ben normalde de kabizdim hep şimdi çok kötüyüm sabahları kayısı falan da yiyorum ama bana mısın demiyordoktora gidince sorucam bakalım
Erkek bence karın ultrasonu iseCanım banada bakar mısın
Başka belirti yok sadece mide bulantım gitti sankiBaşka belirtilerin de varsa doktora başvurabilirsiniz karın ağrısı idrarında değişiklik yada aşırı bitkinlik karnına dokunamama gibi benim öncekini hareketlerinden ve idrarımdan anlayıp hastaneye gitmiştim öğrenmiştim
Canım sakin ol hiçbir sıkıntı yok inşallah, bulantı gider gelir dalgalı bir şey bu belirti işi taaa 5+3 falandım göğüslerim olağanca şaşalı bir şekilde şişken sabahına gebelik öncesi haline dönmüştü pısıp. Ben tabi korkudan fenalık geçirecektim. Benzer şekilde 4 gün önce bulantım kesildi diye yine fenalık perileri geldi sonra hop 2 gün önce bulantılarım içimden geçti skjff rahat ol hep gürül gürül belirti yaşayacağız diye bir şey yokBaşka belirti yok sadece mide bulantım gitti sanki
Kac haftaliksinz belki azalmistir sabah geri gelir bence bulantilariniz benim bazi gunler tumKızlar mide bulantım birden kesildi bu gün. İştahsız dım çok rahat tiksinmeden çorba içtim bi şey mi oldu diye endişeleniyorum. Daha önce bebeğimin kalbi durmuştu 3 hafta sonra öğrenmiş tim. O zaman da bütün belirtiler kaybolmuştu. İki gün önce gitmiştim doktora. Baya endişelenmeye başladım
Ay vallahi benim doktorumda normal dogumdan yanayım ben öncelikle dediBen de bu sebepten iki görüşme sonrası doktor değişikliğine gittim. 12. Haftamda yeni bir doktorla devam edicem umarım her şey yolunda olurtekrar tekrar düşünmek istemiyorum bu konuyu da. Doktorun normal doğum yanlısı olması ve beni buna hazırlaması önemli isteklerimden biriydi. İlk gittiğim doktorla sorun yaşamadım fakat pek öyle biri değildi. Şimdi çok başlangıçta olduğumuz içinde doğumu konuşmak doktorlara biraz abes geliyor haliyle ama bilmiyorlar bizim her ayrıntıyı tüm detaylarıyla en başından sonuna düşündüğümüzu ve aslında bizim için çok önemli olduğunu
Bence birşey yok gibi ama için gene de rahat etmiyorsa kadın doğum aciline başvurup bebeğine bakabilirsinBaşka belirti yok sadece mide bulantım gitti sanki
1 aya söyleyecekmiş burdan yazarız bakalım tutacak mıErkek bence karın ultrasonu ise
Ben istemiyorum şahsen ilk doğum olduğu için çok korkuyormKızlar grubumuzda normal doğum isteyen ne çok annişimiz varmış harikaTecrübeler paylaşılır
Canım tehlikeli birşey değil bu belirtiler ilk haftalarda gelip gidebiliyor benimde öyleydi geçen haftalarda göğüs hasassiyetim geçmişti bende çok telaş yapmıştım ama korkulacak bişey yok sende en azından acile gidip bebişi görüp rahatlayabilirsinBaşka belirti yok sadece mide bulantım gitti sanki
8 haftalık olucaz inşallah. Ama benim gebelik hcg çok yüksek başladı kese 30 000 lerde göründü acaba diyorum yüksek başlayıp erken mi bitecek belirtilerKac haftaliksinz belki azalmistir sabah geri gelir bence bulantilariniz benim bazi gunler tum
Gun suruyo bazi gunler sadece sabah
Saol canım bakıyım duruma göreCanım sakin ol hiçbir sıkıntı yok inşallah, bulantı gider gelir dalgalı bir şey bu belirti işi taaa 5+3 falandım göğüslerim olağanca şaşalı bir şekilde şişken sabahına gebelik öncesi haline dönmüştü pısıp. Ben tabi korkudan fenalık geçirecektim. Benzer şekilde 4 gün önce bulantım kesildi diye yine fenalık perileri geldi sonra hop 2 gün önce bulantılarım içimden geçti skjff rahat ol hep gürül gürül belirti yaşayacağız diye bir şey yokAncak bu konu sende haddinden fazla strese sebebiyet veriyorsa doktora gidip bir görünürsün beybinin kalbini duyarsın rahatlar devam edersin
Valla ne yalan söyleyeyim şuan zor yazıyorum telefonun parlaklığını en düşüğe aldım ışığa bile bakamıyorum bırak sesi müzik asla dinleyemem şuan iyiki kv üst katımda oturuyor evdeki çocukları oraya yolladım istifar ettim biraz daha rahatım şuan banada kafayı sıcak suya sokmak rahatlatıyor sabahtan beridir ağlıyorum ağrıdan inan ne yapacağımı şaşırdım kv Allah razı olsun hastalanınca çok ilgilenir o aldı çocukları yemeği yedirdiÇok geçmiş olsun canım seni en iyi ben anlarımbenim de migrenim var ve maalesef sürekli başım ağrıyor hamilelikte ilk aylarda daha da tetikleniyormus. Ben migren taşı aldim eczaneden anlık rahatlatıyor sürüyorum sürekli. Onun dışında bir arkadaşım ayaklarımı sıcak suya sokmami o şekilde biraz beklememi iyi geleceğini söylemişti çaresiz kaldığından onu da denedim gerçek mi psikolojik mi bilmiyorum ama iyi geldi dene istersen. Bir de sessiz bir ortama geçip YouTubedan migren için iyi gelen müzikler var onları açıp dinleyebilirsin.