2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    250
sizin kızarıklıklar ne oldu? geçti mi? bizde yanaklarda ağız kenarı ve burun kenarında kırmızı noktalar oluyordu ya dün fark ettim artık kalmamış. kendiliğinden geçmiş ama ne zaman geçtiğini bilmiyorum. demek ki bişeye alerjisi vardı artık alıştı diye düşündüm. ilk kez yumurta beyazı verdim dün bir çay kaşığı kadar. bir sıkıntı yok gibi şimdilik. sen de denersin minik minik
Vücudu bazen 3 4 gün hiç olmuyo sonra birden kızarıyo ertesi gün yine yok oluyo hiç anlamadım neyin tetiklediğini. Yanakları da öyle bi kızarıyo pütür pütür oluyo ertesi gün geçmiş oluyo🤷‍♀️ sanki eline kemirmesi için oyuncak veya yiyecek verdiğim zaman kızarıyo yanakları. Hassas galiba😄

bebeği kafasını sağa sola sallayan var mı uyku dışında? Son bi kaç gündür sürekli kafasını sallıyo neden olabilir ya 😕

bebeği kafasını sağa sola sallayan var mı uyku dışında? Son bi kaç gündür sürekli kafasını sallıyo neden olabilir ya 😕
Ya bu da diş sancılarından olabilir mi? Kulağına vs vuruyorsa kendince uzaklaştırmak istiyor olabilir. Benim bebiş de eliyle böyle yanağını sıyırır gibi yapıyor sanki acıyı/ağrıyı götürebilecekmiş gibi.

Ya bu da diş sancılarından olabilir mi? Kulağına vs vuruyorsa kendince uzaklaştırmak istiyor olabilir. Benim bebiş de eliyle böyle yanağını sıyırır gibi yapıyor sanki acıyı/ağrıyı götürebilecekmiş gibi.
Kafasını sağa sola sallıyo elleriyle ağzını yüzünü ovuşturuyo dişten belki de bilemedim ki

var canım vakit çok var. çünkü doktor demişti ki 4 aylık da çıkabilir 1 yaşında da. belli bir zamanı yok. bence senin kızın da çıkması yakın, çünkü huysuzlukları başlamıştı di mi? damakları şiş mi? ben elimi sürdüğümde diş çıkacak yerde sertlikler hissediyordum ama çıkması baya zaman aldı. bu arada sadece bir tanesi bakınca görünüyor, diğeri hâlâ patlayamadı. elimi sürünce hissediyorum ama gözle görünmüyor
Damaklarında normal bir şişlik var yani diş gibi değil pek ya sanırım benim kız geç çıkaracak

Ya yumurta veremiyorum ki tam yumurtaya geçemedim ben korkuyorum yoğurt zaten dokunuyo baya bi kısıtladı beni bu alerji mevzusu. Sebzeleri çok severek yiyodu artık kaşığa ağzını bile açmıyo düzellir inş😑
Yaa ben bugun o migrostaki organik labneyi denedim agzını açtı baya yemek için. Eline de ekmek verdim kemire kemire anadolu cocugum ekmek peynir yedi 🤣 pek yedi sayılmaz parçalayıp attı gibi ama olsun en azından çaba var. Hiç içerik miçerik takmadım bugun🤣🤣

Yaa ben bugun o migrostaki organik labneyi denedim agzını açtı baya yemek için. Eline de ekmek verdim kemire kemire anadolu cocugum ekmek peynir yedi 🤣 pek yedi sayılmaz parçalayıp attı gibi ama olsun en azından çaba var. Hiç içerik miçerik takmadım bugun🤣🤣
Galiba biz çok takıyoruz bu mevzuyu ya 😄 benimki de ekmek kemirmeye bayılıyo korkudan veremiyorum😄

Dönem dönem olan bir şey herhalde bizimki de şaşırtıyor beni. Dün seviyordun kızımı şimdi noldu ????? 🥲
Valla aynı şey bizdede yaa. Belkide sıkılıyorlar biz gibi. Yada biz gibi bazen iştahları olmuyor biz yanlış yorumluyoruz
Vücudu bazen 3 4 gün hiç olmuyo sonra birden kızarıyo ertesi gün yine yok oluyo hiç anlamadım neyin tetiklediğini. Yanakları da öyle bi kızarıyo pütür pütür oluyo ertesi gün geçmiş oluyo🤷‍♀️ sanki eline kemirmesi için oyuncak veya yiyecek verdiğim zaman kızarıyo yanakları. Hassas galiba😄
Biz bayramdan geldigimiz gece cok kızardı pütür pütür oldu bacakları çene etrafı boyun gogus. İsilik gibi. O sabah kahvaltıya gittik bayramlaşmadıklarımızla bayramlaştık vedalaştık akşam yola cıktık ( en son anane dedeme gittik okudular iflediler ellaaam 5 -6 saatlik yolu uyudu resmen cocuk ) 🤣 bi mola verdik yemek yedik alt degiştirme emzirme. Gece bi baktık cocuk alerjik resmen ne yedi die dusunuyorum sabahta devam etti. Hatta tahinli bişey yapmıstım cok yemedi azcık ama tahin daha once yedi kaç kez. Yemedigi bişey yedirmedim bikaç güne düzeldi bende nemlendirdim. Ya ben gormeden bişey yedirdiler. Ya da başka bişey anlamadım. Gerçi mandalina somurtmuşlar kahvaltıda üstüne akmış bende dedim aa ben denettirmemiştim mandalina cok asit die ama o da somuruyo bişe demedim. Bide oyun parkına oturttular onu yalamaya çalıştı. Hayır ben mama sandalyesi örtüsü koymuşum yanına kocam beylerde dahil bebeyi kafede mama sandalyesine oturtmuslar ordaki oyuncagı yalamaya çalısıyo. Bi geldim ülen evdeki oyuncago halıya düştü die lavaboya bırakıyonuz yıkansın die de burda nie yalatıyonuz( cidden kocam beyler halıya yere düşen oyuncagı vermiyo yıkansın die 🤣🤣) hemen örtüsünü serdim ama o ara fotograf cekmişler sonradan gördüm 🤣 titiz kocam orda titizliğini unutuvermiş. Gece boyu neler neler araştırdım el ayak hast. 6. Hastalık. Bilinçaltımda kamusal alandan bulaşan ne varsa baktım🤣🤣

Bende ekmek vermek istiyorum ama korkuyorum ya pankek falan yapsam yiyebilirmi ki🤕

Benimkinin de öyle. Normalle sallayarak bile uyutmuyorum ona rağmen sürekli kafa dallıyor. Bu döneme özgü deyip takılmamaya çalışıyorum. Oyun gibi hoşuna gidiyor sallarken eğleniyor gözüküyor.

Galiba biz çok takıyoruz bu mevzuyu ya 😄 benimki de ekmek kemirmeye bayılıyo korkudan veremiyorum😄
Yaa evet bend e dedim cok mu takıyorum acaba. Demir de de öyle kardeşimin korkusuna yani evet cok onemli bi sürü cocuk geliyo kansızlık demir eksikliğinden onlarda baştan önlem almak istiyo e bide bütğn arkadaşları kendi çocuklarına ( hepsi cocuk doktoru hematolog) saglık ocagının demirini veriyo cidden yani başka hiçbişey aramamışlar ben kim köpek 🤣 temiz içerik die cocuga ne içiriyom leş gibi demir almışım. 2 haftadır vermıyom demiri hayattan sıgudu cünkü yaşama sevinci kalmadı cocugumun

Bende ekmek vermek istiyorum ama korkuyorum ya pankek falan yapsam yiyebilirmi ki🤕
Yaa ben cok oldu pankek vereli 3-5 defa yaptım ama parçalayıp atıyor pek yemıyo agzına sokuyo ama sırf ekmek kemirmesin die yaptım ben de. İlk zamanlar yogurda parçalayıp yedirdim 1 kere corbaya dograıdm kalanı. Bu hafta hiç yemedi mesela agzında geveleyip cıkarıyo ama oda bişey aslında. Yaa yemeyince gerçekten insanın hevesi falan kalmıyo bişeyde yapası gelmiyo. Ama 1-2 kere yedi mesela yaptıklarımı hemen degişik değişik şeyler yapıp koydum önüne hevese geldim🤣 dünde doktora soru cevapta benegim 7 aylık hiçbişey yemıyo demişler o da yemesini beklemıyoruz kilo alımını engellemez ana öğünümüz anne sütü 9 aya kadar eglencesine keyfi vericez demiş rahatladım bi

Yaa ben cok oldu pankek vereli 3-5 defa yaptım ama parçalayıp atıyor pek yemıyo agzına sokuyo ama sırf ekmek kemirmesin die yaptım ben de. İlk zamanlar yogurda parçalayıp yedirdim 1 kere corbaya dograıdm kalanı. Bu hafta hiç yemedi mesela agzında geveleyip cıkarıyo ama oda bişey aslında. Yaa yemeyince gerçekten insanın hevesi falan kalmıyo bişeyde yapası gelmiyo. Ama 1-2 kere yedi mesela yaptıklarımı hemen degişik değişik şeyler yapıp koydum önüne hevese geldim🤣 dünde doktora soru cevapta benegim 7 aylık hiçbişey yemıyo demişler o da yemesini beklemıyoruz kilo alımını engellemez ana öğünümüz anne sütü 9 aya kadar eglencesine keyfi vericez demiş rahatladım bi
Ya 9 aydan sonrada yemezlerse😂😂😂

Yaa evet bend e dedim cok mu takıyorum acaba. Demir de de öyle kardeşimin korkusuna yani evet cok onemli bi sürü cocuk geliyo kansızlık demir eksikliğinden onlarda baştan önlem almak istiyo e bide bütğn arkadaşları kendi çocuklarına ( hepsi cocuk doktoru hematolog) saglık ocagının demirini veriyo cidden yani başka hiçbişey aramamışlar ben kim köpek 🤣 temiz içerik die cocuga ne içiriyom leş gibi demir almışım. 2 haftadır vermıyom demiri hayattan sıgudu cünkü yaşama sevinci kalmadı cocugumun
Çok araştırınca insanın kafası karışıyo bazen çok bilmek iyi değil galiba ya😄 ben çok bunaldım bu ek gıda meselesinden onu verme bunu verme şöyle yesin böyle yemesin bilmem ne aaaaaaaaa

kulağı boğazı ağrıyor olabilir mi? öyle diyolardı, kulağı ağrıyınca başını sallarmış bebekler
Ama mutluyken yapıyo sanki ya böyle biri heyecanlandırınca özellikle. Alt dudağını içeri alıyo gülerek hııııı diye ses çıkarıyo bi de bizi mi taklit ediyo acaba

Back
X