2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Takıyla yatamam normalde bi gece saatimi çıkarmadım ne kadar uyuyorum diye bakmak için. Koca gece toplamda sadece 50 dk derin uyku uyumuşum

Kızlar atak dönemi heralde ya. Sürekli ağlıyor. Sizin bebekleriniz gibi uyumuyor uyusa bile 5 dk sonra hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyanıyor. Tam tekrar uyutuyorum yeniden başlıyor. Sürekli yeni bir döneme giriyoruz daha tam öğrendim çözdüm diyorum yeni atakla yeniden başa sarıyorum.

Bundan sonraki 11 hafta sonra, diğer haftalarda 9 haftaya bir atak var yani 2 yaşına kadar tamam oldu diyemiyoruz, 2 yaşta da sendrom var ne bileyim ya amaaan

Eklentiler

• IMG_8685.jpeg
    53,8 KB · Görüntüleme: 40
kızlar ya (özellikle ek gıdaya geçen prematüre anneleri) doktor bize ek gıdaya geçin dedi ama düzeltilmiş 5 ay 10 günlük, kronolojik olarak 6 buçuk aylık olduk biz. gelişim olarak 6 ayı dolmadı yani. acaba hazır değil miydi diye düşünüyorum. çünkü yemeklerin yemek olduğunu anlamıyor gibi henüz. kaşığı götürdüğümde ağzını açmıyor ama ağzına yemeği bıraktıktan sonra tükürmeden güzelce yutuyor. bilemedim ya devam etsem mi yoksa en azından 6 ay dolana kadar beklesem mi :/ sizinkiler nasıl?

Yok canım ilk haftalarda sebze verdim ben sanırım damağına yapışıyor o hissi sevmedi 2 hafta ağzını açmadı ne zaman yoğurda geçtik o zaman açmaya başladı Yani tadını sevdiği şeye açar o da merak etme. Erken falan da değil çok normal aylardır sıvı besleniyor ilk kez katı bir şeyler geliyor garipsiyor. Emmeyi öğrendiği gibi yemeyi de öğrenecek annesi

Böyle maalesef emziriyorum emdiği halde kalmak istiyor kımıldattığım an uyanıyor yatağına koyup uyutsam en fazla 10 dakika sonra geri uyanıyor çünkü yüz üstü dönüyor. Kendi yanımda yatırsam hiç hoşlanmıyor illa kucakta duracak çok yoruldum.

Geçmiş olsun, deneyeceğim ben de umarım işe yarar da biraz uyurum
Büyüdükleri için artık kafası düşüyor tabi. Altına yastık koyun başına gelen yerin. İnşallah uyursunuz. Ben çoğunlukla kucağımda uyutuyorum. Bu arada kendime geçtiğim bir kıyak

ay öyle mi diyorsun içimi rahatlattın osman gönüal'ı dinledim, o da diyor işte önündeki şeyin besin olduğunu bilmesi lazım filan. kafam karışmıştı. bıraksam mı dedim hatta. bugün patates püresi verdim. ağzına ne versem yutuyor güzelce, dudaklarını da yalıyor ama kaşığı ağzına götürürken bi heyecan filan yok hani memeyi görünce olduğu gibi olmuyor. bu yüzden erken mi diye düşünmüştüm

Benim ki 4.5 aylık düzeltilmiş hali. Dediğin gibi ağzını açmıyor, benimki diline değerse onu eliyle temizliyor . Öyle öyle öğrenecek diye düşünüyorum zaten tadım bunlar. Normal zamanında geçen bebeklerde hemen yemiyor diye konuştu arkadaşlarım. Belki iştahlı bebekler farklıdır ama ben devam edeceğim vermeye. Mama ile beslenen bebeklere 4. Ayda başlıyorlar tadımlara. Erken olduğunu düşünmedim o yüzden.

Bu arada benim bebe gündüz uykusunu yarım saat uyuduğunda çok neşeli uyanıyo ama 1 saat uyursa çok mutsuz oluyo bir türlü ayılamıyo ağlıyo böyle olan var mı?
Yarım saat uyuyup uyanmaua alışmıştır devam esip 1 saay oluncada derin dalıyordur uyanınca devam etmek istiyordur uykuya canım

ya ben hiç yakından görmedim nasıl geçiriyor bebekler bu süreci falan. sadece internette yazılanları okuyunca bizim durumumuz yeterli değil gibi gelmişti ama evet düşününce emmeyi de bilmiyordu, sonradan öğrendi. ben de devam edeyim öyleyse. herhalde beklentim uçak geliyoooo falan deyip ağzına kaşığı sokmaktı kdkjdjd

Ya onu annem denedi, aslında oyunlar ile önerilmiyor desem de uçak falan derken biraz ağzını açtırdı ama dikkati dağılınca hemen püüü diye çıkarttı. Tadımlar bitince verdiğimiz şeylerin tadını da güzelleştircez karışımlarla. Daha rahat yiyecekler diye düşünüyorum.

Yatağında uyumaya alıştıracaksınız kızçeler. Popoya patpatt piş pişş. Direnicek ama almaycaksınız.
Kız yazması ne kolay
Bizimki sesi kısılana kadar aglıyor gözlerindeki yaş bitene kadar akıyo yatak ıslanıyoo. Pat pat piş piş dedikçe şiddetleniyo ve saatlerce direnebiliyor.

Kız yazması ne kolay
Bizimki sesi kısılana kadar aglıyor gözlerindeki yaş bitene kadar akıyo yatak ıslanıyoo. Pat pat piş piş dedikçe şiddetleniyo ve saatlerce direnebiliyor.
Normalde nasıl uyutuyorsunuz canım ? Ben kucağımda mayıştırığ gözü açıkken bırakıp pişş diyorum. Direk yatağına koyunca zor oluyor uzun sürüyor uyuması. Yatakta ağladı mı alıyorsun kucağına şişş diyip sakinleştiripp poposuna vurr geri koy. Tekrar mı ağladı tekrarrr al uyumadan kucağında geri koy mayışık. Merak etme alışıcak 3 günde

A adenliya ben de yapamıyorum aşırı ağlıyo katılana kadar. Kucağıma alsam bile sakinleşmiyo o zaman. Kıyamıyorum ne yalan söyliyim

A adenliya ben de yapamıyorum aşırı ağlıyo katılana kadar. Kucağıma alsam bile sakinleşmiyo o zaman. Kıyamıyorum ne yalan söyliyim
Kızlarrr kanmayın bunlara yatakta uyuyamam diye ağlıyor şimdi kıyamazsanız ilerde hiç yatmaz. 0 3 ayı geçirdik. 4 5 bitti büyüdüler artık. Mayışık bırakın direk uyuması için 6 yı doldurucam. Siz bilirsiniz elbette ben nefes alın diye söylemek istedim kucaktayken iş yapılmıyor ki. Yarım saat yatağında uyuyunca nefes alıyorum ben. Yatağına alıştığı için içinde de 5 10 dakka oyalanıyor. Hatta odada işim varsa merabaaa anneeem diyyip çamaşır katlıyorum. Başarırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…