Alışır bacım alışır. Direnicek tabi bunca zaman memeyle uyumuş. Benimki emzik emmez sadece uyku vaktinde alıyor öyle alıyor. Yatağına direk koyarsam da atıyor huysuzluk yapıp sakinleşmesi için kucağımda mayıştırıp kıyuyorum. Uyku geçişinde uyanıyor mesela tekrar destek istiyor uzaması içik hafif uykuda uyanıyır. Geçicek napalım. 4 kere uyuyor gündüzleri. Yarım saat uyurdu bazen uzatıyorum 1 1 buçuk saate tabi o ara başına gidnce benim iş kalıuor. Bu aralar yatakta dönmüyor uykuya mesela kucağıma alıyorum. Son uykusundan 6 7 arası kalkıyor. Son uyku kısa oluyor. İlk uyku da kahvaltı sonra ev toplama sonra yemek yapıyorum. Temennin kendi kendine 2 saat uyumasıAynen emzirme danışmanı bana emzik vermezsen emzik olacaksın dedi. Emzirirken son anda memeden çıkar emziği tak kucağında sıcaklığınla pışpışla ayakta dedi. Olmadı tabi.
Bebekler çok çabuk bir şeyleri rutin haline getiriyorlar bende sonradan anladım bunu, memede uyumak çok büyük bir alışkanlık olmuş sanırım kademeli olarak azaltmaya çalışsanız acaba bırakır mı diye düşündüm birazcık ağlar sizde kucakta gezdirseniz yatışır mı acaba muhakkak denemişsinizdir çok şeyi ama aklıma geleni yazdımBu gece de sabah oldu ama ben de eşim de bittik. Her yatırmadan 15 dk sonra ağladı, aldım emdi bıraktım yine ağladı. Mama veriyor eşim, bitince yine ağlıyor. Yanımda yatırayım dedim ona da ağladı. Ağladı da ağladı. İstiyor ki ben hep oturur durumda emzireyim, meme de ağzında dursun. O uyuyor kucağımda ama benim ne dermanım kaldı ne gözümün feri. Bugün artık geçmeyeceğine inandım, kızım buna alıştı ve alışkanlıktan ağlıyor. Bi şekilde gündüz memede uykuyu bıraktırmayı denicem artık, çünkü gerçekten bedenim kaldırmıyor. Normal de gelmiyor. Çok çaresizim
Çoğu doktorda bebekler ağlasın korkmayın diyor. Bu seferde ağladım bak meme verdi kucağına aldı diye öğrenirlermişBebekler çok çabuk bir şeyleri rutin haline getiriyorlar bende sonradan anladım bunu, memede uyumak çok büyük bir alışkanlık olmuş sanırım kademeli olarak azaltmaya çalışsanız acaba bırakır mı diye düşündüm birazcık ağlar sizde kucakta gezdirseniz yatışır mı acaba muhakkak denemişsinizdir çok şeyi ama aklıma geleni yazdım
Aynı durumdayızAyyy kızlar bu 4. Ay aşısından sonra bu çocuk beni perişan etti ya hep huysuz huzursuz uykusu var uyuyamıyor uyuduğunda yarım yamalak uyuyor emzik ağızdan düşüyor ağlamaya başlıyor bizde durum çok fena
Haklisin dün gece artık eşimden yardım istedim kendim yapamadim. Youtubedan bi masaj videosu izledik bastıra bastıra yaptı. Sertlikler yumuşayıncaya kadar ağladımMasajda kendimize çok kıyamıyoruz. Emzirme danışmanı ebe bir sıktı mememi o zaman anladım
Sıcak duş alın. Kanallar yumuşasın. Bastıra bastıra aşağıya doğru yukardan açın. Baya kızarıyordu memem bunları yaparken.zaten siz dokunmadan kızarıksa iltihaplanmış olabilir. Sonra bebişi koltuk altınıza alın ters emzirme yapın. Sürekli emzirin o memeden. Memenin ucunda nokta kadar beyazlık varsa o tıkıyordur. O memeden emzirmeye devam edin. Geçiyor.
Karbonatın faydası olmadi. Şurup geçirdi demek istedim.Daydası olmadıysa nasıl geçti
KesinlikleHaklisin dün gece artık eşimden yardım istedim kendim yapamadim. Youtubedan bi masaj videosu izledik bastıra bastıra yaptı. Sertlikler yumuşayıncaya kadar ağladımmasajdan sonra sağım yapıp emzirince geçti çok şükür. Cok zormuş. Kimsenin başına gelmesin
Kilo aldırma mamalarından mı veriyordun? Onun tadı kötü, tatlandırıcı gerekebilir diyordu sanırım Osman Gönlüal.Ya bebeğim yine az kilo almış çok canım sıkkın. Mamayı bıraktık sayılır almıyor çünkü, verdiğimizde bitirmiyordu 30-40 anca içiyordu, son günlerde de hiç istememeye başladı zaten. Çiş sayısı da en az 6-7 (sık değiştirsem belki 9-10). Doktorumuz huzurlu bebek nörolojik sıkıntısı yok boyu gelişimi iyi telaş yapacak bi şey yok diyor ama ben anlamıyorum niye böyle ya. Görüntüsü de tombul görünüyor yani zayıf bi bebek değil ama tartıda hep düşük çıkıyor canım çok sıkılıyo ya
Doktorun iyi diyorsa can sıkacak birşey yok bunda şu an bebiş kaç kilo ki az diyorsun aylık kaç kilo alıyorYa bebeğim yine az kilo almış çok canım sıkkın. Mamayı bıraktık sayılır almıyor çünkü, verdiğimizde bitirmiyordu 30-40 anca içiyordu, son günlerde de hiç istememeye başladı zaten. Çiş sayısı da en az 6-7 (sık değiştirsem belki 9-10). Doktorumuz huzurlu bebek nörolojik sıkıntısı yok boyu gelişimi iyi telaş yapacak bi şey yok diyor ama ben anlamıyorum niye böyle ya. Görüntüsü de tombul görünüyor yani zayıf bi bebek değil ama tartıda hep düşük çıkıyor canım çok sıkılıyo ya
Sma hipp golden goat hepsini denedik ayırt etmeden içiyordu ama artık mama istemiyor. Yani doymadığını düşünmüyorum çişli bezi en az 7-8. Bi de Aptamil prosyno deneyeceğim ama istemiyor ki. Niye böyle anlam veremiyorumKilo aldırma mamalarından mı veriyordun? Onun tadı kötü, tatlandırıcı gerekebilir diyordu sanırım Osman Gönlüal.
Ya doktor diyorsa doğru biliyorsun. Bünye meselesi diyorlar çoğuna. Boyu kilosu yerindeyse, sağlıklıysa kendini ikna etmen lazım.
4110 doğdu. 3690’a düştü. 2 aylıkken 4880’di. Şu an tam 3 aylık 5140 :/Doktorun iyi diyorsa can sıkacak birşey yok bunda şu an bebiş kaç kilo ki az diyorsun aylık kaç kilo alıyor
ne kadar kilo almış canım. aslında anlattıklarına bakılırsa kilo sıkıntısı yok gibi. sen neden böyle düşünüyorsun?Ya bebeğim yine az kilo almış çok canım sıkkın. Mamayı bıraktık sayılır almıyor çünkü, verdiğimizde bitirmiyordu 30-40 anca içiyordu, son günlerde de hiç istememeye başladı zaten. Çiş sayısı da en az 6-7 (sık değiştirsem belki 9-10). Doktorumuz huzurlu bebek nörolojik sıkıntısı yok boyu gelişimi iyi telaş yapacak bi şey yok diyor ama ben anlamıyorum niye böyle ya. Görüntüsü de tombul görünüyor yani zayıf bi bebek değil ama tartıda hep düşük çıkıyor canım çok sıkılıyo ya
Normal bir kilo düşük değil ayına göre boşuna telaş ediyorsun önemli olan gelişimi ve sağlığı4110 doğdu. 3690’a düştü. 2 aylıkken 4880’di. Şu an tam 3 aylık 5140 :/
Ne kadar almışYa bebeğim yine az kilo almış çok canım sıkkın. Mamayı bıraktık sayılır almıyor çünkü, verdiğimizde bitirmiyordu 30-40 anca içiyordu, son günlerde de hiç istememeye başladı zaten. Çiş sayısı da en az 6-7 (sık değiştirsem belki 9-10). Doktorumuz huzurlu bebek nörolojik sıkıntısı yok boyu gelişimi iyi telaş yapacak bi şey yok diyor ama ben anlamıyorum niye böyle ya. Görüntüsü de tombul görünüyor yani zayıf bi bebek değil ama tartıda hep düşük çıkıyor canım çok sıkılıyo ya
Persentile göre normal aslında kilosu kaç gr almış bu ay4110 doğdu. 3690’a düştü. 2 aylıkken 4880’di. Şu an tam 3 aylık 5140 :/
Dimi anlattıklarıma göre kilo sıkıntısı olmaması lazım. Ama geçen ay 4880 bu ay 5140. Çok az oluyor 500 gr bile değil :/ne kadar kilo almış canım. aslında anlattıklarına bakılırsa kilo sıkıntısı yok gibi. sen neden böyle düşünüyorsun?
Ayına göre evet ama doğum kilosuna göre bakıyorum ve aylık almasına bakıyorum hep en azından 500 gr üstüydü şimdi 500 gr bile değilNormal bir kilo düşük değil ayına göre boşuna telaş ediyorsun önemli olan gelişimi ve sağlığı
A adenliyaDimi anlattıklarıma göre kilo sıkıntısı olmaması lazım. Ama geçen ay 4880 bu ay 5140. Çok az oluyor 500 gr bile değil :/
Anormal bir durum olsa sana takviye vermeni söylerdi doktorlar ebemiz bize şişman çocuk istemiyoruz sağlıklı çocuklar istiyoruz demişti senin bebiş gayette sağlıklıAyına göre evet ama doğum kilosuna göre bakıyorum ve aylık almasına bakıyorum hep en azından 500 gr üstüydü şimdi 500 gr bile değilyani neden kilosu bu kadar yavaş asla anlam veremiyorum sütüm de var ebelere göre her sıktığımda geliyor ama durum bu anlamıyorum