2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Aynen emzirme danışmanı bana emzik vermezsen emzik olacaksın dedi. Emzirirken son anda memeden çıkar emziği tak kucağında sıcaklığınla pışpışla ayakta dedi. Olmadı tabi.
Alışır bacım alışır. Direnicek tabi bunca zaman memeyle uyumuş. Benimki emzik emmez sadece uyku vaktinde alıyor öyle alıyor. Yatağına direk koyarsam da atıyor huysuzluk yapıp sakinleşmesi için kucağımda mayıştırıp kıyuyorum. Uyku geçişinde uyanıyor mesela tekrar destek istiyor uzaması içik hafif uykuda uyanıyır. Geçicek napalım. 4 kere uyuyor gündüzleri. Yarım saat uyurdu bazen uzatıyorum 1 1 buçuk saate tabi o ara başına gidnce benim iş kalıuor. Bu aralar yatakta dönmüyor uykuya mesela kucağıma alıyorum. Son uykusundan 6 7 arası kalkıyor. Son uyku kısa oluyor. İlk uyku da kahvaltı sonra ev toplama sonra yemek yapıyorum. Temennin kendi kendine 2 saat uyuması

Reactions: Gao
Bebekler çok çabuk bir şeyleri rutin haline getiriyorlar bende sonradan anladım bunu, memede uyumak çok büyük bir alışkanlık olmuş sanırım kademeli olarak azaltmaya çalışsanız acaba bırakır mı diye düşündüm birazcık ağlar sizde kucakta gezdirseniz yatışır mı acaba muhakkak denemişsinizdir çok şeyi ama aklıma geleni yazdım

Çoğu doktorda bebekler ağlasın korkmayın diyor. Bu seferde ağladım bak meme verdi kucağına aldı diye öğrenirlermiş

Haklisin dün gece artık eşimden yardım istedim kendim yapamadim. Youtubedan bi masaj videosu izledik bastıra bastıra yaptı. Sertlikler yumuşayıncaya kadar ağladım masajdan sonra sağım yapıp emzirince geçti çok şükür. Cok zormuş. Kimsenin başına gelmesin

Ya bebeğim yine az kilo almış çok canım sıkkın. Mamayı bıraktık sayılır almıyor çünkü, verdiğimizde bitirmiyordu 30-40 anca içiyordu, son günlerde de hiç istememeye başladı zaten. Çiş sayısı da en az 6-7 (sık değiştirsem belki 9-10). Doktorumuz huzurlu bebek nörolojik sıkıntısı yok boyu gelişimi iyi telaş yapacak bi şey yok diyor ama ben anlamıyorum niye böyle ya. Görüntüsü de tombul görünüyor yani zayıf bi bebek değil ama tartıda hep düşük çıkıyor canım çok sıkılıyo ya

Kesinlikle

Kilo aldırma mamalarından mı veriyordun? Onun tadı kötü, tatlandırıcı gerekebilir diyordu sanırım Osman Gönlüal.
Ya doktor diyorsa doğru biliyorsun. Bünye meselesi diyorlar çoğuna. Boyu kilosu yerindeyse, sağlıklıysa kendini ikna etmen lazım.

Doktorun iyi diyorsa can sıkacak birşey yok bunda şu an bebiş kaç kilo ki az diyorsun aylık kaç kilo alıyor

Sma hipp golden goat hepsini denedik ayırt etmeden içiyordu ama artık mama istemiyor. Yani doymadığını düşünmüyorum çişli bezi en az 7-8. Bi de Aptamil prosyno deneyeceğim ama istemiyor ki. Niye böyle anlam veremiyorum

Reactions: Gao
ne kadar kilo almış canım. aslında anlattıklarına bakılırsa kilo sıkıntısı yok gibi. sen neden böyle düşünüyorsun?

Ne kadar almış

Normal bir kilo düşük değil ayına göre boşuna telaş ediyorsun önemli olan gelişimi ve sağlığı
Ayına göre evet ama doğum kilosuna göre bakıyorum ve aylık almasına bakıyorum hep en azından 500 gr üstüydü şimdi 500 gr bile değil yani neden kilosu bu kadar yavaş asla anlam veremiyorum sütüm de var ebelere göre her sıktığımda geliyor ama durum bu anlamıyorum

Anormal bir durum olsa sana takviye vermeni söylerdi doktorlar ebemiz bize şişman çocuk istemiyoruz sağlıklı çocuklar istiyoruz demişti senin bebiş gayette sağlıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…