Sütünü sağıp miktarına baktın mı canım ? Benimde bi ara bebeğimin kilo aşını durdu. Bezide iyiydi ama onuda yanlış bakıyormuşum. 3 saatte 1 dolu olucak bezi. Komple mavi ve ağır olmalı emdiğinde ki miktarı öyle anlarsın. Ben bi sağdım 30 cc çıkıyor şok oldum sütüm azalmış. Sağıp verdim 105 gram aldı 10 günde. 30 günde 300 küsür yapıyor. Doktor mama ver dedi ama mesela tam acıktığında vermeyi dene emdi ya 3 saar sonra ver bakalım ne olucak. O ara bende dinlendim güzelce süt sağıp arttırmaya çalıştım en son 27 günde 810 gram almıştı. Geçer merak etme ama doktorunun önemsememesine şaşırdım benim ki olmaz az sütünü arttıralım diyip takip etti. Dinlen kendine gel bol su iç sağ ver dikkat et 1 ay toparlar.Ayına göre evet ama doğum kilosuna göre bakıyorum ve aylık almasına bakıyorum hep en azından 500 gr üstüydü şimdi 500 gr bile değilyani neden kilosu bu kadar yavaş asla anlam veremiyorum sütüm de var ebelere göre her sıktığımda geliyor ama durum bu anlamıyorum
Aman yahu seninki boya vermiş. 6 kg çok güzel dört aylık bebeğe. Doktor ne diyo?65 cm olmuş 6 kilo olabildi daha
450 gr almış yaa. Aslında mememe karşı iştahlı, gündüz memede genelde. Hiç açlık belirtisi de yok. Bezi hep dolu, yani çiş sayısı epey bol, iki saatte bir değişsem 10 üstü olur yani ben genelde 3,5-4 saatte bir değiştiriyorum. Ben evdeki tartıyla tarttım demin kiwi bebek tartısı, sabit durmadığı için tartamıyordum ama demin sabit durdu 5325 çıktı. Acaba doktorun tartısında mı bi şey vardı anlamıyorum ki yaNe kadar almış canım ? İstahsızdır etradı keşfediyorlar istemiyordur canını sıkma. Bazen benimki 5 dakka emiyor bezi dolu bazen 20 dakka emiyor bakıyorum 1 kere işemiş belli ol uyor onların ne kadar içtiği
Ya evet doydu dediğimde bile mamayı bitirince üzülüyordum ki Tülin hanım bana demişti ki sevdiğin bi tatlıyı çok tokken bile olsa yiyebilirsin o da öyledir demişti. Ama artık hiç mama istemeyince mutlu oluyorum sütümle doyuyor demek diye. Haftaya gene bi gelin bakalım dedi doktorumuz bakalımYapısı öyle olacak demek ki çok güzel bir gelişme bak mama almıyor sütün yetiyor sende takılma artık buna
Sütü sağmanın miktarla bir ilgisi olmadığını söyledi görüştüğüm ebeler canım. Zaten benim süt kanallarım geride, makineler iyice masaj yapmadan süt çıkarmıyor. Gündüz de hep emzirdiğim için sağamıyorum. 30-40 çıkıyor en fazla. Ama göğsümü ne zaman sıksam süt fışkırıyor hep. Tülin hanıma acaba sağarak artırmayı denesem mi dedim, hayır hiç gerek yok sütün çok iyi, zaten aranızda çok güzel bi uyum var sağarak araya yapay bi şey sokmayalım dedi. Zaten süt kaliteli olsun diye çok iyi besleniyorum tüm kan değerlerim yerinde :/ doktorum üç ayrı doktora da danıştı ben mi bi şey kaçırıyorum diye, onlar da bebeğin genel durumu vs değerlendirip sorun yok alır kilo vs dediler. Bezler de 2 saate filan doluyor bu arada. Ama bu tartı işi çok canımı sıkıyorSütünü sağıp miktarına baktın mı canım ? Benimde bi ara bebeğimin kilo aşını durdu. Bezide iyiydi ama onuda yanlış bakıyormuşum. 3 saatte 1 dolu olucak bezi. Komple mavi ve ağır olmalı emdiğinde ki miktarı öyle anlarsın. Ben bi sağdım 30 cc çıkıyor şok oldum sütüm azalmış. Sağıp verdim 105 gram aldı 10 günde. 30 günde 300 küsür yapıyor. Doktor mama ver dedi ama mesela tam acıktığında vermeyi dene emdi ya 3 saar sonra ver bakalım ne olucak. O ara bende dinlendim güzelce süt sağıp arttırmaya çalıştım en son 27 günde 810 gram almıştı. Geçer merak etme ama doktorunun önemsememesine şaşırdım benim ki olmaz az sütünü arttıralım diyip takip etti. Dinlen kendine gel bol su iç sağ ver dikkat et 1 ay toparlar.
Gelişimi güzel ama kilosu düşük dedi en sonAman yahu seninki boya vermiş. 6 kg çok güzel dört aylık bebeğe. Doktor ne diyo?
Sütünü sağıp miktarına baktın mı canım ? Benimde bi ara bebeğimin kilo aşını durdu. Bezide iyiydi ama onuda yanlış bakıyormuşum. 3 saatte 1 dolu olucak bezi. Komple mavi ve ağır olmalı emdiğinde ki miktarı öyle anlarsın. Ben bi sağdım 30 cc çıkıyor şok oldum sütüm azalmış. Sağıp verdim 105 gram aldı 10 günde. 30 günde 300 küsür yapıyor. Doktor mama ver dedi ama mesela tam acıktığında vermeyi dene emdi ya 3 saar sonra ver bakalım ne olucak. O ara bende dinlendim güzelce süt sağıp arttırmaya çalıştım en son 27 günde 810 gram almıştı. Geçer merak etme ama doktorunun önemsememesine şaşırdım benim ki olmaz az sütünü arttıralım diyip takip etti. Dinlen kendine gel bol su iç sağ ver dikkat et 1 ay toparlar.
Sagımdaki miktar dogru değil ya. Ben 30 cc yi kendimi yırtarak sagdıgım gun boyu sagıp toplam z50-60 cc cıkardıgım ay benim bebe %40 kilo artısı yaptı. Ve 7-8 dk emiyordu sadce. Nerdeyse yarısı kadar kilo artırdı obez olcak dediler. Bebek belki mimuon belki boyu uzun/kısa. Hepimiz nası farklıysak onlarda farklı. Bizi mutlu edecek kilolar maalesef sonradan canımızı sıkacak. Zayıflasım die ugrascazSütü sağmanın miktarla bir ilgisi olmadığını söyledi görüştüğüm ebeler canım. Zaten benim süt kanallarım geride, makineler iyice masaj yapmadan süt çıkarmıyor. Gündüz de hep emzirdiğim için sağamıyorum. 30-40 çıkıyor en fazla. Ama göğsümü ne zaman sıksam süt fışkırıyor hep. Tülin hanıma acaba sağarak artırmayı denesem mi dedim, hayır hiç gerek yok sütün çok iyi, zaten aranızda çok güzel bi uyum var sağarak araya yapay bi şey sokmayalım dedi. Zaten süt kaliteli olsun diye çok iyi besleniyorum tüm kan değerlerim yerinde :/ doktorum üç ayrı doktora da danıştı ben mi bi şey kaçırıyorum diye, onlar da bebeğin genel durumu vs değerlendirip sorun yok alır kilo vs dediler. Bezler de 2 saate filan doluyor bu arada. Ama bu tartı işi çok canımı sıkıyor
Hoşgeldin 4 ay uyku gerilemesiArkadaşlar 4 ayın dolmasıyla birlikte büyün düzen bozuldu önceden uyutmam en fazla 1 saat sürüyodu ve sadece memede olması yetiyodu. 3 saat uğraşıyorum bütün akşamım çocuğu gece uykusuna geçirmeye çalışmamla geçiyo emiyo bırakıyo emiyo bırakıyo uyumuyo. Sallama ve emzirme dışında nasıl uyutuyosunuz?
Bizim hayatımızda değişen hiçbir şey olmadı ya en geç 10 10 buçuk gibi derin uykuya geçerdi ben de işlerimi yapardım ütü yemek vs ama artık 12 1i buluyo uyuması ve aşırı uğraşıyorum sallamaya da hiç alışmadığı için salladığımda napıyo bu deli der gibi bakıyo meme uçlarım acıdı artık damağıyla ezip çekiştiriyo bi deHoşgeldin 4 ay uyku gerilemesiBen saat konusunu saldım canım uyumuyor mu alıyorum götürüyorum babasının yanına babasıyla oynuyor gülüyor iyice yoruluyor uykudan gözünü açamıyor o zaman alıyorum emziriyorum uyuyor. Ama o eski 3-4 saat uykuları kalmadı kesintisiz taş çatlasın 2 saat uyuyor. Ben işe başladığım için doktorum ayrılık anksiyetesi başlamış olabilir dedi.
Peki mama önerdi miGelişimi güzel ama kilosu düşük dedi en son
Aynen sağıma hiç bakma dedi görüştüğüm tüm ebeler. Haftaya kontrol var bakalım mama vermeyi deneyeceğim az önce almadı beni emerek uyuduSagımdaki miktar dogru değil ya. Ben 30 cc yi kendimi yırtarak sagdıgım gun boyu sagıp toplam z50-60 cc cıkardıgım ay benim bebe %40 kilo artısı yaptı. Ve 7-8 dk emiyordu sadce. Nerdeyse yarısı kadar kilo artırdı obez olcak dediler. Bebek belki mimuon belki boyu uzun/kısa. Hepimiz nası farklıysak onlarda farklı. Bizi mutlu edecek kilolar maalesef sonradan canımızı sıkacak. Zayıflasım die ugrascazaylık kilo takibi belki cok
UyutamıyorumArkadaşlar 4 ayın dolmasıyla birlikte büyün düzen bozuldu önceden uyutmam en fazla 1 saat sürüyodu ve sadece memede olması yetiyodu. 3 saat uğraşıyorum bütün akşamım çocuğu gece uykusuna geçirmeye çalışmamla geçiyo emiyo bırakıyo emiyo bırakıyo uyumuyo. Sallama ve emzirme dışında nasıl uyutuyosunuz?
Yok emzirmeye devam bol proteinli beslen dedi bu aylar mamaya en çok geçilen zamanlarmış ven önermiyorum dediPeki mama önerdi mi
Kız memede uyusa keşke mememi çekiştirip duruyo 5 dk emiyo kafayı çevirip agu bugu diyo dönüyo 2 dk daha emiyo tekrar agu bugu böyle böyle 2 3 saat geçiyo çok zor uyuyoUyutamıyorumgeceleri hep memede uyuyor
Senin bebe ne durumda sünnet sonrası zor oldu mu? Biz de planlıcaz bu yakın zamanda yaptırmamız lazım emeklemeye başlamadanSagımdaki miktar dogru değil ya. Ben 30 cc yi kendimi yırtarak sagdıgım gun boyu sagıp toplam z50-60 cc cıkardıgım ay benim bebe %40 kilo artısı yaptı. Ve 7-8 dk emiyordu sadce. Nerdeyse yarısı kadar kilo artırdı obez olcak dediler. Bebek belki mimuon belki boyu uzun/kısa. Hepimiz nası farklıysak onlarda farklı. Bizi mutlu edecek kilolar maalesef sonradan canımızı sıkacak. Zayıflasım die ugrascazaylık kilo takibi belki cok
evet sonradan gördüm kilo alım sürecini. doğum kilosu baya üst normale yakın di mi? acaba doğum kilosunun çok olmasıyla ilgisi olabilir mi? yani zaten tombiş bi bebek olarak doğduğu için daha yavaş kilo alıyor gibi bi durum var mı acaba. tamamen fikir yürütüyorum tabii hiç bilgim yokDimi anlattıklarıma göre kilo sıkıntısı olmaması lazım. Ama geçen ay 4880 bu ay 5140. Çok az oluyor 500 gr bile değil :/
Bence diş sıkıntıları başlamış canım o yüzden olabilirBizim hayatımızda değişen hiçbir şey olmadı ya en geç 10 10 buçuk gibi derin uykuya geçerdi ben de işlerimi yapardım ütü yemek vs ama artık 12 1i buluyo uyuması ve aşırı uğraşıyorum sallamaya da hiç alışmadığı için salladığımda napıyo bu deli der gibi bakıyo meme uçlarım acıdı artık damağıyla ezip çekiştiriyo bi de
Olabilir her şeyi ağzına sokmaya çalışıyo zatenBence diş sıkıntıları başlamış canım o yüzden olabilir