- 17 Temmuz 2022
- 3.116
- 2.735
- 30
Kİlolu doğduğu için olabilir mi acaba ya aylık aldığı gr 500ün altına istemeyiz diyolar ama kilosu ayına göre iyi zaten dur bakalım bu ay ne olacak bebeğinin kilosu iyi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kİlolu doğduğu için olabilir mi acaba ya aylık aldığı gr 500ün altına istemeyiz diyolar ama kilosu ayına göre iyi zaten dur bakalım bu ay ne olacak bebeğinin kilosu iyi
Zaten mama veriyorduk 2 haftalıktan beri ama özellikle 1,5 aydır hiç bitirmiyor ki. Siz yine de vermeyi deneyin dedi. Az önce 60 cc yaptım istemedi, zar zor ağzını açtı 30 içti bıraktı. Yani doymasa içmez mi hepsiniAnormal bir durum olsa sana takviye vermeni söylerdi doktorlar ebemiz bize şişman çocuk istemiyoruz sağlıklı çocuklar istiyoruz demişti senin bebiş gayette sağlıklı
Evet ebe Tülin bulur da öyle diyor, hayır görüntüsü de zayıf değil tombik görünüyor yüzü kolu bacağı. Ama her doktor kontrolünden sonra çok kötü hissediyorum ya besleyemiyorum gibiKİlolu doğduğu için olabilir mi acaba ya aylık aldığı gr 500ün altına istemeyiz diyolar ama kilosu ayına göre iyi zaten dur bakalım bu ay ne olacak bebeğinin kilosu iyi
Emziği hiç tutmuyor ki ağzındayken çekeyim. Evet gece de gündüz uyuduğu gibi uyumak istiyor. Beyaz gürültü ve pış pış sesi deniyoruz zaten, gözleri kapanmadan memeyi çıkarırsam kıyamet kopuyor bu sefer sakinleşmiyor katıla katıla ağlıyor. Dalıp koyduğumda da bi saat uyuyordu önceden, dün 15 dk sonra ağlayarak uyandı. Yani herşeyi deniyorum zaten ama o sesi kısılana kadar ağlarken yapacak başka bişeyim kalmıyor maalesef.. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederimEmzik tutturma alıştırmaları var o ağzında iken emziği çekince ters psikoloji yapıp tutabiliyor bazen deneyebilirsiniz. Lakin destekli uyuyorlar bu aylarda o yüzden meme istiyor uyku devamı için gece de mi aynı ? Meme uyuma yeri değil beslenme yeri demelisiniz ve her uykusunda ona uykuyu hatırlatıcak bir muzik açın. Gözleri kapalı dalmadan sallayarak piş piş yaparak götüne pat pat da olur öyle kucağında sallayıp beşiğine bırakmayı deneyin. Şlk tepki verebilir aynısını tekrar yapın. Yarım saat deneyebilirsiniz.
Aynen öyle, daha önce emsin diye sütüm artsın diye uğraştım kaç ay. Sonra memeye aşırı bağlandı, sevindim sütümü de arttıracak kendi de doyacak diye ama bu sefer de uykuyla bağdaştırdı. İlk başlarda hiç tutmuyordum, yerine koyuyordum uyanırsa uyanır diyordum ama doktor gündüz uykularını memede yapıyorsa yapsın, uyusun dedi. Geçen ay öyle geçti, atak, aşı vs. derken işte son durum bu. Bakalım bu da bişeye evrilecek mi göreceğiz. Çok teşekkür ederim yazdığınız içinBebekler çok çabuk bir şeyleri rutin haline getiriyorlar bende sonradan anladım bunu, memede uyumak çok büyük bir alışkanlık olmuş sanırım kademeli olarak azaltmaya çalışsanız acaba bırakır mı diye düşündüm birazcık ağlar sizde kucakta gezdirseniz yatışır mı acaba muhakkak denemişsinizdir çok şeyi ama aklıma geleni yazdım
Benim bebeğim de öyle işte hep alt sınırda kilosu ama görüntü de hiç zayıf bebek gibi değil benim de hep keyfim kaçıyo kilosu düşük dediklerinde çok iyi anlıyorum seniEvet ebe Tülin bulur da öyle diyor, hayır görüntüsü de zayıf değil tombik görünüyor yüzü kolu bacağı. Ama her doktor kontrolünden sonra çok kötü hissediyorum ya besleyemiyorum gibi
Kilosu iyiydi seninkinin ya öyle hatırladımBenim bebeğim de öyle işte hep alt sınırda kilosu ama görüntü de hiç zayıf bebek gibi değil benim de hep keyfim kaçıyo kilosu düşük dediklerinde çok iyi anlıyorum seni
Almaz canım benimki de almıyor 3 tane biberon denedik kesinlikle almıyorKızlar ya benim işim cıktı acil oraya gittim baktık gecikicez kardelime dedim süt cıkar içsin. İçmemiş yaa resmen direnmiş. 5 saat sonra ben gelince emdi. Gütmeden de sadece 3 dk falan emmişti. Dogru düzgün emmesinin üstünden de 7 saat gecmiş. Aç cocuk almaz mı biberon yaa
Senin aylık gr alımı düşük olmasına rağmen persentile göre kilosu iyi benimki de güzel kilo almasına rağmen kilosu hep alt sınırda çünkü ilk doğduğu hafta çok kilo kaybettiKilosu iyiydi seninkinin ya öyle hatırladım
Benimki de emzik almıyo asla ve memeden başka yerde uyumuyo saatler de sürse illa memede dalacak uykuya. Ben çareyi derin uykuya geçene kadar memeyi ağzından çekmeyerek buldum sanırım.20 fk falan sürüyo derin uykuya geçmesi bi 5 10 dakikada memesiz kucakta tutuyorum garanti olsun diye sonra bırakıyorum nereye bırakacaksamEmziği hiç tutmuyor ki ağzındayken çekeyim. Evet gece de gündüz uyuduğu gibi uyumak istiyor. Beyaz gürültü ve pış pış sesi deniyoruz zaten, gözleri kapanmadan memeyi çıkarırsam kıyamet kopuyor bu sefer sakinleşmiyor katıla katıla ağlıyor. Dalıp koyduğumda da bi saat uyuyordu önceden, dün 15 dk sonra ağlayarak uyandı. Yani herşeyi deniyorum zaten ama o sesi kısılana kadar ağlarken yapacak başka bişeyim kalmıyor maalesef.. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
Aynen öyle, daha önce emsin diye sütüm artsın diye uğraştım kaç ay. Sonra memeye aşırı bağlandı, sevindim sütümü de arttıracak kendi de doyacak diye ama bu sefer de uykuyla bağdaştırdı. İlk başlarda hiç tutmuyordum, yerine koyuyordum uyanırsa uyanır diyordum ama doktor gündüz uykularını memede yapıyorsa yapsın, uyusun dedi. Geçen ay öyle geçti, atak, aşı vs. derken işte son durum bu. Bakalım bu da bişeye evrilecek mi göreceğiz. Çok teşekkür ederim yazdığınız için
İçer tabikide hatta şuan 60 yetmez bile başka mama da isterdi aç olsa sütün yetiyor demk kiZaten mama veriyorduk 2 haftalıktan beri ama özellikle 1,5 aydır hiç bitirmiyor ki. Siz yine de vermeyi deneyin dedi. Az önce 60 cc yaptım istemedi, zar zor ağzını açtı 30 içti bıraktı. Yani doymasa içmez mi hepsini
Ama boya gitti seninki yaa 63 demiştin en son. Persentile göre iyi mi ki benimki? %15 filan demişti doktor ne bilim ya canım sıkıldı. Seninki 4 aylık galiba şu an, kaç kg?Senin aylık gr alımı düşük olmasına rağmen persentile göre kilosu iyi benimki de güzel kilo almasına rağmen kilosu hep alt sınırda çünkü ilk doğduğu hafta çok kilo kaybetti
Ya evet 1 ay önce 90’ı bitiriyordu zar zor da olsa. Hatta bir iki kere bitince ağladığı da olmuştu memeye gelip devam etmişti. O zaman da gerçi alt sınırdan kilo alıyordu ama bitiyordu. 1 aydır 90’ı hiç bitirmedi giderek azaldı 60,40,30 derken bir haftadır neredeyse hiç almıyor. Şimdi de eşim 60’lık yaptı asla açmadı ağzını. Tartıda niye görmüyoruz asla anlamıyorum yaİçer tabikide hatta şuan 60 yetmez bile başka mama da isterdi aç olsa sütün yetiyor demk ki
65 cm olmuş 6 kilo olabildi dahaAma boya gitti seninki yaa 63 demiştin en son. Persentile göre iyi mi ki benimki? %15 filan demişti doktor ne bilim ya canım sıkıldı. Seninki 4 aylık galiba şu an, kaç kg?
Canım çektiğinde ayağa kalkıp squat hareketi denesen ? Emziksiz zor uyandığında tekrardan meme ister dalmak için. Emziğe süt değdirdin mi ? Memeden çeket çekmez emzik verdin mi ?Emziği hiç tutmuyor ki ağzındayken çekeyim. Evet gece de gündüz uyuduğu gibi uyumak istiyor. Beyaz gürültü ve pış pış sesi deniyoruz zaten, gözleri kapanmadan memeyi çıkarırsam kıyamet kopuyor bu sefer sakinleşmiyor katıla katıla ağlıyor. Dalıp koyduğumda da bi saat uyuyordu önceden, dün 15 dk sonra ağlayarak uyandı. Yani herşeyi deniyorum zaten ama o sesi kısılana kadar ağlarken yapacak başka bişeyim kalmıyor maalesef.. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
Aynen öyle, daha önce emsin diye sütüm artsın diye uğraştım kaç ay. Sonra memeye aşırı bağlandı, sevindim sütümü de arttıracak kendi de doyacak diye ama bu sefer de uykuyla bağdaştırdı. İlk başlarda hiç tutmuyordum, yerine koyuyordum uyanırsa uyanır diyordum ama doktor gündüz uykularını memede yapıyorsa yapsın, uyusun dedi. Geçen ay öyle geçti, atak, aşı vs. derken işte son durum bu. Bakalım bu da bişeye evrilecek mi göreceğiz. Çok teşekkür ederim yazdığınız için
Bıraktığında ne kadar uyuyor peki gündüzleri- 2 saat uyuyormu canım ?Benimki de emzik almıyo asla ve memeden başka yerde uyumuyo saatler de sürse illa memede dalacak uykuya. Ben çareyi derin uykuya geçene kadar memeyi ağzından çekmeyerek buldum sanırım.20 fk falan sürüyo derin uykuya geçmesi bi 5 10 dakikada memesiz kucakta tutuyorum garanti olsun diye sonra bırakıyorum nereye bırakacaksam
2 saati pek bulmuyo ya 1 1 buçuk saatBıraktığında ne kadar uyuyor peki gündüzleri- 2 saat uyuyormu canım ?
Ne kadar almış canım ? İstahsızdır etradı keşfediyorlar istemiyordur canını sıkma. Bazen benimki 5 dakka emiyor bezi dolu bazen 20 dakka emiyor bakıyorum 1 kere işemiş belli ol uyor onların ne kadar içtiğiYa bebeğim yine az kilo almış çok canım sıkkın. Mamayı bıraktık sayılır almıyor çünkü, verdiğimizde bitirmiyordu 30-40 anca içiyordu, son günlerde de hiç istememeye başladı zaten. Çiş sayısı da en az 6-7 (sık değiştirsem belki 9-10). Doktorumuz huzurlu bebek nörolojik sıkıntısı yok boyu gelişimi iyi telaş yapacak bi şey yok diyor ama ben anlamıyorum niye böyle ya. Görüntüsü de tombul görünüyor yani zayıf bi bebek değil ama tartıda hep düşük çıkıyor canım çok sıkılıyo ya
Yapısı öyle olacak demek ki çok güzel bir gelişme bak mama almıyor sütün yetiyor sende takılma artık bunaYa evet 1 ay önce 90’ı bitiriyordu zar zor da olsa. Hatta bir iki kere bitince ağladığı da olmuştu memeye gelip devam etmişti. O zaman da gerçi alt sınırdan kilo alıyordu ama bitiyordu. 1 aydır 90’ı hiç bitirmedi giderek azaldı 60,40,30 derken bir haftadır neredeyse hiç almıyor. Şimdi de eşim 60’lık yaptı asla açmadı ağzını. Tartıda niye görmüyoruz asla anlamıyorum ya