2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Bizimki de 3 aylık 5450 kilosu doktor başta az dedi ama sonra gelecek ay bakalım 500 gram alabilecek mi ona göre bir yol çizeriz dedi bekliyoruz gelecek ayı ama bu kusmayla zor alır gibi her yediğini kusuyor
Canim kac kg doğdu? Benimki de 3 kg doğdu şimdi 5400 doktorum kilo alımının iyi olduğunu söyledi. Boyu uzun zayif görünüyor ama normalmiş.

Senin bebe ne durumda sünnet sonrası zor oldu mu? Biz de planlıcaz bu yakın zamanda yaptırmamız lazım emeklemeye başlamadan
Bizi zorlayan tek şey şuruplar oldu. İçmedi resmen antibiyotiği vardı bide calpol vardı direndi resmen kokusunu alınca bagırdı agzında tutup tutup tükürdü. 3 gün su yasak bezine vazelin sürüyoruz pipisine de krem döküyoruz. Eger kaka bulaşırsa die de bi solusyon verdi ama daha bulaşmadı şükür. Bardak falan kapamadı yani. Eziyetide olmadı ilginç şekilde uyudu dün genelde. Tabi sabah erkenden dikildi şimdide uyumuyo o ayrı. Özüne döndü yavrum 😁 ama fıskiyeler geri geldi. Bu sabah bezi acınca 3 kere çiş yaptı fışkırtmalı. Sürekli yıkandık😂 hazırlıksız yakalandım aa yaptı şimdi bidaha zaten yapmaz sanıyosun ama yapıyo yani hatta 2 kere yaptı tamam diosun 3. Gelıyo bezi kapatamadık çiş silmekten😅 pipiye peçete kapatmaya geri döndük. Ama zor yani hareketlendikçe zor olur bence. Zarar gelmesin die dikkat ediyoruz ama hareket ettikçe kendi zarar vericek gibi oluyo. Hele emeklese falan çok zor olur bence. Zate hareketliylen bez takması zor şimdi beze vazelin sürüp pipiye krem boca edıyoruz hızlıca güçlendikçe daha zor zapt oluyo.

Sagımdaki miktar dogru değil ya. Ben 30 cc yi kendimi yırtarak sagdıgım gun boyu sagıp toplam z50-60 cc cıkardıgım ay benim bebe %40 kilo artısı yaptı. Ve 7-8 dk emiyordu sadce. Nerdeyse yarısı kadar kilo artırdı obez olcak dediler. Bebek belki mimuon belki boyu uzun/kısa. Hepimiz nası farklıysak onlarda farklı. Bizi mutlu edecek kilolar maalesef sonradan canımızı sıkacak. Zayıflasım die ugrascaz🫢 aylık kilo takibi belki cok
Emme sonrasımı sağıyordun

450 gr almış yaa. Aslında mememe karşı iştahlı, gündüz memede genelde. Hiç açlık belirtisi de yok. Bezi hep dolu, yani çiş sayısı epey bol, iki saatte bir değişsem 10 üstü olur yani ben genelde 3,5-4 saatte bir değiştiriyorum. Ben evdeki tartıyla tarttım demin kiwi bebek tartısı, sabit durmadığı için tartamıyordum ama demin sabit durdu 5325 çıktı. Acaba doktorun tartısında mı bi şey vardı anlamıyorum ki ya
Olabilir sen sağlık ocağına tartıya gitmeyi dene canım

Sütü sağmanın miktarla bir ilgisi olmadığını söyledi görüştüğüm ebeler canım. Zaten benim süt kanallarım geride, makineler iyice masaj yapmadan süt çıkarmıyor. Gündüz de hep emzirdiğim için sağamıyorum. 30-40 çıkıyor en fazla. Ama göğsümü ne zaman sıksam süt fışkırıyor hep. Tülin hanıma acaba sağarak artırmayı denesem mi dedim, hayır hiç gerek yok sütün çok iyi, zaten aranızda çok güzel bi uyum var sağarak araya yapay bi şey sokmayalım dedi. Zaten süt kaliteli olsun diye çok iyi besleniyorum tüm kan değerlerim yerinde :/ doktorum üç ayrı doktora da danıştı ben mi bi şey kaçırıyorum diye, onlar da bebeğin genel durumu vs değerlendirip sorun yok alır kilo vs dediler. Bezler de 2 saate filan doluyor bu arada. Ama bu tartı işi çok canımı sıkıyor
O zaman sorun yok canım boşver salla gitsin❤️

Rotarix ve bexsero sonrası bebeğinin kakası azalan oldu mu normalde günde 4 kez falan yapardı ve dolu dolu olurdu aşılardan beri azıcık yapıyor ve 2 kez ancak oluyor. Sonra sabaha kadar ıkınıyor kaka yapmaya çalışıyormuş gibi rahatsız oluyor

Arkadaşlar 4 ayın dolmasıyla birlikte büyün düzen bozuldu önceden uyutmam en fazla 1 saat sürüyodu ve sadece memede olması yetiyodu. 3 saat uğraşıyorum bütün akşamım çocuğu gece uykusuna geçirmeye çalışmamla geçiyo emiyo bırakıyo emiyo bırakıyo uyumuyo. Sallama ve emzirme dışında nasıl uyutuyosunuz?
Kucakta dolaştırmamı istiyor. Kol,bel kalmadı.

Rotarix ve bexsero sonrası bebeğinin kakası azalan oldu mu normalde günde 4 kez falan yapardı ve dolu dolu olurdu aşılardan beri azıcık yapıyor ve 2 kez ancak oluyor. Sonra sabaha kadar ıkınıyor kaka yapmaya çalışıyormuş gibi rahatsız oluyor
Bizde 2 hafta haftada 1’e düştü kaka şimdi günde 1 yapıyor

Kız memede uyusa keşke mememi çekiştirip duruyo 5 dk emiyo kafayı çevirip agu bugu diyo dönüyo 2 dk daha emiyo tekrar agu bugu böyle böyle 2 3 saat geçiyo çok zor uyuyo
Eheh keşif zamanları normalmiş bu durum. Tülin ebe bu duruma da pilates topu önermişti mayıştırıyo bebeği diye

evet sonradan gördüm kilo alım sürecini. doğum kilosu baya üst normale yakın di mi? acaba doğum kilosunun çok olmasıyla ilgisi olabilir mi? yani zaten tombiş bi bebek olarak doğduğu için daha yavaş kilo alıyor gibi bi durum var mı acaba. tamamen fikir yürütüyorum tabii hiç bilgim yok 😬 şundan dolayı diyorum, benim bebiş prematüre doğdu 1650 gr. doktorlar hep, küçük doğanlar daha hızlı büyüyor diyor. ama bi yerden sonra da dengeleniyormuş. senin bebiş de bir yere kadar az kilo alıp dengeyi sağlıyor olabilir mi acaba
Evet aynı yorum yapılıyo genelde ebeler tarafından da. Bana da mantıklı geliyor. Tülin bulur şey demişti normalde 6. Ayda bebek doğum kilosunun iki katı olur. Seninki 8200 kg olursa nasıl emekleyecek? Mantıklı geldi ama yine de içim rahat edemiyor :KK43:

Kızlar ekim annelerinden geliyorum iki aylık bebeğim hasta bir kaç gündür burnu tıkalı hapşırıyor. Biraz önce hapşırırken burnundan kanlı sümük geldi bir şey olur mu çok korktum doktoruna yolladım henüz görmedi başına gelen var mı?

Ben 4 saatte bir 120 ml veriyorum biberonla içiyor ben 10 dk 10 dk uzattım her gün öyle 4 saate çıktık
Merhaba bebeğiniz kaç aylık benimki 5 ay 9 günlük anne sütü +mama devam ediyoruz kaç saatte beslemem lazım 3 saat falan uzatınca sanki aç bırakıyomuşum gibi hissediyorum ama daha kısa sürede verince kusuyor nasıl yapmalıyım bilemedim

Bizi zorlayan tek şey şuruplar oldu. İçmedi resmen antibiyotiği vardı bide calpol vardı direndi resmen kokusunu alınca bagırdı agzında tutup tutup tükürdü. 3 gün su yasak bezine vazelin sürüyoruz pipisine de krem döküyoruz. Eger kaka bulaşırsa die de bi solusyon verdi ama daha bulaşmadı şükür. Bardak falan kapamadı yani. Eziyetide olmadı ilginç şekilde uyudu dün genelde. Tabi sabah erkenden dikildi şimdide uyumuyo o ayrı. Özüne döndü yavrum 😁 ama fıskiyeler geri geldi. Bu sabah bezi acınca 3 kere çiş yaptı fışkırtmalı. Sürekli yıkandık😂 hazırlıksız yakalandım aa yaptı şimdi bidaha zaten yapmaz sanıyosun ama yapıyo yani hatta 2 kere yaptı tamam diosun 3. Gelıyo bezi kapatamadık çiş silmekten😅 pipiye peçete kapatmaya geri döndük. Ama zor yani hareketlendikçe zor olur bence. Zarar gelmesin die dikkat ediyoruz ama hareket ettikçe kendi zarar vericek gibi oluyo. Hele emeklese falan çok zor olur bence. Zate hareketliylen bez takması zor şimdi beze vazelin sürüp pipiye krem boca edıyoruz hızlıca güçlendikçe daha zor zapt oluyo.
Ayy kolay gelsin ya ben çok korkuyorum bu sünnet işinden nedense🥴 öyle çok ağlama bağırma acı çekme gibi bi durum olmuyo o zaman dimi
Merhaba bebeğiniz kaç aylık benimki 5 ay 9 günlük anne sütü +mama devam ediyoruz kaç saatte beslemem lazım 3 saat falan uzatınca sanki aç bırakıyomuşum gibi hissediyorum ama daha kısa sürede verince kusuyor nasıl yapmalıyım bilemedim
Saat tutmana gerek yok artık bebek ne zaman isterse o zaman beslemen lazım ağlıcak acıktım diye kusar tabi sürekli beslenirse

Evet aynı yorum yapılıyo genelde ebeler tarafından da. Bana da mantıklı geliyor. Tülin bulur şey demişti normalde 6. Ayda bebek doğum kilosunun iki katı olur. Seninki 8200 kg olursa nasıl emekleyecek? Mantıklı geldi ama yine de içim rahat edemiyor :KK43:
Ya o kadını ben de takip ediyorum çok tatlı kadın ama o kadar aşırı gülerek konuşuyo ki sinir oluyorum ağzına bakmaktan videoları izleyemiyorum dinliyorum bakmadan😄

X