2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    228
Biz halen ikinci ay aşılarını olamadık ya 28’inde doldu ikinci ayımız, geçen hafta verem aşısı yokmuş bu hafta da grev var sonraki hafta cumaya yaparız dedi sağlık ocağındaki hemşiremiz :/ geç olmaz mı dedim yok olmaz dedi olmaz umarım

Kesinliklee yarıyor bence ben önermeyenleri dinlemedim çünkü bildiğim tüm bebekler böyle büyüdü çevremde fazla kasmıyorum ben 😅
Yarın deneyeceğim reflü yatağına koyup. Şimdilik ya memede ya da omzumda pilates topunda sallanarak uyuyor ama pilates topunda sırtım çok ağrıyo ya

Biz halen ikinci ay aşılarını olamadık ya 28’inde doldu ikinci ayımız, geçen hafta verem aşısı yokmuş bu hafta da grev var sonraki hafta cumaya yaparız dedi sağlık ocağındaki hemşiremiz :/ geç olmaz mı dedim yok olmaz dedi olmaz umarım
Bu arada bizim ebelerimiz grevde de calısıyor. Aşıların varkti var 3. Aya gelmeden oluyor. Ama aksatmamak daha iyi tabi takvim kaymasın diye. Sonrakiler de kayıyo sonra. Ama süresü var bize verdikleri takvimde bikaç hafta daha vardı

Yarın deneyeceğim reflü yatağına koyup. Şimdilik ya memede ya da omzumda pilates topunda sallanarak uyuyor ama pilates topunda sırtım çok ağrıyo ya
Ben denedim ayakta sallamayı beğenmedi beyefendi😒 meme dışında sadece kanguru pozisyonunda kucağıma alınca kafayı gömüyo biraz sallanıyorum 5 dakikada uyuyo

Bu arada bizim ebelerimiz grevde de calısıyor. Aşıların varkti var 3. Aya gelmeden oluyor. Ama aksatmamak daha iyi tabi takvim kaymasın diye. Sonrakiler de kayıyo sonra. Ama süresü var bize verdikleri takvimde bikaç hafta daha vardı
Yok ya hemşire kendi söyledi telefonda bu hafta grevdeyiz diye

Ben denedim ayakta sallamayı beğenmedi beyefendi😒 meme dışında sadece kanguru pozisyonunda kucağıma alınca kafayı gömüyo biraz sallanıyorum 5 dakikada uyuyo
Benimki aşırı nazlı ya kucakta iyi pozisyon bulana kadar o kadar uğraşıyor ki sağa koyuyo sola koyuyo yerleşemezse ağlamaya başlıyo😂

Kızlar ya bebeğimin kafası terlemeye başladı. Ev kesinlikle sıcak değil ve fazla da giydirmiyorum ben bile bazen hırka giyiyorum. Hatta sırtı serin olduğu halde bile terlediği oluyo hasta olcak diye korkuyorum neden böyle oluyor fikri olan var mı?
Benim bebeğimin el ve ayakları terliyor. Bazen çorabına dokunduğumda ıslak olduğunu farkediyorum.

Benim bebeğimin el ve ayakları terliyor. Bazen çorabına dokunduğumda ıslak olduğunu farkediyorum.
Bizim hiç terlemesi olmuyodu yeni başladı. İşin garibi annemlerdeyim ben burası benim evimden daha serin ben bile üşüyorum ama bebenin kafası terliyor🤷‍♀️

10 günde bir ya da haftada bir değişiyor bizim uyku saatleri ama genelde akşam 11de gece uykusuna geçiriyorum. sabah 10a kadar iki kere uyanmış ve emmiş oluyor. sabah 10da kalkıyoruz ikimiz de. o saatten sonra tamamen uyku istemesine bağlı olarak uyutuyorum. ayağımda sallamaya başlayalı 2-3 hafta oldu. resmen rahata erdik ya. belim kopuyordu kucağımda uyutayım derken. ayağımda uyumayı çok sevdi. sallamama bile gerek kalmıyor. ayağıma yatırıp ağzına emzik veriyorum 5 dkda dalıyor 🧿🧿 eğer ayağımdan indirip bırakırsam max. yarım saat 45 dk uyuyor ama ayağımda tutmaya devam edersem 2 saat bile uyur gibi gkfkfk
Ya ben de ayakta sallayarak uyutmak istiyorum ama mızıklıyor, (Aslında en iyisi yatağına koyup pış pışlayarak uyutmak ama nerdee bende o şans😄) sadece bikaç kez uyudu ayakta sallayarak. Her şekilde uyuyor ama günü gününe tutmuyor. Bazen yüzü öne doğru dönükten kucakta, bazen memede, bazen üst gazı çıkarma pozisyonunda, bazen çarşafla sallayarak. Bi düzen oturtamadım huyu değişik, bigün istediğini diğer gün istemiyor. 🤷‍♀️😭

Ya ben de ayakta sallayarak uyutmak istiyorum ama mızıklıyor, (Aslında en iyisi yatağına koyup pış pışlayarak uyutmak ama nerdee bende o şans😄) sadece bikaç kez uyudu ayakta sallayarak. Her şekilde uyuyor ama günü gününe tutmuyor. Bazen yüzü öne doğru dönükten kucakta, bazen memede, bazen üst gazı çıkarma pozisyonunda, bazen çarşafla sallayarak. Bi düzen oturtamadım huyu değişik, bigün istediğini diğer gün istemiyor. 🤷‍♀️😭
evet canım bebişlerin huyu çok çabuk değişiyor🥲 ama birkaç yöntem oluyor hepsini denemek lazım galiba. bizimki de bazen memede uyumak istiyor bazen kendisi yatarak. ana kucağı aldım mesela 3 gün önce. ben etrafı izlesin, oyalansın diye koyuyorum bebiş uyuyor 😅

X