2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    228
Normalde yatağa koyunca 20-30 dkda uyanıyor, bazen 1-1,5 saat uyuduğu da olmuştu ama çok düzenli koymamıştım yatağa bugüne kadar hiç, yeter ki uyusun diye kucakta tutmuştum çoğu zaman. Bugün yatağında 2 saat kadar uyudu, ilk başta mızıklandı biraz pışpışlayıp geri koydum her seferinde, yatağı salladım vs uyudu. Her gün böyle deneyeceğim artık çünkü iki ayı bitti alışması gerekiyor kucak dışına umarım alışabilir
Kucakta uyutmamaya çalışın, 3 4 gün sizi biraz zorlayacaktır ancak kucakta uyuduğunda bi 5 dk sonra yatağına yatırın, ağlayacak tekrar uyutup yatırın, yatakta da 2 saat yatmasını beklemeyin. Zaten yenidoğan gündüz 3-4 uyku yapıyor, bunlar 45 dk ile 2 saat arasında değişiyor. Bana doktor 15 20 dk da uyusa bu uykudur, genellikle rem uykusunda olurlar dedi. 2 saatten fazla uyumasına müsaade etme doğal gürültü çıkararak uyanmasını sağla dedi. 2 saatten fazla uyuduğunda derin uykusunu yapmış oluyor bu kez de gece uykusu gecikiyor veya kısalıyor. Memede pasif emerken uyuduğunu da uykudan saymak gerekiyormuş. Ben endişe ediyordum. Bu çocuk toplasan 10 saat uyumuyor diye, doktor 10 saattten çok daha fazla uyuyor böyle düşünmeyin dedi.

Kızlar merhabalar, rota ve menenjit aşısının ilk dozu da aynı gün mü yapılıyor. Yoksa rota nın ilk dozu 3. Ay menenjit in ilk dozu 5. Ay şeklinde mi?

Arkadaşlar ya çamur gibi akıntısı gelen oldu mu? Bu regl mi değil mi ben anlamadım 🙄

Kızlar merhabalar, rota ve menenjit aşısının ilk dozu da aynı gün mü yapılıyor. Yoksa rota nın ilk dozu 3. Ay menenjit in ilk dozu 5. Ay şeklinde mi?
Biz rota +menenjita+menenjitb şeklinde 3. Ay yaptık 2. Dozları 5. Ayda. Farkkı zamanlara yayan doktorlar da var

Merhaba arkadaslar.16 haftalik hamileyim tup bebek. 2li test sonucu yaş vr kilo etkenli yuksek riskli cikti.varmi yuksek riskli cikan aranizda bebeklerinx saglkli oldumu. Ozelde gen testi icin kan verdim bugun cuma cikck sonuc ama korkuyorum

Kucakta uyutmamaya çalışın, 3 4 gün sizi biraz zorlayacaktır ancak kucakta uyuduğunda bi 5 dk sonra yatağına yatırın, ağlayacak tekrar uyutup yatırın, yatakta da 2 saat yatmasını beklemeyin. Zaten yenidoğan gündüz 3-4 uyku yapıyor, bunlar 45 dk ile 2 saat arasında değişiyor. Bana doktor 15 20 dk da uyusa bu uykudur, genellikle rem uykusunda olurlar dedi. 2 saatten fazla uyumasına müsaade etme doğal gürültü çıkararak uyanmasını sağla dedi. 2 saatten fazla uyuduğunda derin uykusunu yapmış oluyor bu kez de gece uykusu gecikiyor veya kısalıyor. Memede pasif emerken uyuduğunu da uykudan saymak gerekiyormuş. Ben endişe ediyordum. Bu çocuk toplasan 10 saat uyumuyor diye, doktor 10 saattten çok daha fazla uyuyor böyle düşünmeyin dedi.
Evet dünden beri başladık gündüz yatağına koymaya ama hep memede uyuyor :/ sonra yatağına koyuyorum yani kendi kendine uyuduğu çok sayılıdır. Sanırım geceyle beraber günde 12 saat filan uyuyor ortalama

Kızlar bebeklerinizi gündüz nasıl uyutuyorsunuz? Benimki ne yapsam da uyumuyor kendi kendine uyuyor bazen o da en fazla yarım saat gece 11’e kadar 3 4 kez falan yarım saatlik uykusu var sonra 11 12 gibi gece uykusuna geçiyor gece kesintisiz 3 saat 2 saat olarak uyku yapıyor ama gündüz çok sıkıntı acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum
10 günde bir ya da haftada bir değişiyor bizim uyku saatleri ama genelde akşam 11de gece uykusuna geçiriyorum. sabah 10a kadar iki kere uyanmış ve emmiş oluyor. sabah 10da kalkıyoruz ikimiz de. o saatten sonra tamamen uyku istemesine bağlı olarak uyutuyorum. ayağımda sallamaya başlayalı 2-3 hafta oldu. resmen rahata erdik ya. belim kopuyordu kucağımda uyutayım derken. ayağımda uyumayı çok sevdi. sallamama bile gerek kalmıyor. ayağıma yatırıp ağzına emzik veriyorum 5 dkda dalıyor 🧿🧿 eğer ayağımdan indirip bırakırsam max. yarım saat 45 dk uyuyor ama ayağımda tutmaya devam edersem 2 saat bile uyur gibi gkfkfk

Kızlar ya nasıl olduysa nezle oldum, burnum inanılmaz akıyor. Çok şükür başka bir sıkıntım yok ama nezle olanlar neler yaptınız burun akıntısı için? Hiçbişey de kullanamıyoruz 😔
bol bol tuzlu su ile yıka burnunu canım. genzimi yakacak kadar çekmiştim iki güne düzeldi benim, hatta 1 günün sonunda hafiflemişti.

Kızlar ben sırıngayla sf yapınca balgam cıkmıyor. Ama aspiratorle cekince geliyor baya ben sf yi yapamıyormuyum acaba ya

Ağzından da öpmeyiversinler yaa. Ben de izin veriyorum artık dedeler nineler öpüyolar ama ağzına en uzak yerden öpüyolar
ben gık diyemiyorum ya. anneme çemkiriyorum gerçi ama kayınvalideme hayır. dedeler hiç öpmez sağolsunlar. ama annem ve kayınvalidem buldukları her fırsatta öpüyorlar. kimse bizim gibi düşünmüyor bebeklerimizi. ben de kendimden sakınıyorum. elimi yüz kere yıkıyorum gün içinde ya bir şey bulaştıysa diye. onlar her an her saniye tereddütsüz sevip okşuyorlar sanki zemzemle yıkanmışlar. biz böyle büyüttük sizi diyorlar bişey de diyemiyorum bir yerden sonra ama Allah korusun diyorum ya bir şey bulaştırsanız yani değer mi sırf kendi zevkiniz için öpüyorsunuz. benim kırılgan anneliğime bağlıyorlar meseleyi, kendi keyiflerince devam ediyorlar. bir de kv geçen gün, bebeği tutmaya korkan kaynıma öptürüyordu. erkeklerin temizliğine ekstra ekstra güvenmiyorum zaten. offf darlandım yine hatırladıkça

ben gık diyemiyorum ya. anneme çemkiriyorum gerçi ama kayınvalideme hayır. dedeler hiç öpmez sağolsunlar. ama annem ve kayınvalidem buldukları her fırsatta öpüyorlar. kimse bizim gibi düşünmüyor bebeklerimizi. ben de kendimden sakınıyorum. elimi yüz kere yıkıyorum gün içinde ya bir şey bulaştıysa diye. onlar her an her saniye tereddütsüz sevip okşuyorlar sanki zemzemle yıkanmışlar. biz böyle büyüttük sizi diyorlar bişey de diyemiyorum bir yerden sonra ama Allah korusun diyorum ya bir şey bulaştırsanız yani değer mi sırf kendi zevkiniz için öpüyorsunuz. benim kırılgan anneliğime bağlıyorlar meseleyi, kendi keyiflerince devam ediyorlar. bir de kv geçen gün, bebeği tutmaya korkan kaynıma öptürüyordu. erkeklerin temizliğine ekstra ekstra güvenmiyorum zaten. offf darlandım yine hatırladıkça
Ben de direkt laf söyleyemiyorum ya dolaylı yoldan anlamaları için uğraşıyorum çünkü garip garip trip atıyolar. Anneme güzellikle anlattım anladı ensesinden falan öpüyo kayınvalideye de instagramdan sürekli öpüldüğü için hastalanan bebek videoları atıyorum shshsh😂 kayınpeder de iyi bi şey yaptığını zannederek elinden öpüyo her seferinde ellerini siliyorum ne yapayım valla yıldım ya

Kızlar o çatlak kaynanam eşime bebeği oturt ayak üstünde tut diyordu hep eşimde benden gizli yapıyordu. Çocuk iki aylıkken uzanarak durmuyordu hep oturma pozisyonunda durmak istiyordu şimdide ayak üstünde durmayı öğretmiş şimdide oturmuyor bile üç aylık oldu şimdide hep ayak üstünde durmak öyle gezmek istiyor şimdi uzanmayı boşverin oturma pozisyonunda bile durmuyor. Az önce bi sitede gördüm sonradan anladım niye bebeğin durmadığını. Eşime dedim cahil aklıyla hareket edersen böyle olur diye
Benim koca kimse demeden onu yapıyor sürekli ayakta yürütmeye çalışıyor ufacık bebeği sağolsun alıştı çocuk hiç yatarak durmuyor sürekli bağırıyor baş edemiyorum

10 günde bir ya da haftada bir değişiyor bizim uyku saatleri ama genelde akşam 11de gece uykusuna geçiriyorum. sabah 10a kadar iki kere uyanmış ve emmiş oluyor. sabah 10da kalkıyoruz ikimiz de. o saatten sonra tamamen uyku istemesine bağlı olarak uyutuyorum. ayağımda sallamaya başlayalı 2-3 hafta oldu. resmen rahata erdik ya. belim kopuyordu kucağımda uyutayım derken. ayağımda uyumayı çok sevdi. sallamama bile gerek kalmıyor. ayağıma yatırıp ağzına emzik veriyorum 5 dkda dalıyor 🧿🧿 eğer ayağımdan indirip bırakırsam max. yarım saat 45 dk uyuyor ama ayağımda tutmaya devam edersem 2 saat bile uyur gibi gkfkfk
Bu ayakta sallamayı niye önermiyorlar tam olarak ya bizi de sallamışlar hep. Ben daha hiç sallamadım ama işe yarayacaksa sallarım valla

X