2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    228
Biz salı günü olduk iki gün huzursuzluk uykusuzluk oldu ateş olmadı. Kakası yeşil ve sümüklü oldu hala geçmedi o.
Bizde de huzursuzluk ve ateş var ateşi düşüyor sonra birden vücudu çok serin oluyor 🫤sümüksü kaka bizde 4 gündür var üşütünce de oluyormuş enfeksiyon bir çeşit dedi doktor halk arasında da insanlar üşütme der dedi

Valla bende anlamdım. Çok hızlı ve sıcak mı geliyormuş ne. Öyle bişey söylediler bebeğin ağzı yanıyormuş. Sütünü ilk sık o tazyikli sıcak ön süt gitsin dediler.
Saçma değil mi yani anne memesinden çıkan süt nasıl kaynar olabilir? Memedeki süt vücut ısısında olur bu ne bilimsizlik diye bağırasım geldi😄 inanma öyle şeylere

Bizde de huzursuzluk ve ateş var ateşi düşüyor sonra birden vücudu çok serin oluyor 🫤sümüksü kaka bizde 4 gündür var üşütünce de oluyormuş enfeksiyon bir çeşit dedi doktor halk arasında da insanlar üşütme der dedi
Ateşi veya bir hastalık belietisi yok ama ben rota yüzünden olduğunu düşünüyorum

Kızlar ya nasıl olduysa nezle oldum, burnum inanılmaz akıyor. Çok şükür başka bir sıkıntım yok ama nezle olanlar neler yaptınız burun akıntısı için? Hiçbişey de kullanamıyoruz 😔

Kızlar ya nasıl olduysa nezle oldum, burnum inanılmaz akıyor. Çok şükür başka bir sıkıntım yok ama nezle olanlar neler yaptınız burun akıntısı için? Hiçbişey de kullanamıyoruz 😔
Sarımsak bal limon karışımı yaptım iki güne toparladım canım ben

Bende de bişeyler oldu ama ripmi nezle mi bilmiyorum. Bitki çayı dısında bişey yapamadım pek. Gece uyurken de buhar makinesine okaliptus damlattım.

Normalde yatağa koyunca 20-30 dkda uyanıyor, bazen 1-1,5 saat uyuduğu da olmuştu ama çok düzenli koymamıştım yatağa bugüne kadar hiç, yeter ki uyusun diye kucakta tutmuştum çoğu zaman. Bugün yatağında 2 saat kadar uyudu, ilk başta mızıklandı biraz pışpışlayıp geri koydum her seferinde, yatağı salladım vs uyudu. Her gün böyle deneyeceğim artık çünkü iki ayı bitti alışması gerekiyor kucak dışına umarım alışabilir
Süper. Feyz olsun diye detay sordum. Sağolun 😊

Kızlar bebeklerinizi gündüz nasıl uyutuyorsunuz? Benimki ne yapsam da uyumuyor kendi kendine uyuyor bazen o da en fazla yarım saat gece 11’e kadar 3 4 kez falan yarım saatlik uykusu var sonra 11 12 gibi gece uykusuna geçiyor gece kesintisiz 3 saat 2 saat olarak uyku yapıyor ama gündüz çok sıkıntı acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum
Bizimki de birebir aynı canım maalesef. Mizaç olduğunu düşünüyorum ben. Takip ettiğim bir doktor emerken uyuyorsa onu bile uykudan sayıyoruz diyor öyle düşününce uyuyor diyorum😅

Ne zamandır giremiyorum buraya. Çok özledim hepinizi umarım evlatlarınız da sizler de iyisinizdir 🥰
Biz iyiyiz çok şükür. Oğluşumu sünnet ettireceğiz inşallah bu hafta Allah'ın izniyle. Malesef sünnet derisinin deliği çok darmış, dün ebe arkadaşım farketti. Büyüdükçe düzelirmiş normalde ancak bizde 3 ay 6 gün oldu doğalı hala aynı, bir değişim yok. O yüzden yarın klinik araştıracağız ve uygun bulduğumuz biriyle anlaşacağız.
Memlekete geldik. Yine canım kaynanamlardayız 😂 3 aylık olsun da öpelim diye bekliyordu ve adeta avına saldıran sırtlan gibi öptü bebemi alır almaz 😂😂 ve tabi şaşırmayacağınız üzere ağzından da öpmeyi eksik etmedi duyarsız şey. Artık sessiz kalmıyorum. Hemen anında net bir şekilde uyardım. Eşim de sağolsun bana destek çıktı. Şimdilik iyiyiz bakalım. Benim ve bebeğimin sınırları olduğunu ona ufak ufak gösteriyorum ve bu konuda asla çekingenlik yapmamaya, açık sözlü olmaya karar verdim. Kırılan kırılsın, umurumda değil şu saatten sonra 💃🏻💃🏻 Benim gibi, etrafını kırmamak için kendini üzen strese sokan bütün arkadaşlarıma tavsiyemdir; duruşumuz net olduğu sürece eğer karşınızdaki sınırlarınızı ihlal ediyorsa suçlu odur. Çekinmeyin anam. Öpüyorum hepinizi 😘❤️

Ne zamandır giremiyorum buraya. Çok özledim hepinizi umarım evlatlarınız da sizler de iyisinizdir 🥰
Biz iyiyiz çok şükür. Oğluşumu sünnet ettireceğiz inşallah bu hafta Allah'ın izniyle. Malesef sünnet derisinin deliği çok darmış, dün ebe arkadaşım farketti. Büyüdükçe düzelirmiş normalde ancak bizde 3 ay 6 gün oldu doğalı hala aynı, bir değişim yok. O yüzden yarın klinik araştıracağız ve uygun bulduğumuz biriyle anlaşacağız.
Memlekete geldik. Yine canım kaynanamlardayız 😂 3 aylık olsun da öpelim diye bekliyordu ve adeta avına saldıran sırtlan gibi öptü bebemi alır almaz 😂😂 ve tabi şaşırmayacağınız üzere ağzından da öpmeyi eksik etmedi duyarsız şey. Artık sessiz kalmıyorum. Hemen anında net bir şekilde uyardım. Eşim de sağolsun bana destek çıktı. Şimdilik iyiyiz bakalım. Benim ve bebeğimin sınırları olduğunu ona ufak ufak gösteriyorum ve bu konuda asla çekingenlik yapmamaya, açık sözlü olmaya karar verdim. Kırılan kırılsın, umurumda değil şu saatten sonra 💃🏻💃🏻 Benim gibi, etrafını kırmamak için kendini üzen strese sokan bütün arkadaşlarıma tavsiyemdir; duruşumuz net olduğu sürece eğer karşınızdaki sınırlarınızı ihlal ediyorsa suçlu odur. Çekinmeyin anam. Öpüyorum hepinizi 😘❤️
Ağzından öpmek nedir yaa of 🤦🏼‍♀️

Sarımsak bal limon karışımı yaptım iki güne toparladım canım ben
Sarımsağı nasıl koyuyorsun canım?
Bende de bişeyler oldu ama ripmi nezle mi bilmiyorum. Bitki çayı dısında bişey yapamadım pek. Gece uyurken de buhar makinesine okaliptus damlattım.
Valla sadece doktora gittik geldik, böyle oldum. Evin içinde duruyoruz yoksa. Ay buhar aklıma gelmemişti, ben de yapayım. Sağol canım 🙏🏻

Kızlar bebeğimin ateşi çıkıyor aşılardan dolayı 37.3 falan oldu en fazla ateşi düşsün diye nemli pamukla sildim ve ince giydirdim şimdide burnu alıyor ilk defa ve hapşırıyor hasta olacak diye korkuyorum

Ağzından öpmek nedir yaa of 🤦🏼‍♀️
Kim ne derse desin iğrenç ya. Böyle sevgi olmaz. Bebekler ve çocuklar ağızdan Ö PÜL MEZ. Başını okşayarak, elini tutarak, gözlerine bakarak, gülümseyerek, sohbet ederek hatta seni çok seviyorum diyerek sevgi göstermek varken kaşık kadar bebeğin ağzından öpüp yetişkin ağzındaki mikropları bebeğe yalatınca daha mı çok sevmiş oluyorlar?
Ben tahmin ediyordum böyle bi b*k yiyeceğini. Öpmeden sevemiyor. Ki var ya bak daha önceden konu arasında demiştik, oğlumuz ağzından elinden kesinlikle öpülmemeli mikrop kapar diye. Ama gel gelelim önce yanaklarını şapır şupur öptü, sonra hemen ağzından öptü pislik hasta ruhlu yılışık kadın. Ben uyarmasam ağzından da şap şup öpmeye devam edecekti arsız. Allah muhafaza hasta olsa sanki gelip kendi bakacak. Amaaaan neyse sinirlerimizi bozmuyoruz. Hata yaptıkça karşılığını alacak, artık susmak alttan almak yok bacılar💃🏻☺️

Kim ne derse desin iğrenç ya. Böyle sevgi olmaz. Bebekler ve çocuklar ağızdan Ö PÜL MEZ. Başını okşayarak, elini tutarak, gözlerine bakarak, gülümseyerek, sohbet ederek hatta seni çok seviyorum diyerek sevgi göstermek varken kaşık kadar bebeğin ağzından öpüp yetişkin ağzındaki mikropları bebeğe yalatınca daha mı çok sevmiş oluyorlar?
Ben tahmin ediyordum böyle bi b*k yiyeceğini. Öpmeden sevemiyor. Ki var ya bak daha önceden konu arasında demiştik, oğlumuz ağzından elinden kesinlikle öpülmemeli mikrop kapar diye. Ama gel gelelim önce yanaklarını şapır şupur öptü, sonra hemen ağzından öptü pislik hasta ruhlu yılışık kadın. Ben uyarmasam ağzından da şap şup öpmeye devam edecekti arsız. Allah muhafaza hasta olsa sanki gelip kendi bakacak. Amaaaan neyse sinirlerimizi bozmuyoruz. Hata yaptıkça karşılığını alacak, artık susmak alttan almak yok bacılar💃🏻☺️
Ay tovbe est. Ben kendi cocugumu öpmedim agzından. Elini bile öpemıyorum yalıyo die ben yaa ben yani karnımdan cıktı bu cocuk. Mememi agzına sokuyo yaniiii. Diş çürümelerinin asıl sebebi de buymus zaten. Bu bazen bebeye mama yedirirken yalıyoruz kaşıgı ya. Sonra mama alıp agzına. Ya da emzigi yalayıp veriyolar falan. Hep bakteri. Bizim agzımızın bakterileri agır geliyor cocuga.

Ağzından da öpmeyiversinler yaa. Ben de izin veriyorum artık dedeler nineler öpüyolar ama ağzına en uzak yerden öpüyolar

Ay tovbe est. Ben kendi cocugumu öpmedim agzından. Elini bile öpemıyorum yalıyo die ben yaa ben yani karnımdan cıktı bu cocuk. Mememi agzına sokuyo yaniiii. Diş çürümelerinin asıl sebebi de buymus zaten. Bu bazen bebeye mama yedirirken yalıyoruz kaşıgı ya. Sonra mama alıp agzına. Ya da emzigi yalayıp veriyolar falan. Hep bakteri. Bizim agzımızın bakterileri agır geliyor cocuga.
Ben de aynıyım bitanem. Sadece göz yanına yakın olacak şekilde yanaklarını, kaşının bittiği yeri, kafasını ve altını değiştirirken huysuzlanırsa eğer oyun oynarken ayak tabanlarını öperim. Çok aşka gelirsem göbeğini öperim o kadar ki ben annesiyim.. Daha bile isteye bir kere bile öpmedim ağzından yavrumu. Hatta 2 3 sefer yanağından öpeyim derken meme sanıp kafasını çevirdi yanlışıkla dudağım ağzına değecekken kendimi geri kaçırdım da ağzını sildim nolur nolmaz temas ettiyse diye, o kadar hassasım bu konuda. Ama malesef sapkınlığı sevgi ile karıştıran salak bir babaannesi var kuzumun. Tabiri caiz ise kafalarına vura vura öğreticez ☺️ öyle "torunum o benim" diyerek istedikleri herşeyi yapamayacaklarını SEVE SEVE öğrenecekler 🤗

Ağzından da öpmeyiversinler yaa. Ben de izin veriyorum artık dedeler nineler öpüyolar ama ağzına en uzak yerden öpüyolar
Olmaaaaz öyle sevilir mi hiç. Ağzına sokacak illa bebeğimi. Öyle sevgi gösterilir çünkü. Bak benim annemle babam mümkün olduğunca temas bile etmeden uzaktan severler, karşısına geçip saatlerce sohbet ederler, dokunmaya kıyamazlar ama içleri gider. Sanki çöldeler de bir bardak buzlu su karşılarında öylesine içleri gider. Geçen geldiğimizde annem ve babama dedim ki, kayınpederimle kayınvalidem geçen oğlanı öpmüş bulundular, siz de dayanamıyorsunuz 1 er tane kafasından öpün. Yok olmaz kızım dediler. Dedim ayağından öpün bari. Yok yok iyi böyle, Allah muhafaza hasta falan olur, daha çok küçük, 3 aylık olsun ondan sonra bakarız, dediler (bu konuşma 2 hafta önce oldu) velhasıl öptüremedim ama içim çok rahatladı. Anladım ki bu insanlar hangi şartta olursa olsun evladımı kendilerinden bile korurlar ❤️

X