2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    228
Olmaaaaz öyle sevilir mi hiç. Ağzına sokacak illa bebeğimi. Öyle sevgi gösterilir çünkü. Bak benim annemle babam mümkün olduğunca temas bile etmeden uzaktan severler, karşısına geçip saatlerce sohbet ederler, dokunmaya kıyamazlar ama içleri gider. Sanki çöldeler de bir bardak buzlu su karşılarında öylesine içleri gider. Geçen geldiğimizde annem ve babama dedim ki, kayınpederimle kayınvalidem geçen oğlanı öpmüş bulundular, siz de dayanamıyorsunuz 1 er tane kafasından öpün. Yok olmaz kızım dediler. Dedim ayağından öpün bari. Yok yok iyi böyle, Allah muhafaza hasta falan olur, daha çok küçük, 3 aylık olsun ondan sonra bakarız, dediler (bu konuşma 2 hafta önce oldu) velhasıl öptüremedim ama içim çok rahatladı. Anladım ki bu insanlar hangi şartta olursa olsun evladımı kendilerinden bile korurlar ❤️
Ya neden böyle yapıyo bu erkek aileleri acaba saygı duymuyolar hiç. Benimkiler de hiç öpmüyolar istanbula ailemin yanına geldim özellikle izliyorum korkuyolar bi şey olcak diye. Anneme öp demesem asla öpmüyodu

Ya neden böyle yapıyo bu erkek aileleri acaba saygı duymuyolar hiç. Benimkiler de hiç öpmüyolar istanbula ailemin yanına geldim özellikle izliyorum korkuyolar bi şey olcak diye. Anneme öp demesem asla öpmüyodu
Aynı aynııı. Bizimkiler de korkularına dokunamıyorlar kıyamam 🥹 burnunu sıkarak sevdi bi ara kv düşün. Daha ağızından nefes alamıyor benim bebeğim.. Cehalet akıyor cehalet. Allahıma çok şükürler olsun ki başka şehirdeyiz. Şu sünnetini yaptıralım benim aileme de gidelim sonra evimize dönelim diye iple çekiyorum resmen. Bu cahil bencil kişiler yüzünden çok sevdiğim memleketime gelmek istemiyorum artık ☹️

Kızlar ya bebeğimin kafası terlemeye başladı. Ev kesinlikle sıcak değil ve fazla da giydirmiyorum ben bile bazen hırka giyiyorum. Hatta sırtı serin olduğu halde bile terlediği oluyo hasta olcak diye korkuyorum neden böyle oluyor fikri olan var mı?

Kızlar ya bebeğimin kafası terlemeye başladı. Ev kesinlikle sıcak değil ve fazla da giydirmiyorum ben bile bazen hırka giyiyorum. Hatta sırtı serin olduğu halde bile terlediği oluyo hasta olcak diye korkuyorum neden böyle oluyor fikri olan var mı?
Uyurken veya emerken mi ? Bazı bebekler böyle çok terliyor diye duymuştum, ama tam sebebini bilemiyorum

Aynı aynııı. Bizimkiler de korkularına dokunamıyorlar kıyamam 🥹 burnunu sıkarak sevdi bi ara kv düşün. Daha ağızından nefes alamıyor benim bebeğim.. Cehalet akıyor cehalet. Allahıma çok şükürler olsun ki başka şehirdeyiz. Şu sünnetini yaptıralım benim aileme de gidelim sonra evimize dönelim diye iple çekiyorum resmen. Bu cahil bencil kişiler yüzünden çok sevdiğim memleketime gelmek istemiyorum artık ☹️
Benim kayınvalide de o benim oğlum diyor şap şup öpüyor kocam benim annem öptü bacağından diye triplenmişti annesine bir şey diyemiyor. İşin kötüsü ben işe başlayınca kayınvalidem bakacak ve açık açık siz görmeden öperim diyor. Ah keşke şöyle iyi kazansa eşim de çalışmasam 🥹
Benim oğlum doğdu doğalı terliyor kafası canım müslinle kuruluyorum uyuduysa yatağına müslin seriyorum çok saçı yok bir şey olmuyor o yüzden sanırım

Uyurken veya emerken mi ? Bazı bebekler böyle çok terliyor diye duymuştum, ama tam sebebini bilemiyorum
Sadece uyurken son iki gündür yattığı taraf saçları ıslak oluyo. Fazla mı örtüyorum diye düşünüp ince bi örtü örttüm baktım göğsü serinlemiş ama kafa yine terli🤦‍♀️

Benim kayınvalide de o benim oğlum diyor şap şup öpüyor kocam benim annem öptü bacağından diye triplenmişti annesine bir şey diyemiyor. İşin kötüsü ben işe başlayınca kayınvalidem bakacak ve açık açık siz görmeden öperim diyor. Ah keşke şöyle iyi kazansa eşim de çalışmasam 🥹

Benim oğlum doğdu doğalı terliyor kafası canım müslinle kuruluyorum uyuduysa yatağına müslin seriyorum çok saçı yok bir şey olmuyor o yüzden sanırım
İki gündüe başladı bizimkinin kafa terlemesi. Googleda d vit eksikliği yazmışlar o da kemiklerle ilgili gelişim geriliği yaparmış ama benim oğlanın boyu hızla uzuyo yani doktor bile üst sınırda seyrediyo boyu dedi🤔 hasta olur mu acaba bu terlemeler yüzünden ben ondan korkuyorun

İki gündüe başladı bizimkinin kafa terlemesi. Googleda d vit eksikliği yazmışlar o da kemiklerle ilgili gelişim geriliği yaparmış ama benim oğlanın boyu hızla uzuyo yani doktor bile üst sınırda seyrediyo boyu dedi🤔 hasta olur mu acaba bu terlemeler yüzünden ben ondan korkuyorun
Sonradan olması sorun mu bilmiyorum kuzu ama bizim baştan beri aynı görümcemin oğlunun da aynı bizimkinin boyu bu ay 64 cm ölçtü doktor görümcemin oğlu da 1 yaşında 80 cm gönlünü ferah tut. Yok dediğim gibi bizim kadar saçı yok sonuçta kuruyor o yüzden hasta olmaz ama çok için rahat etmezse ensesine ağız mendili koyabilirsin vücuduna gelmesin teri diye

Sadece uyurken son iki gündür yattığı taraf saçları ıslak oluyo. Fazla mı örtüyorum diye düşünüp ince bi örtü örttüm baktım göğsü serinlemiş ama kafa yine terli🤦‍♀️
Uyurkense normal sanırım, çevremden hep erkek çocuklarının böyle terlediklerini duydum 😂

O zaman üşümüyordur ya, ama için rahat edecekse ince bir müslin örtebilirsin
Ya örtmesine örtücem ama benim bıdık reflüde yatıyo park yatagın içinde. Kendini aşağıya kaydırıyor büyüdükçe aşağı iyice kayarda yüzü örtülür diye korkuyorum allah korusun acaba reflüde artık yatırmasam mı

Ya örtmesine örtücem ama benim bıdık reflüde yatıyo park yatagın içinde. Kendini aşağıya kaydırıyor büyüdükçe aşağı iyice kayarda yüzü örtülür diye korkuyorum allah korusun acaba reflüde artık yatırmasam mı
Ben 1 ay önce falan kaldırdım reflü yatağını, normal yatağının altına battaniye koydum kafa kısmını biraz yükseltecek şekilde. Reflü yatağında yatıracaksan, bebeğin altına çapraz şekilde örtüyü serip(kundak yapacak gibi) kenarlarını üzerine örtebilirsin

Kızlar o çatlak kaynanam eşime bebeği oturt ayak üstünde tut diyordu hep eşimde benden gizli yapıyordu. Çocuk iki aylıkken uzanarak durmuyordu hep oturma pozisyonunda durmak istiyordu şimdide ayak üstünde durmayı öğretmiş şimdide oturmuyor bile üç aylık oldu şimdide hep ayak üstünde durmak öyle gezmek istiyor şimdi uzanmayı boşverin oturma pozisyonunda bile durmuyor. Az önce bi sitede gördüm sonradan anladım niye bebeğin durmadığını. Eşime dedim cahil aklıyla hareket edersen böyle olur diye

• Üzgünüm
Reactions: Gao
Kızlar bebeklerinizi gündüz nasıl uyutuyorsunuz? Benimki ne yapsam da uyumuyor kendi kendine uyuyor bazen o da en fazla yarım saat gece 11’e kadar 3 4 kez falan yarım saatlik uykusu var sonra 11 12 gibi gece uykusuna geçiyor gece kesintisiz 3 saat 2 saat olarak uyku yapıyor ama gündüz çok sıkıntı acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum
Bizimki de gündüz tek uyku yaiutri genelde 2 saat onun dışında 10-15 dk bi kaç uyku sonra 11 e kadar ayakta normal kabul ediyorum artık

Ya bizim kız emiyor 5 dk sonra tepinmeye başliyor memeyi de istiyor ama sinirleniyor ve kızıyor da ben şöyle düşündüm memede kalmak istiyor ama süt gelince rahatsıs oluyor başka bi açıklama bulamadım kendinme. Sütüm çok tazyikli ondan rahatsız olsa ilk 5 dkyı da rahat rahat ememez ki
Canım bebekler 3-4 dk da memeyi boşaltıyormuş doktrin söyledi bizde emme sureleri epey kısaldığında yazmıştım doktora sonrası keyif dedi muheleen emme refleksi istiyor süt gelince de sinirleniyor emzik ise yarıyor bende o zamanlarda
Kızlar bebeğimin ateşi çıkıyor aşılardan dolayı 37.3 falan oldu en fazla ateşi düşsün diye nemli pamukla sildim ve ince giydirdim şimdide burnu alıyor ilk defa ve hapşırıyor hasta olacak diye korkuyorum
canim 38 sonrası ateş oluyor 37 ler ateş değil
Kızlar ya bebeğimin kafası terlemeye başladı. Ev kesinlikle sıcak değil ve fazla da giydirmiyorum ben bile bazen hırka giyiyorum. Hatta sırtı serin olduğu halde bile terlediği oluyo hasta olcak diye korkuyorum neden böyle oluyor fikri olan var mıeme
Emerken bizimki de terliyor canım

Canım bebekler 3-4 dk da memeyi boşaltıyormuş doktrin söyledi bizde emme sureleri epey kısaldığında yazmıştım doktora sonrası keyif dedi muheleen emme refleksi istiyor süt gelince de sinirleniyor emzik ise yarıyor bende o zamanlarda

canim 38 sonrası ateş oluyor 37 ler ateş değil

Emerken bizimki de terliyor canım
Ama o zaman niye 15 dk bi meme 15 dk öbür meme diyor emzirme danışmanları filan :/

Denedim ama tutamıyor.

Ben ilk ay biraz emzirdim. Sonra tamamen sağıp biberonla vermeye başladım. Sürekli deniyorum ama nadiren emiyor. O zaman çok mutlu oluyorum. O bağı hissediyorum. Ama napalim. Her türlü bağımız olacak bence sonuçta anneleriyiz. Bakimvereniz. Takma kafaya.

Benimki bir üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdi. Kaloriferden boğazı kurudu ve hasta oldu. O günden beri ara ara yeşil mukuslu kaka yapıyor. Pek kafaya takmıyorum ama önemli bir şey mi ki? Belkide bakteri, mikrop atıyorlardır. Sonuçta aşı da zayiflafilmis mikrop.

Malesef... Ben emzirmiyorum da.

Benimde hep yemeğimin son lokmasinds ağlıyor. Uyanıksa bile son lokmada huzursuzluk çıkarıyor. Hep içimde kalıyor o lokma :KK70:
Günde kaç CC veriyorsunuz acaba anne sütünü?

Sonradan olması sorun mu bilmiyorum kuzu ama bizim baştan beri aynı görümcemin oğlunun da aynı bizimkinin boyu bu ay 64 cm ölçtü doktor görümcemin oğlu da 1 yaşında 80 cm gönlünü ferah tut. Yok dediğim gibi bizim kadar saçı yok sonuçta kuruyor o yüzden hasta olmaz ama çok için rahat etmezse ensesine ağız mendili koyabilirsin vücuduna gelmesin teri diye
Uyurkense normal sanırım, çevremden hep erkek çocuklarının böyle terlediklerini duydum 😂
Normal o zaman ya tamam sağolun kızlar 🙏

X