- 17 Temmuz 2022
- 2.478
- 2.109
- 30
Çay annenin içmesi için değil mi yaÇayı şurup ile karıştırıp biberonla vermemi söyledi doktor
Tüm tedavi sürecinin raporu tahliller tetkikler verilen ilaçlar vsEpikriz ne demek?
Çayı sen içmeyecek misinÇayı şurup ile karıştırıp biberonla vermemi söyledi doktor
Emme pozisyonunu değiştirmeyi denedin mi canım? Senin fark etmediğin bir rahatsızlık duyuyor olabilir aynı pozisyondaysa. Gündüz uyku sersemi fark etmiyordur gece fark ediyordur. Denemediysen bir de bunu dene bakalım daha da olmuyorsa bir emşirme danışmanına danış derim.Kızlar son 4 gündür bebeğim geceleri göğsümü emmiyor yaklaştırdığım gibi çığlığı basıyor sabahlara kadar ağlıyor geçen gece 4 kere mama vermek zorunda kaldık emmediği için. Dün gece de öyle oldu. aklıma hiçbir sebep gelmiyor çünkü gündüzleri emiyor. Gündüzleri de hep uyuyor gece sabaha kadar uyumadığı için. Mesela dün sabah 9 dan akşam 10 a kadar uyudu toplasan 2 saat uyanık kalmamıştır ben o aralarda emziriyordum. Emerken de 3 4 dakika emip bırakıyordu. Sizce normal mi bu durumlar?
Demi bana da garip geldi. Evet yorumlarda da çocuklara verilebildiği yazmış da zaten rezene ve kimyon çayıysa evde kendin demleyip damla damla vermek daha mantıklı. Şurubu sulandırmak içinse anne sütüyle sulandırırsın yani saçmaÇay annenin içmesi için değil mi ya
Oyy maşallahBir yeni güncelleme daha geldi benim kızçe kimin kucağına gidiyorsa kafasını kaldırıp kendisini kimin tuttuğuna bakıyor hatta biz mı yanılıyoruz dedik iki üç kere yaptık denedik bu gidişle 1 aya benim kızçe insan seçecek gibi duruyor
Evet sadece çay vermek için kullanmam gerekiyor. Şimdilik çayı ben içip sütten geçmesini umarak geçireceğim birkaç günü ama hala devam ederse ne yapacağım bilmiyorum. Şurubu kaşıkla vermeye çalıştığımda boğazına kaçmıştı çok korkuyorum bu yüzdenCanım ben de avent kullanıyorum, 2 numaralı emzik başı yavaş akışlı.Geçen haftalarda memede ağlamaya başlamıştı, biberondan diye düşünüyordum ama burda çoğumuz aynı şeyi yaşadık. Gazdan kaynaklı gibi duruyor şuanda, ben biberondan diye düşünüp EDS ile mama vermeye devam ettim. Şimdi emiyor ama bence sadece takviye vereceksen biberona hiç başlama. Ne olur ne olmaz, benim içim hala pırpır bi sıkıntı olacak diye.
Ben de öyle olmasını daha mantıklı buluyorum ama doktor da biberonla ver çocuğa deyince deneyeyim mi diye düşündüm. Birkaç gün kendim içip çocuğa geçmesini umacağım bakalımÇay annenin içmesi için değil mi ya
Bana da çok tuhaf geldi çayı bebeğe vermesi ya yanlış mı anladı acabaÇayı sen içmeyecek misinBebeğe çok erken değil mi çay için ya bence başka bir doktora daha git canım yanlış anlama ama bahsettiği ürün farmakolojik bir ürün değil ve bence yenidoğan döneminde mama ya da süt haricinde vermek doğru değil. Yani illa vereyim aklım kalmasın dersen de kimyon ve rezeneyi demleyip kaşıkla 1-2 damla versen yeter bile bence zaten ne kadar içecek ki küçücük çocuk Şurup da içinde damlalık var diye biliyorum onunla verirsin. Akıl vermek değil amacım yanlış anlama ama benim aklıma çok yatmadı ya
Yok niye yanlış anlayayım ben de sorguladım çocuğa çay verme işini biraz araştırdım 1 haftalıkran sonra verilebilir demişler bu çay için ama vermek de istemedim kendim içip deneyeceğim. Şurubun içinden şırınga çıktı onunla vermeyi denedik bizim kız her şeyi boğazına kaçırıyor. Şurubu neredeyse damla damla vermeme rağmen boğazına kaçtı sonra kaşıkla denedim o da aynı. Sağlık ocağındaki hemşirenin dediği kadarıyla ağzında biriktiriyormuş o yüzden kaçırıyormuş. Ne yapacağımı şaşırttı banaÇayı sen içmeyecek misinBebeğe çok erken değil mi çay için ya bence başka bir doktora daha git canım yanlış anlama ama bahsettiği ürün farmakolojik bir ürün değil ve bence yenidoğan döneminde mama ya da süt haricinde vermek doğru değil. Yani illa vereyim aklım kalmasın dersen de kimyon ve rezeneyi demleyip kaşıkla 1-2 damla versen yeter bile bence zaten ne kadar içecek ki küçücük çocuk Şurup da içinde damlalık var diye biliyorum onunla verirsin. Akıl vermek değil amacım yanlış anlama ama benim aklıma çok yatmadı ya
1 aylık bebeğe biberonla çay verilmez ya kimyon demleyip 1 çay kaşığı veriyosun çok zorda kalırsan. Ya doktor yanlış söylemiş ya da sen yanlış anladın canım bi daha sor istersen.Ben de öyle olmasını daha mantıklı buluyorum ama doktor da biberonla ver çocuğa deyince deneyeyim mi diye düşündüm. Birkaç gün kendim içip çocuğa geçmesini umacağım bakalım
Yok özellikle dün akşam mesaj attım doktora çayı alınca nasıl vereyim diye 30 CC ye 1 tatlı kaşığı karıştır içine de 1 tatlı kaşığı şurup ekle biberonla ver dediBana da çok tuhaf geldi çayı bebeğe vermesi ya yanlış mı anladı acaba
Yok niye yanlış anlayayım ben de sorguladım çocuğa çay verme işini biraz araştırdım 1 haftalıkran sonra verilebilir demişler bu çay için ama vermek de istemedim kendim içip deneyeceğim. Şurubun içinden şırınga çıktı onunla vermeyi denedik bizim kız her şeyi boğazına kaçırıyor. Şurubu neredeyse damla damla vermeme rağmen boğazına kaçtı sonra kaşıkla denedim o da aynı. Sağlık ocağındaki hemşirenin dediği kadarıyla ağzında biriktiriyormuş o yüzden kaçırıyormuş. Ne yapacağımı şaşırttı bana
Tamam şimdi oldu 1 tatlı kaşığıymışYok özellikle dün akşam mesaj attım doktora çayı alınca nasıl vereyim diye 30 CC ye 1 tatlı kaşığı karıştır içine de 1 tatlı kaşığı şurup ekle biberonla ver dedi
Maşallah ya muhteşem o da güzelmişOyy maşallahŞimdiki bebeler çok bilmiş yaa bizimki de daha 45 günlükken dönmeye başladı anneme dedim denk gelmiştir dedi inanmadı sonra kendi gözleriyle görünce şok oldu Bildiğin yüz üstü bırakınca kendini sağa ya da sola atıp sırt üstü dönüyor sıpa
Canım bende kaşıkla veremiyordum şurubunu benim d vitamininin içinde çubuk var bi paket bitirmiştik onun şişesini atmadım bi güzel yıkadım temizledim onun çubuğuyla veriyorum şurubunu eğer sende de öyle bitmiş Şişe varsa onun damlalığını kullanabilirsin ben bi kere çay kaşığı ne kadar alıyor diye denedim ona göre veriyorumEvet sadece çay vermek için kullanmam gerekiyor. Şimdilik çayı ben içip sütten geçmesini umarak geçireceğim birkaç günü ama hala devam ederse ne yapacağım bilmiyorum. Şurubu kaşıkla vermeye çalıştığımda boğazına kaçmıştı çok korkuyorum bu yüzden
Ha yok o kadar değilTamam şimdi oldu 1 tatlı kaşığıymışçayı demleyip biberonla içirceksin sandım
Nasıl bir pozisyonda emzireebilirim ki sünnetli daha iyileşmediEmme pozisyonunu değiştirmeyi denedin mi canım? Senin fark etmediğin bir rahatsızlık duyuyor olabilir aynı pozisyondaysa. Gündüz uyku sersemi fark etmiyordur gece fark ediyordur. Denemediysen bir de bunu dene bakalım daha da olmuyorsa bir emşirme danışmanına danış derim.