2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Dün akşamdan beri hastanedeyim pankreas enzimlerim yüksek olduğu için yarin sezaryen olabilirim doktorumdan haber bekliyorum 😰 yarın tam 38 olacağım normal doğuma hazırlamıştım hep kendimi 🤷🏻‍♀️ ne olacak bakalim hakkımızda hayırlısı olsun inşallah 😰
Canım haftan iyi maşallah ama o enzim neden yüksek çıkarmış ne diyorlar

selaaam son nstyi doktor görünce beni uçurarak doğuma aldılar bebik 3 kg 50 cm doğdu çok şükür yanımda ilk oğlumun kopyası bir şey çıktı sanki iki yıl öncesini yaşıyorum 🥹 herkese kolayca kurtulmayı nasip etsin Allahım
Ay şükür canım o nst doğum nstsydi zaten o neydi öyle , yarı normal doğurdun sen yarı sezeryan😂 şükür kurtuldun darısı bizeee 🥰

selaaam son nstyi doktor görünce beni uçurarak doğuma aldılar bebik 3 kg 50 cm doğdu çok şükür yanımda ilk oğlumun kopyası bir şey çıktı sanki iki yıl öncesini yaşıyorum 🥹 herkese kolayca kurtulmayı nasip etsin Allahım
Ayy hadi gözünn aydın kuzum darısı bize, oğluşuna maşallah, sana geçmiş olsun, sağlıkla büyüt 🤲🤗

Dün akşamdan beri hastanedeyim pankreas enzimlerim yüksek olduğu için yarin sezaryen olabilirim doktorumdan haber bekliyorum 😰 yarın tam 38 olacağım normal doğuma hazırlamıştım hep kendimi 🤷🏻‍♀️ ne olacak bakalim hakkımızda hayırlısı olsun inşallah 😰
Geçmiş olsun :KK43: neden olurmuş ki bu hiç belirti vs var mıydı

Ay hayırlı olsun sağlıkla büyüsün 🥰🥰🥰

Ay şükür canım o nst doğum nstsydi zaten o neydi öyle , yarı normal doğurdun sen yarı sezeryan😂 şükür kurtuldun darısı bizeee 🥰
İlk sezaryende bi bok anlamamıştım da bu spinal anestezi neymiş böyle ya ikinci doğum diye mi anlamadım ama feci yani

Benim annemde alerjik astım vardı ve cok şiddetliydi. Ozamanın teknolojisi tıbbın yetersizliği düşün. Ben cocukken cok tedaviler gördü ama hüçbişey değişmedi sadece ilaçlar değişti konforu arttı. Ama ne bende ne de kardeşimde astım yada benzer bişey yok merak etme.
Ay çok şükür canım çok mutlu oldum ❤️ Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun anneciğinin ❤️

Korkma canım için rahat olsun. Olacağı varsa her trlü oluyor zaten. Bizim 2 taraftada alerji olmamasına rağmen oğlumda yogun alerjik egzama var doktorlarda anlam veremiyor neden böyle oldugunu. Alerjik olupta cocugı sağlıklı olanda var. Bende korkuyordum 2. De böyle olursa diye ama saldım artık yaşayıp görücez naıslsa
Doğru söylüyorsun canım ben küçükken annemin çaresizliği geliyor aklıma doğum yakınlaşıyor duygusal olarak zayıfladım baya 😔 alerjik egzama kardeşimde de var büyüdükçe azaldı çok şükür ama umarım sizinki biran önce geçer ❤️

İlk sezaryende bi bok anlamamıştım da bu spinal anestezi neymiş böyle ya ikinci doğum diye mi anlamadım ama feci yani
Arası yakın sezeryanlar çok zor oluyormuş bebeğim biran önce iyileş oğluşunada maşallah hoşgeldi 🥰 eğer sezeryan olursam 2. İçin çok bekleyeceğim benim doğum kontrolüm oldunuz resmen 🥰

Mesajını göremediğim arkadaşlar hepinize topluca teşekkür ederim ben bir süre offline çünkü devlette doğurdum diye kocamı almıyorlar bebe de annemsiz durmuyor çocuğu da almıyorlar üçünü de eve yolladım kaldık başbaşa bebeyle emzir altını değiştir derken benim goygoyculuk bu gece nanay 🤣 hoççagalın gidiyom ben anlayacağınız 🥹

Kız ayaklarımın uyuşuğu açılmadan kesik yerinin uyuşukluğu gitti ağrı kesici vurdular güya ama ağrıyor öyle dayanılmaz değil tabi de
İyisin iyi 😘 spinal sanırım hızlı uyusturuyo hızlı gecıyor sonra epiduralde daha cok beklıyosun bide ameliyat sırasında daha konforluymus

Kız öyleymiş bende korkuyordum suni sancı olayından da internetten baktığımda tamamen doğum gibi kimi zor doğum yapar kimi kolay kişinin acı eşiğine göre değişiyor ya suni sancı da öyleymiş yaşayıp kendimizi ölçeceğiz işte 😂benim doktor 39 dedi ama 38+ları mı kast etti yoksa daha ilerileri mi çözemedim hatta şey dedi herşeyi tam oluşsun diye 39 haftayı diyorum dedi bana da ilerisi için böyle dediyse mantıksız geldi o da şundan dolayı isteğe bağlı sezaryen 38+ haftalarda yapılıyor ya herşey tam olmasa keyfi birşey neden 38 haftalarda yapılsın. Neyse perşembe az çok birşeyler yorumlanır heralde hayırlısıyla kucağımıza alsaydık 🥹🙏🏻
Kuşum 39 dediyse 38+ lardır senin de. En geç 39+0 yapar diye düşünüyorum. Benimki de benzerini demişti. Sadece benim 39+0 cumartesi gününe geliyor, haftasonu yaparlar mı yapmazlar mı bilmiyorum.
İnşallah o günler de gelecek hayırlısıyla🙏🏼🙏🏼 🥹🥹

Yaa kuzuuuum gözün aydın 🥹 Rabbim sağlık, uzun ömür versin evladına inşallah 🥰 sana da çok geçmiş olsun ♥️ teker teker masadan ayrılıyoruz gibi oldu böyle, hüzünlendim 🥹🥲

Herkesin kaygı düzeyi çok farklı. Açıkçası ben hiç araştırmıyorum, bu konuda pek okumamaya çalışıyorum ve olumsuz bir şey görecek gibi olursam uzaklaşıyorum. :)

Çünkü deneyimlerimizin hepsi kendine has olacak. Dünyanın varoluşundan beri olağan olarak ilerleyen bir süreç içerisindeyiz. Bir de henüz yaşamadığımız bir şeyin kaygısını şimdiden hissetmek geri kalan süreyi başka hiçbir şeye odaklanamadan tamamen stres içerisinde geçirmemize neden oluyor. Bu doğum konusu, bilinen bir risk, hastalık vs vs durumları yoksa kervan yolda düzülür misali olmalı gibime geliyor benim.

Ancak doktorun yaklaşımı biraz keskin olmuş. :) Bu tür söylemler çok yanlış. Zorunlu olarak sezeryan olan, keyfi olarak sezeryan olan farketmez bu şekilde çocuğuna kavuşan bir sürü anne var. Hiiiç sanmıyorum çocuklarıyla aralarında bir şeyler "sırf sezaryen doğurdukları için" eksik olsun. Bir şeyleri överken diğer şeyi yermek gerekmiyor illa.

Ha her şeye rağmen kaygınızı yönetemiyorsanız, sizi daha da strese sokuyorsa (stres bebiş için daha kötü sonuçta) tabii ki sezaryen planlanır ne olacak ki?

Ama belki de su gibi kolaylıkla geçecek bir süreciniz olacak, bunları hiç bilemeyiz, hiç öngöremeyiz. Birazcık sürece teslimiyet gerekiyor sadece.
:KK200:

Bir de doktorunuza güveniyorsanız eğer türlü türlü kaynaklardan okuyup araştırmamanızı öneririm. Zira kafa karıştırıcı olabiliyor. Ve fazla bilgi de maalesef kaygı düzeyimizi artırıyor. Sağlıkla kavuşalım inşallah bebişlerimize. :emir_bebek:
Haklısınız aslında teşekkür ederim yorum için ☺️ biraz sakin kalıp olabildiğince araştırmamaya ihtiyacım var. Doktorumu daha yeni buldum gibi oldu 3 kez ancak muayene olabildim o yüzden de biraz gerginlik var sanırım üzerimde.

Anne bebek ilişkisinin normalde sezeryanden daha iyi oldugunu söyleyen doktor mu gerçekten. Kaynana falandır o 😂😂😂😂 Araştırmacılar bile bunun öyle olmadıgını defalarca söylüyorlar zaten. Anne olamamış bir sürü bormal doguran var ne alakaymış
😂 Bunu söyleyen önceki doktorumdu işte bu ve benzeri olaylar sebebiyle başka doktor arayışına girdim yeni birini buldum ama o da doğum konusunu konuşmak için daha erken 37. Haftada konuşuruz bunları dedi bir şey söylemedi

X