merhaba benimde 31+1 de karın ölçüsü 1 hafta geriydi. Şuan 32+6 dayım karın ölçüsü 2 hafta geri,boy haftasında, kafa 35 de herşey çok iyi. Haftada 2 gün kontrole başlamıştı doktor. Kilosuna baktıklarında her hafta 150gr almış gözüküyor. Şuan 1950 grda normalmiş ama kilo yanıltır karın çevresi önemli dediler. Bugün birde kordon kan akışına baktılar oda normal. Buna rahmen takip için yatış dedi doktor ama özelde detaylı ultrasona gitmek için yatmadım yarın ona gidip cumada tekrar kendi doktoruma gidecem. Sizde böyle yatış felan dediler mi yada başka bir işlem oldu mu? Gerilik kaçıncı haftada başladı.
Bu gerilik konusunu bana doktorum daha bu salı söyledi (35+3)
Hatta şöyle, 28+6 da kontrolde;
Karın çevresi 28+1, Kafa 30+2, kilo 1251 grdı.
Bi sıkıntı yoktu
Sonra 33+3 te kontrolüm oldu;
Karın çevresi 31+5, kafa 34+5, kilo 1920 gr.
Kilosu düşük, yemene dikkat et zorla kendini dedi. Reflü ve diyabetten dolayı güzel beslenemediğimi biliyordu doktorum.
En son 35+3 kontrolümde;
Karın çevresi 33+0, Kafa 37+2, kilo 2416 gr.
Kilosu için iyi dedi ama yine alt sınırlardaymışız. Bu diyabet gelişim geriliği yapabiliyor, bebeğe az besin gidebiliyor falan dedi.
Açıkçası çok detay vermedi bana. Bundan sonra her hafta kontrole gelmemi söyledi. Yatış vermedi.
Aynı gün özelde kontrole girdim, özeldeki doktor da, bebekte öyle çok bi irilik yok dedi, çocuğun vücut şeklinin biraz da ırsi olduğunu söyledi, eşim de yanımızdaydı da ona benzediğini çok büyük anormal bir durumun olmadığını söyledi.
Velhasıl bu gelişim geriliği riski falan daha yeni çıktı bizde. Haftaya kontrolde biraz daha netleşir durum diye düşünüyorum. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz da sapasağlam olur bebelerimiz inşallah