• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Her şeyi bırakıp o doktorun verdiğini kullan bakalım madem güvenip gittin. Eğer sorun ortadan kalkmazsa tekrar aynı doktora git doktor değiştirme bi şekilde çözülecektir bebeği çok kalın giydirme sürekli burnunu temizle gün aşırı duş aldırabilirsin pişiğe döküntülere iyi gelebilir
Ama verdiği ilacın masum olmadığını okudum korkuyorum stresten sütüm zaten az olanda kesilecek

Ama verdiği ilacın masum olmadığını okudum korkuyorum stresten sütüm zaten az olanda kesilecek
Canım hiçbir ilaç masum değil ki doktorun bi bildiği vardır sakin ol stres yapma bol bol emzir bebeğini anne sütü antikor dolu en kısa sürede iyileşecek bebeğin sen sakin ol

Kızlar çok mutluyum yaa. Bir haftadır mamayı bıraktık bebeğim istemiyor diye. Bir haftada 210 kg almış günlük 35 gr dedi doktorum. İlk defa böyle aldı kiloyu hep alt sınırda 20-22 civarı alıyordu. Anne sütüyle almış yani kiloyu hem şaşkın hem mutluyum. Bi 10 gün daha böyle mamasız gideceğiz bakalım ne olacak zaten mamanın miktarı azdı bitirmiyordu kilosuna da etkisi yoktu. Emmesi sütümü mü artırdı me değişti bilmiyorum ilk kez doktordan çok mutlu çıktım
Tabi canım bebek emdikçe uyarıyı verdikçe süt artıyo gözün aydın çok sevindim😍

Vitüs mü ciğere inerse acele edeyim ama tahlil yapmadı ki doktor virüs anlaşılsın
Birkaç soruyla ikisinin farkı anlaşılabilir. Test emin olunmadığında ya da virüsün türü için yapılabilir. Siz bilirsiniz. Ama çok şey olmuş kısa sürede. Film çekmesi gerekmiyor ciğere indiğini bilmek için de. İnşallah iyi olur

Galiba bunalımın eşiğindeyim. Vücudum artık yorgunluğu kaldıramıyo bebeğimi çok seviyorum ama çok mutsuzum kendimi çok yalnız hissediyorum. Sürekli sıcak basıyp terliyorum leş gibi kokuyorum kendime bakamıyorum kendime baksam eve bakamıyorum eve baksam bebeğe yetişemiyorum regl olamadığım için mi bilmiyorum çok sinirliyim özellikle kocamı evden atmak istiyorum napıcam ben

Birkaç soruyla ikisinin farkı anlaşılabilir. Test emin olunmadığında ya da virüsün türü için yapılabilir. Siz bilirsiniz. Ama çok şey olmuş kısa sürede. Film çekmesi gerekmiyor ciğere indiğini bilmek için de. İnşallah iyi olur
Film çekilmezse nasıl ciğeren inildiği anlaşılır peki

Galiba bunalımın eşiğindeyim. Vücudum artık yorgunluğu kaldıramıyo bebeğimi çok seviyorum ama çok mutsuzum kendimi çok yalnız hissediyorum. Sürekli sıcak basıyp terliyorum leş gibi kokuyorum kendime bakamıyorum kendime baksam eve bakamıyorum eve baksam bebeğe yetişemiyorum regl olamadığım için mi bilmiyorum çok sinirliyim özellikle kocamı evden atmak istiyorum napıcam ben
+1

Film çekilmezse nasıl ciğeren inildiği anlaşılır peki
Hırıltı sesiyle nefes alır. Nefes alışını dinşemek için alıyorlar ya steteskopu ciğerlere kalbe sırta koyup dinliyorlar ya. Siz bi doktora gidin. Ben doktor değilim ama her şey filmle anlaşılmıyor. İşim yüzünden sürekli viral enfeksiyon oldum 10 senedir. Çok içindeydim. Bakteri ve virüs farkını doktorlar ayırtedebiliyorlar. Sizin cevaplarınızla, gördükleriyle.

Süt arttırmak için sağım yapan var mı kızlar? Nasıl yapıyorsunuz? İşe yarıyor mu?
Canım süt arttırmak için bence sağım şart ama hiç vakit bulamıyorsan günde 1 saat ayırabildiğin zamanlarda powerpumping yapmanı öneririm. Gerçekten etkisi oluyor. Tabi ki bol su da çok etkiliyor. Ben bir iki haftadır suyu içemiyorum çok direk farketti.
Mikrofer dozu bildiğim kadarıyla kiloya bir damla değil de kiloya ortalama 2- 2.3 damla gibi kullanılıyor. Tekrar doktoruna bir sor istersen.internette kiloya göre doz hesaplamaların tabloları var her damlanın markasına göre.
Teşekkür ederim, bakayım hemen 🙏🏻
Medical park yakın. Grip olduğumda bulaştı mı diye gittim. Burak Çakçak çok duymuştum. Sevmedim. Hem kaba, hem ilgisizdi. Uzak olmasa çok seviyorum memorial ı.
İşte ilgilenmeyince de insanın yakın da olsa gidesi gelmiyor. Memorial çok sapa yerde ama en iyi de orası yine.
Kızlar çok mutluyum yaa. Bir haftadır mamayı bıraktık bebeğim istemiyor diye. Bir haftada 210 kg almış günlük 35 gr dedi doktorum. İlk defa böyle aldı kiloyu hep alt sınırda 20-22 civarı alıyordu. Anne sütüyle almış yani kiloyu hem şaşkın hem mutluyum. Bi 10 gün daha böyle mamasız gideceğiz bakalım ne olacak zaten mamanın miktarı azdı bitirmiyordu kilosuna da etkisi yoktu. Emmesi sütümü mü artırdı me değişti bilmiyorum ilk kez doktordan çok mutlu çıktım
Ay maşallah 🧿 Çok sevindim canım, müthiş haber 😍 İnşallah mamaya hiç ihtiyaç olmasın bi daha 🙏🏻 Darısı da başımıza 🥰
Beni de fiziksel yorgunluğum çok yoruyor. İlk kez yapmak istediğim hiçbişrye bedenim izin vermediği için yetemiyorum o zorluyor ama ben zarla zorla da olsa terapiye başladım. Gerçekten iyi geldi. Evden çıkmak zor oluyorsa eşin 1 saat bebişle ilgilenirken online terapi alabilirsin canım. Giderken umutlu değildim ama bana iyi geldi 🙏🏻

Beni anlattın sanki ben evi pek önemsemiyorum açıkçası sadece süpürüp siliyorum pis olmayacak şekilde yapabildiğim kadarıyla yemek yapıp akşam eşim gelince de duş vs özek işlerimi yapıyorum yoksa delirecektim böyle biraz daha yoluna girdi.

Arkadaşlar lütfen yardım edin lütfen kim görüyorsa yazsın bebeğim dört aylık on gün önce ateşi vardı ve çok halsizdi acile götürdüm hiçbir şey yapmadan ateş düşürücü verdi ve gönderdi sonra iyi olmadı başka acile gittim antibiyotik verdi 1.02 gün kullandım ve iyi oldu geçti ondan sonra altı pişik oldu Küçük küçük sivilceler gibi bir şeye de benzemiyor anlamadım gitti ondan sonra ağzı pamukçuk oldu sodalı suyuyla yaptım geçmedi mikostatin şurup kullandım ikinci kullanmam da bütün vücudu kırmızı benek benek oldu doktora götürdüm alerji doktoruna yönlendirdi alerji doktoru bu bir alerji dedi kan aldı alerji iğnesi yaptı alerji iğnesi yaptığı için hiç rahat olmadım çünkü daha çok küçük kan aldı 25 gün sonra çıkacak dedi aldığı kandan e-Nabızdan baktım bazıları çıktı CHP 5.5 çıktı kanında enfeksiyon var yani ben de başka doktora götürdüm kanındaki enfeksiyona baksın diye o da bu vücudundaki kırmızı benek beneklere baktı ve bir de kızın çok soğuk almış galiba burnu tıkalı göğsü tıkalı hırıltııyor ve virüs dedi virüs için bir tane ilaç yazdı onu da araştırdım iyi değilmiş diyorlar çok masum bir ilaç değilmiş o da bebekleri çok etkiliyor muş bir de doktor test yaptırmadan virüs teşhisi kondu ve baktığımda virüs teşhisi test yapılmadan konulmazmış test yapıp pozitif çıkarsa öyle konulurmuş ve ilaç kullanılırmış ama doktor sadece kırmızı bellerine bakıp ve soğuk algınlığına bakıp virüs teşhisi kondu ben ne yapabilirim o ilacı kullanmak istemiyorum
Canım benim okuduğumdan anladığım kadarıyla pişik ve kırmızı benekler ilaçların yan etkisi sebebiyle oluyor. O yüzden onları arka plana atıp öncelikle hastalığı çözmen gerekiyor gibi geldi. Yani mutlaka sürekli olarak burun yıkama yap, hırıltı için eğer ciğere inmesiyle alakalı ilaç vermişse doktor onu kullanıp enfeksiyonu bi çöz, sonrasında pişik ve pamukçuk zaten enfeksiyon gidince çözülür. Ciğerler önemli. İlaç kullanırken de pişik için kantaron yağı, pamukçuğa da karbonatlı su kullanarak temizlemeye devam et bence. Enfeksiyon azalınca bebiş de rahatlar zaten

Ben arada bebeği eşime bırakıp arkadaşımla kahve içmeye çıkıyorum. Beslenme saatine geri geliyorum ama azıcık zaman bile çok iyi geliyor. Her gün bebekle hava soğuk olsa da dışarıda yürüyüş yapıyoruz. Kulaklığımı takıyorum müzik dinliyorum bebekler zaten bebek arabasının içinde dışarda uyuyakalıyorlar. kendime zaman ayırarak çözdüm işi. Ama bakıma çözümüm yok bazen banyo yapmaya bile fırsatım olmuyor. Dişimi fırçalamadan bebeğin yanında sızıp kalıyorum.

Canım benim okuduğumdan anladığım kadarıyla pişik ve kırmızı benekler ilaçların yan etkisi sebebiyle oluyor. O yüzden onları arka plana atıp öncelikle hastalığı çözmen gerekiyor gibi geldi. Yani mutlaka sürekli olarak burun yıkama yap, hırıltı için eğer ciğere inmesiyle alakalı ilaç vermişse doktor onu kullanıp enfeksiyonu bi çöz, sonrasında pişik ve pamukçuk zaten enfeksiyon gidince çözülür. Ciğerler önemli. İlaç kullanırken de pişik için kantaron yağı, pamukçuğa da karbonatlı su kullanarak temizlemeye devam et bence. Enfeksiyon azalınca bebiş de rahatlar zaten
İlacı virüs dedi o yüzden verdi ama kullanmak istemiyor rum çünkü daha birt test bile yapmadı bide balgam söktürücü yazdı 4 aylık k

Emzirmeden sonra sırayla sagıyordum. Bazen ufaklik durmuyordu sadece birini sağıp bi sonraki emzirmede diğerini sagıyordum. Benim icin 3 yeterli oldu. Arkadasimin sutu daha azdı o günde 5 defa sağım yapip arttırdı. Sağdığım sütleri de toplayip gece uykusuna geçmeden veriyorum daha uzun uyuyor.
Bende böyle arttırdım şuan yoruldum sağamıyorum🥹

Maşallah canım🥰

Kızlar 4. Ay kontrolü önemli mi ya eşim izin alamadı 1 2 hafta geç gitsek olur mu ? 2. Ayda ki aşıların devamınıda 1 2 hafta geç yaptırsak ?

Beni de fiziksel yorgunluğum çok yoruyor. İlk kez yapmak istediğim hiçbişrye bedenim izin vermediği için yetemiyorum o zorluyor ama ben zarla zorla da olsa terapiye başladım. Gerçekten iyi geldi. Evden çıkmak zor oluyorsa eşin 1 saat bebişle ilgilenirken online terapi alabilirsin canım. Giderken umutlu değildim ama bana iyi geldi 🙏🏻
Eşim vardiyalı çalışmaya başladı artık bana hiç yardım edemiyo hatta evde yalnız yaşıyorum sanki adamın yüzünü görmüyorum sürekli uyuyo. Ben örgü örmeyi çok severim her kış milyon tane şey örerdim özellikle onu yapamamak beni mental olarak zorladı. Terapi işini bilmiyorum şu an ona ayırabilecek bütcemiz yok ucu ucuna yetişiyoruz her şeye.

• Üzgünüm
Reactions: Gao
Hepimiz aynıyız canım. Gününü planlamayı denedin mi ?

Back