2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    250
Yani doktorun yönlendirmesiyle güzel bir beslenme programı olusturabilir. Birde kan akımı için belki bir ilaç yazilabilir. Gönlünüzü ferah tutun kilo olarak az olsa bile doğduktan sonra toplarlanir miniğiniz. Rabbim yardımcınız olsun🌸
Perinatologsa çok iyi 🙏🏻 Benim plasentadaki minik kanamalardan dolayı plasentamız normalden daha tombik. Kanamalar geçer mi dedim artık geçmez dedi. O yüzden 34'ten sonra gelişim geriliği olabilir dediler. Böyle bir durumda erkenden alınması gerekir mi dedim, hayır suyun vs diğer şeyler yolundaysa yine de bekleriz 37-38'i dedi. Doktorun düzelebilir dediğine göre umutsuz değiliz. Kendini üzme pozitif enerji gönderelim bebiğe ☺️
Çok sağolun burası iyi ki var biraz olsun insan kendini toparlayıp güç bulabiliyor 🙏

Benimde ilk hamileliğim 40 kiloyla hamile kaldım
Şimdi 47 kiloyum, bu arada bebek ilk haftalardan 7gün arkadan geliyor Adete göre 28 hafta olmamız gerekiyor ama 27 haftayım bu yüzden çok kücük bebeğe nasıl kilo aldıra bilirim, dokdorda karnın cevresinin kücük olduğunu söyledi asla Adet tarihimle uyumlu cıkmıyor
Cokta fark yok aslında ilerleyen haftalarda kapanır şuan kilo alımı iyiyse problem yapma benimki 37 haftalıkken bildiğin bi deri bi kemik baş cevresi 31 boyu 41 santim minyon bişi doğmuştu cok sukur kuvezlık sarılık hıc olmadı korkmayın her bebek uyumlu doğmaya biliyo önemli olan doğdugu an nefesinde organlarında sorun olmasın.34.haftadan itibaren bebekler cok kilo alırmış.muz tahin ceviz karışımı aksam yatmadan yiyin sabahları haşlanmış yumurta badem protein yiyin

Canım çok sıkıldı kızlar. 25+6 786 gram olmuş bebek. Ama bu sefer damarda beyin koruma etkisi var dedi. Ne demek istedi anlamadım. Sürekli bundan sonra doğsada yaşar diyor herhalde erken doğum riskim var :/ Damarlarında mı sıkıntı var yoksa beslenmiyorum diye mi anlamadım. Daha öncekinde gelişim geriliği filan dememişti damarları iyi demişti. Eşim tekrar sorcak ben yanına giremiyorum bile doktorun korkudan. Hareketlerini takip etcekmişim. Daha önceki bebeğiminde kalbi durmuştu 22. Haftada. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum gerçekten çok canım sıkkın 😞
Kilosu bana da normal geldi canım, kötü düşünme ve doktorun canını sıkıyorsa değiştir.
Benim kızların da biri 785 diğeri 760 gr. 25+3 gitmiştim. Haftasıyla uyumlular yani. Senin de öyle🙏🏻

Canım çok sıkıldı kızlar. 25+6 786 gram olmuş bebek. Ama bu sefer damarda beyin koruma etkisi var dedi. Ne demek istedi anlamadım. Sürekli bundan sonra doğsada yaşar diyor herhalde erken doğum riskim var :/ Damarlarında mı sıkıntı var yoksa beslenmiyorum diye mi anlamadım. Daha öncekinde gelişim geriliği filan dememişti damarları iyi demişti. Eşim tekrar sorcak ben yanına giremiyorum bile doktorun korkudan. Hareketlerini takip etcekmişim. Daha önceki bebeğiminde kalbi durmuştu 22. Haftada. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum gerçekten çok canım sıkkın 😞
Canim bu kilo gelişim geriliği gibi durmuyor ki iyi bir kilo yani neden böyle diyor. Bence doktor değiştir iyi bir perinatolaga gozuk

Bana da bebeğin kilosu iyi geldi kaldı ki 2 hafta önde ve geride gitmesi problem değil diyor tüm uzmanlar niye böyle strese soktu ki seni gerçekten çok üzüldüm. Burdan doktor kesilmekte yanlış acaba durum kilosuyla ilgili değil mi ama bunu daha net ifade etmesi gerekiyordu. Belki bu saatten sonra doktor değiştirmek daha stresli olabilir ama en azından 2. Bir uzman tavsiyesi alabilirsin. Umarım her şey yolunda gider 🙏🏼🙏🏼

Neredeyse aynı hafta/günüz ve ben bu ara çok bakıyordum erken doğarsa nolur diye. Özellikle 26 dan itibaren yüzde 80 bebek yaşayabiliyo ve 27-28 le daha çok da artıyor oran. En kötü senaryoda bile yani korkma sadece çok iyi yenidoğan yoğun bakımı olan yerleri araştırmakta fayda var.
Ama müdahale edilmiş zaten ve azalmış diyorsun, zamanında gelicek inşallah bebişin🙏🏻
Amin, inşallah. Teşekkür ederim.

Doktorum perinatolog her gittiğinde damarlarımı filan inceliyor. Belkide çok ayrıntılı damarlarını incelediği için bu riskleri söylüyor. Daha önce bir şey yoktu ama işte bu hafta bir damarı böyle bir etkiye girmiş. Düzelebilirmiş tabi ama her hafta sıkı takipte olmam lazımmış
Ya yine de ikinci bir doktor görürse rahatlarsın. Bana bir perinatolog baya da ünlü hastanede hatta burada da bahsedilen biri sineşi (rahim içi yapışıklık)görüyorum takip edilmesi lazım dedi. Onun verdiği görüntüyle başka perinatolga gidip sordum hemen resme baktığı an bu sineşi değil olsa olsa amniyotik bant olabilir onu da göremiyorum ben yok dedi.
Dayanamadım bir de jinekologuma sordum ve birebir aynı tepkiyi verdi hatta o doktormuydu ya buna sineşi diyen dedi:)
Belki bir doktora daha bile gidebilirim ama cidden bazen yanlış yorumlayabiliyor en iyisi bile.
Hele biraz daha başlarda bir doktor bağırsağında parlaklık var yok kanama alanın var dedi korkuttu. Üstüne 4 doktora gittim onun yüzünden ve hepsi de yok öyle bişeyler dedi..

Ya yine de ikinci bir doktor görürse rahatlarsın. Bana bir perinatolog baya da ünlü hastanede hatta burada da bahsedilen biri sineşi (rahim içi yapışıklık)görüyorum takip edilmesi lazım dedi. Onun verdiği görüntüyle başka perinatolga gidip sordum hemen resme baktığı an bu sineşi değil olsa olsa amniyotik bant olabilir onu da göremiyorum ben yok dedi.
Dayanamadım bir de jinekologuma sordum ve birebir aynı tepkiyi verdi hatta o doktormuydu ya buna sineşi diyen dedi:)
Belki bir doktora daha bile gidebilirim ama cidden bazen yanlış yorumlayabiliyor en iyisi bile.
Hele biraz daha başlarda bir doktor bağırsağında parlaklık var yok kanama alanın var dedi korkuttu. Üstüne 4 doktora gittim onun yüzünden ve hepsi de yok öyle bişeyler dedi..
Hiç aklımda öyle bir şey yoktu güveniyorum sanki ama bilemiyorum. Belki o başka şeyler görüyor. Beni çok strese sokmamaya çalışıyor aslında ama ben biraz fazla stresleniyorum. Neyse artık yemek yiyip dua etmekten başka yapcağım bir şey yok şu an 🙏

Kizlar yaa canim surekli fast food tarzi seyler istiyor asitli icecek ketcap mayonez vs, tuketiyorum da yalan yok. Bebege zarar verir mi bu tur gidalar. Haftada 1 2 yiyorum. Yumurta ceviz muz avokado yulaf sebze de yiyorum tabiki bol bol

Kızlar ben çok stres oluyorum ya bebek hareketleri çok azaldı bazen hiç hissetmiyorum telaş yapıyorum sanki geçen hafta daha hareketliydi dışardan bile görünüyordu şimdi bırak onu dokununca bile hareket yok🙄

Kızlar ben çok stres oluyorum ya bebek hareketleri çok azaldı bazen hiç hissetmiyorum telaş yapıyorum sanki geçen hafta daha hareketliydi dışardan bile görünüyordu şimdi bırak onu dokununca bile hareket yok🙄
Bende bir ara çok stres yaptım hareket etmiyor diye göbeğimi sallıyordum☺️ sonra farkettim ki gündüzleri artık daha sessiz az hareket ediyor. Geceleri çok daha hareketli bir gece uyandığımda fark ettim. Kaç haftalıksiniz bilmiyorum ama zaten belli haftalara kadar belli bir düzen beklemeyin diyorlar.

Doktor bana takip önerdi. Akşam yemeğinden sonra 8 kere filan oynaması beklenirmiş. Azalırsa dikkat etmemi söyledi 😕

Back