• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Peki kaç alt kaç üst yenidoğan için alacaksınız 7 tane alt 7 tane üst çok mu az mı hiçbir fikrim yok
Yenidoğan için 5 alt üst takım 5 tane tulum, 5 tane de iç zıbın aldım canım ben yeterli diye düşünüyorum. Zaten 2 hastane çıkışı set alsanız 2 tulum 2 alt üst ve zıbın oradan çıkıyor. Diğerlerini de 0-3 aldım 💕

Selam herkese mantıksız bir soru olablr ama bsey sormam lazım 😁 ya bazen sıcaklarin da etkisiyle üşeniyorum yattigim yerden kalkmak istemiyorum ve baya aç bırakıyorum kendimi geç yiyorum bebek de aç kalıyor mu o zaman.Yani her yediğimde bebeği de mi beslemis oluyorum aynı zamanda mesela
Siz yemeseniz de bebek sizde olan vitamin-mineralleri alır. Eski anneler derdi "her bebekte bir dişim gitti" diye. Eğer sizde de yoksa bebek aç kalır.

Ezcümle bedeninizi ortak bir havuz gibi düşünün fakat öncelik bebekte.

Kızlar 2 de detayliya girdim arkası dönüktü. Böbrek sırt beyin falan bakabildi. Tek elinin parmaklarına bakabildi. Sonra 1 saat yürü gel dedi yürüdük soğuk tatlı bir kahve de içtim bekliyoruz simdi inşallah doner de bakılır yoksa ne olacak anlamadım donmezse
Döndü mü minnoş 🤔🤔

tam emin değilim canım bilen varsa daha iyi yardımcı olur ama olmadı daha sonra tekrar gidiyosun kontrol gibi

Evet canim ogrenmisken yazayım görmezse tekrar çağırıyormus. Donmemisti ama doktor zorla ittire ittire döndürdü karnım çok acıdı. Maşallah temiz çıktı her şeyi. Darısı henüz gitmeyenlere

Ya çok garip aslında bende de 2 plesenta varmış gibi duruyo ama aralarında uzun bir bağ var. Doktor da heralde 2 embriyo transfer ettiği için ikisi de tuttu diye yorumladığından dikkat etmedi. Ama meğersem bir embriyom bölünmüş 🥹
Benim cinsiyetlerde farkli olunca emin olduk yoksa benim plasentalarda cok yakindi ilk basta

Bu arada kizlar bugun yine rahim agzi kontrolum vardi ilk hamileligimde 15. Haftada serklaj olmustum suan 23+2 yiz cok sukur 36.4mm cikti doktor cok guzel artik bunun icin ozellikle randevu yapmamiza gerek yok ikiz oldugu icin tekil gebelige gore her zaman erken dogum riskin var ama rahim agzin cok iyi dedi cok sukur.
Gecen hafta yardim alarak detayli temizlige girdim cok yorulmama ragmen cok sukur son 5 haftada 1.5 mm incelmis Rabbim hepimizi surecin sonuna saglikla ulastirsin insallah❤️

Bu arada kizlar bugun yine rahim agzi kontrolum vardi ilk hamileligimde 15. Haftada serklaj olmustum suan 23+2 yiz cok sukur 36.4mm cikti doktor cok guzel artik bunun icin ozellikle randevu yapmamiza gerek yok ikiz oldugu icin tekil gebelige gore her zaman erken dogum riskin var ama rahim agzin cok iyi dedi cok sukur.
Gecen hafta yardim alarak detayli temizlige girdim cok yorulmama ragmen cok sukur son 5 haftada 1.5 mm incelmis Rabbim hepimizi surecin sonuna saglikla ulastirsin insallah❤️
Çok şükür🙏🏻 benim de 32 çıktı detaylıda. Daha öncesinde doktorum bir şey demediği için bilemiyorum ama perinatolog 32 ye gayet iyi dedi☺️

Merhaba bugün detaylı ultrasona girdim, önce bebeğin sağ böbreğini göremediler bana böbreği yok dediler sonra biz sadece ölçüm yapıyoruz uzman gelince tekrar gelin o baksın dediler 2 saatte yakın uzmanı bekledim, uzman geldiğinde de ektopik böbrek dedi, sağ böbreğin olması gereken yerde olmadığını söyledi, takip veriyorum dedi böyle bir şey duyan var mı? Üniversite hastanesinde her şeyden memnundum ama bu sefer hayal kırıklığı oldu hiç memnun kalmadım cumartesi doruk nilüfer hastanesinde tekrar yaptırmayı düşünüyorum 😒🥲

Merhaba bugün detaylı ultrasona girdim, önce bebeğin sağ böbreğini göremediler bana böbreği yok dediler sonra biz sadece ölçüm yapıyoruz uzman gelince tekrar gelin o baksın dediler 2 saatte yakın uzmanı bekledim, uzman geldiğinde de ektopik böbrek dedi, sağ böbreğin olması gereken yerde olmadığını söyledi, takip veriyorum dedi böyle bir şey duyan var mı? Üniversite hastanesinde her şeyden memnundum ama bu sefer hayal kırıklığı oldu hiç memnun kalmadım cumartesi doruk nilüfer hastanesinde tekrar yaptırmayı düşünüyorum 😒🥲
Merhabalar, benim kızımda tek böbrek şuan 8 yaşında. 21. Haftada detaylı ultrasonda sol böbreğinde idrarı süzemediğini farketti doktor. Doğuma kadar takip edildi ama maalesef sol böbrekte kist oluştu ve böbrek tamamen kayboldu. Halen yıllık ultrason idrar ve kan tahlilleriyle takip ediliyor şükürler olsun hiç bir sorun yok. Ama perinatolog görüşü alın mutlaka onların yönlendirmesi daha güvenilir oluyor

Aramızda daha önce Babyjem katlanabilir küvet kullanmış olan var mı ya? Yorumlarda hep tıpa kısmından su damlattığı yazıyor. Küveti katlanabilir, kovayı vs sabit alacaktım ama böyle yorumlar görünce küveti de sabit mi alsam diye düşündüm. 🤔

Aramızda daha önce Babyjem katlanabilir küvet kullanmış olan var mı ya? Yorumlarda hep tıpa kısmından su damlattığı yazıyor. Küveti katlanabilir, kovayı vs sabit alacaktım ama böyle yorumlar görünce küveti de sabit mi alsam diye düşündüm. 🤔
Sabit ve katlanan küvetlerin ikisini de kullanmış anne olarak yer sıkıntınız yoksa sabit alın derim 😇

Çok şükür🙏🏻 benim de 32 çıktı detaylıda. Daha öncesinde doktorum bir şey demediği için bilemiyorum ama perinatolog 32 ye gayet iyi dedi☺️
Yanilmiyorsam birde karindan olcmustu demi seninkini normalde vajinal olcuyolar o yuzden bile bir iki numara dusuk cikabilir. Ama yinede cok iyi 25mm ve alti erken dogum riski olarak kabul ediliyor.

Merhabalar, benim kızımda tek böbrek şuan 8 yaşında. 21. Haftada detaylı ultrasonda sol böbreğinde idrarı süzemediğini farketti doktor. Doğuma kadar takip edildi ama maalesef sol böbrekte kist oluştu ve böbrek tamamen kayboldu. Halen yıllık ultrason idrar ve kan tahlilleriyle takip ediliyor şükürler olsun hiç bir sorun yok. Ama perinatolog görüşü alın mutlaka onların yönlendirmesi daha güvenilir oluyor
Bilgi paylaşımınız için teşekkürler 🙏🏻 bende tekrar yaptıracağım bu sefer alanında uzman birini seçerim, rahim uzunluğu falan bakmadılar, renkli ve 4 boyutlu da değildi banada göstermediler hiç memnun kalmadım boşuna moralimi bozdular. Net bir şey söylemediler var dendi yok dendi yanlış yerde dendi bende arada kaldim bu çok stressli ...

Back
X