2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar 'meltem bombino' beşik var görselini ekliyorum. Ben bebeğim 3 4 yaşına kadar yanımda olsun istiyorum. Tabi ikinci çocuk vs muhabbeti olursa mecbur oda yapılır. Ama şu anki kafam bu yönde. Bu beşik bunu sağlar mı acaba fikriniz var mı? Park beşikler gibi en aşağı kademeye kadar inebiliyor. Ölçüsü 70×110 çoğu park yatakla aynı ölçüde. Bu beşik park beşiğe göre daha çok sallanıyor diye buna yöneldim. Ama park daha mı rahat olur diye tam karar veremiyorum. Bu anne yanı olabiliyor. Park alırsam da anne yanı olan park beşiklerden alırım. Sizin fikriniz nedir acaba
Bence ahşap bebek karyolası alacaksanız ve 4 yaşa kadar kullansın istiyorsanız bu ölçü küçük kalabilir. Ben 70x140 lara bakıyorum. 3 yaşındaki yeğenim hala yatıyor çünkü ☺️

Kızlar bazen bebek karnımda bir yerde toplanmış gibi oluyor veya kafasini poposunu vs sanki karnıma yaslamış gibi toplanma gerilme sertlesme oluyor. Burada o hareket kasılma vs yazılmış. Anlattigim seyler normal bebek hareketi mi yoksa riskli bir durum olan kasılma mı
Aynısını ben de yaşıyorum ama bana sanki yer değiştiriyor ya da bi yere doğru toplanıyor gibi geliyor çok kısa sürüyor öyle ağrı falan da yapmıyor. Hatta ben aaa napıyorsun oğlum yine toplandı bi tarafa deyip gülüyorum. Kasılmanın böyle olacağını sanmıyorum, sonuçta bebekte içeride hareket ediyor ve dediğim gibi pozisyon değiştirirken bunu hissediyor olabiliriz. Bence bahsettikleri şey başka bir şey, adet sancısıyla falan gelen bir kasılma sanırım.

Aynısını ben de yaşıyorum ama bana sanki yer değiştiriyor ya da bi yere doğru toplanıyor gibi geliyor çok kısa sürüyor öyle ağrı falan da yapmıyor. Hatta ben aaa napıyorsun oğlum yine toplandı bi tarafa deyip gülüyorum. Kasılmanın böyle olacağını sanmıyorum, sonuçta bebekte içeride hareket ediyor ve dediğim gibi pozisyon değiştirirken bunu hissediyor olabiliriz. Bence bahsettikleri şey başka bir şey, adet sancısıyla falan gelen bir kasılma sanırım.
braxton hicks sancı yapmaz ki sadece önde bir toparlanma ve sertleşme hissedilir. Cidden korkulacak bir şey değil doktor bir arkadaşım her kadın yaşıyor ama çoğu fark etmiyor dedi

Elele bonte 6in1 düşünüyorum, çok hoşuma gitti ama stokta yok bu aralar. Zaten detaylıdan sonra alışverişe başlayacağım için arada bakıyorum sadece gelmiş mi diye.
Ben de ona bakıyorum. Trendyoldan Stok gelince haber ver dedim ama takipte kalalım ben de ondan alıcam 😂😂

Kızlar bebek hareketlenmeleri ne durumda çok hissediyor musunuz ?
Ben hissediyorum pit pitta deil bildigin hareketlerini hissediyorum ikiz oldugu icin hatta hangisinin hareket ettigini bile anliyorum🤗 ama tabi benim ikinci gebelik onunlada alakali olabilir.

Kızlar 'meltem bombino' beşik var görselini ekliyorum. Ben bebeğim 3 4 yaşına kadar yanımda olsun istiyorum. Tabi ikinci çocuk vs muhabbeti olursa mecbur oda yapılır. Ama şu anki kafam bu yönde. Bu beşik bunu sağlar mı acaba fikriniz var mı? Park beşikler gibi en aşağı kademeye kadar inebiliyor. Ölçüsü 70×110 çoğu park yatakla aynı ölçüde. Bu beşik park beşiğe göre daha çok sallanıyor diye buna yöneldim. Ama park daha mı rahat olur diye tam karar veremiyorum. Bu anne yanı olabiliyor. Park alırsam da anne yanı olan park beşiklerden alırım. Sizin fikriniz nedir acaba
Canım bu da güzel görünüyor bence brn park yatak aldim hoşuma gitti çok anne yani oluyor altta aparatı da var sallanabilmesi için tavsiye ederim bence mantıklı

Bunların görselini çok beğeniyorum ama fileli gibi olanlar daha kullanışlı geliyor bana. 🥲 Ben de kararsızım henüz.

Birtakım duygusal anlar 🥲

Eklentiler

• IMG_9646.jpeg
    IMG_9646.jpeg
    202,3 KB · Görüntüleme: 66
Kızlar şu tetenoz aşısı konusu kafamı allak bullak etti. Hem aile hekimi hem kendi doktorum kararı bana bıraktı . Ne yapcağımı şaşırdım. Yaptırmayan var mı aranızda. Bir şey olur mu yaptırmasam

Kızlar şu tetenoz aşısı konusu kafamı allak bullak etti. Hem aile hekimi hem kendi doktorum kararı bana bıraktı . Ne yapcağımı şaşırdım. Yaptırmayan var mı aranızda. Bir şey olur mu yaptırmasam
Benim görüştüğüm hiçbir doktor kararı sana bırakıyorum demedi ya hepsi de yaptır dedi

kızlar ya bir şey soracağım, benim şeker sorunum yok ama ailede çok mesela babam şeker hastası. bugün kahvaltıdan önce ölçeyim dedim ama unuttum. kahvaltıdan 2 saat sonra ölçtüm 86 çıktı, 120'nin üstünde olması gerekiyormuş. internette araştırıyorum hep yüksek şeker ile ilgili bilgi var, düşük şeker sorun yaratır mı hiç bilgi bulamadım. sizce doktora sormalı mıyım? yoksa haftaya randevuya gidince mi bahsetsem?

Doktpruma sordum buyudugu icin alani daraliyor normal dedi bebis hareketiymis yani

Ben sordum doktoruma ne düşünüyorsunuz diye. 3’lü içinde boğmacada olan aşıyı öneririm dedi. Çocuğuda iki yaşına kadar koruyor o aşı dedi. Deprem bölgesinde yaşıyoruz vs dedi uç bir örnek verdi ama benim biraz travmatik durumum var aşıyla ilgili o yüzden ben olmayacağım. Zaten geçen sene oldum bi doz yeter herhalde

kızlar ya bir şey soracağım, benim şeker sorunum yok ama ailede çok mesela babam şeker hastası. bugün kahvaltıdan önce ölçeyim dedim ama unuttum. kahvaltıdan 2 saat sonra ölçtüm 86 çıktı, 120'nin üstünde olması gerekiyormuş. internette araştırıyorum hep yüksek şeker ile ilgili bilgi var, düşük şeker sorun yaratır mı hiç bilgi bulamadım. sizce doktora sormalı mıyım? yoksa haftaya randevuya gidince mi bahsetsem?
Randevuya gidince bahset bence çok acil bir durum olduğunu sanmıyorum

canım valla 2 gündür bu konudan bahsediyorum ben de😅 bana normal değil aman aman doktora git vs dediler ama doktor rahim genişlediği için kendine yer açmaya çalışıyor dedi. doğuma hazırlık kasılmalarıymış ve bazılarında 16. haftada bile başlarmış. bizimki erken başladı diye sorun olacak değil inşallah. ama ayrıca adet sancım vardı diye progestan fitil verdi ve kasılmalar da durdu. demem o ki normal bi şey ama sancının tipini, süresini bilmek lazım. tek tük olması ve ağrı yapmaması lazım şimdilerde. ilerde sıklaşacak
Agrı yapmazsa eger o hareketler bebisin buyudugu icin alaninin daralmasi sebebiyle olurmus normalmis kuzum

X