2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Merhaba kizlar, bugün kontrol günümdü. 14+0ız. Bebis gayet saglikliymis her sey yolunda onun açısından ama benim tiroid hormonlarım kotu durumda. Bir suredir yakin takip ediliyordu ama artık son değerlerin kötü gelmesiyle endokrine gitmem gerektigini soyledi doktorum. Umarim hasarsiz sekilde bir tedavi planı olustururuz. Bebisin fotosunu da ekleyeyim. :) fetal dna yaptırmıştım 10. haftada cinsiyeti belli aslında ama sadece ablam biliyor ve bize bir sürpriz hazirlayacakmis o yuzden doktora gördüyse cinsiyeti soylememesini rica ettik. Gördü sanırım. :)
Kuzum bendede trioit var ilac ayarlamasi yapilmasi halde dusmuyor ona ragmen doktorum korkma diyor endekronoloji uzmanina gidersen kan degerine bakip surekli seni cagirarak ayarlam yapjyor merak etme bende korkuyordum neolacaknedecek diye

Bence tek bizim grubun deil canim su cagda hamile kalip sureci kolay geciren cok nadir yani insallah hepimiz saglikla sihhatle vaktinde en guzel sekilde kucagimiza alalim canim. Sanada gecmis olsun bendede bir 10 gun once enfeksiyon cikti antibiyotik kullandim yine aldilar idrari sonuca gore bakacaklar. Bilmiyorum turkiyede varmi ama burda cranberry meyve suyu var idrar yolu enfesiyonuna cok iyi ve yuksek c vitamini kaynagi bulabilirsen onu al ic yani bence turkiyede kizilcik oluyor karsiligi yinede bir bak sen.
Canim bende birde bagiirsak sorunu da var ne yesem ishal yapjyor dun yine gunu hastahanelik oldum ishalim kesilmedi tum gun bagirsaklarimda baya kotu durumda bulamjyorlarda o dedigini bakacagim ,kizilcik olarak bakacagim mutlaka canimm cook sagol tavsiyen icin

Tiroitiniz kaç çıktı? Tiroiti çıkan çok kişi var ilaçla düzeliyor neyseki. Sağlıcakla gelsin 😊
Benim gebelik öncesinden sıkı takipteydi zaten, biyopsi vs gerektiren nodullerim de vardı sayilabilen 16 tane 🙈 gebelik oncesi ve ilk 3 ayda verdigim kanlarda sınıra yakın olsa da altına inmemisti ama dün verdiğim kanda TSH 0.11i gördük. Serbest T3 ise sınırı 4 civarıyken 6 çıktı. Bakalım endokrin kontrolunde ilerleyecegiz artik :)

Kuzum bendede trioit var ilac ayarlamasi yapilmasi halde dusmuyor ona ragmen doktorum korkma diyor endekronoloji uzmanina gidersen kan degerine bakip surekli seni cagirarak ayarlam yapjyor merak etme bende korkuyordum neolacaknedecek diye
Cok aktif olamıyorum grupta ama senin haberlerini takip ediyorum. En kısa sürede tüm problemlerden kurtulup prensesler gibi bir hamilelik gecirirsin umarım ❤️
Benim hipotiroididen cok hipertiroid gibi duruyor bakalım endokrinle görüşüp bir yol belirleyecegiz, doktor korkma diyorsa bir sey yoktur. Umarım sorunsuz alırız kucaklarimiza minnakları :)

Korkma kuzum ben hamileliğimin başından beri endokrin e gidiyorum 50 mg tek başına işe yaramayince 4 gün 50 3 gün 75 kullandırma ya başladı şuan istenilen seviyede ama doktor ilaçlara aynı devam et 6 hafta sonra gel dedi

Bende de oluyor yaa yürüyemeyecek kadar değil ama çok rahatsız ediyor.
hamilelik öncesi de vardı bende ama şu an daha da zorlanıyorum. doktor mr çektir dedi. hamilelikten önce çektirmiştim fıtık yoktu. şu an hareketsizlik de etkiliyor sanırım. belki ortopedik oturma minderi işe yarayabilir diye düşündüm de tecrübe eden varsa önerilere de açığım.

Benim gebelik öncesinden sıkı takipteydi zaten, biyopsi vs gerektiren nodullerim de vardı sayilabilen 16 tane 🙈 gebelik oncesi ve ilk 3 ayda verdigim kanlarda sınıra yakın olsa da altına inmemisti ama dün verdiğim kanda TSH 0.11i gördük. Serbest T3 ise sınırı 4 civarıyken 6 çıktı. Bakalım endokrin kontrolunde ilerleyecegiz artik :)
Canim bende hasimota hastasiyim ayni durumlari yillardir yasiyorum benim suanda tsh 11 doktorum gayet normal dedi sureklj ilac artiriyor prof kendisi 2 yildir ona gidiyorum ondan guvende hissediyorum kendimj

Allah razi olsun canim sende bende hepimiz saglikla kucagimiza alalim yavrularimizi insallah❤️ benim doktorumda dedi ikizde dikis daha riskli sirt tedbir olsun diye sana dikis atarsam daha cok zarar verebilirim diye Rabbim hepimizin surecini kolaylastirsin insallah dunya dua uzerine🤗❤️
Amin canım benim inşallah her şey güzel olacak♥️

Günaydın kızlar🤍 14+1. Haftadan selamlar. İkili test sonucum biyokimyasal risk 1:76 kombine risk 1:374 çıktı. Doktorum cok korkuttu beni dün nipt testi yaptırdık Fransa’ya gönderdik. 15 günde çıkacakmış sonuç. Dua edin bana olur mu.. Aslında başka tanıdık doktorlara sorduğumda öyle korkulacak değerler değil dendi ama benim doktorum direkt kötü dedi :KK43:

Kızlar idrar yolunda enfeksiyonum var, dün akşam doktorun verdiği tek içimlik tozdan içtim ama valla o kadar çok tuvaletim geliyor ki 4 buçuk saat sonra mecbur tuvalete gittim, ne kadar süre sınırı var beklemek için içtiğimizde ilacı bilen var mı?

Canimm bilmiyorum kafayi yiyecegim dunden beri ishalim yarinda devam ederse yine doktora gidecegim haslama patatee muz su baska bisey yemiyorum suanda ishal kesilsin diye sebebinide bulamiyorlar suanda sadece sut urunlerin hepsi yasaklandi et urunlerinde
Canıım kola iç, ishale çok iyi geliyor. Muz falan halt etmiş yani o derece. Bir iki kerelik asitli içecek tüketiminin zararı da olmaz.

Kızlar idrar yolunda enfeksiyonum var, dün akşam doktorun verdiği tek içimlik tozdan içtim ama valla o kadar çok tuvaletim geliyor ki 4 buçuk saat sonra mecbur tuvalete gittim, ne kadar süre sınırı var beklemek için içtiğimizde ilacı bilen var mı?
En az 4 saat gidilmemeli diye biliyoruum. O yüzden sorun olmaz bence ama yine de doktora bir danışın tabii 🙏🏻

Günaydın kızlar🤍 14+1. Haftadan selamlar. İkili test sonucum biyokimyasal risk 1:76 kombine risk 1:374 çıktı. Doktorum cok korkuttu beni dün nipt testi yaptırdık Fransa’ya gönderdik. 15 günde çıkacakmış sonuç. Dua edin bana olur mu.. Aslında başka tanıdık doktorlara sorduğumda öyle korkulacak değerler değil dendi ama benim doktorum direkt kötü dedi :KK43:
Bunlar sadece tarama testleri canım benim birkaç doktor görüşü daha faydalı oluyor gerçekten. Ama güzel düşün inşallah her şey tertemiz gelir

X