- 16 Temmuz 2022
- 68
- 91
- 32
-
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #31.581
Emzirirsin öyle zorbalanırsın mama verirsin öyle zornalanırsınBu konuşanların bebekleri herhalde 100 kg filan doğdu diye düşünüyorum artık kafayı yedirttiler çünkümama ver diye tutturuyorlar ama bebeklerimiz kilo alıyorsa sağlıklı bir biçimde ne gerek var vermeye . Geçenlerde gaz sancısı oldu dedim , üşüttünüz mü dedi biri . Sonra mememde uyuyor diyorum doymuyor diyorlar ha birde kusunca dilinin üstü beyaz oluyor ya su vermem lazımmış haberiniz olsun yani demem o ki sanırım bunlar hiç bitmeyecek arkadaşım . Allah yardımcımız olsun
Evet karından değil alttan baktı doktorum smear de aldı. Ama şehir hastanesinde arada gittiğim bir doktor daha var o karından baktı40 çıktıktan sonra kadın doğum muayenesinde sadece ultrasonla mı kontrol ediliyoruz ?
Ben sağlık ocağında polinikliniklerde filan kocaman işte ilk 6 ay SAAADECEEE anne sütü temalı şeylerin epey zorbalık olduğunu düşünüyorum artık ya sanki insanlar keyfinden mama veriyor gibiEmzirirsin öyle zorbalanırsın mama verirsin öyle zornalanırsınhiç bu kadınlar lohusa psikolojisini tam atlatamamış diyen yok canım
Sağlık ocağına aşı için gittim anne sütü çok önemli emzirmen gerekiyor diye söyleniyor doktor hemşire kendini ifade etmenin bir anlamı yoksanki gece kalkıp mama yapmak bana çok zevk veriyormuş gibi annelikte ne yaparsan yap hep eksik bulma bir şey öğretme kaygısı var herkesin
Bizim grupta çaba var anne sütü için evet ama maalesef göğüslerim sarkar diyip emzirmeyen çok insan var ve yakinen de tanıdıklarım var bence bunun için yapılıyor özel durumlar için değil o yüzden üstünüze alınmalık değil. Öz çocuğunu çöpe atan, döven dolu yani doğurmakla anne olunmuyor maalesef bizde burada suyun derecesini bile konuşuyoruz aman iyi olsunlar diye. Ben sezeryan kamu spotuna da tepki göstermemiştim. Annemin 3 normal 1 sezeryanı var. Herkesten de mükemmel bir anne. Ama o reklamı da cidden hiç bi sağlık problemi olmadığı halde sezeryan isteyenler için olduğunu düşünüyorum. Çünkü insan tabiatının, vücudunun doğal akışında olmayan diğer şeylere normal diyemeyiz. Vajinal normal, sezeryan normal doğum değil. Ama bi daha bende doğursam sezeryan olsam 2sinde nasıl çocuklarım için iyi anneysem yine öyle olacağım. Ya da grupta sezeryan olan anneler belki benden bin kat daha iyidir. Kısacası ben kendimi bilirim başka şeyleri umursamam ihtiyacı olanlara yapıldığını düşünürüm böyle şeylerin bilinçsizlik çok çünküBen sağlık ocağında polinikliniklerde filan kocaman işte ilk 6 ay SAAADECEEE anne sütü temalı şeylerin epey zorbalık olduğunu düşünüyorum artık ya sanki insanlar keyfinden mama veriyor gibi
Yok ben hiç öyle düşünmüyorum ya insan aynı benim gibi tamamen kendi isteğiyle de sezaryen olabilir ve bu konu hakkında konuşmaya kimsenin hakkı yok. Emzirmeyen insan da milyonda birdir yani dediğiniz kesim, o yüzden bu billboardlar tamamen zorbalıkBizim grupta çaba var anne sütü için evet ama maalesef göğüslerim sarkar diyip emzirmeyen çok insan var ve yakinen de tanıdıklarım var bence bunun için yapılıyor özel durumlar için değil o yüzden üstünüze alınmalık değil. Öz çocuğunu çöpe atan, döven dolu yani doğurmakla anne olunmuyor maalesef bizde burada suyun derecesini bile konuşuyoruz aman iyi olsunlar diye. Ben sezeryan kamu spotuna da tepki göstermemiştim. Annemin 3 normal 1 sezeryanı var. Herkesten de mükemmel bir anne. Ama o reklamı da cidden hiç bi sağlık problemi olmadığı halde sezeryan isteyenler için olduğunu düşünüyorum. Çünkü insan tabiatının, vücudunun doğal akışında olmayan diğer şeylere normal diyemeyiz. Vajinal normal, sezeryan normal doğum değil. Ama bi daha bende doğursam sezeryan olsam 2sinde nasıl çocuklarım için iyi anneysem yine öyle olacağım. Ya da grupta sezeryan olan anneler belki benden bin kat daha iyidir. Kısacası ben kendimi bilirim başka şeyleri umursamam ihtiyacı olanlara yapıldığını düşünürüm böyle şeylerin bilinçsizlik çok çünkü
Yüzde yüz katılıyorum sizeYok ben hiç öyle düşünmüyorum ya insan aynı benim gibi tamamen kendi isteğiyle de sezaryen olabilir ve bu konu hakkında konuşmaya kimsenin hakkı yok. Emzirmeyen insan da milyonda birdir yani dediğiniz kesim, o yüzden bu billboardlar tamamen zorbalık
Tabiki bilinçsiz insan çok fakat bu doğum şekli tamamen bize özgü sezeryan doğurunca bi fark olmuyor yine bagimiz kuvvetli normal olmayan doğum değil sezeryan . Sadece bir seçenek fakat diğer söylediklerinize katılıyorum .Bizim grupta çaba var anne sütü için evet ama maalesef göğüslerim sarkar diyip emzirmeyen çok insan var ve yakinen de tanıdıklarım var bence bunun için yapılıyor özel durumlar için değil o yüzden üstünüze alınmalık değil. Öz çocuğunu çöpe atan, döven dolu yani doğurmakla anne olunmuyor maalesef bizde burada suyun derecesini bile konuşuyoruz aman iyi olsunlar diye. Ben sezeryan kamu spotuna da tepki göstermemiştim. Annemin 3 normal 1 sezeryanı var. Herkesten de mükemmel bir anne. Ama o reklamı da cidden hiç bi sağlık problemi olmadığı halde sezeryan isteyenler için olduğunu düşünüyorum. Çünkü insan tabiatının, vücudunun doğal akışında olmayan diğer şeylere normal diyemeyiz. Vajinal normal, sezeryan normal doğum değil. Ama bi daha bende doğursam sezeryan olsam 2sinde nasıl çocuklarım için iyi anneysem yine öyle olacağım. Ya da grupta sezeryan olan anneler belki benden bin kat daha iyidir. Kısacası ben kendimi bilirim başka şeyleri umursamam ihtiyacı olanlara yapıldığını düşünürüm böyle şeylerin bilinçsizlik çok çünkü
Aynen öyle ve bunu bize yapanlar yine kadınlar. Kadının düşmanı kadın derler ya o misalEmzirirsin öyle zorbalanırsın mama verirsin öyle zornalanırsınhiç bu kadınlar lohusa psikolojisini tam atlatamamış diyen yok canım
Sağlık ocağına aşı için gittim anne sütü çok önemli emzirmen gerekiyor diye söyleniyor doktor hemşire kendini ifade etmenin bir anlamı yoksanki gece kalkıp mama yapmak bana çok zevk veriyormuş gibi annelikte ne yaparsan yap hep eksik bulma bir şey öğretme kaygısı var herkesin
Kova banyosu çok rahatlatıyo ev usulü spa hizmeti de veriyoruzBanyo ayrı kova banyosu ayrı bunu deneyin bence
Ama ben konuşmalarınızı hatırlıyorum sezeryan konusunda sizi o insanlarla aynı kefeye koyamaz kimse. Araştırıp okuyorsunuz ben size kaç kere danıştığımı gayet iyi hatırlıyorum. Maalesef o milyonda 1 kesim artık o kadar az değil çok fazla var. Zorbalık konusuna gelince de bişey diyemem o sizin düşünceniz tabiiYok ben hiç öyle düşünmüyorum ya insan aynı benim gibi tamamen kendi isteğiyle de sezaryen olabilir ve bu konu hakkında konuşmaya kimsenin hakkı yok. Emzirmeyen insan da milyonda birdir yani dediğiniz kesim, o yüzden bu billboardlar tamamen zorbalık
O bağ konusunda %100 saçmalık zaten benim dediğim vajinal doğum normal doğum değildir sezeryan yanlısı düşünce için dedim yoksa dediğim gibi annemde 3 normal 1 sezeryan yaptıYüzde yüz katılıyorum size
Tabiki bilinçsiz insan çok fakat bu doğum şekli tamamen bize özgü sezeryan doğurunca bi fark olmuyor yine bagimiz kuvvetli normal olmayan doğum değil sezeryan . Sadece bir seçenek fakat diğer söylediklerinize katılıyorum .
Aynadan suratına bakıyoruz o kadar tatlı oluyo ki çok mutlu oluyo deli oluyorum o surataKova banyosu çok rahatlatıyo ev usulü spa hizmeti de veriyoruz
Teşekkür ederimAma ben konuşmalarınızı hatırlıyorum sezeryan konusunda sizi o insanlarla aynı kefeye koyamaz kimse. Araştırıp okuyorsunuz ben size kaç kere danıştığımı gayet iyi hatırlıyorum. Maalesef o milyonda 1 kesim artık o kadar az değil çok fazla var. Zorbalık konusuna gelince de bişey diyemem o sizin düşünceniz tabii
Emzirmek tamam güzel çok ekstrem durumlarda zaten kadınlar emzirmek istemeyebilirBen sağlık ocağında polinikliniklerde filan kocaman işte ilk 6 ay SAAADECEEE anne sütü temalı şeylerin epey zorbalık olduğunu düşünüyorum artık ya sanki insanlar keyfinden mama veriyor gibi
Valla akrabalarımı geçtim en basitinden eşimin kızına 3.5 yaşından beri ben bakıyorum. Emzirmemiş bakmamış ayrılmış yanına almamış annesi. Onun dışında arkadaşlarım var erkek tarafına meme reddi yaşıyorum diyip ama emzirmek istemeyen acıdığı için istemeyenler var mesela. Önceden çok duymuyordum ama her sene geçtikçe artıyor bilmiyorum daha rahata alışmak galiba ya da lohusalık depresyonu kimin ne yaşadığını bilmiyorum o yüzden yorum yapmakta düşmez bana. Doğum şekli ya da beslenme şekli ne olursa olsun. Cidden evlatlarını maddi manevi doyurabilecek yetebilecek insanlar anne olsun inşallah bizde onlardan olalım yetemiyorum korkusu çok var. Büyüdükçe oyunları bile saatlerce düşünüyorum ne oynasam diyeTeşekkür ederimne bilim ben hiç karşılaşmadım epey de forum okuyorum emzirmemeyi tercih eden kimseyi görmedim ya herkes deli gibi süt artırmaya meme reddini aşmaya çalışıyor
Zaten dinimizde de emzirmek zorunlu değil bu annenin merhametinden. Dinimiz erkeğe diyor ki kadın emzirmek istemeyebilir süt anne bulacaksın maddi gücün yok başka şekilde doyuramıyorsun çocuk gerçekten aç kalıyorsa kadın sadece emzirmek zorunda. Dinin bile açık açık kadın emzirmek zorunda değil dediğini kimse baskılayamaz zaten. Temizlik, çocuk bakmak, emzirmek hepsi kadın isterse yapar istemezse yapmazEmzirmek tamam güzel çok ekstrem durumlarda zaten kadınlar emzirmek istemeyebilir
Ne bileyim ya tamam fikir vermek ok. Ama biraz lohusa insana daha anlayışlı olunabilir. Anne babamdan bekledim ben emzirme ile ilgili yaptırımı emziremiyorsan çocuk daha önemli mama ver dediler. Emzirmek çok isterdim şahsen
Aynen öyle emzirmek isteyip emziremeyen insanlar için çok kırıcı bu billboardlardaki sert tavır ki ben de hem emziriyorum hem mama takviyesi vermek zorundayım sinirim bozuluyorEmzirmek tamam güzel çok ekstrem durumlarda zaten kadınlar emzirmek istemeyebilir
Ne bileyim ya tamam fikir vermek ok. Ama biraz lohusa insana daha anlayışlı olunabilir. Anne babamdan bekledim ben emzirme ile ilgili yaptırımı emziremiyorsan çocuk daha önemli mama ver dediler. Emzirmek çok isterdim şahsen
Merhaba nasılsınız, benim bebeğiminde doğuştan yüzünün sağ tarafında sorun var bir gözü daha kısık ve ağzı sola doğru kayıyor tedavi olarak hiç birşey söylemediler bekleyelim dedi doktor ama benim içim içimi yiyor ağlamaktan psikolojik olarak çöktüm artık. Size ne tedavi uygulanıyor herhangi bir düzelme başladı mı acaba?İnsallah güzel gelişir şuan ki kilosu nedir gelişmesi güzel ilerliyormu. Benim bebeğim 21 gün kuvezde kaldı yüzünden dolayı ve ememiyordu ayrı kaldığımız bu günlerde malesef meme reddi yaşıyoruz şuan kendi sutumde sitresten olsa gerek iyice azaldı mamaya başladık çünkü 36 günlük olmamıza rağmen kilosu malesef yeni 3 kiloya ulaştık ve doktorum bu kilodan hiç memnun olmadığıni söyledi gebe okuluna gittim bebegimj merakla kontrol etti ve yüzünden dolayı emme refleksi düşük kilo alamamasinin sebebi bu olabilir dedi fizik tedaviye başladık ve hala çok küçük bazan çok ağlıyor ve çok yıprandım ruhsal anlamda bedenen çok çöktüm psikiyatriye bile gittim sağolsun destek olacaklarını söylediler pes etmemeye çalışıyorum ama malesef elimde olmadan çok sitres yapıyorum altından kalkabilirmiyim yapabilirmiyim bebeğim buyuyecekmi yada keşke göğsünü tutsa sütüm gelse bir sürü şey dolanıyor kafamda hergunum hastaneye gitgele geçiyor ne uyuyacak vakit nede evimin işini gorecek vakit bulabiliyorum hiç bişey önemli değil keşke bebeğim her bebek gibi ağlasa gogsumu tutsa sağlığı yerinde olsa diyorum herşeye katlanirim zor bir süreç Cidden birde hem bu durumda olması hem kolik olması bu küçücük bedeniyle sürekli tedavi görmesi acaba acı çekiyormu düşüncesi beni bitirdi resmen offf aglamicam güçlüyüz biz kbyn çok uzun yazdım ama yanımda kimse yok ve bayaa içimde birikmisler var
kendini salmış şekilde kafasını yana yatırıyo melür melür bakıyo cıkartınca ağlıyo bizimkisiAynadan suratına bakıyoruz o kadar tatlı oluyo ki çok mutlu oluyo deli oluyorum o surata