-
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #30.961
Hayırlı uğurlu olsun bebeğin .. direk emdimi bebeğin birinden destek aldinzmi emzirmek için benmde 25 günlük bebeğim var mamaya alıştı sanırım günde 1 2 anca emiyorCanım yorumlarını okudum. Biz bugün 8 günlüğüz. Dün doktora gittik. Olması gerekenden fazla kilo vermiş ve hiç almamış neredeyse. İlk günler acemilikten, ağrıların şiddetinden, bebeği 20 dk emzirip annemlere veriyordum çünkü her yerde 20 25 dk aktif emme yeter yazıyordu. Sütüm vardı ama silikon uçla emziriyordum. Çocuk genelde uyanıktı. Annemler de bu durumu hiç yadırgamadı. Bebekle ilgilendiler oynadılar. Oysa bu çocuğun sadece emip uyuması gerekiyormuş. Biraz ağrılarım hafifleyince son 4 gündür hem silikon ucu bıraktım. Hem gece gündüz emziriyorum. Haa buna rağmen kilo sıkıntımız var çünkğ o ilk 4 5 günde çok kilo vermiş. Geceleri saat 11den 3 e kadar falan memeden ayrılmak istemiyor. 3ten sonra uyuyor 6 gibi uyandırıyorum. Bebekleri biz uyandırmak zorundayız. Kendileri uyanmayabilir.
Şimdi onun vicdan azabını yaşıyorum. Tabi lohusalıktan dolayı duygular tavankendimi çok yalnız bırakılmış hissediyorum. Ben bilemeyebilirim ama keşke birileri bir şeyler demiş olsaydı
Teşekkür ederim canım. Senin de hayırlı olsun. Ben direk emzirdim. Silikon başlıkla oldu ama normal ememedi. Çok yara olmuştu göğsüm. Sağlık ocağındaki hemşire gösterdi canım. İlk başlarda çok zordu pes etmedim. Krize girer gibi ağlıyor göğsü alamayınca. Ama oluyor zamanla.Hayırlı uğurlu olsun bebeğin .. direk emdimi bebeğin birinden destek aldinzmi emzirmek için benmde 25 günlük bebeğim var mamaya alıştı sanırım günde 1 2 anca emiyornasıl alıştıricam bilmiyorum lohusalik ayrı bir olay zaten gözlerde yaşlar hazr
Ahh canımmm o kadar aynıyız ki.. Ben bitirdiğim zamanı baz alıyorum. Aktif emdiğini varsayarak. O uyuyor uyumaz ben de uyumaya çalışıyorum. Benim de memem yarık yarık içi kanlı. Bebek ilk emerken ağlıyordum ama alışmaya başladım artıkKızlar ben şu 2 saatte bir emzirme olayını hala tam anlayamadım. Örneğin 12.00 de emzirmeye başladık her göğüs 20 dk 12.40ta emzirme bitti, bir dahaki emzirme 14.00te mi olacak yoksa 14.40ta mı? Yani bitirdiğimiz süreyi mi baz alıyoruz ?
Zaten bebekler robot değiller ki dakikası dakikasına uymuyorlar hiç bir zaman. Benim az önce 6 günlük bebeğim toplamda 55 dk emmek istedi bıraktığımda hala meme diye ağlıyordu. Ne yapacağımı şaşırdım uykusuzluktan ölmek üzereyim. Sürekli mememde bir bebek var meme areolasındaki derim soyuldu koptu bugün.
Olabilir benim bebeğim de ara ara cıvık yapabiliyor. Ayrıca benim bildiğim son süt çocuk büyüdükten sonra olan birşey, bu kadar başta olmasina neden olucak birşey olmaz damla yada başka birsey. Ama tabi doktora yada sağlık ocağında ebelere sorabilirsinizAz önce sarı ishal şeklinde kaka yaptı kızlar sizce bu bestlak damla kullanıyorum o önsüt sonsüt muhabbetine sebep olmuş mudur
Hayir valla cikarmiyordum 2 gundur cikartmaya calisiyorum sadece...uyuyor diye ellemiyordumPeki siz emzirdikten sonra ağzından gaz çıkartıyor musunuz her seferinde
Evet canım benim de 12.gün bitti sandım sonra geri geldi ara ara geliyor 17.günümBenimki de bu şekilde 28 gün oldu doğum yapalı
Canım ben de değiştirdim evet. Ama kustu bu sefer de. Meme sonrası alt değiştirince hep kusuyor ondan korkup değiştiresim gelmiyorCanım direk değiştir aman bekleme pişik olur çocuk kaka tutmamak lazım
Yan çevirerek değiştir canım bacaklarını kaldırmadanCanım ben de değiştirdim evet. Ama kustu bu sefer de. Meme sonrası alt değiştirince hep kusuyor ondan korkup değiştiresim gelmiyor
Canım genelde alt değişimini beslenmeden önce yapmamız gerekiyor hem kusma olayı için hem de altı ıslakken emmesi etkilenmesin diye. Ben hep önce yapıyorum ama benimki Çoook fazla ağlıyor. Sizinki de öyle mi?Canım ben de değiştirdim evet. Ama kustu bu sefer de. Meme sonrası alt değiştirince hep kusuyor ondan korkup değiştiresim gelmiyor
Maşallah canımKızlar 6sında tam 1 aylık oluyoruz. Bugünde sünnet randevumuz var. Sünnetini daha çabuk iyileşsin diye şimdi yaptırıyorum. Birde kırk mevlidi yaptıracaktım sünnet mevlidinide birleştirdimBakalım annemi çağırdım ağlatmamak ilgilenebilmek için çünkü 2 yaşındaki kızım kardeşini ne kadar sevse de bazen inat edip beni paylaşmıyor
Evet çünkü acıkıyor bi an önce emmek istiyor o sırada alt değiştirmeyle uğraşınca çok ağlıyor. Benim sütüm de biraz tazyikli geliyor böyle ağlayıp hırslanınca meme verdiğimde hırslanarak emiyor boğazına falan bile kaçtı hatta. Bazen de memede kakasını yapıyo işte. O zaman da sonra geri değiştirmem gerekiyor o zaman da kusuyor uykusu açılıyor falan. Alt değiştirmeye zaman bulamıyorum resmen doğru anı yakalamak çok zorCanım genelde alt değişimini beslenmeden önce yapmamız gerekiyor hem kusma olayı için hem de altı ıslakken emmesi etkilenmesin diye. Ben hep önce yapıyorum ama benimki Çoook fazla ağlıyor. Sizinki de öyle mi?
Ben emzirmeden önce değiştiremiyorum. Uyanır uyanmaz emmek istiyor. Önce emziriyorum, kusmasin diye bir süre kucağımda bekliyorum o arada gazı da çıkıyor, sonra altını değiştiriyorum.Canım genelde alt değişimini beslenmeden önce yapmamız gerekiyor hem kusma olayı için hem de altı ıslakken emmesi etkilenmesin diye. Ben hep önce yapıyorum ama benimki Çoook fazla ağlıyor. Sizinki de öyle mi?
Evet en iyisi bu. Bunda da sorun uykusunun açılması. Geri biraz meme veriyorum uyku moduna geçsin diye böyle yaptığımda.Ben emzirmeden önce değiştiremiyorum. Uyanır uyanmaz emmek istiyor. Önce emziriyorum, kusmasin diye bir süre kucağımda bekliyorum o arada gazı da çıkıyor, sonra altını değiştiriyorum.
Bence sallanmaz canım. Normalde de iyi değil zaten ayakta sallamak ama 15 günlük bebek çok ufak sallamak için.Kızlar 15 günlük bebek ayakta sallanır mı
Aynen bende en son biraz daha meme veriyorum emerek uyuyor. Bazen uzun uzun emiyor hatta demekki doymamış diyorum.Evet en iyisi bu. Bunda da sorun uykusunun açılması. Geri biraz meme veriyorum uyku moduna geçsin diye böyle yaptığımda.
Bence de sağım yapma canım. Sık sık emzir sadece.Bi de benim kakası yeşil olmaya başladı artık. Benim de ön süt fazla heralde son süte ulaşamadan doyuyor yağlı kısmı alamıyorBi de gazı ve huzursuzluğu çok oluyor öyle olunca. Ne yapacağım bilemiyorum bu bir süreç mi lendi haline bıraksam düzelir mi? Memeyi vermeden önce sağın birazını diyorlar ama ben artık yapay şeylerle müdahalede bulunmak istemiyorum. Vücut ve bebeğin emmesi Bi yerden sonra senkronize olması lazım. Ben ekstra sağım falan yapınca denge şaşıyor gibi geliyor. Ama bebek huzursuz oluyor yeterli beslenemiyor mu diye de endişeleniyorum
Bana da sağ dediler emzirmeden önce. Ama ben sağamıyorum. Uzun uzun emzirmeye çalışıyorum. Kilo alımı yok henüz. Umarım düzelir bir an önceBi de benim kakası yeşil olmaya başladı artık. Benim de ön süt fazla heralde son süte ulaşamadan doyuyor yağlı kısmı alamıyorBi de gazı ve huzursuzluğu çok oluyor öyle olunca. Ne yapacağım bilemiyorum bu bir süreç mi lendi haline bıraksam düzelir mi? Memeyi vermeden önce sağın birazını diyorlar ama ben artık yapay şeylerle müdahalede bulunmak istemiyorum. Vücut ve bebeğin emmesi Bi yerden sonra senkronize olması lazım. Ben ekstra sağım falan yapınca denge şaşıyor gibi geliyor. Ama bebek huzursuz oluyor yeterli beslenemiyor mu diye de endişeleniyorum