- 19 Temmuz 2023
- 1.184
- 2.027
-
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #30.761
Canım günde 20-30 gr alması lazım bi günlere böl nasıl bi şey çıkacak? Bi de sana moral bozucu konuşan doktoru değiştir ben değiştirdim çok fark ediyor psikolojik olarak. Biz hiçbir zaman mükemmel olamayız insanın sütü yetmeyebilir veya yeterli sütü olsa da benimki gibi doğum kilosuna anca 1 ayda ulaştırmış olabilir. Bu bizim yetersizliğimizi göstermiyor şartlar öyle gelişebiliyor tecrübe ederek öğreniyoruz annelerimiz de öyle büyütmüş biziKızlar nasılsınız? Benim canım sıkkın biraz.. bebeğim doğalı 20. Gün oldu bugün sarılık değeri 12’lerde ve doktorum sütün yetmiyor az kilo alıyor diyip duruyor 11 ekimde 2.500 doğdu şuan 2.900 olmuş az bu kilo diyo mama takviyesi veriyorum halbuki günde 3 defa 45 cc. Oturdum ağladım bugün doktorun karşısında resmen.. Kendimi bebeğime yetemediğimi düşünüp çok üzülüyorum böyle düşünenlere hep kızardım halbuki ama lohusalık bambaşka bi kafaymış gerçekten
Toplamda 200 gr eksiğimiz var 3100 olması gerekirken 2.900 şuanCanım günde 20-30 gr alması lazım bi günlere böl nasıl bi şey çıkacak? Bi de sana moral bozucu konuşan doktoru değiştir ben değiştirdim çok fark ediyor psikolojik olarak. Biz hiçbir zaman mükemmel olamayız insanın sütü yetmeyebilir veya yeterli sütü olsa da benimki gibi doğum kilosuna anca 1 ayda ulaştırmış olabilir. Bu bizim yetersizliğimizi göstermiyor şartlar öyle gelişebiliyor tecrübe ederek öğreniyoruz annelerimiz de öyle büyütmüş bizi
Hayırlı olsun darısı bize 40 ucurmalara inşallahBenim de mukuslu yaptı hatta bazen yeşil kolik bebek dediler gaz problemleriyle geçiyor günümüz onun dışında 40ucirduk bugün iyiyiz çok şükür bugunlere
Hiçbi şey olmaz mamayı artırın kontrollü şekilde, süt yapıcı şeyler yiyin dut kurusu vs ve bestlak damla kullanınToplamda 200 gr eksiğimiz var 3100 olması gerekirken 2.900 şuan
Canım sütünü sağıyor musun? Benim başta beslenemedi anne bebek uyum servisine yatırdılar. Orda 3 saatte bir besledim. Bir besleme sürecinde önce emzirme, sonra şırınga ile sağdığım sütü verme sonra şırınga ile mama verme şeklinde ilerledim. Hepsini bitirip bebeğimi uyutunca bi sonraki beslenme saatinde kullanmak için sütümü sağdım. Böyle böyle başta 20 cc çıkan sütüm 40 cc 60 cc falan oldu. Önce sağ sol meme sonra sağdığım sütü verdim yetmeye başladı mamayı istemedi artık doyduğu için. O yüzden mamayı kestim. Sonrasında emzirme ve sağdığım süt şeklinde bi süre devam ettim ama sağdığım süt azalmaya başladı. Sanırım bebeğimin emme refleksi güçlendi ve memedeki sütü kendi bitirmeye başladı. Kalan sağdığım sütleri de artık çok içmemeye ya da içtikten sonra kusmaya falan başladı. Artık süt sağımını ve onları vermeyi de bıraktım sadece emziriyorum. Bakalım 2 güne 1 kilo takibi yapıyoruz inşallah sadece emzirmeye geçtiğim halde kilo alımı güzel olur. Bu sistemi deneyebilirsin. Elektrikli bir süt sağma makinesi lazım amaKızlar nasılsınız? Benim canım sıkkın biraz.. bebeğim doğalı 20. Gün oldu bugün sarılık değeri 12’lerde ve doktorum sütün yetmiyor az kilo alıyor diyip duruyor 11 ekimde 2.500 doğdu şuan 2.900 olmuş az bu kilo diyo mama takviyesi veriyorum halbuki günde 3 defa 45 cc. Oturdum ağladım bugün doktorun karşısında resmen.. Kendimi bebeğime yetemediğimi düşünüp çok üzülüyorum böyle düşünenlere hep kızardım halbuki ama lohusalık bambaşka bi kafaymış gerçekten
Doğrudur valla neyse ki sonu güzel olmuşAmin canım hepimiz sağlıkla büyütelim ömürleri uzun bahtları güzel olsun. Bende sezeryanın kıyısından döndüm denebilir benim bebeğimin kalbi delik diye tam teşekkürlü hastanede heyetle sezeryan olmamı istediler aslında ama ben tabi 1 yerle kalmadım gezdim hocalarla yakınlık sohbet kurunca iş çözülüyormuş en son bi arkadaşına denk geldim bunun için seni heyete mi sokacak canı sıkılıyor galiba dedi ve geçen yine kardiyoloji muayenemiz vardı profesördü doktorumuz bebeğin kalbi delik diye sezeryan yapılması çok saçma annenin kalbinde bişey varsa olabilir dedi. Kendi tercihimiz ve sağlık problemi olunca sezeryan olması gerekirken bizim ülke sezeryanı canı sıkıldıkça yapıyor resmen bunu gördüm. Sezeryan isteyene saygı duyuluyor ama ben normal istiyorum diye çırpındım cidden ve oldu çok şükür normal isteyenin işi daha zor türkiye de
Aynen dikkat ediyorum aslında dikkat edince baya azalıyo , özellikle kendi sütümü kusmuyor genelde anne sütünü daha kolay sindiriyor sanırımBenim de 2 kere üst üste kusunca araştırdım da emme sonrası hemen yatırma ya da kaldırma. 45 derecelik açıda bi süre yatsın. Gazını ve altını hemen değiştirmeye çalışma biraz mideye ulaşsın sindirim başlasın diyor
Kilo almasını etkiliyor mu peki, reflüsü olan bebekler için golden goat ı önermişti birisi ama kendim denemedim henüz biraz bebeğim minnak kilo alsın diye aptamil mi alsam güzel kilo aldırıyor diyorlarBende hipp kullanıyorum benimkide kusuyor süt kesigi gibi benimki kolik bebek gazi çok maması bitince Bebelac Gold denicem o daha az gaz yapiyolar diyolar
ya bende de bunların hepsi var aslında ama bana doktor kolik demedi yeşil kakasına da çok beslenmiş o yüzden dediBenim de mukuslu yaptı hatta bazen yeşil kolik bebek dediler gaz problemleriyle geçiyor günümüz onun dışında 40ucirduk bugün iyiyiz çok şükür bugunlere
Yok ben kendim için gitmiyorum bebeğimin kalp rahatsızlığı var ya onun için gidip geliyoruzBeni kontrole çağırmadılar nöbetçi hekime denk geldim diye sanırsam 40ım çıksın nihan hocaya kendim gidicem kontrole
Canim kusura bakma uykusuzluktan aklım başımda değil listede ismini bulamamıştım yoksun sandım önceki mesajımı dikkate alma guncellemeni yaptım canım maşallah
Gözün aydın canım geçmiş olsun tez zamanda ağrıların geçer inşallahHanımlar benimde sabah doğum gerçekleşti bebek baya aşağıdaymış ittirmeyle yaptılar.çok şükür bebeğim iyi emzirdim kilo 3.100 52 santimgenel anestesi aldım sonda biraz yakıyo çiş yaparken ağrılarım da var dua edin
İnşallah 9 ay sonra kontrol kapanmazsa ilaçla devam edeceğiz yine kapanmazsa anjiyo ile kapatarız dedi doktor. Sen ve bebeğin nasıl iyisinizdir inşallah başka doktorda devam ediyordun hamilelik sürecinde çocuk doktorunda oradan mı devam ediyorsun medipolden miDoğrudur valla neyse ki sonu güzel olmuş
Bebeğinin kalbindeki delik umarım kısa sürede kapanır
Canım benim de 14 gün oldu ve bebisi kaldır indir yere eğil vs derken benim de 3 gündür sağ tarafimfaki dikisim agriyor.Kızlar 10 gün oldu sezaryen olalı. Aniden şimdi dikiş yerlerim çok acımaya sızlamaya başladı. Hareket ettikçe çok acıyor. Siz de böyle şeyler yaşadınız mı? Yoksa ters bi şey yaptım da bi sıkıntı mı oluştu endişelendim
Masallah canımBizde yaptık ama dolar ve Euro koymadıksuyuna altın gümüş tesbih bozukpara 41 tane okunmuş buğday nazar boncuğu gülsuyu tuz şeker koyduk
Canım 42 gün oldu bizimde max gaz sancılarımız devam ediyor i love you masaji iyi geliyor ve gün içinde defalarca yapmak lazım birikmesin diye ağlarken de yapılması lazım ben böyle biraz rahatlatıyorum ama zor bi süreç bende çok zorlanıyorumKızlar bebeğim geceleri sabaha kadar uyumuyor. Gaz sancilarimiz var. Sizler eger yasiyorsaniz gaz sancisiyla nasıl başa çıkıyorsunuz ? Bir de 3 gündür büyük tuvaletini yapamiyor bebisim
Fıstık yeşili kaka arada bizde de oluyor o da sadece on sutu alınca oluyormuş kısa emen zamanlardaHayırlı olsun darısı bize 40 ucurmalara inşallahmukuslu kolikten mi oluyormuş? Surekli ıkıldıyor kızarıyor hep bir ıkinma halinde ya