- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #22.141
Yürüyen dahiler aynen böyle motive olmaya devamBizimkiler de kafası büyük olanlar zeki olur diyerek avutuyor beni. O mantıkla bizim bebeler kısa boy ve koca kafayla dâhi olacak herhaldeEvet dediğin gibi ölçüm yanlış olsa bile haftalık 250 almamış bebişim. Kimin bebeği haftalık 250 alıyor bilmiyorum ama bütün uygulamalarda aynı şey yazıyor. Belki onlar fazladan yazıyordur ya da doktorlarımız yanlış ölçüyordur
Her site farklı yazıyor galiba biz en iyisi doktorumuza güvenmeye devam edelim. Okuduğım kadarıyla 2500 kgdan sonra küveze girmiyorlarmış ve senin bebiş de 2 kg olmuştu galiba maşallahYürüyen dahiler aynen böyle motive olmaya devamBakalım 32den sonra nasıl alacak. Benim okuduğum yerlerde de 34e kadar günlük 15-20 gram sonrasında günlük 25-30 gram alır yazıyor. Bu hesaba göre de bizimkilerin haftalık alımı gayet iyi oluyor aslında, ölçümler yanlış değilse tabi. İnan erken doğum riskim olmasa hiç takmam kilosunu ben de 40 haftalık 2600 gram doğmuşum ve hiç bir hastalığım da olmamış turp gibiymişim maşallahh
Direk aklıma gebelik zehirlenmesi geliyor tansiyon hastası olduğum için ama ölçüyorum sorun yok dediğin gibi olabilir belki 32. Haftayla birlikte yeni güncelleme yüklenmiştir bedene zaten hiç hal falan bırakmadı iyisin aslında 32. Haftayı sevmedim bitkin ve hep açAmniyotik sıvının en fazla arttığı dönem 32. Hafta ve ödem de en fazla bu dönem oluyor normal diye biliyorum çok uzun süre devam ederse doktoruna söyle bakalım. Ayaklarını biraz havada tutarak uzanmaya çalış, soğuk kompreste iyi geliyor bir de bol su içmek tabi
Hiç takılmayın boy kiloya inanın oğlum için kilolu iri olcak her kontrole gıttıgımde kilolu olcak dedi hiçte öyle olmadı ekmek kadar boyla 2.450yle geldi şişi mişi gidince daha da düşüktü kilosu bütün vitaminleri saçına vermişti heraldeBoyu yanlış ölçüyorlar bence ya. Benimki de ölçümlere göre kısa boylu koca kafalı bi tosun oluyorSadece bir kez haftasından önde ölçtü boyunu. Ama arkadaşımın ve ablamın da fl ölçümlerine bakmıştım. İkisinin de kısaydı ama bebişleri kısa doğmadı Dediğin gibi sağlıkla gelsinler de önemi yok En kötü basketbola yazdırırız Ben şimdi baktım on günde Yaklaşık 250 gram almış. Yani senin ölçümlere yakın bir şey oluyor o da galiba
Ooy oyy oyyy 41 kere maşallah sana güçlü prensesKızlar özet geçiyorum herkesin sorularını da cevaplayacağım:)
29+5 haftalık ve gayet iyi bir hamilelik geçiriyorken hatta biliyorsunuz yurtdışı doğum için doktorum onay dahi vermişken gece bir anda yatakta suyum patladı. Patlama derken baya patladı tazyikle. Her yer köpeğimi dahil sırılsıklam oldu:) o an çok kötü bir andı ama şimdi komik geliyor halimiz.
Hemen apart topar giyindik hastaneye doğru yola çıktık, yolda doktorumuza haber verdik ve 24. Hafta suyu gelip 33te doğurttuğu hastalardan bahsetti cesaret verdi sakinleştirdi. Hemen doğumhane kapısından girdik. Orada doktor önce bebeği sonra beni kontrol etti. Kasılmam ağrım yoktu bu yüzden yatak istirahati ile erteleme yapmaya karar verdiler. Ancak benim küçük fındığım doğmak istedi ve kasılmalarım başladı. Kendi doktorum içine doğmuş gibi bir anda içeri girdi ve elle muayene etti. Muayene sırasında 4 cm açıklığım olduğunu ve en kötüsü de bebeğin kordonunun sarktığını ve sıkıştığını söyledi. Acilen ameliyathaneye geçtik. En son üzerinde hemşireler biri karnımı tutuyor, biri bebekten kalp ritmi almaya çalışıyor bremen mızıkacıları gibi alt alta üst üste duvarlara sedye çarpa çarpa ameliyathaneye girdik. Anestezist geldi gerisini hatırlamıyorum. Uyandığımda bebişimiz yoğun bakıma gitmişti eşim görmüştü sadece ben de yoğun bir ağrıyla odaya çıkarıldım. Daha sonra tekerlekli sandalyeyle bebeği görmeye gittik. Tabi bu süreçleri hep iki göz iki çeşme geçirdik tahmin edersiniz. Doktorumun anlık acil sezeryan kararı olmasa bugün bebeğimiz hayatta değildi. Evet biraz küçük ama bodur tavuk her dem taze:)
Ağrılarım var kanamam var dikişlerim çok can acıtacak bir yerde ama hayattayım ve kızım da hayatta
Büyüycek ve aramıza katılacak. Son bir nah çeken fotoğrafını da ekliyorum:)
7 kilo aldım karnım küçücükValla gelişimleri normalse küçük karın az kilo candır baldır kimse özenmesin bence kocaman göbeğe kendilerini şanslı saysınlar
Allah sana bağışlasınHiç takılmayın boy kiloya inanın oğlum için kilolu iri olcak her kontrole gıttıgımde kilolu olcak dedi hiçte öyle olmadı ekmek kadar boyla 2.450yle geldi şişi mişi gidince daha da düşüktü kilosu bütün vitaminleri saçına vermişti heralde
iyi yanından bakarsan sırt ve bel ağrıların az olacak ve belki hiç çatlamayacaksın7 kilo aldım karnım küçücükkimse hamile olduğumu bile anlamıyor bazen üzülüyorum öyle deme sizin fotoğraflarınızı gördükçe keske benimde az büyüseydi diyorum. Hiç hamile moduna giremeden doğurucam sanırım çevremdeki herkeste bu nedenden dolayı hamile muamelesi yapmıyor bana ne olcak karnın bile yok her işini yaparsın diye bekliyor sağolsunlar
önemli bir şey değildir inşallahRegl ağrısı gibi kasıklarım ve belim ağrıyor kızlar, neden acaba?Hamilelikte bir mantık aramıyorum artık olanlara ama bel falan ilk kez böyle oldu ya.
Plesentan önde falan mıydı canım bazen o tarz durumlarda sanki erken doğum riski oluyorduDümdüz sakin sakin yatıyordum anlamadım nasıl oldu:/
dün benim de öyleydi, regl olmadan hemen önce kasıklarda sıcak bir ağrı olur ya aynısını yaşadım. Ama iş temposu ile üzerinde duramadım. Bugün iyiyim. Umarım ciddi bir şey değildir seninde geçerRegl ağrısı gibi kasıklarım ve belim ağrıyor kızlar, neden acaba?Hamilelikte bir mantık aramıyorum artık olanlara ama bel falan ilk kez böyle oldu ya.
Herkes kendinde olmayana özenirmiş cidden ben de manken gibi doğum yapanlara aşırı özeniyorum diyorum bebek nerde nasıl korumuş vücudunu ne güzel diye. Ama her şeyden önemlisi bizim ve bebeğimizin sağlığı gerçekten. Karnın büyüklüğüyle mi alakalıymış iş yapıp yapamamak gıcık oldum şu an aman bakmayın siz kimsenin lafına. Kendimizi iyi hissettiğimizde kendi işimizi görüyoruz zaten fazladan naz bir kocalarımıza yapıyoruzdur o da kimseyi ilgilendirmez7 kilo aldım karnım küçücükkimse hamile olduğumu bile anlamıyor bazen üzülüyorum öyle deme sizin fotoğraflarınızı gördükçe keske benimde az büyüseydi diyorum. Hiç hamile moduna giremeden doğurucam sanırım çevremdeki herkeste bu nedenden dolayı hamile muamelesi yapmıyor bana ne olcak karnın bile yok her işini yaparsın diye bekliyor sağolsunlar
Ben de ödemliyim doktora sordum tuzu kesmek dışında ne yapabilirim diye. Ödem normal ona pek yapacak bi şey olmuyor dedi. Çok ayakta durma çok oturma dedi. Gün içinde hafif tempolu yürüyüş yap. Ayaklarını hep yükseğe uzat öyle dinlen dedi. Bi de eşin akşam ayak ve bacaklarına masaj yapsın dedi. Bir de günde 3 litre suKızlar tansiyonum normal çıkıyor ama 2 gündür fena ödemim var el ve ayakta sizde de ödemeler var mı 32+1 deyim doktora gitsem mi kontrolüme daha çok var
Evet öndeydi ama doktorum bir risk görmemişti hiç anlamadım bildiğin koca bir kova devirmiş gibi su aktı bir andaPlesentan önde falan mıydı canım bazen o tarz durumlarda sanki erken doğum riski oluyordu
Sağol canım benimO iğne o kadar acıtıyor ki zaten iğne fobim vsr iyice tetikledi2 kez kullanıp bıraktım bir sorun çıkmadı çok şükür. İnşallah sen de sorunsuz bırakırsın Aylarım bayağı kasılmalı geçti ama öyle böyle ilerliyoruz. İnşallah şu kasılmalar bir sorun çıkarmaz.
Eşinle birlikte yaparsanız daha kolay olur elbet. Allah kolaylaştırsın
Aslında bunların hepsini yapıyorum aman normal olsunda sorun yok yeterki preaklemsi olmasın bebişlerimiz iyi olsun , birde ellerinizde de varmı sizin benim elimde de varBen de ödemliyim doktora sordum tuzu kesmek dışında ne yapabilirim diye. Ödem normal ona pek yapacak bi şey olmuyor dedi. Çok ayakta durma çok oturma dedi. Gün içinde hafif tempolu yürüyüş yap. Ayaklarını hep yükseğe uzat öyle dinlen dedi. Bi de eşin akşam ayak ve bacaklarına masaj yapsın dedi. Bir de günde 3 litre su
Evet ellerimde de var. Ödem nedeniyle de elim falan acıyo sanki. Bazen böyle bez sıkarken falan hissediyorum kapayıp açarken böyle elimi sıkarak test ediyorum acı oluyor ödem kaynaklıAslında bunların hepsini yapıyorum aman normal olsunda sorun yok yeterki preaklemsi olmasın bebişlerimiz iyi olsun , birde ellerinizde de varmı sizin benim elimde de var
önemli bir şey değildir inşallahBol su iç ve bir iki saat dinlen. Yüksek ihtimalle geçer. Gün boyu sürerse üstünde dur
Teşekkür ederim kızlardün benim de öyleydi, regl olmadan hemen önce kasıklarda sıcak bir ağrı olur ya aynısını yaşadım. Ama iş temposu ile üzerinde duramadım. Bugün iyiyim. Umarım ciddi bir şey değildir seninde geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?