canım çok teşekkürler nezaketin için, ben de senden ses çıkmayınca endişeleniyorum aslında. her şeyin yolunda olmasına sevindim
bugüne dek belirgin bir sorun olmadan geldik, bundan sonrası da ferah şekilde ilerleyecek umuyorum..
oksapar ve ecopirin soruna gelince. benim geçmişte tüp tedavimdeki negatifler ve düşüklerden sonra trombofoli paneli testi yaptırmıştım. bazı değerler normal, bazıları heterozigot çıkmıştı. tüp doktoruma göre pıhtı sorunu yoktu örneğin, sadece önlem maksatlı coraspin vermişti. ama perinatoloğum bazı değerlere bakarak kesinlikle oksapar kullanmam gerektiğini söylemişti. coraspin de devam edelim dedi ama kanama, leke olursa coraspinden vazgeçeriz demişti. ben bugüne dek ikisiyle geldim. yarın 32. haftamda coraspini kesiyoruz, oksapar devam. hatta doğum sonrası da devam.
ecopirine kafana göre devam etmemeni öneririm çünkü bebekte kalp kapağında sorunlara neden olabiliyormuş. benim yaptırdığım testlerin çıkması 1 ayı bulmuştu, senin bahsettiğin app değerini bilemiyorum. istersen druna oksapar konusunu danış. ama bazen ortada sorun yokken verilmesi de anlamsız olabilir, dr değerlendirsin en doğrusu
başına gelenleri böyle mizahi bir dille anlatmana ve bebeğinle şimdiden kurduğunuz güçlü bağa hayran kaldım
minik kuş istediği kadar hareket çekebilir, hakkıdır
doktorunun yerinde müdahalesi de harika olmuş. abd konusunda her işte bir hayır vardır, o uzun uçak yolculuğunda bir şey olacaktı belki Allah korusun.. hep söylerim 40 sene evvel o imkanlarla 7 aylık doğanlar taş gibi. inşallah senin kuzu da en yakın sürede toparlayacak ve birbirinize doyacaksınız
geçmiş olsun canım, ağırlık merkezimiz değişiyor artık normaldir.. sıcak su torbası falan derdim ama sakıncalı olabilir gibi geldi. ılık bir duş alıp parol gibi masum bir ağrı kesici mi alsan acaba. kas gevşetici kullanamıyoruz bildiğim kadarıyla.
ciğer geliştirici konusunda da bir fayda/zarar analizi yapılıyor tabii. sende bir anda artan kasılmalar ve rahim ağzı kısalması nedeniyle uygulanması doğru olmuş gibi duruyor =) tabi ihtiyacın kalmayacak inşallah.
ay bu arada şu geldi aklıma, örneğin 30. haftada ciğer geliştirici yapıldı. geldik 34. haftaya yine bir risk var, o zaman da tekrar iğne yapıyorlar mı, yoksa eski iğne yeterli geliyor mu? kendi kendime dert yaratmada number 1 ben
ilaç konusunda seni çok iyi anlıyorum, el mahkum kullanıyoruz işte. ben de takviye vitaminlerden sıkıldım ama bağırsak sorunlarım olduğu için fazla mal göz çıkarmaz kanaatindeyim. idare edicez, minikolar iyi olsunlar da