- Konu Sahibi kediannesibiri
- #22.101
Ben de çok alıştım bakalım nasıl vedalaşcaz teşekkür ederim kuşumYaaa tam kız karnı müthişşş görünüyorsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de çok alıştım bakalım nasıl vedalaşcaz teşekkür ederim kuşumYaaa tam kız karnı müthişşş görünüyorsun
Aynen öyle ben çatlamaya başladım bile 20 kilo aldım ama gören daha yeni etlenmişsin diyor. Tabi doğumdan sonra vermemeye çalışacağımValla gelişimleri normalse küçük karın az kilo candır baldır kimse özenmesin bence kocaman göbeğe kendilerini şanslı saysınlar
Ya maşallah nasıl da yuvarlak Benim karın da bu kadar galiba. Pek dışarı çıkamıyorum ama çıkınca çekip atarım inşallahBu da son göbek fotisi
Doğunca çok yapıyorlarmış, ben öyle duydumYa ben 10 tane bebek bezi koydum hastane çantamıza, zaten bir gece kalmayacak mıyız daha fazlasına gerek var mı ki? Varsa ekleyeyim
Aynen öyle ben çatlamaya başladım bile 20 kilo aldım ama gören daha yeni etlenmişsin diyor. Tabi doğumdan sonra vermemeye çalışacağım
Bana da tam tersi ciğer geliştirici gelişim olarak ileri atar ama kilo alımını bir süre durdurabilir demişti. Tabii ciğerleri 2 3 hafta öne geçiyormuş bakalım dediği gibi kilo alımında bir fark olacak mı ortalama 150 180 gram alıyordu haftalık. Valla her şey yolunda olsun vitamin kullanmaya bile ihtiyaç duyulmasın kafasındaydım maşallah günde 19 tane ilaç kullanıyorum tam da umduğumu buldum yani 12.5 kilo aldım ben de ama hepsi göbeğime gittiZaten 39'da gelse bile kafası 43 gibi olacağından bizim normal doğurma ihtimalimiz çok zor gibi Bizim için de, bebek için de çok sağlıklı bir doğum olur inşallah. Normal doğum denerim diyordum ama zor galiba. Bu arada eşimin bir arkadaşı 37. haftada doğurmuş. Onun da önceden sancısı olmuş diye doktor ciğer geliştirici vurmuş. O iğne de bebeklerin gelişimlerini daha erken tamamlayıp doğuma bir-iki hafta erken hazır olmalarını sağlıyormuş. Duyunca ben de iğneyi vurdurmak istedim ama doktorum bunu duyarsa iyice zıvanadan çıkar herhalde
Ciğer geliştirici kullandıktan sonraki hafta 150 şer gram almıştı benimkiler merak etmeBana da tam tersi ciğer geliştirici gelişim olarak ileri atar ama kilo alımını bir süre durdurabilir demişti. Tabii ciğerleri 2 3 hafta öne geçiyormuş bakalım dediği gibi kilo alımında bir fark olacak mı ortalama 150 180 gram alıyordu haftalık. Valla her şey yolunda olsun vitamin kullanmaya bile ihtiyaç duyulmasın kafasındaydım maşallah günde 19 tane ilaç kullanıyorum tam da umduğumu buldum yani 12.5 kilo aldım ben de ama hepsi göbeğime gitti
Yani normalde bir günde yenidogan 10 15 arasi bez kirletir . Sezeryan doğumda 2 gece kalma hakkınız var ama 1 gece kalıp da çıkabilirsiniz. Ama şöyle bir durum var ilk gün biraz geç yapan da var. Yani evin hastaneye yakınsa sonradan eşin falan ihtiyaca göre alabilir. Ya da hastane yakını eczaneden . Yani ilk etapta paket paket bez koymaya gerek yok bence her bebek kendi özelinde çünküYa ben 10 tane bebek bezi koydum hastane çantamıza, zaten bir gece kalmayacak mıyız daha fazlasına gerek var mı ki? Varsa ekleyeyim
Benimki de başta bir hafta öndeydi, sonra ikiye çıktı ve şimdi 3 hafta olmuş fark. Finalde fark ne kadar olur bilemiyorum Sen nasılsın abla neler yapıyorsun? Çoktandır pek göremiyorum seni buralardassver canım ben yine de geriden okuyorum yazdıklarınızı da yazdığın bir mesaja denk geldim, benim bebişin de kafası 2 hafta önde gidiyordu son kontrolde
O kadar yoğun geçiyor ki kuzum günler, bir cimcimem daha var ya benim evde 4 buçuk yaşında. Onunla uğraş yemek temizlik felan derken günler bitiyor. Bir de buralar çok sıcak, her işimi yarın bıraktırıyor bana. Daha hastane çantamı hazırlayamadım o da strese soktu beni. Hep geriden okumak zorunda kalıyorum yazılanları o yüzden aktif olamıyorum çokBenimki de başta bir hafta öndeydi, sonra ikiye çıktı ve şimdi 3 hafta olmuş fark. Finalde fark ne kadar olur bilemiyorum Sen nasılsın abla neler yapıyorsun? Çoktandır pek göremiyorum seni buralarda
Kilo alımı 150nin altına düşmez bence çünkü artık 250 gram almaya başlayacaklar haftalık. Dediğim bebiş gayet yanaklı tombiş bir bebekti belki de iğne her bebekte kilo alımını durdurmuyordur. Sağlıklı olsunlar da kilo önemli değil bence Ben de hayatımda bu kadar ilaç kullandığımı hatırlamıyorum ve emzirirken de bir müddet ilaçlsra devam ediliyor galiba Nidilatı doğuma kadar kullanacak mısın acaba?Bana da tam tersi ciğer geliştirici gelişim olarak ileri atar ama kilo alımını bir süre durdurabilir demişti. Tabii ciğerleri 2 3 hafta öne geçiyormuş bakalım dediği gibi kilo alımında bir fark olacak mı ortalama 150 180 gram alıyordu haftalık. Valla her şey yolunda olsun vitamin kullanmaya bile ihtiyaç duyulmasın kafasındaydım maşallah günde 19 tane ilaç kullanıyorum tam da umduğumu buldum yani 12.5 kilo aldım ben de ama hepsi göbeğime gitti
Yardım edecek kimse yok mu acaba? Ben de henüz hazırlamadım ama annemi çağırırım büyük ihtimall. Allah yardımcın olsun üstüne bir de küçük çocukla zor olur ciddenO kadar yoğun geçiyor ki kuzum günler, bir cimcimem daha var ya benim evde 4 buçuk yaşında. Onunla uğraş yemek temizlik felan derken günler bitiyor. Bir de buralar çok sıcak, her işimi yarın bıraktırıyor bana. Daha hastane çantamı hazırlayamadım o da strese soktu beni. Hep geriden okumak zorunda kalıyorum yazılanları o yüzden aktif olamıyorum çok
Kasılmalar artarak devam ediyor Saatte iki- üç kez olmaya başladı. Bazen çok sıklaşıyor gün boyu süre tutuyorum. Alıştım artık ama insan bir yandan da tedirgin oluyor. 32 oluyorum inşallah ama günlerim çok stresli geçiyor tabii. İnşallah sağlıkla doğarsa rahatlayacağımSenin nasıl giidyor kuzum, kasılmaların nasıl? Kaç haftalık oldun? ssver
Ben hem igne hem ecopirin kullaniyorum. Aslinda yapilan vok ileri tetkikler dahil benim pihtilasma sorunum hic cikmadi ama defalarca tup bebekle tutunma problemi, kimyasal gebelik ve 1 dusuk oldugu icin bu seferkinde benim israrimla bu ikisini kullandik.Bir konuda yardımınızı istiyorum. Hatırladığım kadarıyla aranızda oksapar kullanan birçok anne var. Niye kullanıyorsunuz acaba? Doktoruma ısrar etmeme rağmen 32. haftada ecopirini bırakmamı söylüyor. Bir kaç kez azaltmayı denediğimi ama azaltınca bebeğin hareketlerinin de azaldığını söyledim. Kan testi istedim. ecopirin kullanmama rağmen aPTT süresi sınıra yakın. Ayrıca önceki sonuçlarıma göre süre bayağı kısalmış. Anlayan anneler normal mi bu acaba? Risk almak istemiyorum. Ya ecopirine devam etmek istiyorum ya da oksapar istiyorum Size o iğne yazılmadan önce bir test falan yapılmış mıydı?
İğneyi genelde bıraktırmıyorlar. Ben iğne kullanmıyorum ama tedbir amaçlı ecopirin içiyorum en başlardan beri. Aspirindeki sorun şu ki 32'den sonra bebeğin kalbinde bir soruna neden olabileceğine dair çalışmalar varmış. Fakat hiç bırakmayıp bu sorunla karşılaşmayan gebeler çok fazla. O yüzden bıraksam mı bırakmasam mı dşye düşünüyorum sürekli. Çünkü bıraktırmayan doktor sayısı da çok fazla. Doktorum bırak dedi ve kullanmaya devam edersem ondan gizli olacak herhalde ama kullanmaya da korkuyorum. Çok teşekkür ederim senin doktorunun fikrini de öğrenmek isterimBen hem igne hem ecopirin kullaniyorum. Aslinda yapilan vok ileri tetkikler dahil benim pihtilasma sorunum hic cikmadi ama defalarca tup bebekle tutunma problemi, kimyasal gebelik ve 1 dusuk oldugu icin bu seferkinde benim israrimla bu ikisini kullandik.
ile hapin farkini kisaca aciklayayim. Igne senin vucudundaki pihtilasmalari engellemek icin tabi bir nevi yine bebege faydali senin kan akisinin duzgun olmasi. Ama ecopirin plesantadan bebege de geciyor dolayisiyla aramizdaki kan akisini da duzenlemis oluyor.
Benim eylul basinda yani 33 haftalikken doktor randevum var, bana ne diyecek birak diyecek mi henüz bilmiyorum. Sana mutlaka yazarim. Ama birak derse ben israr etmeyi dusunuyorum. Yuksek bir riski yoksa mumkun olan en son zamana kadar hem igne hem hap şeklinde devam etmek istedigimi soyleyecegim. Ama kendisi cok unlu bir prof oldugundan son kararina da uyacagim tabi.
Aslinda 25. Haftada bana igneyi birakabilirsin de demisti ama ben güvende hissediyorum diyince devam et dedi.
canım çok teşekkürler nezaketin için, ben de senden ses çıkmayınca endişeleniyorum aslında. her şeyin yolunda olmasına sevindim bugüne dek belirgin bir sorun olmadan geldik, bundan sonrası da ferah şekilde ilerleyecek umuyorum..Umarım hepiniz iyisinizdir hanımlar Bir süredir girememiştim. Girdiğimde ilk bebişimizi gördüm. berfuto çok da tatlı maşallah Allah nazarlardan korusun, onu sana bağışlasın.
başına gelenleri böyle mizahi bir dille anlatmana ve bebeğinle şimdiden kurduğunuz güçlü bağa hayran kaldım minik kuş istediği kadar hareket çekebilir, hakkıdır doktorunun yerinde müdahalesi de harika olmuş. abd konusunda her işte bir hayır vardır, o uzun uçak yolculuğunda bir şey olacaktı belki Allah korusun.. hep söylerim 40 sene evvel o imkanlarla 7 aylık doğanlar taş gibi. inşallah senin kuzu da en yakın sürede toparlayacak ve birbirinize doyacaksınızKızlar özet geçiyorum herkesin sorularını da cevaplayacağım:)
29+5 haftalık ve gayet iyi bir hamilelik geçiriyorken hatta biliyorsunuz yurtdışı doğum için doktorum onay dahi vermişken gece bir anda yatakta suyum patladı. Patlama derken baya patladı tazyikle. Her yer köpeğimi dahil sırılsıklam oldu:) o an çok kötü bir andı ama şimdi komik geliyor halimiz.
geçmiş olsun canım, ağırlık merkezimiz değişiyor artık normaldir.. sıcak su torbası falan derdim ama sakıncalı olabilir gibi geldi. ılık bir duş alıp parol gibi masum bir ağrı kesici mi alsan acaba. kas gevşetici kullanamıyoruz bildiğim kadarıyla.Kızlar bugün yemek yemek için sandalyeye otururken bir anda belim bir battı doğrulamadım bir belim sağlamdı şimdi o da ağrıyor. Geçer mi acaba? Ne yapmak gerekir bilen var mı? Kas gevşetici yasak sanırım.
ciğer geliştirici konusunda da bir fayda/zarar analizi yapılıyor tabii. sende bir anda artan kasılmalar ve rahim ağzı kısalması nedeniyle uygulanması doğru olmuş gibi duruyor =) tabi ihtiyacın kalmayacak inşallah.Bana da tam tersi ciğer geliştirici gelişim olarak ileri atar ama kilo alımını bir süre durdurabilir demişti. Tabii ciğerleri 2 3 hafta öne geçiyormuş bakalım dediği gibi kilo alımında bir fark olacak mı ortalama 150 180 gram alıyordu haftalık. Valla her şey yolunda olsun vitamin kullanmaya bile ihtiyaç duyulmasın kafasındaydım maşallah günde 19 tane ilaç kullanıyorum tam da umduğumu buldum yani 12.5 kilo aldım ben de ama hepsi göbeğime gitti
Bazen 2 bazen 3, hiç takılmadı doktorumuz ben sordum hatta sonuncu seferNormaldir inşallah Kaç hafta önden gidiyor acaba?
Ev hastane arası 15 dk ya en olmadı eşim evden alır gelir ben 10’u 15 yapayım gene ama lazım olursa evden alsın artıkYani normalde bir günde yenidogan 10 15 arasi bez kirletir . Sezeryan doğumda 2 gece kalma hakkınız var ama 1 gece kalıp da çıkabilirsiniz. Ama şöyle bir durum var ilk gün biraz geç yapan da var. Yani evin hastaneye yakınsa sonradan eşin falan ihtiyaca göre alabilir. Ya da hastane yakını eczaneden . Yani ilk etapta paket paket bez koymaya gerek yok bence her bebek kendi özelinde çünkü
Yardım edecek kimsem yok burada kuzum şimdilik ama eşim var sağolsun onunla yaparız bu haftasonu felan inşallah. Kasılmaların için üzgünüm keşke bir şey çare olsa da dursa kuzum ama maşallah haftan iyi azcık daha dişini sıksın kuzucuk ben de Perşembe 30 olacağım 32 de doktor proluton iğneyi kesecek sanırım, inşallah da keser valla popom fındık gibi bezelerle dolduYardım edecek kimse yok mu acaba? Ben de henüz hazırlamadım ama annemi çağırırım büyük ihtimall. Allah yardımcın olsun üstüne bir de küçük çocukla zor olur cidden
Kasılmalar artarak devam ediyor Saatte iki- üç kez olmaya başladı. Bazen çok sıklaşıyor gün boyu süre tutuyorum. Alıştım artık ama insan bir yandan da tedirgin oluyor. 32 oluyorum inşallah ama günlerim çok stresli geçiyor tabii. İnşallah sağlıkla doğarsa rahatlayacağım