- 25 Ekim 2022
- 948
- 1.280
- 43
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #22.021
HaklısınBen o kadar çok ilaç kullandım ki 12.haftaya kadar. Bırakırken çok korkuyordum çünkü öncesinde üç düşüğüm vardı. Ama doktoruma güvenmekten başka şansım yoktu. Sonuçta onun kadar bilmem mümkün değil bir şeyleri. O yüzden sakin ol sen de.ssver
YaKızlar ben acil sezeryan ile doğurdum. Bebiş 1400 gram doğdu. Kendi kendine nefes alabiliyormuş entübe etmediler ama 1,5 küvezde kalacak. Sancılarım var ama ben de bebek de iyi olacak.
Soran ilgilenen dua eden herkese çok teşekkür ederim.
Yaz Bebek 12 Ağustos 6:19’da 7 aylık doğdu:)
33+0 dan selamlar ne yapacaksaniz yapın kızlar. Baya bir ağırlasma oluyor ve yorgunluk hali sıcağında etkisi ile halsizlik çok oluyorŞu anda 31 +2 olarak aynı şeyi hissediyorum hatta aynada göbeğim çok aşağıda görünüyor ve korkuyorumdün ne kadar bebek kıyafeti varsa hepsini etiketlerini kesip yıkadım Allah izin verirse bugün de utuleyip beşiğine yerleştiricem ve hastane çantamı hazirlicam ne olur ne olmaz hazır olsun bı kaç eksiğim var daha onları da alınca eklerim içine terlik emzirme sütyeni falan otururken iyiyim ama her ayağa kalktığımda sanki göbeğim bı ek parcaymis gibi hissediyorum çok baskı oluyor
Her işimi son dk yapan ben bunlari da öyle yapacağım galibaŞu anda 31 +2 olarak aynı şeyi hissediyorum hatta aynada göbeğim çok aşağıda görünüyor ve korkuyorumdün ne kadar bebek kıyafeti varsa hepsini etiketlerini kesip yıkadım Allah izin verirse bugün de utuleyip beşiğine yerleştiricem ve hastane çantamı hazirlicam ne olur ne olmaz hazır olsun bı kaç eksiğim var daha onları da alınca eklerim içine terlik emzirme sütyeni falan otururken iyiyim ama her ayağa kalktığımda sanki göbeğim bı ek parcaymis gibi hissediyorum çok baskı oluyor
Yani yorulunca da öyle böyle yorulmuyosun, 10 saat iş yapmış gibi bir yorgunluk ya33+0 dan selamlar ne yapacaksaniz yapın kızlar. Baya bir ağırlasma oluyor ve yorgunluk hali sıcağında etkisi ile halsizlik çok oluyor
Günaydın tazecik anne. Duygularını anlatmak ister misin? Nasıl bir his evladının olması mesela? Sezeryan korkulacak bisey mi ? Analık böyle bisey işte dikislerin var ve kızım için güçlüyüm diyorsun. Tez zamanda iyileseceksiniz her ikinizde çok daha iyi olacaksınız inşallah. Emzirme vs yaptırdılar mi yoksa bekliyor musunuz henüz çok soru var çok.Canım iyiyim dikiş yerim ağrıyor ama kızım için güçlü olmak zorundayım yanına yürüyerek girip çıkıyorum:)
Meğer çok ciddi bir şey atlatmışız bebeği kaybediyorduk dedi doktorumuz. Bir insan bir insana ne kadar minnettar olabilirse o kadar minnettarım ona.
Bebiş de fırında bir süre daha kalacak sadece :) sonra sağ salim alıcaz yanımıza.
Suyun bittiği için mi yoksa başka bir şey mi olmuş canımCanım iyiyim dikiş yerim ağrıyor ama kızım için güçlü olmak zorundayım yanına yürüyerek girip çıkıyorum:)
Meğer çok ciddi bir şey atlatmışız bebeği kaybediyorduk dedi doktorumuz. Bir insan bir insana ne kadar minnettar olabilirse o kadar minnettarım ona.
Bebiş de fırında bir süre daha kalacak sadece :) sonra sağ salim alıcaz yanımıza.
Canım ben beyaz sirkeli suyla sildim hemde en az 10 kere falan bir türlü geçmedi kokusu hiç kapatma kapaklarını odanın da camını acik tut mümkün mertebe bunlara bi kimyasal bisey suruyorlarmis kokusu geçiyormuş ben kullanmadım ama en mantıklı çözüm sürekli silip açık bırakmak anladığım kadarıyla. 10 güne geçti kokusu öyle diyimKızlar bebek mobilyamız geldi ama feci mobilya kokusu var. Pencereyi hiç kapamadım. Var mıdır kimyasal kullanmadan bunu hızlıca bir çözme öneriniz? Koku nedeniyle şu an yerleştirme de yapmıyorum.
Dipnot: Hastane çantası listesi isteğim arada kaynadı. Help pls
merhabaaaaa CEM 'in annesi ben :))Dikkat CEM ' in annesibana bu bilgiyi atan kişi ulaşabilir mi listeye ekleyeceğim işim var diye ekran almıştım ismi almamışım lütfen bana ulaş
Haklısın bende çok korkuyorum. 32 de bende bırakacağım sanırım. Ama iğneye devam ettiriyolar sanırım o yeterli oluyor. Bende pıhtılaşma genetiğinde bir şey çıkmadı önlem amaçlı kullanıyorum ama yinede kullanmak içimi rahat ettiriyorHaklısınZaten aspirinin 32den sonra kullanımının kalp sorunlarına neden olacağını söylüyor. Tahlil sonuçlarımı ona attım cevabını bekliyorum. En doğrusunu doktorum bilir ama insan ister istemez stres oluyor. Daha önce gebelik kayıplarım da olduğu için ekstra tedirginim. Rabbim hiçbirimize bir daha evlat acısı yaşatmasın
Canım ben böyle bir liste yapmıştım gördüğüm listelerden birleştirip, umarım işini görürKızlar bebek mobilyamız geldi ama feci mobilya kokusu var. Pencereyi hiç kapamadım. Var mıdır kimyasal kullanmadan bunu hızlıca bir çözme öneriniz? Koku nedeniyle şu an yerleştirme de yapmıyorum.
Dipnot: Hastane çantası listesi isteğim arada kaynadı. Help pls
Ben iğne kullanmıyorum işte o yüzden ekstra tedirginimHaklısın bende çok korkuyorum. 32 de bende bırakacağım sanırım. Ama iğneye devam ettiriyolar sanırım o yeterli oluyor. Bende pıhtılaşma genetiğinde bir şey çıkmadı önlem amaçlı kullanıyorum ama yinede kullanmak içimi rahat ettiriyor
İlk çocukta insan ekstra tedirgin oluyor galibaKızlar benim bir sorum var, bebek kıyafetlerini yıkamadan önce çamaşır makinesini nasıl temizlediniz? Yani rutinde makine temizleyici kullanıyorum ama ekstra bir şey yapmalı mıyım böyle zarar vermeden detaylı bir şeyler yapan var mı?
Instada görüyorum millet yeni makine yeni ütü falan alıyor, bana biraz tuhaf geldi bu kadar detaylı düşünmek
Ayayay her türlü bekleyeceğiz yani mecburCanım ben beyaz sirkeli suyla sildim hemde en az 10 kere falan bir türlü geçmedi kokusu hiç kapatma kapaklarını odanın da camını acik tut mümkün mertebe bunlara bi kimyasal bisey suruyorlarmis kokusu geçiyormuş ben kullanmadım ama en mantıklı çözüm sürekli silip açık bırakmak anladığım kadarıyla. 10 güne geçti kokusu öyle diyim
Çok teşekkür ederiiimCanım ben böyle bir liste yapmıştım gördüğüm listelerden birleştirip, umarım işini görür
Kızlar benim bir sorum var, bebek kıyafetlerini yıkamadan önce çamaşır makinesini nasıl temizlediniz? Yani rutinde makine temizleyici kullanıyorum ama ekstra bir şey yapmalı mıyım böyle zarar vermeden detaylı bir şeyler yapan var mı?
Instada görüyorum millet yeni makine yeni ütü falan alıyor, bana biraz tuhaf geldi bu kadar detaylı düşünmek
Maşallah kuzuyaKızlar özet geçiyorum herkesin sorularını da cevaplayacağım:)
29+5 haftalık ve gayet iyi bir hamilelik geçiriyorken hatta biliyorsunuz yurtdışı doğum için doktorum onay dahi vermişken gece bir anda yatakta suyum patladı. Patlama derken baya patladı tazyikle. Her yer köpeğimi dahil sırılsıklam oldu:) o an çok kötü bir andı ama şimdi komik geliyor halimiz.
Hemen apart topar giyindik hastaneye doğru yola çıktık, yolda doktorumuza haber verdik ve 24. Hafta suyu gelip 33te doğurttuğu hastalardan bahsetti cesaret verdi sakinleştirdi. Hemen doğumhane kapısından girdik. Orada doktor önce bebeği sonra beni kontrol etti. Kasılmam ağrım yoktu bu yüzden yatak istirahati ile erteleme yapmaya karar verdiler. Ancak benim küçük fındığım doğmak istedi ve kasılmalarım başladı. Kendi doktorum içine doğmuş gibi bir anda içeri girdi ve elle muayene etti. Muayene sırasında 4 cm açıklığım olduğunu ve en kötüsü de bebeğin kordonunun sarktığını ve sıkıştığını söyledi. Acilen ameliyathaneye geçtik. En son üzerinde hemşireler biri karnımı tutuyor, biri bebekten kalp ritmi almaya çalışıyor bremen mızıkacıları gibi alt alta üst üste duvarlara sedye çarpa çarpa ameliyathaneye girdik. Anestezist geldi gerisini hatırlamıyorum. Uyandığımda bebişimiz yoğun bakıma gitmişti eşim görmüştü sadece ben de yoğun bir ağrıyla odaya çıkarıldım. Daha sonra tekerlekli sandalyeyle bebeği görmeye gittik. Tabi bu süreçleri hep iki göz iki çeşme geçirdik tahmin edersiniz. Doktorumun anlık acil sezeryan kararı olmasa bugün bebeğimiz hayatta değildi. Evet biraz küçük ama bodur tavuk her dem taze:)
Ağrılarım var kanamam var dikişlerim çok can acıtacak bir yerde ama hayattayım ve kızım da hayatta
Büyüycek ve aramıza katılacak. Son bir nah çeken fotoğrafını da ekliyorum:)
Ya maşallah ellerini yerimKızlar özet geçiyorum herkesin sorularını da cevaplayacağım:)
29+5 haftalık ve gayet iyi bir hamilelik geçiriyorken hatta biliyorsunuz yurtdışı doğum için doktorum onay dahi vermişken gece bir anda yatakta suyum patladı. Patlama derken baya patladı tazyikle. Her yer köpeğimi dahil sırılsıklam oldu:) o an çok kötü bir andı ama şimdi komik geliyor halimiz.
Hemen apart topar giyindik hastaneye doğru yola çıktık, yolda doktorumuza haber verdik ve 24. Hafta suyu gelip 33te doğurttuğu hastalardan bahsetti cesaret verdi sakinleştirdi. Hemen doğumhane kapısından girdik. Orada doktor önce bebeği sonra beni kontrol etti. Kasılmam ağrım yoktu bu yüzden yatak istirahati ile erteleme yapmaya karar verdiler. Ancak benim küçük fındığım doğmak istedi ve kasılmalarım başladı. Kendi doktorum içine doğmuş gibi bir anda içeri girdi ve elle muayene etti. Muayene sırasında 4 cm açıklığım olduğunu ve en kötüsü de bebeğin kordonunun sarktığını ve sıkıştığını söyledi. Acilen ameliyathaneye geçtik. En son üzerinde hemşireler biri karnımı tutuyor, biri bebekten kalp ritmi almaya çalışıyor bremen mızıkacıları gibi alt alta üst üste duvarlara sedye çarpa çarpa ameliyathaneye girdik. Anestezist geldi gerisini hatırlamıyorum. Uyandığımda bebişimiz yoğun bakıma gitmişti eşim görmüştü sadece ben de yoğun bir ağrıyla odaya çıkarıldım. Daha sonra tekerlekli sandalyeyle bebeği görmeye gittik. Tabi bu süreçleri hep iki göz iki çeşme geçirdik tahmin edersiniz. Doktorumun anlık acil sezeryan kararı olmasa bugün bebeğimiz hayatta değildi. Evet biraz küçük ama bodur tavuk her dem taze:)
Ağrılarım var kanamam var dikişlerim çok can acıtacak bir yerde ama hayattayım ve kızım da hayatta
Büyüycek ve aramıza katılacak. Son bir nah çeken fotoğrafını da ekliyorum:)
Ay ben de başından beri oksapar ve coraspin alıyorum. Daha hiç bırakalım denmedi ama henüz 30. Haftadayım. Bakalım 32 de söylenecek mi.HaklısınZaten aspirinin 32den sonra kullanımının kalp sorunlarına neden olacağını söylüyor. Tahlil sonuçlarımı ona attım cevabını bekliyorum. En doğrusunu doktorum bilir ama insan ister istemez stres oluyor. Daha önce gebelik kayıplarım da olduğu için ekstra tedirginim. Rabbim hiçbirimize bir daha evlat acısı yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?