Arkadaslar merhaba, son kontrolümd aldığım biraz tatsız haberlerden bahsetmek istedim belki aynı sorunu yaşayan anneler vardır.
Ben kocaeli'de yaşıyorum fakat doğumum istanbul'da ailemin yanında olacak. Kontrol zamanlarımda da hep istanbul'da doğumu planladığım doktoruma geldim. 29+0'a denk gelen kontrolümde ise bir sebepten kocaeli'de kalmam gerektiğinden özel bir hastaneden randevu alıp bir kadın dogum uzmanına gittim.
Muayeneden sonra bana suyumun cok azaldığını, görüntü alamayacak kadar az oldugunu, ayrıca bebeğin kilosunun, boyunun, karin cevresinin küçük oldugunu, plesantanin bebeği besleyemedigini bu sorunları yaşayan bebeklerin de genelde 34-35. haftalarda kalbinin durduğunu sürece perinatologla devam etmem gerektiğini iletti.
Sonrasında durumu anlatıp istanbul'a kendi doktoruma geldim. Detaylıca muayene etti ve bebegin suyunda herhangi bir azalma olmadığını, kilosunun 1350 gram ile ortalama oldugunu fakat karın çevresinin 27+3 ile uyumlu yani ortalama 10 gun kadar geride olduğunu iletti. Bunun için gün icindeki aktivitelerimi minimuma indirip yatmamı ve protein ağırlıklı beslenmemi önerdi.
Kontrol sıklığımı 2 haftada bire düşürdü. 2 haftada bir yapacağı kontrollerde bebek istikrarlı bir şekilde kilo alma egilimi gosteriyorsa yatarak tutabildigimiz kadar anne karninda tutacağımızı, yok eğer olcumlerde anlamlı bir kilo artışı goremezse de bebeği dogurtup ihtiyaci olan kiloya dışarıda kavusturacagini iletti. Yani ben de erken dogum riski olan bir gebe olarak aranizdayim artik. Istirahat ve protein dışında sizlerin önerebileceği seyler var mi bebise kilo kazandırabilecegim??
Bir de doktora sormayı unuttum belki istirahat onerilen diger annelere doktorları söylemiştir diye sormak istiyorum, bu istirahatten kastımız katı bir şekilde gercekten sürekli yatiyor olmak mi yoksa örneğin belki bir seyahat degil ama market alisverisine vs gidebilecek, uzanmadan oturur şekilde kalabilecek olmak vs. gibi bir durum mu?