2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar merhaba, bugün detaylı ultasona girdim bebeğin gelişimi ve durumu iyi dedi. Fakat bebeğe kan akışı dirençliymiş, tansiyon kontrolü yap mutlaka dedi ama tansiyonum yok aslında. Böyle birşey duyan var mı? İnternette farklı farklı şeyler yazıyor, canım sıkıldı

Merhaba canım çok üzgünüm. Bende ilk gebeliğimde amniyosentez ile down sendromu olduğunu öğrenmiştim ama zeynep kamilde heyete girdim heyet kabul etmişti amniyosentezi ve malesef gebeliğimi sonlandırdım 23. Haftada seni çok iyi anlıyorum. Bana da kalpteki sorunların büyüklüğünden dolayı normalde düşük olurdu ama bi delik oluştuğu için o düşmemesini sağlamış demişlerdi. Sağlıksız bebekler bu şekilde düşüyor ya da kalbi duruyormuş. Sabırlar diliyorum ne karar verirsen ver çok zor ama acın zamanla azalıyor benimde bir sene oldu sonlandıralı rabbim ikinciyi nasip etti hayat bir şekilde devam ediyor. Ve çok kişinin başına gelen şeyler aslında biz görmediğimiz için neden ben diyoruz malesef.
Bugün kontrolüm vardı beyninin iki lobuda su toplamış hidrosefali olduğunu söyledi doktor kalbi için damla kalp şeklinde dedi kendiliğinden kalbinin durma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi karın gelişimi 15. Haftada kalmış gelişim geriliği var dedi kafa şu topladığı için iki hafta ileride gibi görünüyormuş Salı günü Recep Has hocaya ayrıntılı ultrason için gideceğim inşallah hayırlı haberler alırım ama psikolojik olarak bittim bugün zaten

Gebeliği nasıl sonlandıracaklar bilgi verebilir misin canım bana 20. Haftamdayım şu an karar verilene kadar 22 falan olursam normal doğum mu yaptıracaklar senin sürecin nasıl geçti
Canım zor ama geçiyor ve bitiyor bence çok araştırma ben çok araştırdım hata yaptım akışına bırak
Evet normal doğum yoluyla önce iğneyle kalp atışını durduruyorlar sonra doğumhaneye alıyorlar yatış veriyorlar gidip gelip suni sancı iğne dil altı falan veriliyor bebeğin kanala girmesi zor oluyor benim iki gün sürdü. Sonrasında kürtaja alındım parça kalmaması adına ve bitti. Zor ama o an için zor sonrası daha kolay oluyor unutuyorsun zamanla o acıyı geçiyor. Duyguların tabiki aynı kalıyor ama kötü bir hatıra olarak sadece

Evet kayınvalidemin düşündüğü isim otomatik elenir ama bilmiyorum işte çok kararsızım doğuma kadar bol bol düşünürüm ben bunu , ismini koymayı çok istiyorum canım babam hala annemin hasretini çekiyor 31 yıllık hayat arkadaşım gitti diye her gün üzülüyor , küçük bi kız kardeşim var 8 yaşında ve bu konuyu onlara açtığımda gözledi parladı çok çok kararsızım 🥲
Teyzemin oğlu üniversite kazandığı için gittiği istanbulda boğulup vefat etmiş zamanında.Sonra diğer oğlu yani vefat edenin erkek kardeşi yıllar sonra evlendi oğlu oldu ve abisinin ismini koydu.Cocuk şu anda üniversitede tıp okuyor.Hiçbir sorun da olmadı.Mesela ilk bebeğini kaybedip sonrakine aynı ismi koyanlar da çok fazla.Ben de açıkçası ilk bebeğimi kaybettim kimliği falan çıkmıştı ama adıyla seslenmek bile nasip olmadı şimdi yeniden erkek bebek bekliyorum içimden de geçmiyor değil ama eşyaları bile abisinin eşyaları olacak çünkü bebeğim hiçbir eşyasını kullanmadı küvözde kaldığı için.Ayni ismi koyarsam bir şey olacağını sanmıyorum ama eşyaları kiyafetleri her şey önceki bebegimden kalınca sanki onun yerini alacakmış gibi bir his oluştu ve vazgeçtim.Çünkü hepsinin yeri ayrı.Önceki bebeğimi yaşatayım derken ikisine de haksızlık etmekten korktum ve adını ondan almak istemedim.Ama siz bu kadar istiyorsanız olabilir neden olmasın diye düşünüyorum.Evet isimlerin enerjisi var huyu belki adını aldığına çeker ama herkesin kaderi ayrıdır ve herkesin doğum saati ölüm saati zaten bellidir diye düşünüyorum.Kimse adını aldı diye onunla aynı kaderi yaşamaz bence

Teyzemin oğlu üniversite kazandığı için gittiği istanbulda boğulup vefat etmiş zamanında.Sonra diğer oğlu yani vefat edenin erkek kardeşi yıllar sonra evlendi oğlu oldu ve abisinin ismini koydu.Cocuk şu anda üniversitede tıp okuyor.Hiçbir sorun da olmadı.Mesela ilk bebeğini kaybedip sonrakine aynı ismi koyanlar da çok fazla.Ben de açıkçası ilk bebeğimi kaybettim kimliği falan çıkmıştı ama adıyla seslenmek bile nasip olmadı şimdi yeniden erkek bebek bekliyorum içimden de geçmiyor değil ama eşyaları bile abisinin eşyaları olacak çünkü bebeğim hiçbir eşyasını kullanmadı küvözde kaldığı için.Ayni ismi koyarsam bir şey olacağını sanmıyorum ama eşyaları kiyafetleri her şey önceki bebegimden kalınca sanki onun yerini alacakmış gibi bir his oluştu ve vazgeçtim.Çünkü hepsinin yeri ayrı.Önceki bebeğimi yaşatayım derken ikisine de haksızlık etmekten korktum ve adını ondan almak istemedim.Ama siz bu kadar istiyorsanız olabilir neden olmasın diye düşünüyorum.Evet isimlerin enerjisi var huyu belki adını aldığına çeker ama herkesin kaderi ayrıdır ve herkesin doğum saati ölüm saati zaten bellidir diye düşünüyorum.Kimse adını aldı diye onunla aynı kaderi yaşamaz bence
Bu arada abisinin eşyaları derken belkide onlar zaten hiç onun değildi ve baştan beri bu bebeğimin kısmetiydi.Biz ilk bebeğime diye aldik ama aslında öyle değilmiş.Yani insan bilemiyor malesef

Bugün kontrolüm vardı beyninin iki lobuda su toplamış hidrosefali olduğunu söyledi doktor kalbi için damla kalp şeklinde dedi kendiliğinden kalbinin durma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi karın gelişimi 15. Haftada kalmış gelişim geriliği var dedi kafa şu topladığı için iki hafta ileride gibi görünüyormuş Salı günü Recep Has hocaya ayrıntılı ultrason için gideceğim inşallah hayırlı haberler alırım ama psikolojik olarak bittim bugün zaten
Çok geçmiş olsun inşallah güzel haberler alırsınız.Dualarımız sizinle

Evet kayınvalidemin düşündüğü isim otomatik elenir ama bilmiyorum işte çok kararsızım doğuma kadar bol bol düşünürüm ben bunu , ismini koymayı çok istiyorum canım babam hala annemin hasretini çekiyor 31 yıllık hayat arkadaşım gitti diye her gün üzülüyor , küçük bi kız kardeşim var 8 yaşında ve bu konuyu onlara açtığımda gözledi parladı çok çok kararsızım 🥲
Ahh canım , babanın hayat arkadaşı tabi çok zor , kardeşinde küçükmüş 😔 kader işte canım .. Allah kardeşine sana babana sabırlar gönlüne ferahlıklar versin anneciğin nurlar içinde uyusun 💐 seni çok iyi anlıyorum, eğer isim değiştirmeye karar verirsen onlara annenin ismini çok vermek istediğini ancak iyi olmadığını duyduğundan üzülerek vazgeçmek zorunda olduğunu anlatabilirsin .. eğer annenin ismini koymaya karar verirsen kayınvalidenin istediği ismi koyma bence , eşin de kusura bakma ama kırılırsa kırılsın erkek o düz mantık bugün kırılır yarın düzelir..ben burdan okurken acını hissetttim kaynanam ne demek annemi kaybettiğimde yanımda olmadı , bir de onun bulduğu ismi çocuğuma vericem , olcak iş değil

Ay bu enerji olayları da kafamı karıştırıyor doğrusu ama bilmiyorum ne yapacağımı 🥺 zaten annemin ismini düşünmeseydim kayınvalidemin önerisini düşünmezdim eşimle ortak bir isim seçerdik, eşim bana karşı anlayışlı olduğu için ben de onu üzmek istemiyorum sadece ama işte bilmiyorum 🤷🏼‍♀️
Ben de vefat eden ananemin adını taşıyorum. Böyle olmasını tercih etmezdim açıkçası.. maalesef o enerjiyi ister istemez çekiyorsunuz.

Çok teşekkür ederim ama bugün rutin kontrolüm vardı iyi haberler almadım beyninin her iki lobunda şu toplanmış kafası iki hafta önden gidiyor gelişim olarak karnı ise 15. Haftada durmuş hidrosefali var dedi kalbi için de damla kalp görünümünde dedi doğuma kadar kalbi dayanmayacak gibi görünüyor dedi doktor Salı gününe Recep Has tan randevu aldım ayrıntılı ultrason çekilecek bakalım Recep hoca ne diyecek

Allah razı olsun hepinizden sanırım ya kalbi duracak ya da ben bu zor kararı vermek zorunda kalacağım
Ah arkadaşım hepimiz çok zorlu günlerden geçiyoruz senin içinde en sağlıklısı ne olacaksa o olsun rabbim yardımcın olsun 😞 çokca sabır ve güç diliyorum sana

Ya kızlar bizde isim konusunda çok gelgitlerdeyiz ve eşim altın isimli hediye yapmak istiyor altın fiyatları uçuyor isme karar verelim diyor 😂
Atlas Ege Deha Uygar arasında gidip geliyoruz
Soyismimiz Ersöz
Ege Ersöz bana hoş geliyor ama bilemiyorum bir türlü
Deha da çocuğum dahi zeki olmazsa çok tezat kalır diye eledim 😂 okulumuzda uygar diye bi öğrenci var 4 yaşında maşallah akıllı zeki bıcır bıcır bi çocuk diyorum uygar olsun bi yandan.
Atlas bulduğumuz ilk isimdi içim ona da kaynıyor.
Bana da Atlas Ersöz uyumlu geldi arada ulama var ya 😀 Uygar Ersöz de güzel 👍🏻

Kızlar en son 2021 de tetanoz olmuşum aile sağlığı doktorum tetanoz aşısı 5 yıl koruyo başka doza gerek yok dedi, internette 10 yıl korur diyor. Bugün de paslı bir raptiyeye dokundum elime batar gibi oldu ama batmadı ben de evham yaptım haliyle. Denildiği gibi 2021deki aşı beni koruyor mudur size bu konuda doktorlarınız ne dedi, ve bi sorum daha var 19+3 te tetanoz aşısı olabilir miyim tam kaçıncı haftada olmak gerekiyor?

Kızlar size bir şey soracağımmm benim annem düğünümden kısa süre sonra vefat etti ve ne hamileliğimi gördü ne çocuğumu görecek ve ilk torun , ben evlenmeden önce eşime derdim “ kendi anne babamın adını bile vermem dünyada tonla isim var “ falan diye muhabbet ederdik ama şimdi bi kızım olacak ve kendi annemin adını vermeyi istiyorum 🥺 eşim de buna karşı çıkmadı hatta hamile kalmadan önce o söylerdi kızımız olursa annenin adını veririz diye ,Kayınvalidem de Nisa ismini önerdi eşim de güzelmiş annemin de gönlü olur diyor ikisini de koaylım dedi ama ben nisadan emin olamadım bi de kayınvalidem hatır gönül işini umursayacak bir insan değil yani şöyle koymazsak alınır belki ama koyarsak da “ ay çocuklar benim istediğim ismi verdi bana jest “ yaptı demez yani kaç defa onlara hediye aldık bi sarılmadı bile , ve Allah nasip ederse diğer çocuklarımın ismine de müdahale etmek ister, kimseye ihtiyacım yok ama annem vefat ettiğinde 1 kere bana merhametini şefkatini görmedim, karşısında hüngür hüngür ağladım da bi “üzülme kızım” lafını duymadım ve geçenlerde eltim kaynım büyük bir tartışma yaşadı ve kaynım hatalıydı ama eltimi suçladı, kavga esnasında yaparak da yangına körükle gitti anlayacağınız 20 yıllık gelinine karşı bile böyle davranan birisi şimdi benim yüzüme ne kadar gülerse gülsün eşimle ufak bir tartışmamda bana cephe alacak, bütün bunlar ona karşı ısınmamı engelliyor anlayacağınız,kötü bir insan değil ama eskinin cehaleti mi diyim ne diyim bilmiyorum, isim yüzünden eşimle aramı bozmak da istemiyorum çünkü sonuçta o benim isteğimi yerine getiriyor ben ne kadar ısınamasam da onun annesi ama kafam çok karışık ha şu da var kayınvalidem erkek torun istiyordu biz kız olabileceğini ama net olmadığını söyleyince suratı düştü morali öyle bir bozuldu ki çok canım sıkıldı , kız olduğu netleşince de “ olsun” dedi suratı asık bir şekilde sanki kötünün iyisi olmuş gibi anladınız mı işte tüm bunlar beni soğutuyor , siz olsanız ne yapardınız
Canım öncelikle başın sağolsun nurlar içinde yatsın inşallah mekanı cennet olsun. Aldığım eğitimlerde hep vefat eden yada yaşayan aile büyüklerinin isimlerini koymayın dediler. Karması etkilenir ve ismini koyduğun kişinin yaşam döngüsünde yer almış tüm sınavlardan kendi de geçer o yüzden çok önerilmez bir aile büyüğünün adının konması ama illa koyacaksan bu seni mutlu edecekse o zaman bebek doğduktan sonra 21 gece başında o uyurken" ismini koyduğumuz .......... Büyüğünun karması sana geçmedi senin yolun onun yolundan farklı, sınavların farklı, senin sececegin kararlar farklı aynı ismi paylasman onun karmasini almana sebep değil senin kendi hayat yolun var" gibi cümleler ile bebeğin bilinçaltina bu bilgiyi kaydetmeni öneririm. İsim çok başka birşey tüm hayatı boyunca o ismin enerjisini taşıyacak o nedenle çok araştırarak ve içinize sinerek koymanızı öneririm

Canım öncelikle başın sağolsun nurlar içinde yatsın inşallah mekanı cennet olsun. Aldığım eğitimlerde hep vefat eden yada yaşayan aile büyüklerinin isimlerini koymayın dediler. Karması etkilenir ve ismini koyduğun kişinin yaşam döngüsünde yer almış tüm sınavlardan kendi de geçer o yüzden çok önerilmez bir aile büyüğünün adının konması ama illa koyacaksan bu seni mutlu edecekse o zaman bebek doğduktan sonra 21 gece başında o uyurken" ismini koyduğumuz .......... Büyüğünun karması sana geçmedi senin yolun onun yolundan farklı, sınavların farklı, senin sececegin kararlar farklı aynı ismi paylasman onun karmasini almana sebep değil senin kendi hayat yolun var" gibi cümleler ile bebeğin bilinçaltina bu bilgiyi kaydetmeni öneririm. İsim çok başka birşey tüm hayatı boyunca o ismin enerjisini taşıyacak o nedenle çok araştırarak ve içinize sinerek koymanızı öneririm
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için 🫶🏻🫠

Kızlar en son 2021 de tetanoz olmuşum aile sağlığı doktorum tetanoz aşısı 5 yıl koruyo başka doza gerek yok dedi, internette 10 yıl korur diyor. Bugün de paslı bir raptiyeye dokundum elime batar gibi oldu ama batmadı ben de evham yaptım haliyle. Denildiği gibi 2021deki aşı beni koruyor mudur size bu konuda doktorlarınız ne dedi, ve bi sorum daha var 19+3 te tetanoz aşısı olabilir miyim tam kaçıncı haftada olmak gerekiyor?
Ben 19+0 ım 19 martta aşı oldum. Daha önceden gebelikte tek doz oldum ikinciyi olmadım. Şimdi yapınca hemşire dedi ki bir sene sonra ikinciyi yap. Daha önce ikinci doza gitseydim koruyuculuğu olurdu şimdi gerek kalmazdı. 2016 da

Ah arkadaşım hepimiz çok zorlu günlerden geçiyoruz senin içinde en sağlıklısı ne olacaksa o olsun rabbim yardımcın olsun 😞 çokca sabır ve güç diliyorum sana
Canım benim Allah razı olsun Rabbim kimseyi böyle sınamasın hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin dualarınızda beni unutmayın Allahtan ümit kesilmez

Çok teşekkür ederim ama bugün rutin kontrolüm vardı iyi haberler almadım beyninin her iki lobunda şu toplanmış kafası iki hafta önden gidiyor gelişim olarak karnı ise 15. Haftada durmuş hidrosefali var dedi kalbi için de damla kalp görünümünde dedi doğuma kadar kalbi dayanmayacak gibi görünüyor dedi doktor Salı gününe Recep Has tan randevu aldım ayrıntılı ultrason çekilecek bakalım Recep hoca ne diyecek

Allah razı olsun hepinizden sanırım ya kalbi duracak ya da ben bu zor kararı vermek zorunda kalacağım
Çok zor bir süreç Allah'ım sana ve eşine sabır versin hakkınızda ne hayırlısıysa o olsun kendini çok yıpratma çok zor anlıyorum ama elinden geleni yaptın takdir Allah'ın verende o alanda o çok zor süreç geçiriyoruz grupça yiyecek ekmekleri varsa zaten ne yapsakta boş

Ben 19+0 ım 19 martta aşı oldum. Daha önceden gebelikte tek doz oldum ikinciyi olmadım. Şimdi yapınca hemşire dedi ki bir sene sonra ikinciyi yap. Daha önce ikinci doza gitseydim koruyuculuğu olurdu şimdi gerek kalmazdı. 2016 da
Yani 20.haftanın içinde olduğum için benim de yaptırmamda bi sıkıntı yok o zaman, içime dert oldu şimdi riske atmak istemiyorum olayım en iyisi 😕

X