Kızlar size bir şey soracağımmm benim annem düğünümden kısa süre sonra vefat etti ve ne hamileliğimi gördü ne çocuğumu görecek ve ilk torun , ben evlenmeden önce eşime derdim “ kendi anne babamın adını bile vermem dünyada tonla isim var “ falan diye muhabbet ederdik ama şimdi bi kızım olacak ve kendi annemin adını vermeyi istiyorum
eşim de buna karşı çıkmadı hatta hamile kalmadan önce o söylerdi kızımız olursa annenin adını veririz diye ,Kayınvalidem de Nisa ismini önerdi eşim de güzelmiş annemin de gönlü olur diyor ikisini de koaylım dedi ama ben nisadan emin olamadım bi de kayınvalidem hatır gönül işini umursayacak bir insan değil yani şöyle koymazsak alınır belki ama koyarsak da “ ay çocuklar benim istediğim ismi verdi bana jest “ yaptı demez yani kaç defa onlara hediye aldık bi sarılmadı bile , ve Allah nasip ederse diğer çocuklarımın ismine de müdahale etmek ister, kimseye ihtiyacım yok ama annem vefat ettiğinde 1 kere bana merhametini şefkatini görmedim, karşısında hüngür hüngür ağladım da bi “üzülme kızım” lafını duymadım ve geçenlerde eltim kaynım büyük bir tartışma yaşadı ve kaynım hatalıydı ama eltimi suçladı, kavga esnasında yaparak da yangına körükle gitti anlayacağınız 20 yıllık gelinine karşı bile böyle davranan birisi şimdi benim yüzüme ne kadar gülerse gülsün eşimle ufak bir tartışmamda bana cephe alacak, bütün bunlar ona karşı ısınmamı engelliyor anlayacağınız,kötü bir insan değil ama eskinin cehaleti mi diyim ne diyim bilmiyorum, isim yüzünden eşimle aramı bozmak da istemiyorum çünkü sonuçta o benim isteğimi yerine getiriyor ben ne kadar ısınamasam da onun annesi ama kafam çok karışık ha şu da var kayınvalidem erkek torun istiyordu biz kız olabileceğini ama net olmadığını söyleyince suratı düştü morali öyle bir bozuldu ki çok canım sıkıldı , kız olduğu netleşince de “ olsun” dedi suratı asık bir şekilde sanki kötünün iyisi olmuş gibi anladınız mı işte tüm bunlar beni soğutuyor , siz olsanız ne yapardınız