2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Ben anne baba ismi koymaya çok karşı değilim ama yarın bir gün seslenip kızıldığı zaman kendimi sanırım çok kötü hissederim o yüzden duru sade güzel isim olsun isterim anne babam hayatta onun için mi bu düşünceye sahibim bilemedim ama bana mesela Muhammed ismi bile çok ağır gelir kızsan kızamıyorsun bişey diyemiyorsun falan olun gibi
İnanın ben hiç sıcak bakmıyordum anne baba ismi koymaya ,çok şükür babam hayatta , oğlum olsaydı babamın ismini vermek ne alaka derdim mesela tonla isim varken ki evlenmeden önce de öyle düşünüyordum ama insan kaybedince çok yaralanıyor ve farkına varıyor ben çok isterim annem gibi bi anne olabilmeyi sevgisini şefkatini bizden biran eksik etmedi 25-30 yaşında insanlarız sabahları öpe koklaya uyandırırdı siz 50 yaşına da gelseniz benim bebeğimsiniz derdi , o kadar çok isterdim ki onun anneanne olmasını yani çok garip onun ismini yaşatmak istiyorum gibi düşünün farklı bir his izah edemiyorum dediğim gibi evlenmeden önce annem hayattayken derdim anne baba ismi koymsk ne alaka diye ama düğünümden 2 hafta sonra vefat etti annem sanki o günü beklemiş gibi

Faydalı bilgiler 2 :KK48:

Eklentiler

• IMG_3416.jpeg
    IMG_3416.jpeg
    119,9 KB · Görüntüleme: 39
Başınız sağolsun eğer annenizin ismini koyacaksanız eşiniz sizi kırmamış sizin de onu kırmamanız gerekir. Ya ikisini de koyun ya ikisini de eleyin derim ben.
Evet ben de eşimi kırmamak istiyorum aslında eşim takılmaz ben annemin ismini koymayı düşünmeseydim bana öyle bir öneri ile gelmezdi ,kayınvalidem dedi hamileliğimin başında erkek olursa babanın adını verin işte gibisine eşim de “ sanki torunlarda babamın adı yok mu anne ne diye bi daha verelim “ dedi

canim annen nurlar icinde uyusun yapmak istedigin seyi cok iyi anliyoruum ama ben biraz seyden yanayim ana ata dede ismi konmamalı enerjisini ve yukunu bebege tasirsini destekliyorum ama kesinlikle senin kararin kayin validene gelince benimkide mudahile etmek istedi umursamadim ama ben kocamida cok umursamadim cok eski isimlerle geldi ben o tarz isim istemedim ben begendim begendiklerim arasindan ortak karar aldik simdi iyikide oyle yapmisiz diyo simdiden etrafa soyledikce ismi tepkilerden hosuna gidiyo anlamayan olursa buyuk bi zevkle aciklamasini yapiyo ismin anlaminin eger annecinin ismini koymazsan bu konu senin icinde cok rahat olur esine ortak biz aile olarak bi isim bulalim dersen hem esin gozunde kimseyi kirmamis olursun hemde aileniz sizin aileniz soz hakkin sende kalmis olur ve sonraki bebeklerdede boyle olur ama senin kaynanan 2. erkek olursa karisir gibi olay onun icin bi pipiden ibaretse malesef ki
annemin ismini vermek çok garip bir şey yani 2 isim ben de sevmiyorum eminim kimse de annemin ismi ile seslenmeyecek belki ben bile ama işte orda yaşasın ismi istiyorum , bilmiyorum :KK43:

Kızlar sizde de hamilelik başından beri sinir ağlama durumu var mı
Sinir değilde ağlama çok var bende 😀😀 geçen gün yemek siparişi verdik sonrasında kesin benim siparişimi unutup getirmeyecekler diye hüngür hüngür ağladım 😀 yani böyle anlatınca fazlaca saçma ama ütünün buharı çok çıkıyor diye bile ağlamışım 😂😂😂

Canım ölen birinin ismi gerçekten önerilmiyor çocuklara bununla ilgili çok yazı okumuştum tabi sen nasıl mutlu hissedeceksen öyle yap🫶🏻 ama bana sorarsan kayınvalidenin önerdiği isim aklımda yoksa sırf önerdi diye asla koymam hatta özellikle koymam hele ki kıymet bilmeyecek biriyse😂 enerji olayına kafan takılırsa başka bir isim düşünürsen onu koy bence annenin ismide göbek adı olur 🤗
Ay kayınvalidemin önerdiği ismi hiiiç koymayı düşünmezdim zaten kafamı karıştıran annemin ismini koymayı ilk teklif eden bile eşimdi o bana bu şekilde anlayışlı davrandığı için kafam karışık şimdi kendi annesi de isim önerince eşim o ismi sevdi hem uyumlu oluyorlar hem annemin gönlü olur gibisine söyledi , ben de karşı çıksam çingenlik mi olur diye düşündüm 🥲 ama geçen eşime söyledim ben annenin söylediği ismi vermek istemiyorum erkek değil diye üzüldü resmen diye “sana geldiler yine” diye şakayla karışık laf etti ben de uzatmadım niyetimi şimdiden belli ettim bakalım 🤭🤣

Arkadaşlar merhaba ☺️ bugün 18+1 oldum ama hala bebeğin hareketlerini hissetmiyorum. Sizler ne zaman hissetmeye başladınız ve nasıldı ? Bebek iyi mi diye merak ediyorum genelde herkes bu haftalarda hissediyormuş
Yarın 19 a giriyorum ben de , 18 in başında hissetmeye başladım böyle çok derinlerden gelen bi Pıt pıt vurma gibi bi his oluyor ama böyle minnacık 🤣

Arkadaşlar merhaba ☺️ bugün 18+1 oldum ama hala bebeğin hareketlerini hissetmiyorum. Sizler ne zaman hissetmeye başladınız ve nasıldı ? Bebek iyi mi diye merak ediyorum genelde herkes bu haftalarda hissediyormuş
Merhaba ben de 18+1 im ben de hissetmedim ama ultrasonda her şey normal. uyuyor olabilir annesi,bir de benim kilom var zaten göbek bölgesi yağlı daha geç hissetmek normal olabilir diye düşünüyorum.Sizin de kilo varsa normal olabilir.

Kızlar yaklaşık 1 haftadır iyice hisseder oldum ama içerden pat pat vuruyor bir anlık kelebek çırpınır gibi bu tarz hisseden var mı şuan 21+5 olduk

IMG_5885.jpeg
annemin ismini vermek çok garip bir şey yani 2 isim ben de sevmiyorum eminim kimse de annemin ismi ile seslenmeyecek belki ben bile ama işte orda yaşasın ismi istiyorum , bilmiyorum :KK43:
Canım ailede olan kişilerin isimlerini vermek iyi değil düşüncesine bende katılıyorum . Eminim bu konuda için gidiyordur , anneciğini de çok özlemişsindir ama bu çok başka bir şey . Bende mesela Kemal ismini çok severim, sırf kayınpederimin ismi Kemal diye oğluma bu ismi koymayacağım. İyi de bir insan aslında kayınpederim ama onun hayatta içinde kalanları , sıkıntılarını çocuğuma yüklemek istemiyorum .. Gamze Erçele de bebeği doğmadan annenizin ismini vermeyin şeklinde mesajlar gelmişti , oda inanıyor musunuz demişti ,sonrasında tabi ki bu yorumlarla annemin ismini vermekten vazgeçmedim demişti. Annesini kanserden kaybetmişti , küçücük bebeği de kanser olmuştu . Küçüçük bebeğin kanser olması çok nadir bir durum. Demekki ailedekilerin isimlerini vermemekte doğruluk var . . Annenin ismini vermekten vazgeçersen kayınvalidenin isteği de otomatik olarak elenir herhalde , bambaşka bir tek isim düşünülebilir 💕

Canım ailede olan kişilerin isimlerini vermek iyi değil düşüncesine bende katılıyorum . Eminim bu konuda için gidiyordur , anneciğini de çok özlemişsindir ama bu çok başka bir şey . Bende mesela Kemal ismini çok severim, sırf kayınpederimin ismi Kemal diye oğluma bu ismi koymayacağım. İyi de bir insan aslında kayınpederim ama onun hayatta içinde kalanları , sıkıntılarını çocuğuma yüklemek istemiyorum .. Gamze Erçele de bebeği doğmadan annenizin ismini vermeyin şeklinde mesajlar gelmişti , oda inanıyor musunuz demişti ,sonrasında tabi ki bu yorumlarla annemin ismini vermekten vazgeçmedim demişti. Annesini kanserden kaybetmişti , küçücük bebeği de kanser olmuştu . Küçüçük bebeğin kanser olması çok nadir bir durum. Demekki ailedekilerin isimlerini vermemekte doğruluk var . . Annenin ismini vermekten vazgeçersen kayınvalidenin isteği de otomatik olarak elenir herhalde , bambaşka bir tek isim düşünülebilir 💕
Evet kayınvalidemin düşündüğü isim otomatik elenir ama bilmiyorum işte çok kararsızım doğuma kadar bol bol düşünürüm ben bunu , ismini koymayı çok istiyorum canım babam hala annemin hasretini çekiyor 31 yıllık hayat arkadaşım gitti diye her gün üzülüyor , küçük bi kız kardeşim var 8 yaşında ve bu konuyu onlara açtığımda gözledi parladı çok çok kararsızım 🥲

Ya kızlar bizde isim konusunda çok gelgitlerdeyiz ve eşim altın isimli hediye yapmak istiyor altın fiyatları uçuyor isme karar verelim diyor 😂
Atlas Ege Deha Uygar arasında gidip geliyoruz
Soyismimiz Ersöz
Ege Ersöz bana hoş geliyor ama bilemiyorum bir türlü
Deha da çocuğum dahi zeki olmazsa çok tezat kalır diye eledim 😂 okulumuzda uygar diye bi öğrenci var 4 yaşında maşallah akıllı zeki bıcır bıcır bi çocuk diyorum uygar olsun bi yandan.
Atlas bulduğumuz ilk isimdi içim ona da kaynıyor.

Kızlar size bir şey soracağımmm benim annem düğünümden kısa süre sonra vefat etti ve ne hamileliğimi gördü ne çocuğumu görecek ve ilk torun , ben evlenmeden önce eşime derdim “ kendi anne babamın adını bile vermem dünyada tonla isim var “ falan diye muhabbet ederdik ama şimdi bi kızım olacak ve kendi annemin adını vermeyi istiyorum 🥺 eşim de buna karşı çıkmadı hatta hamile kalmadan önce o söylerdi kızımız olursa annenin adını veririz diye ,Kayınvalidem de Nisa ismini önerdi eşim de güzelmiş annemin de gönlü olur diyor ikisini de koaylım dedi ama ben nisadan emin olamadım bi de kayınvalidem hatır gönül işini umursayacak bir insan değil yani şöyle koymazsak alınır belki ama koyarsak da “ ay çocuklar benim istediğim ismi verdi bana jest “ yaptı demez yani kaç defa onlara hediye aldık bi sarılmadı bile , ve Allah nasip ederse diğer çocuklarımın ismine de müdahale etmek ister, kimseye ihtiyacım yok ama annem vefat ettiğinde 1 kere bana merhametini şefkatini görmedim, karşısında hüngür hüngür ağladım da bi “üzülme kızım” lafını duymadım ve geçenlerde eltim kaynım büyük bir tartışma yaşadı ve kaynım hatalıydı ama eltimi suçladı, kavga esnasında yaparak da yangına körükle gitti anlayacağınız 20 yıllık gelinine karşı bile böyle davranan birisi şimdi benim yüzüme ne kadar gülerse gülsün eşimle ufak bir tartışmamda bana cephe alacak, bütün bunlar ona karşı ısınmamı engelliyor anlayacağınız,kötü bir insan değil ama eskinin cehaleti mi diyim ne diyim bilmiyorum, isim yüzünden eşimle aramı bozmak da istemiyorum çünkü sonuçta o benim isteğimi yerine getiriyor ben ne kadar ısınamasam da onun annesi ama kafam çok karışık ha şu da var kayınvalidem erkek torun istiyordu biz kız olabileceğini ama net olmadığını söyleyince suratı düştü morali öyle bir bozuldu ki çok canım sıkıldı , kız olduğu netleşince de “ olsun” dedi suratı asık bir şekilde sanki kötünün iyisi olmuş gibi anladınız mı işte tüm bunlar beni soğutuyor , siz olsanız ne yapardınız
Öncelikle Allah annenin mekanını cennet eylesin.
Ama bence de Nisa ya da annenin ismi yerine 3.bir isim olabilir.Bi de 2. Çocuğun da kız olursa eşin bu sefer de benim annemin ismi olsa dese😱🤣Yine de senin içine nasıl sinerse önemli olan o😊

Bizim de bu gün kontrol vardı bebişimizi gördük😍1 hafta önden gidiyor 322 gr 21 cm miş🤩
Dans diyor gibiydi.18+4 teyim ama o kadar harekete hala o kadar net hissetmiyorum.Hala pıt pıt şeklinde😊
O yüzden hissetmeyen arkadaşlar kuruntu yapmasın🥰

Merhaba ben de 18+1 im ben de hissetmedim ama ultrasonda her şey normal. uyuyor olabilir annesi,bir de benim kilom var zaten göbek bölgesi yağlı daha geç hissetmek normal olabilir diye düşünüyorum.Sizin de kilo varsa normal olabilir.
Aslında hiç kilom yok genelde bu haftalarda hissedenler olunca telaş yaptım ben de ☺️ geçen hafta ultrasonda her şey iyiydi benim de

Onu ayırt etmek zor oluyor mu bağırsak hareketi sanıyor da olabilirim 😂
Ay eşim bağırsak o bağırsak diyor da bence değil ya çok derinden geliyor yani sanki etinize birisi dokunuyor gibi içinizi bi hoş eden bi pıt pıt ama işte minnacıkkkk , ayyy ilerleyen haftalarda daha çok duyarız 🫠

Öncelikle Allah annenin mekanını cennet eylesin.
Ama bence de Nisa ya da annenin ismi yerine 3.bir isim olabilir.Bi de 2. Çocuğun da kız olursa eşin bu sefer de benim annemin ismi olsa dese😱🤣Yine de senin içine nasıl sinerse önemli olan o😊

Bizim de bu gün kontrol vardı bebişimizi gördük😍1 hafta önden gidiyor 322 gr 21 cm miş🤩
Dans diyor gibiydi.18+4 teyim ama o kadar harekete hala o kadar net hissetmiyorum.Hala pıt pıt şeklinde😊
O yüzden hissetmeyen arkadaşlar kuruntu yapmasın🥰
Ay bilemedim ya benim de aklıma geldi kendi annesinin ismini vermek ister mi diye 🤣 ayyyyy bu gidişle tek isim vereceğim🫠

Arkadaşlar ben de dualarınızı bekliyorum ikili tarama sonucum 1:50 çıkmıştı yüksek risk mutlaka ileri tanılama gerekli dedi doktorum 10 500 ödedim fetal DNA yaptırdım sonucu trizomi 10 çıktı
Trizomi 10 ilk üç ayda düşükle sonuçlanırmış genelde benim düşük de olmadığı için amniyosentez yapılması lazım denildi 22 500 ödedim özel bir perinatoloji kliniğinde amniyosentez yaptırdım üç hafta sonuç bekledim maalesef sonucu mozaik Trizomi 10 çıktı şimdi de çapa genetiğe yönlendirildim orda kurula girmen iyi olur denildi çapaya gittim genetik doktoru ile görüştüm özelde yapılan amniyosentezi kabul etmediklerini söylediler haftaya çarşamba tekrar işlem yapılacak çok stresliyim çok üzgünüm mozaiklik oranının yüzde 91 46 kromozom yüzde 9 unun 47 kromozomdan oluştuğunu söylediler böyle bir durum yaşayan oldu mu içinizde

Seni çok çok iyi anlıyorum bütün dualarımız seninle, hepimiz güzel haberler alalım inşallah 💕 bakalım tam anlamıyla sonuç ne olacak, hep pozitif düşünün
Çok teşekkür ederim ama bugün rutin kontrolüm vardı iyi haberler almadım beyninin her iki lobunda şu toplanmış kafası iki hafta önden gidiyor gelişim olarak karnı ise 15. Haftada durmuş hidrosefali var dedi kalbi için de damla kalp görünümünde dedi doğuma kadar kalbi dayanmayacak gibi görünüyor dedi doktor Salı gününe Recep Has tan randevu aldım ayrıntılı ultrason çekilecek bakalım Recep hoca ne diyecek
Merhaba canım çok üzgünüm. Bende ilk gebeliğimde amniyosentez ile down sendromu olduğunu öğrenmiştim ama zeynep kamilde heyete girdim heyet kabul etmişti amniyosentezi ve malesef gebeliğimi sonlandırdım 23. Haftada seni çok iyi anlıyorum. Bana da kalpteki sorunların büyüklüğünden dolayı normalde düşük olurdu ama bi delik oluştuğu için o düşmemesini sağlamış demişlerdi. Sağlıksız bebekler bu şekilde düşüyor ya da kalbi duruyormuş. Sabırlar diliyorum ne karar verirsen ver çok zor ama acın zamanla azalıyor benimde bir sene oldu sonlandıralı rabbim ikinciyi nasip etti hayat bir şekilde devam ediyor. Ve çok kişinin başına gelen şeyler aslında biz görmediğimiz için neden ben diyoruz malesef.

Seni çok çok iyi anlıyorum bütün dualarımız seninle, hepimiz güzel haberler alalım inşallah 💕 bakalım tam anlamıyla sonuç ne olacak, hep pozitif düşünün
Allah razı olsun hepinizden sanırım ya kalbi duracak ya da ben bu zor kararı vermek zorunda kalacağım

Merhaba canım çok üzgünüm. Bende ilk gebeliğimde amniyosentez ile down sendromu olduğunu öğrenmiştim ama zeynep kamilde heyete girdim heyet kabul etmişti amniyosentezi ve malesef gebeliğimi sonlandırdım 23. Haftada seni çok iyi anlıyorum. Bana da kalpteki sorunların büyüklüğünden dolayı normalde düşük olurdu ama bi delik oluştuğu için o düşmemesini sağlamış demişlerdi. Sağlıksız bebekler bu şekilde düşüyor ya da kalbi duruyormuş. Sabırlar diliyorum ne karar verirsen ver çok zor ama acın zamanla azalıyor benimde bir sene oldu sonlandıralı rabbim ikinciyi nasip etti hayat bir şekilde devam ediyor. Ve çok kişinin başına gelen şeyler aslında biz görmediğimiz için neden ben diyoruz malesef.
Gebeliği nasıl sonlandıracaklar bilgi verebilir misin canım bana 20. Haftamdayım şu an karar verilene kadar 22 falan olursam normal doğum mu yaptıracaklar senin sürecin nasıl geçti

X