Yanlış anlaşılmasın ben hep zaten kız çocuk annesi olmayı hayal etmişimdir artık her yerden erkek diye duyunca o fikre alıştırmıştım kendimi.. duyduğum da mutluluktan ağladım fakat dediğiniz gibi çevrede hala erkek çocuğu olması ayrıcalık gibi bahsediliyor hürremin repliği ile orda burda paylaşım yapanlar var hele de sinir oluyorum ikisi de evlat sonuçta. kız evlat daha hayırlı oluyor biz 4 kardeşiz 3 kızız .. erkek çocuğu toplumda yanlış büyütüldüğünden annem 4 kızım olsa daha iyi der . Şimdiden erkek bebeği olanlara sabır diliyorum inşallah çevre etkisi çok olmadan dilediği gibi büyütmek nasip olur.
Bence kız evlat daha hayırlı oluyor demek çok doğru değil. Bu hayırlı kelimesini genelde , kız çocukları anne babayı daha çok aradıkları ve yaşlılıkla bakım ve ilgi konusunda daha çok ilgilendikleri için söylüyoruz ancak bu karekterle ve yetiştirilme tarzıyla da ilgili olan bir şey . Benim eşimin 3 ablası var, bir tanesi bugüne kadar anne babasını doktora götürmemiştir , her gün arayan da , hastane işlerini halleden de eşim , bazen büyük abisi bazen de damat . Kendi aile yapımda kızlar daha çok ilgili alakalıyken, eşim , ailesinde 5 kıza bedel .
Evet anneler olarak elbette önce sağlıklı olsun bizim için en önemlisi o . Bu kısmı geçtikten sonra bence herkesin gönlünden geçen bir cinsiyet oluyor , bu da ayıp değil. Benim gönlümden erkek çocuğu geçiyordu . Bunun sebebi ise , çalışma hayatı , annelik , çamaşır , bulaşık , yemek vs vs derken , bin parçaya bölünmekten bir kadının hayatı çok çok zor . Erkekler daha yüzeysel oldukları için oğlum olsun istemiştim , cinsiyetimiz erkek çıktı . Kız olsaydı da elbette üzülmezdim .
Erkeğin yaramazlığıymış , kızın tatlılığıymış her şey gelir geçer . Kız annesi haberi alanlar için hayırlısı kız annesi olmak , erkek annesi haberi alanlar için hayırlısı erkek annesi olmakmış
Anneliğe dair en büyük hayalim ve temennim zaman çok acımasız geldik gidiyoruz ve bu kısa zamanda benim için önemli olan düzgün , dürüst çalışkan bir evlat yetiştirmek ki o da gelecek nesillere bunu öğretebilsin . Umarım becerebilirim, becerebiliriz