Merhaba bugün kontrolüm vardı doktor ense kalınlığına vs baktı çok şükür her şey yolunda gözüküyordu 11+2 çıktık. Ultrason esnasında hıçkırık krizine girdi hatta hık hık hopladı çok komikti
biz fetal dna ya başından beri kararlıyız. Hamileliğimin 3-4 haftalarında çok ağır bir enfeksiyon geçirdim bir hafta pipetle beslendim ağzım tamamen yara içindeydi...Malesef hamile olduğumu da bilmeden 7-8 tane ilaç kullandım bazıları c, bazıları b grubuydu. Hatta öğrendiğimde ilk gittiğim doktor beni mahvetmişti nasıl içersin bunları diye. Sonrasında çok şükür bütün doktorlar ya hep ya hiç kuralından, bu kadar erken etkilenmeyeceğinden bahsettiler. Ama bu ukte tabiki içimde kaldı ve test yaptırırım dedim. Doktorum nipt plus firmasıyla hastanenin anlaşmaları olduğunu söyledi istanbuldalar, 10.500 tl fiyat verdiler. Bakanlığın yurtdışına gen gönderimini yasakladığını, merkezlerinin amerikada olduğunu ama bu nedenle istanbulda da aynı sistemi kurduklarını söylediler. Bu kadar firma da gönderiyor ama anlamadım. Eurofins 370 euro dedi fransya gidiyormuş. Son olarak genoksu aradım onlardan dönüş bekliyorum. Hepsi hızlı hızlı tıbbi terimlerle anlatıyorlar açıkçası takip edemedim, mesela eurofins 400-500 hastalığa bakıyorum diyenlere itibar etmeyin önemli olam milyonda bir görülenlere bakmak değil dedi nipt plusın broşüründe 6000 tane hastalıktan bahsediyor
kafam çok karıştı yurt dışı-türkiye ayrımı da çok önemli mi bilemedim