- 11 Mart 2021
- 316
- 432
- 34
-
- Konu Sahibi palm angels
- #31.361
bilemiyorum burada yaşadığım ülke de de kullanıyorlar , tüm dünyada annelerin bir bildikleri vardır diye düşünüyorum ben.Gümüş kapağı kullanma dedi dün doktor çıplak duruyorum dünden beri ama fayda etmiyor geç kaldım sanırım parçalandı sağ memenin başı
Ama o emme refleksi yenidoğanlarda hep var. Ona bakarlarsa tüm çocuklar hep aç.Benimkinin idrarında turuncu kalıntılar vardı yetersiz beslendiğinin göstergesiymiş hastanede demişlerdi. Doğduğu 3-4 gün sütün tam yetmediğini öyle anladım bir iki defa gece karnının resmen guruldadığını duydum iç çeke çeke ağlıyordu içgüdüsel zaten hemen anladım göğüslerim bomboştu dokunduğumda gidip mama aldık becerip veremedik çocuk sararmaya başladı yetersiz beslenmekten mesela sonraki günlerde sütüm çoğalmaya başladı idrar yapması normale döndü. Aç olsaydı bence anlarsın ya bizimkiler de bebeği kucakladığında emme refleksi yaptıkça bu çocuk aç diyip duruyor mesela. Bebek rahatlayıp gevşiyorsa memedeyken karnı doymuş sayılıyormuş onu söylemişlerdi.
Beslenmeyle ilgili olabilir olmayabilir de. Nasıl besleniyorsunuz? Sabah öğle akşam neler yiyorsunuz? Takviye kullanıyor musunuz? Bende de 2 hafta gelişimi geriden geliyor.Merhaba kızlar nasip olursa muhtemelen benimde doğum ağustosta yapılacak. Bugün muayeneye gittim 34+3 olduk adet tarihine göre ama doktor 31 haftalık gibi duruyor dedi. Şu gelişim geriliği beslenmeyle alakalı olabilir mi. Doktora sormayı unuttum öyle deyince moralim çok bozuldu bsy konuşamadım bile
Dualarım seninle su gibi geçsin doğumun inşallah yavruna sağlıcakla kavusKizlar kontrolüm vardı bugün. 38+1iz. Hoca Bi muayene edelim istersen dedi ve 3 cm kadar açıklık olduğunu görünce başlatalım doğumu planlayarak dedi. Ev biraz hastaneye uzak trafik saatine fln gelirse sıkıntıya girmeyelim diye. Yarin suni sancı ile başlatacak insallah. Bugünkü muayenede de bilerek biraz zorladı sanırım belki sancılar başlar diye. Kanamam var hafif. Yarin aksama doğru başlatacak doğumu. Dua bekliyorum hepinizden.
Ben 2 memeyi 20 şer dk emzirdim, üzerine memede kalanı sağım yaptım, saklama poşetinde buzluğa attım. Eğer bebekten önce çekersen bebek kalan sütle doymayabilir. Bebek emdikçe de süt artıyorBebek emdikten sonra mı sağım yapmalıyım
Kahvaltıda standart peynir yumurta domates falan. Öğle vakti de ne olursa yerim. Kırmızı eti pek sevmem çok seyrek tüketiyorum tavuk eti yine öyle sadece dönerde yersem yerim. Sebze ağırlıklı oluyor akşam da öyle. Peki doktor size ne dedi neden geriden geliyormuşBeslenmeyle ilgili olabilir olmayabilir de. Nasıl besleniyorsunuz? Sabah öğle akşam neler yiyorsunuz? Takviye kullanıyor musunuz? Bende de 2 hafta gelişimi geriden geliyor.
bilemiyorum burada yaşadığım ülke de de kullanıyorlar , tüm dünyada annelerin bir bildikleri vardır diye düşünüyorum ben.Gümüş kapağı kullanma dedi dün doktor çıplak duruyorum dünden beri ama fayda etmiyor geç kaldım sanırım parçalandı sağ memenin başı
Amaanin korkmaya başladim :) 5 yaşinda kizim var uykusuzluğu unutmuşumIşıklarını aç canım elini yüzünü yıka lohusalık çok tuhaf ya hiç uyumamış gibi uykun oluyor
Bendim o öneri isteyen canım teşekkür ederimErkek annelerinden tavsiye isteyen bir anniş vardı alıntılayamadım mesajı bulamadım minişin altını açtığında bir peçete veya pamuk koyarsan pipişe üstüne başına süprizler yaşamazsın canımben bir de 4 aylıkken sünnet ettirmiştim daha dönmeye başlayamadan fazla hareketlenmeden rahat oldu daha küçükken de yaptırabilirsin fakat ben ilk 3 ay biraz baş başa ten tene olmak istedim tamamen benim kendi düşüncem ama çokta büyümeden fazla haraketlenmeden yaptırmak rahat oluyor
Evet evet canım hem sen iyileş iyice hem bebişin de dünyaya adapte olsun en güzeli sanırım biz yakındık seninle ben sünneti op dr Mesut Kaçara yaptırmıştım instadan inceleyebilirsin hiç sorun yaşamadık şükür belki sana da fikir olurBendim o öneri isteyen canım teşekkür ederimher taraf öyle battı ki isyan modundaydım beceremiyorum diye sünneti çok geciktirmek istemiyorum dediğin gibi daha kolay olur hareketlenmeden yapılması ama biraz daha alışalım birbirimize
Canım öyle bişey olsa doktorlar farketmiş olmaz mıydı kiMerhabalar arkadaşlar
Bebeğimin kalça deliginin hemen arkasında sırta doğru bir çöküntü var internetten baktım Sakral gamze spida bfida falan diyor var mı bilgisi olan
Amin cok tesekkur ederimDualarım seninle su gibi geçsin doğumun inşallah yavruna sağlıcakla kavusacilman iyi baslamis sen bir şey hissetmedin mi
Bisey demediler ayrıntılı ultrasonda da gorulmemisti ama bariz çökük 2. bir popo deliği gibi Gözden kaçmış olabilir miCanım öyle bişey olsa doktorlar farketmiş olmaz mıydı ki
Çok ilginç ben bebek doğmadan bir hafta önce kullanmya başladım hiç bırakmadım 3-4 ay falan düzenli taktım asla yara olmadı hem süt fazla gelince orda birikiyor iyileşmesine fayda sağlıyor üstüme başıma bulaşmıyordu doktor neden önermedi anlamadım gerçektenbilemiyorum burada yaşadığım ülke de de kullanıyorlar , tüm dünyada annelerin bir bildikleri vardır diye düşünüyorum ben.
Benimkinde de var ama kontrolleri çok sık yapılıyor bişe demedi doktorlar normal olduğunu düşünüyorum benMerhabalar arkadaşlar
Bebeğimin kalça deliginin hemen arkasında sırta doğru bir çöküntü var internetten baktım Sakral gamze spida bfida falan diyor var mı bilgisi olan
Canım seninle hemen hemen aynı sayılırızÇook şükür bin şükür bugün benim de kontrolüm vardı kızlar 37+0 bugün 3500 ölçtü doktor vee önünüzde ki hafta bugün 38+0 6 ağustosa gün verdi Allah nasip eder gününü bekler ise haftaya bugün kucağımda olacak minik prensimdarısı güzel haber bekleyen kontrolü olan arkadaşlara inşallah
İnşallahBenimkinde de var ama kontrolleri çok sık yapılıyor bişe demedi doktorlar normal olduğunu düşünüyorum ben
Tamam canım teşekkür ederim Bandırma'da değiliz ama oraya gidiyoruz zaten bir ihtiyacımız olduğundaEvet evet canım hem sen iyileş iyice hem bebişin de dünyaya adapte olsun en güzeli sanırım biz yakındık seninle ben sünneti op dr Mesut Kaçara yaptırmıştım instadan inceleyebilirsin hiç sorun yaşamadık şükür belki sana da fikir olur
Ayy maşallah canım yaaCanım seninle hemen hemen aynı sayılırızbugun 37+3üm 3750 gram ölçtü. 6 ağustosa gün verdi 38+3e. Sağlıcakla alalım kuzularımızı kollarımıza