- 6 Mayıs 2020
- 1.273
- 3.124
-
- Konu Sahibi LadyMorganas
- #15.761
Aynen öyle bak haber de bunasıl yani bir bebeği karnında 2 aylıkken diğeri de 1 aylık mıymış
Neyseki riskli gebelikten dolayı eşimle birlikte olamıyoruz
Bende çıktı gebelik şekeri önce Endokrinoloji doktoruna gittim sonra diyetisyene. Aslında korkacak bir şey yok önden bilginin olması iyi oluyor ve buna göre dikkat ediyorsun yediklerine her gün çizelge var ona göre bir öğünde Aç/tok/2. Saat tokluk diye ölçüm yapıyorum. Pek tatlı falan yemiyordum zaten şimdi ekmek, hamur işi gibi şeyleri hiç yemiyorum 3 öğün + ara öğün olarak besleniyorum daha çok yememe rağmen kilo vermişim. Dikkat ederseniz hiçbir etkisi yok ama etmezseniz insülin kullanımı gerekebiliyormuş ya da bebek iri olabiliyormuş suyu da etkiliyormuş vs.Kızlar şeker yüklemesi yaptırdım 50 gram 149 çıkmış sonucum sanırım yüksek ve gebelik şekerim var doktorumla görüşemedim henüz diyetle düzeltebiliyor muyum ve doğum şekline etkisi var mı bir bilginiz var mı acaba
Baya dikkatli diyet yapmak zorunda kalıyoruz.Gebelik sekeri cikinca ne yapmak gerekiyor ? Sekerli seyler mi yenmiyor ?
Ben de normalde Kadıköy’deyim ama bizim yakada bulamayınca Osmanbey’de Prof. Dr. Recep Has’a gittim. Akşam saatlerinde alıyor belki iş çıkışı bir saatinize denk gelirse tavsiye ederim. Alanında baya iyi bir doktor.İstanbul Anadolu yakasında ayrıntılı usg yaptıran veya yaptıracak olan lütfen dr ve fiyat bilgisi paylaşabilir mi?
Ne güzel randevu almıştım biryere bugün aradılar dr. O gün izin almış randevular iptal. Bende çalışıyorum izin alamıyorum. Önerisi olan varsa değerlendireyim. Teşekkürler.
Ayy inanmıyorum yaAynen öyle bak haber de bu
Hamileyken hamile kaldı, dünyadaki 12. vaka olarak kayıtlara geçti!
HamileliÄinin birinci ayında farklı yumurtasında yeniden döllenme olduÄu için ikinci kez hamile kalan Sevinç Ãelik, Poyraz ve Ayaz adını verdikleri 'süperfetasyon' bebeklerini büyüttü. Ãelik, dünyadaki 12. vaka olarak kayıtlara geçti.www.cumhuriyet.com.tr
o zaman problem yok.
merhaba ben de bu sabah bademciğimde beyaz bir lekeyle uyandım ve çok acıyor. Yutkunamıyorum. 6 haftalık hamileyim ne yapacağımı bilmiyorum. Tavsiyeniz var mı acaba? Sizinki nasıl geçti?Grip değilmiş canım gittim doktora beta virüsü dedi. Burnum da akmıyor bademciğim beyaz yaralarla dolu. Ben çekerim de beslenemiyorum hiç. bebeğime bi şey olur diye korkuyorum.insallah geçer gider bi an once
Vallahi öyleyse çok şanslısınbende aynı durumdayım ama önceki gebeliklerimden kendimi biliyorum herşeyide yiyorum ben zaten zor kilo alıyorum diyebilirim evlenmeden önce kilo veremezdim su içsem yarardı evlendik hamileliktwn sonra alamamaya başladım önceki halime göre baya kilo verdim iştahım önceye göre baya açık helede şuan iftarda yiyorum iftardan sonra daha baya yiyorum sahurdada yiyorum yoksa zaten oruçta tutamazdım normaldede ramazan haricinde sürekli yiyorum yediklerime göre çok az kilo alıyorum
merhaba ben de bu sabah bademciğimde beyaz bir lekeyle uyandım ve çok acıyor. Yutkunamıyorum. 6 haftalık hamileyim ne yapacağımı bilmiyorum. Tavsiyeniz var mı acaba? Sizinki nasıl geçti?
Doktorum 100 gram yükleme yaptıktan sonra şekerin var mı yok mu karar verelim 50 gram yüklemende ki sonuç sınırın biraz üstünde genelde böyle durumlarda 100 gramda çıkmıyor önemli olanda 100 gram dedi bakalım çıkarsa da dikkat edeceğim çok teşekkür ederim bilgi içinBende çıktı gebelik şekeri önce Endokrinoloji doktoruna gittim sonra diyetisyene. Aslında korkacak bir şey yok önden bilginin olması iyi oluyor ve buna göre dikkat ediyorsun yediklerine her gün çizelge var ona göre bir öğünde Aç/tok/2. Saat tokluk diye ölçüm yapıyorum. Pek tatlı falan yemiyordum zaten şimdi ekmek, hamur işi gibi şeyleri hiç yemiyorum 3 öğün + ara öğün olarak besleniyorum daha çok yememe rağmen kilo vermişim. Dikkat ederseniz hiçbir etkisi yok ama etmezseniz insülin kullanımı gerekebiliyormuş ya da bebek iri olabiliyormuş suyu da etkiliyormuş vs.
Merhaba canimKızlar merhaba bugün şükür ki bebeşimi görmeye gittik 25+1 günlüğüz hersey normal dedi doktorum ama şeker yüklemesi yapıldı ve gebelik şekeri çıktı moralim cok bozuldu diyetisyene gidicem ve parmaktan kan ölçümü yapmam gerektiğini söyledi doktorum inşallah düzelir zaten bebişimin suyu biraz fazlaydı bunun sebebide ortaya çıktıvar mı benim giibi olan
Normal bence ben ler zaten zaman biraz buyurBenim başımın yan tarafında kulağımın oralarda saçımın içinde bi ben var onun gebelikte büyüdüğünü hissediyorum. Normal mi acaba?
Kitle gibi bi şey gelmiyo ama et beni gibi olmuş normalde bu kadar çıkıntılı değildiNormal bence ben ler zaten zaman biraz buyur
Ama kitle gibi bisey varsa normal degil
Oncelikle gecmis olsun.bol su ve dut kurusu çayı gecirdi benimkini. Çünkü bende öksürüğe çevirdi. Aktardan dut kurusu alın bir bardak suda beş altı tane demleyin her gün için birer bardak. Taze taze yap. Onun dışında meyve yedim beslenmeme dikkat ettim iki haftada geçti şükürmerhaba ben de bu sabah bademciğimde beyaz bir lekeyle uyandım ve çok acıyor. Yutkunamıyorum. 6 haftalık hamileyim ne yapacağımı bilmiyorum. Tavsiyeniz var mı acaba? Sizinki nasıl geçti?
Benim disimde curuktu gecici dolgu yaptirdim dogumdan sonra tekrar yapilcakKızlar süt dişim çürük diş doktoru çekilmesi gerek dolgu olsa da doğuma kadar götürmez dedi ama kendi doktorum lokal anestezi olmadan işlem yaptırabilirsin (iğnesiz,uyuşturmadan) dedi, uyuşturmadan da dayanam ağrı yapıyor ne yapabilirim bilginiz var mı?
Anladim canimKitle gibi bi şey gelmiyo ama et beni gibi olmuş normalde bu kadar çıkıntılı değildi
Bildigim kadariyla 27 28. Haftalara kadar varsa bi dis sorunu yaptirabilirsin. Lokal anestezi bebegine gecmez ama disinde olusacak bir iltihap gecebilir o yuzden bence kesinlikle yaptir. Uyusturmadan mumkun degil zaten dis cektirmek zor bir islem. Cektirmedim ama dolgu yaptirdim igneyle uyusturdu ama gebelik oldugu icin daha cok uyusturucu sprey kullandi islem sirasinda bir agri hissetmedim sadece sonrasinda sadece parol icebildigim icin bikac gun agri yasadim sonra toparladi zaten.Kızlar süt dişim çürük diş doktoru çekilmesi gerek dolgu olsa da doğuma kadar götürmez dedi ama kendi doktorum lokal anestezi olmadan işlem yaptırabilirsin (iğnesiz,uyuşturmadan) dedi, uyuşturmadan da dayanam ağrı yapıyor ne yapabilirim bilginiz var mı?
Benim ilk gebeliğimde öyle çıkmıştı ,bir daha yaptırmadı ama dikkat et demişti ,çok tatlı şeyler yememistimKızlar şeker yüklemesi yaptırdım 50 gram 149 çıkmış sonucum sanırım yüksek ve gebelik şekerim var doktorumla görüşemedim henüz diyetle düzeltebiliyor muyum ve doğum şekline etkisi var mı bir bilginiz var mı acaba