• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar günaydın. Bizim bebisler de tam 5 aylık oldu henüz doktora gitmedik ama gitmek de istiyorum bi yandan gecen ay doktor bosuna getirme buralarda cocugu hasta etme dedigi icin cekiniyorum gotürmeye. Bu arada benim bebislerden donen masallah 2 kez koltuktan düstü biri dün aksam yanımda düstü digeri kustu ona kosarken atti kendini. Asiri uzuldüm cok agladi yavrum. Aman dikkat edin siz. Ben de doktora gitmeden ek biseyler vermeye baslayayim diyorum artik cunkü sadece anne sutü almiyorlar mamada aliyorlar. Yagsiz tuzsuz paatatesli bal kabagi corbası ile baslamayi dusunuyorum
Bende havuçlu patatesle başladım haşlanmış püre halinde hatta yağda kattım ona rağmen kabızlık yaşıyoruz 4 gündür istersen 3 4 damla zeytin yağ kat.

Ben de sezaryenden iki hafta sonra, önce yumuşak külot korse ardından bildiğimiz sıkılaştırıcı korselerden giydim. Şişkinlik vs olmazsa eğer baya toparlandı. Ki epeydir giymiyorum sıkıldım😅😅 bence de sezaryen göbeği altta kalıyor
Ben sezaryenden iki üç gün sonra doktorum tak dediği için ameliyat sonrası korsesi takmaya başladım baya da sıkı sıkı ama yok yani gitmedi alt karın benden eskiden incecik bir belim vardı şimdi koca göbekliyim ve baya gevşek yani karnım kas diye birşey hiç kalmamış belli egzersiz şart biliyorum ama bebiş hiç izin vermiyo günde 3 4 saat uyku uyuyunca hiç içinden gelmiyo insanın spor yapmak

Biraz var evet kendi iyi ama gaz yapacağı zaman veya karnını sıktığı zamanlarda huysuz biraz yeğenime verdikleri zaman tiksinmişti bir süre iştahı kapandı gıdaya katıp versem 1 kaşık etkisi azalır mı?
Ablamın bebeği kabızlık çok çekiyor doktor onlara zeytinyağı sürme ve süte bir çay kaşığı karıştırıp her sabah vermeyi önerdi onlara iyi geldi metsil de düzenli kullanıyo gaz masajı da çok iyi geliyo genelde gaz masajı sırasında yapıyor

Kızlar merhaba uzun zamandır giremedim cenazemiz vardı. Bebekler ve sizler umarım İyisinizdir kızım 3 gündür büyük çişini yapmıyor ilk defa böyle bişey yaşıyorum tadım yapıyoruz o yüzden mi oldu bilmiyorum. Ne yapsam iyi gelir sürekli masaj yapıyorum karnına.
3 gun yapmaması normal bence
ek gıdadan dolayıdır
bizimki bazen 4 5 gunde bir yapiyo bazende gunde 5 tane bez değiştiriyorum

Kızlar günaydın. Bizim bebisler de tam 5 aylık oldu henüz doktora gitmedik ama gitmek de istiyorum bi yandan gecen ay doktor bosuna getirme buralarda cocugu hasta etme dedigi icin cekiniyorum gotürmeye. Bu arada benim bebislerden donen masallah 2 kez koltuktan düstü biri dün aksam yanımda düstü digeri kustu ona kosarken atti kendini. Asiri uzuldüm cok agladi yavrum. Aman dikkat edin siz. Ben de doktora gitmeden ek biseyler vermeye baslayayim diyorum artik cunkü sadece anne sutü almiyorlar mamada aliyorlar. Yagsiz tuzsuz paatatesli bal kabagi corbası ile baslamayi dusunuyorum
Günaydın canim
Benim bebegimin dondugunden beri yataga yada koltuga birakmiyorum duser diye
bide tek bırakmıyorsan yastık köy düşmesin
Bencede doktora danışıp bisey ler ver
mesela bizim ikizler erken dogduduklari icin 8 ay ek gıdaya başlamamı istedi

Çok geçmiş olsun.. aynı gün doğurduğumuz için yazayım dedim bizim doktor izin vermedi ek gıdaya 35 haftalık doğdukları için. 6. Ay kontrolünde konuşalım dedi ☺️ bence bir problem yoksa 5. Ay hastaneye götürme çünkü dediğin gibi felaket salgın var. Ben dün götürdüm ve kızlardan biri acaip huzursuz gece ateşlendi bir şey mi kaptık yoksa diş mi diye başından ayrılmıyorum.

Bu arada mustelanın bir chest rub diye bir şeyi var bu ateş durumlarında bebişleri biraz rahatlatıyor bilginiz olsun

Yarın benim bebiş sünnet oluyor , 5 buçuk aylık olana kadar iyileşir inşallah tadımlara öyle geçerim. Bugün 5. Aya girdik biz 🤗
Bizde 16.sında yaptıralım dedik 6 aylık olmadan çıksın aradan diye. 5 aylık olmasına 4 gün kala. Dikişli mi yaptıracaksınız dikişssiz mi biraz geriyor beni süreci

Ah kıyamam kuzular ya. Yerde vakit geçirtsen daha çok canım. Arkadaşım bebeği dönmeye başlayınca yerden hiç almadım diyor. Oyun halısı üzerinde vakit geçirdi hep diyor korkuyordu düşecek diye. Benim bebiş 4.5 aylık heran döner diye mutfağa wc falan giderken yere oyun halısına koyuyorum. Sanırım dönme hazırlığında zaten aşırı şekilde bir yöne doğru kafasını gömüyor ayaklarını havaya kaldırıyor. Bende ek gıda konuşalım dedim doktorumuza 6.ay gelmeden gerek yok dedi direk istersen danış önce

Merhaba guzel anneler🌸 bexero ve nimenrixi aynı anda yaptıran var mi? Benim doktorum bir ay ara ile yaptır demiş ama diğer ay zaten 6. Ay aşıları var. O yüzden ikisini aynı anda yaptırmak istiyorum. Çok sıkıntı yaşar mıyız iki aşı olursa

Merhaba guzel anneler🌸 bexero ve nimenrixi aynı anda yaptıran var mi? Benim doktorum bir ay ara ile yaptır demiş ama diğer ay zaten 6. Ay aşıları var. O yüzden ikisini aynı anda yaptırmak istiyorum. Çok sıkıntı yaşar mıyız iki aşı olursa
Aynı anda nasıl oluyor ? 🤔 Benim bildiğim 3 5 bexero 13 nimenrix veya 7 9 bexero 13 menveo veya nimenrix şeklinde biz ilk yazdığımı yapıyoruz şuan bexero bitti 13.ayda nimenrix olucak. Aynı anda yapıldığını bilmiyodum

. Bu arada benim bebislerden donen masallah 2 kez koltuktan düstü biri dün aksam yanımda düstü digeri kustu ona kosarken atti kendini. Asiri uzuldüm cok agladi yavrum. Aman dikkat edin siz.

Çok üzüldüm. Döneni de dönmeyeni de koltukta bırakmamalısın. Bana hemşire söyledi ne zaman döneceği belli olmaz. Sen başına yokken sakın bırakma diye. Bizimde hep yerde. Oyun halısı yokken de ona özel temiz çarşafa koyuyordum yere. Şimdi oyun halısında

Ablamın bebeği kabızlık çok çekiyor doktor onlara zeytinyağı sürme ve süte bir çay kaşığı karıştırıp her sabah vermeyi önerdi onlara iyi geldi metsil de düzenli kullanıyo gaz masajı da çok iyi geliyo genelde gaz masajı sırasında yapıyor
Çok teşekkür ederim 🌸bende yapayım bugün vermiştim yarında vereyim. Masaj yapıyorum ama hiç fayda etmedi gaz çıkarıyor sadece o yönden iyi tabi birde onun yükü binmiyor en azından.

Aynı anda nasıl oluyor ? 🤔 Benim bildiğim 3 5 bexero 13 nimenrix veya 7 9 bexero 13 menveo veya nimenrix şeklinde biz ilk yazdığımı yapıyoruz şuan bexero bitti 13.ayda nimenrix olucak. Aynı anda yapıldığını bilmiyodum
Bizde hala yaptırmadık 6 ayda başlayacaktım bu ayki aşılar canlı aşı olduğu için bebeğe çok ağır geleceğini söyledi hemşire. 7 ayda yapalım dedi 7. Ayda başlarsak nasıl olacak hiç konuşamadım doktoruyla

Aynı anda bexero ve nimenrix yaptıranları gördüm ya ama benim doktorum da 5 7 13 bexero 6 12 nimenrix yazmış kağıda

Aynı anda bexero ve nimenrix yaptıranları gördüm ya ama benim doktorum da 5 7 13 bexero 6 12 nimenrix yazmış kağıda
Yaa demek ki hepsinin farklı bi yöntemi var aşı konusunda 🤔 yapcak bişey yok inşallah bol koruyuculuğu olsun dicez doktorumuza güvenicez 🙏🏻

Bizde hala yaptırmadık 6 ayda başlayacaktım bu ayki aşılar canlı aşı olduğu için bebeğe çok ağır geleceğini söyledi hemşire. 7 ayda yapalım dedi 7. Ayda başlarsak nasıl olacak hiç konuşamadım doktoruyla
Eğer yaşına kadar yaptırmazsan 2 dozlada yapılıyo diye biliyorum doktorumada sormuştumda ne gerek var tehlikeli hastalık biz yapalım diyince tamam dedim. Canlı aşılarda iki ayrı aşıyı iğne olarak aynı anda yapmıyolar evet ama biri ağızdan mesela biri kol veya bacaktan o zaman yapılıyo

Back
X