2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Hahshwhhsjeehsjsb bende önünden geçmeyi bırak ekmeği çok koklarsam 4 kilo alıyorum shddhdhdhhd günaydın askom
Bu da guzelmiş
sağlıkla az kiloyla az çatlakla atlatalım inşallah şu süreci
Ayyyy yarama tuz basma kiz ben zaten kiloluydum cokta catlagim olmustu gobegim haric diger bolgelerde var yani 20 kilo verdim 4 sene de korudum evlendikten sonra 1 yilda geri aldim verdigim kiloyu ve catlaga cok musait derim gobegim de kesin catlayacak ben simdiden basladim bio oil kullaniyorum,

Günaydın ben de doğal doğumdan yanayım. Ilk kızımı da mudahalesiz doğurdum ama folik asit baska birsey. Folik asit zaten vücudumuzda olan bir vitamin ve vücutta depolanmiyor. Günlük olarak tükettiklerimizden aliriz ertesi güne siniflaniyor. Gebelikte de yeterli miktarda alinamazsa gerçekten ciddi problemlere yol aciyor. Korkutmak istemem ama hastanede yatarken yan yatakta yatan hanim 14 haftalik gebeydi. Folik asit kullanmamis. Bebeginin kafatası olusmamis. Dogumu baslatmislardi kurtaj icin.

Yaa bende başlamak istiyorum ne alcağımı bulamadım direkt yağ kullanan var krem kullanan var araştırıyorum hala

Bu arada herkese günaydın arkadaşlar. Nasılsıniz görüşmeyeli :)

ben de en son 4 gün önce doktorda kalp atışını dinlemiştim. Ama içime kurt düştü. Cunku karından dinledik sesi duyduk. Doktor istersen vajinal de bakalım garanti olsun içim rahatlasın dedi. Ben de hocam gerekliyse siz bilirsiniz dedim. Vajinal baktik. Görüntüde kalp atışı görülüyor ama sesi duyulmuyor. Epey uğraştı ses duymak için. Ve duyamadi.

Sizler de bu ses duymak için ısrarcı olmanın bebeğe zarar verdiğini söylemişsiniz. Şimdi aklıma takıldı ya bebeğe zarar geldiyse. Zaten hiç belirtim yok. Bir yumurta dokunuyor diye yemiyorum. Doktora da yeni gittim Kendimi yoklayip duruyorum

Önemli olan kalp atışının görülmesi zaten, dr bişey dedi mi bunun üzerine?

Anlamadım karından duyuldu ama vajinal duyulmadı mı? Tam tersi olur genelde ama kalp atışı varsa endişe edilcek bşt şey yoktur allahın izniyle. Daha çok küçük ilerleyen haftalarda daha net duyulur merk etme

Evett kirmizipatikli ya ben de onu anlamadım zaten karından duyuldu vajinal duyulmadı. O yüksek ısı insallah minicik bebeğe zarar vermez. Kalp atışını duymuşken bebegi görmüşken sanırım birsey olursa zor atlatirim

Sağlıkla olsunda dert etmeyin bende kilo problemi yaşamadım ilk çocuğumda 27 kilo aldım ama sonra biraz azimle emzirmeyi bırakınca verdim hiç korkma ama tabi daha sağlıklı şeyler yemeye çalış, gerçi bu haftalarda herşeyi ye ben ekmek bile yiyemiyorum bulantıdan

Bişey olmaz Allah'ın izniyle. Sen içini ferah tut.

Geçen gün bir arkadaşımla görüştüm. Kendisinin başına gelen bir mevzuyu anlatarak (ki o gebelik sürecini baştan sona yaşadım olumlu olumsuz herşeyi anlatmıştı bana) herşey olacağına varır dedi. Şöyle ki benim de gebeliğim şuan riskli. Başlangıcında olmaması gereken şeyler oldu.
Ama bebek illa geleceğim diyorsa sağlıklı tutunuyor ve bir şekilde doğuyor. Ama bir de şu var bu dönemde biraz olayı akışına bırakıp rahat geçirmek bizim elimizde sürekli şöyle mi boyle mı dersek maalesef kaygılı bebekler dünyaya getiririz. Şuanda yaşadığımız herşey bebeğin karakterine de sirayet edecek. Öyle yiyin öyle için ve o şekilde davranın.

Ayrıca vajinal kontrole tamamen karşıyım. Benim de bir dusugum oldu doktor vajinal bakana dek sancım bile yoktu. Gerisi malum. Denk gelmiş de olabilir, olmayabilir de. Ama Amerika Birleşik Devletlerinde 2 ay tamamlanmadan ultrasona bile sokmuyorlar. Ve hatta sınırlı sayıda ultrason muayenesi yapılıyor. Diğer türlü elle eski model :))) Alttan muayene çok elzem olmadıkça izin verilmemesi gerekiyor.

Sizin bebek yerini sevmiş her turlu. İçinizi rahat tutun

Teşekkür ederim iyi niyetiniz ve tavsiyeniz için. Çok evhamli biri değilimdir de sadece hersey yolundayken yanlış tercihler yüzünden, benim yüzümden birsey olursa diye endişe ediyorum.

Bir önceki gebeligimde doktor yine böyle uzun uzun dinlemeye çalıştı ve sonra bebegi kaybettik. O yüzden biraz korktum sanırım.

Her seferinde ultrason işini erteleyecegim diyorum ama ya lekelenme oluyor ya başka birsey. Hep erken dönemde girmiş oluyorum

Benzer tecrübe yaşamışız demek ki.

En güzeli şuan keyfini çıkarmak. Mesela eşler kahvaltı hazırlasin temizlik yapsın onu şunu kaldiramamlar filan havada uçuşsun. Tekken de istediğimizi gerekeni yapalım

Eşimi bulsam ah, adamı gören cennetlik siz buluyorsaniz bizim yerimize de yapın nazını

Aramızda bir gün var bende 6+5 bugun. Ben henüz doktora gitmedim en son 4 haftalıkken gittim ama ne kese ne bebek vardı küçük olduğu için. Kendi kendime hala gitmediğim diye geç kaldın diyordum. Ama sizde Erken gitmekten yakınmışsınız biraz daha bekleyeyim bari.14 şubat mı doğum tarihi

Eğer agriniz veya lekelenmeniz yoksa bence iyi yapmışsınız. Insallah gittiğinizde kalp atışına kadar herseyi öğrenir gelirsiniz. İçinizi ferah olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…