- 10 Mayıs 2020
- 2.541
- 6.760
- 88
Merhabalar hosgeldiniz. Sürecinizi okumuştum. Allah size en güzelini nasip etsin :)@cukulatam @moonandstar kızlar bende geldim
7+2 deyim. Sat 21 ya da 22 mayis sanirim benide ekleyebilirsiniz Şubat annelerine
Çok geçmiş olsun. Enfeksiyonunuz var mıydı peki. Benim bu 4. Gebeliğim ilk üçü düşük oldu ama nedenleri farklı. Hepsinde de yoğun sarı bazen yeşilimsi akıntım oldu. Hiç ağrım sızım kaşıntım vs olmuyor ama ne zmn hamile kalsam akıntım koyu sarı bazen yeşilimsi oluyor. Bu enfeksiyon blirtisi mi sizceCanım erken doğumla kaybettim demişsin kaç haftalıktı rahim ağzı yetmezliği olduğunu nasıl anladılar, ben 16. Haftada kaybettim baya ağrılı ve sancılı doğum oldu tabi yaşamadı doğdu bebeğim ve kaybettik, ama hiç nedenini bilemedik drda nedeni yok dedi ben artık korkar oldum, rahim ağzı yetmezliğinde ağrısız ve sancısız doğum oluyor belirtisi diyorlar ,, benim ağrılı sancılı baya bağıra bağıra oldu, şimdiki doktorum enfeksiyondan kaybetmiş olabilirsin ozamanki bebeğini dedi,,ama hep merak edeceğim malesef..
Canım bebeğin hareketlerini hissedene kadar hamile olduğunu idrak edemiyor insan zaten :) sonra senin sesine tepki veriyor mesela. Yatma pozisyonuna göre hareketleri değişiyor. Artık senden bir parça olduğunu hissediyorsun. O zaman tamam oluyorhepinize iiyi bayramlar❤ kızlar bir itirafta bulunmak istiyorum.. bilmiyorum yadırgar mısınız beni ama dayanamıyorum.. benim gebeliğim plansızdı evlendikten hemen sonra hamile kaldım tek bir kez korunmadan hem de.. geleneksel yöntemle deneyelim dedik olmadı.. aslında mutsuz değilim ama hazır da değilim.. benimseyemedim bu durumu.. nasıl alışacam ya da alışacak mıyım bebeğime, bu duruma bilmiyorum.. bu şekilde bebeğimin de hakkına giriyorum sanki. destek yorumlarınıza ihtiyacım var..
Biliyorlar, ikinci şıkHayırlı bayramlar canım akrabalara hamile olduğunu söylemediğin için mi bu kadar yoğun geçti bayram yoksa orda hamile de olsa çalışacaksın kuralı mi varseverim karadenizi baba tarafim Karadenizli, söyle seni yormasınlar yoksa seneye bebigi üstünüze salarım de
Bende de var biraz hatta 2 haftadırKızlar benim hafiften göbüşüm çıktı ya nete göre çok erken ama sağ alt karnımda baya görüyorum yani sizler de durum nasıl.
Oh oh maşallah yalnız değilimBende de var biraz hatta 2 haftadır
Canım aslına bakarsan şöyle ki, bende büyük agrı acı kasılma yaşadım. Enfeksiyon varmış. Farkedilmedi. Doktorlar bu kadar veryansın etse de bazılarının işini yeterınce Liyakatiyle yaprağını sanmıyorum. İlla acı bi sey yaasarsan üstüne titriyorlar. Ya da tecrübeli olup bazı testleri kendin istersen zorla öle ulaşıyorsun mutlu sona.Canım erken doğumla kaybettim demişsin kaç haftalıktı rahim ağzı yetmezliği olduğunu nasıl anladılar, ben 16. Haftada kaybettim baya ağrılı ve sancılı doğum oldu tabi yaşamadı doğdu bebeğim ve kaybettik, ama hiç nedenini bilemedik drda nedeni yok dedi ben artık korkar oldum, rahim ağzı yetmezliğinde ağrısız ve sancısız doğum oluyor belirtisi diyorlar ,, benim ağrılı sancılı baya bağıra bağıra oldu, şimdiki doktorum enfeksiyondan kaybetmiş olabilirsin ozamanki bebeğini dedi,,ama hep merak edeceğim malesef..
Sonuçta bana direkt sormadınız ama cevaplamazsam vebale girermiş gibi hissederim bunu diye düşündüm.Çok geçmiş olsun. Enfeksiyonunuz var mıydı peki. Benim bu 4. Gebeliğim ilk üçü düşük oldu ama nedenleri farklı. Hepsinde de yoğun sarı bazen yeşilimsi akıntım oldu. Hiç ağrım sızım kaşıntım vs olmuyor ama ne zmn hamile kalsam akıntım koyu sarı bazen yeşilimsi oluyor. Bu enfeksiyon blirtisi mi sizce
Bu arada asıl vermem gereken bilgiyi atlamışım. Hamile değilken doktora gidiyorsun. Minik ince bi buji var, bunu vajinal sokuyor. Girerse rahim ağzı yetmezliği var anlamına geliyor.Canım erken doğumla kaybettim demişsin kaç haftalıktı rahim ağzı yetmezliği olduğunu nasıl anladılar, ben 16. Haftada kaybettim baya ağrılı ve sancılı doğum oldu tabi yaşamadı doğdu bebeğim ve kaybettik, ama hiç nedenini bilemedik drda nedeni yok dedi ben artık korkar oldum, rahim ağzı yetmezliğinde ağrısız ve sancısız doğum oluyor belirtisi diyorlar ,, benim ağrılı sancılı baya bağıra bağıra oldu, şimdiki doktorum enfeksiyondan kaybetmiş olabilirsin ozamanki bebeğini dedi,,ama hep merak edeceğim malesef..
kaşıntı oluyodu kanamadan dolayı progestan vermişti dr kaşıntı progestan dolayıdır die düşünmüştük. Ama benim hiç crp me falan bakılmamış ve o dr nedenini söyleyemedi hiç, şimdiki dr belirtiler enfeksiyondan kaynaklı düşüğe benziyor dedi sadece, yoğun akıntı bendede oluyor ama çok normal bu, yeşilimsi olması konusunda bilmiyorum canım ama ben ara ara kan ve idrar vereceğim enfeksiyon var mı yok mu die kendimce çözüm bulmaya çalışıyorum korkularımaÇok geçmiş olsun. Enfeksiyonunuz var mıydı peki. Benim bu 4. Gebeliğim ilk üçü düşük oldu ama nedenleri farklı. Hepsinde de yoğun sarı bazen yeşilimsi akıntım oldu. Hiç ağrım sızım kaşıntım vs olmuyor ama ne zmn hamile kalsam akıntım koyu sarı bazen yeşilimsi oluyor. Bu enfeksiyon blirtisi mi sizce
Neden suni sancı verdiler canım kalbimi durmuştu, benim kendi sancım geldi durduramdılar ama hala bebeğin kalbi atıyodu sonra sancı çekerken suyum geldi 5 dk sonrada dığdu, şimdiki dr riskli gebelik uzmanı herşeye aşırı dikkat ediyor ama tabi ben korkuyorum, benim bir tane 40. Haftadında doğmuş bi yavrum var dr o yüden rahim ağzı yetmezliği ihtimalinden kaybetmen olasılığı az diyor, ama tabi dediğin gibi ben sürekli soracağım rahim boyunu idrar ve kanda vereceğim dr istemese bileCanım aslına bakarsan şöyle ki, bende büyük agrı acı kasılma yaşadım. Enfeksiyon varmış. Farkedilmedi. Doktorlar bu kadar veryansın etse de bazılarının işini yeterınce Liyakatiyle yaprağını sanmıyorum. İlla acı bi sey yaasarsan üstüne titriyorlar. Ya da tecrübeli olup bazı testleri kendin istersen zorla öle ulaşıyorsun mutlu sona.
Belki bazılarına fazla onlemsel gelebiliyorum. Ama yaşayan bilir acıyı ve kimse yaşasın istemem asla
Neyse , evet enfeksiyon acısıymış benimki de. Resmen 5 dk da bire fln düştü , felaket bi sancı geliyor sonra gidiyor fln. Ben de doğum sancısı sanmıştım oysakı.
Sonra açılma vardı zaten, ebeler kontrol ede ede açılma arttı ama suni sancı da verdiler. O şekilde acı bi doğum yaşadım.
Rahim ağzı yetmezliğinde iki üç çeşit tip varmış. Biri senin dediğin gibi ağrısız sancısız , aniden bebeğin suyunun patlamasıyla olurmuş. Buna çözğm biraz zor oluyormuş.
Biri de benim ki gibi erken haftalarda (2.hamileliğimde oğluma hamileyken 14. Haftada açıklık farkedilip ) açıklık varken ya da onlemsel olarak dikiş atılmasıyla zamanında doğum gerçekleşiyor.
Nacizane tavsiyem iyi bi doktor bul, 15 ye bir git doktoruna. Önceki hikayeni mutlaka hatırlat. Hatta sor, rahim uzunluğum iyi mi diye ama hafta olarak 13 14 ten itibaren sor bunu çünkü su an öle bi risk yok. Her gidişinde de belirtin olmaSa bile idrar testi iste, muhakkak 3 litreye yakın suyunu iç. Çünkü bahsettiğin gibi, bebeği kaybetme sebebin belli değil. Acının sebebi benimle aynı enfeksıyonsa eğer, rahimle ilgili bi sıkıntı kaynaklı kaybetmiş olabilirsin. Allah sağ Salim kavuştursun yavrularımıza. Aynı açıyla sınamasın
Benim kayıptan sonra adetliyken 2. Gün çağırdı dr herşey normal güzel dedi ama o deiğine bakmadı sanırımBu arada asıl vermem gereken bilgiyi atlamışım. Hamile değilken doktora gidiyorsun. Minik ince bi buji var, bunu vajinal sokuyor. Girerse rahim ağzı yetmezliği var anlamına geliyor.
Bu konuda drum şey dedi , enfeksiyon vücuda girdikyen 6-8 hafta sonra belirti veriyor farkediliyor dedi, son yıllarda biz hekimlerde çok yeni şey öğreniyoruz dedi. Allah herkese sağlıkla almayı nasip etsinSonuçta bana direkt sormadınız ama cevaplamazsam vebale girermiş gibi hissederim bunu diye düşündüm.
Bunlar bariz belirti aslında. Asıl kasıntı yanma en ufak fark olmadan olan enfeksiyonlar var. Gerçekten sinsi oluyor. İsterseniz doktora sorun, sadece gözüyle baksın alttan. Anında anlar zaten varsa bi şey. Aklın, kalbin rahat uyursun. Madem 4üncü gebelik, sağlam adım atmak daha iyi olmaz mı
Geçmiş olsun canım benimde geçen haftalarda oldu yoğun kanamam, sonra bir hafta 10 gün kadar lekelenmem vs oldu simdi iyiyim Elh. Dr gebelerin cogunda görülen bi durum stres ve agir işten uzak dur dedi. Progestan ignesi kullaniyordum ona da devam et dedi.Arkadaşlar selam ben bu gece acil kanamayla hastaneye gittim malum bayram kendi dr umda yoktu en yakına koştum kalp atışları iyi ultrason da normaldi ama çok panik oldum hiç knama yaşayan var mı aranızda 9+3 deyim ilk defa oldu ,progestan iğne hafta da bir ve 200 mg a çıkardı hapımı da .
hikayenizi okurken keşke şubat annesi olsaydı demiştim. yanlış hesaplamışım demek ki cünkü zaten şubat annesiymişsiniz@cukulatam @moonandstar kızlar bende geldim
7+2 deyim. Sat 21 ya da 22 mayis sanirim benide ekleyebilirsiniz Şubat annelerine
Teşekkür ederim mutlaka baktıracağım. İnşallah sıkıntısız kavuşursunuz bebeğinizeSonuçta bana direkt sormadınız ama cevaplamazsam vebale girermiş gibi hissederim bunu diye düşündüm.
Bunlar bariz belirti aslında. Asıl kasıntı yanma en ufak fark olmadan olan enfeksiyonlar var. Gerçekten sinsi oluyor. İsterseniz doktora sorun, sadece gözüyle baksın alttan. Anında anlar zaten varsa bi şey. Aklın, kalbin rahat uyursun. Madem 4üncü gebelik, sağlam adım atmak daha iyi olmaz mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?