• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Merhaba. Sanırım benzer sizinle hikayemiz. Ben ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim. İkincide Serklajım atıldı ve oğlumu vaktinde doğurdum. Şimdi 2.5 yaşında. Yeniden hamileyim. Sanırım yine dikiş fln atılacak. Sizin serklaj ne zmn atıldı, yani önlemsel olarak mi açıklık mı var

Merhaba. Sanırım benzer sizinle hikayemiz. Ben ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim. İkincide Serklajım atıldı ve oğlumu vaktinde doğurdum. Şimdi 2.5 yaşında. Yeniden hamileyim. Sanırım yine dikiş fln atılacak. Sizin serklaj ne zmn atıldı, yani önlemsel olarak mi açıklık mı vardı ?
Benim 1 bebeğim kendi kendine açıldı 24. Hafta zorunlu serklaj

Canım erken doğumla kaybettim demişsin kaç haftalıktı rahim ağzı yetmezliği olduğunu nasıl anladılar, ben 16. Haftada kaybettim baya ağrılı ve sancılı doğum oldu tabi yaşamadı doğdu bebeğim ve kaybettik, ama hiç nedenini bilemedik drda nedeni yok dedi ben artık korkar oldum, rahim ağzı yetmezliğinde ağrısız ve sancısız doğum oluyor belirtisi diyorlar ,, benim ağrılı sancılı baya bağıra bağıra oldu, şimdiki doktorum enfeksiyondan kaybetmiş olabilirsin ozamanki bebeğini dedi,,ama hep merak edeceğim malesef..
Benim rutin kontrolde açıklık tespit edildi 3 gün sonra 1 cm bile kalmamış doğacak dedi acil serkulaj ama bende ağrı olmamıştı onlardan önce ki gebeliklerin kaanamam olurdu ama ağrım yoktu açıklıkta yoktu ama ben eminim dk lardan bu durumdayım rahim açılmıyor diye balın uygulaması yapıldı bana

Arkadaşlar selam ben bu gece acil kanamayla hastaneye gittim malum bayram kendi dr umda yoktu en yakına koştum kalp atışları iyi ultrason da normaldi ama çok panik oldum hiç knama yaşayan var mı aranızda 9+3 deyim ilk defa oldu ,progestan iğne hafta da bir ve 200 mg a çıkardı hapımı da .
Geçmiş olsun canım olmaz mı burada ben dahil kaç kişide görüldü kanama. Ama bebek iyiyse doktorlar normal karşılıyor. Benim 1 hafta adet gibi kanamam oldu bitti tatil planlamıştım bayram öncesi gitti geldim şimdi ufaktan lekelenme olarak tekrar başladı. Progestan kullanıyorum vajinal olarak bakalım yarın doktor randevum var. İnşallah bebişi iyi görürüm sadece kese vardı çünkü. Bugün 8. haftaya girdim kalp atışı bile duymam gerek artık. Yarını iple çekiyorum, hepimiz hep güzel haberler alalım inşallah. Sende gönlünü rahat tut bebişlere stres yansıtmayalım. 😍😘

benim uzun zamandır karnım kocaman bariz belli bir büyüklük var ve bazen aşırı sert oluyor sanki patlayacakmış gibi, evet bebek değil o daha küçücük ama sonuçta rahmimiz büyümeye başladı. orada bir yer açılıyor diğer organlara baskı yapıyor. ben bu yüzden olduğunu düşünüyorum☺️
Ben de 9+1im benim de alt karnımda şişlik var üstelik progestan da kullanmıyorum 🙂 Ben rahmin büyüdüğünü düşünüyorum
Yalnız değilmişim🙏🏻☺️

Geçmiş olsun canım olmaz mı burada ben dahil kaç kişide görüldü kanama. Ama bebek iyiyse doktorlar normal karşılıyor. Benim 1 hafta adet gibi kanamam oldu bitti tatil planlamıştım bayram öncesi gitti geldim şimdi ufaktan lekelenme olarak tekrar başladı. Progestan kullanıyorum vajinal olarak bakalım yarın doktor randevum var. İnşallah bebişi iyi görürüm sadece kese vardı çünkü. Bugün 8. haftaya girdim kalp atışı bile duymam gerek artık. Yarını iple çekiyorum, hepimiz hep güzel haberler alalım inşallah. Sende gönlünü rahat tut bebişlere stres yansıtmayalım. 😍😘
Güzel haberlerle inşallah 🙏🏻

İstanbul anadolu yakasında güvenilir bir doktor arayışındayım ben kızlar var mıdır bildiğiniz önerdiğiniz bir hastane ve doktor. Kadıköy -üsküdar çevresinde 🙏🏻 Hastanenin fiyat politakası ve doktorumun inanılmaz ilgisizliği yüzünden değiştirmeye karar verdim. Her gittiğimde fiyat artışı oluyor. aslında doktoruma güveniyorum ancak beni çok rahatsız etmeye başladı ilgisiz tavrı.

İstanbul anadolu yakasında güvenilir bir doktor arayışındayım ben kızlar var mıdır bildiğiniz önerdiğiniz bir hastane ve doktor. Kadıköy -üsküdar çevresinde 🙏🏻 Hastanenin fiyat politakası ve doktorumun inanılmaz ilgisizliği yüzünden değiştirmeye karar verdim. Her gittiğimde fiyat artışı oluyor. aslında doktoruma güveniyorum ancak beni çok rahatsız etmeye başladı ilgisiz tavrı.
Bende orada oturuyorum doğal doğum destekleyen doktor bulursanız banada söylermisiniz ben 2 doktor arasında kaldım özel adatıp saynur yılmaz ve şükran akalın

Kızlar ben 9+5 haftalık hamileyim şuan 10. Hafta içerisindeyim yani. Son 5 gündür alt karnımda hafif bir büyüme var. Kabızlık ve ödem gibi bir sorunum da yok. Karnım dümdüzdür normalde. Bu bebek olamazmış çok erkenmiş diyor herkes. Progesteron kullanıyorum ama fitil olarak herhangi bir yan etkisini görmedim şimdiye kadar ondan olabilir mi? Siz de durum ne normal mi yoksa değil mi bilemiyorum canım sıkıldı. Herşeye kafama taktığım gibi bunu da kafama taktım 🤣
Kuzum bende 10+3 um benim alt karin da sejinle ayni tarihlerde belirdi kiloluyum ama gobegim yoktu benim de alt karin sag taraf sis olmak uzere sivrice belirdi sabah bile ayni yani bence hamilelikten net

İkincisinde onlemsel diye 12 haftalık atıldı ama. Dr baya açıklık vardı dedi iyi ki atmisiz dedi 3. Dünde yine atacak Allah kısmet ederse 12 hafta da
Benim rutin kontrolde açıklık tespit edildi 3 gün sonra 1 cm bile kalmamış doğacak dedi acil serkulaj ama bende ağrı olmamıştı onlardan önce ki gebeliklerin kaanamam olurdu ama ağrım yoktu açıklıkta yoktu ama ben eminim dk lardan bu durumdayım rahim açılmıyor diye balın uygulaması yapıldı ban
Çok geçmiş olsun canım yaşadıklarımız zor, ben hala kaybın nedenini merak ediyorum, 40. Haftasında doğmuş bir çocuğum olduğu için dr rahim ağzı yetmezliği ihtimali az diyor, ağrılı sancılı karnımda bebeğin kalbide durmadığı için enfeksiyon ihtimalnden kaybetme olasılığımfazla diyor, sonuçta hala cevap yok ama şimdi 10+0 bugün artık daha dikkatli olmalıyım rahim ağzı konusundada enfekaiyon konusundada

Neden suni sancı verdiler canım kalbimi durmuştu, benim kendi sancım geldi durduramdılar ama hala bebeğin kalbi atıyodu sonra sancı çekerken suyum geldi 5 dk sonrada dığdu, şimdiki dr riskli gebelik uzmanı herşeye aşırı dikkat ediyor ama tabi ben korkuyorum, benim bir tane 40. Haftadında doğmuş bi yavrum var dr o yüden rahim ağzı yetmezliği ihtimalinden kaybetmen olasılığı az diyor, ama tabi dediğin gibi ben sürekli soracağım rahim boyunu idrar ve kanda vereceğim dr istemese bile😂
Sancım vardı da, çok uzak sürmesin doğum hemen olsun bitsin mantığıyla suni sancı verildi. Canlı doğdu, 4 saat kadar yaşadı sadece.
Benim kuzenimin eşi normal doğum yaptı haftasında, ama ikinci hamileliğimde acil serklaj yapıldı fln. Belli olmuyor bu işler demek ki

İkincisinde onlemsel diye 12 haftalık atıldı ama. Dr baya açıklık vardı dedi iyi ki atmisiz dedi 3. Dünde yine atacak Allah kısmet ederse 12 hafta da
Ama şuna şaşırdım. Güya onlemsel diye atmış sonra açıklığı farketmiş ya. Ultrasondan farketti benim doktorum mesela. Sizi neden ilk başta farkedemedi ki ? Neyse sorunsuz sa sıkıntı yok da ınsanın işine d esüphe kaçıyor

teşekkürler kızlar, doktoruma söylemek istememdeki neden biraz güvenim sarsıldı sanki😔 yani ondan hiç beklemezdim çok başarılı olduğunu sanıyordum hayal kırıklığı oldu. bi vitamin için bile böyle olacaksa daha büyük olaylarda onunla devam edemem sanırım
Yerinde olsam, kesinlikle seninle aynı hissederdim. Doktora olan güven bambaşka bi sey.. en ufak vitaminde bile şüphede kalınacaksa hiç gerek yok. Ya iki doktor takibinde ol bu doktoru da Bırakma ya da bunu kesin bı bırak 🙈
Surda herkes folik asit kullandı 400mcg. Sana b vitamini vermiş. Hadi b vitaminin eksik çıktı testlerde diyelim , onu zaten damardan fln yüklüyorlar direkt ki. Enerjin uymuyorsa doktorla vazgeç yol yakınken canım 🧡

Hamile kalmadan önce folik asit kullanıyor muydunuz? Eğer kullanıyorsanız doktorunuz bu dozu tercih etmiş olabilir. Benim gibi hamile kalmadan önce kullanmamış olanlara daha yüksek doz veriyorlar.
Ama folik asit günlük alınması gereken bi vitamin ki. Vücutta depo edilmiyor. Eğer hamilelik düşünüyorum diyerek doktora giderseniz, hem hamile kalmayı kolaylaştırsın hem de hamile kalırsan erkenden gelişimine faydası olsun diye veriliyor.
Ben sürpriz hamile kaldım. Folidıce 400 mcg alıyorum. Önceki gebeliğim aşılamayla oldu. İki ay öncesinden de aynı mcg kullandırdı doktorum.

Kilolu hamile kaldım ama şimdilik kilom aynı. Ama hiçbir sütyenin ve fermuarlı pantolunum olmuyor. Doktorum 3 ay sonrasında şişkinlikler düzene girer dedi.

Kızlar ben 9+5 haftalık hamileyim şuan 10. Hafta içerisindeyim yani. Son 5 gündür alt karnımda hafif bir büyüme var. Kabızlık ve ödem gibi bir sorunum da yok. Karnım dümdüzdür normalde. Bu bebek olamazmış çok erkenmiş diyor herkes. Progesteron kullanıyorum ama fitil olarak herhangi bir yan etkisini görmedim şimdiye kadar ondan olabilir mi? Siz de durum ne normal mi yoksa değil mi bilemiyorum canım sıkıldı. Herşeye kafama taktığım gibi bunu da kafama taktım 🤣

benim uzun zamandır karnım kocaman bariz belli bir büyüklük var ve bazen aşırı sert oluyor sanki patlayacakmış gibi, evet bebek değil o daha küçücük ama sonuçta rahmimiz büyümeye başladı. orada bir yer açılıyor diğer organlara baskı yapıyor. ben bu yüzden olduğunu düşünüyorum☺️
Benim de üst karnım yani midem daha çok şiş. Çok rahatsızlık verici rahim daha okadar yukarı çıkmış olamaz. Ohss olmuştum ben ama geçmişti aynı ozaman gibi şiştim😑

Kızlar ya benim doktorum pastörize olmayan süt ürünlerini yasakladı. Düşük ve erken doğuma neden olurmuş. Gelelim herşey tamam ama dondurma yiyormusunuz? Hazirlarda yumurta var aciktakilwrde pastörize edilmemiş ne yapcaz biz

Sancım vardı da, çok uzak sürmesin doğum hemen olsun bitsin mantığıyla suni sancı verildi. Canlı doğdu, 4 saat kadar yaşadı sadece.
Benim kuzenimin eşi normal doğum yaptı haftasında, ama ikinci hamileliğimde acil serklaj yapıldı fln. Belli olmuyor bu işler demek ki
Aynen öle çok değişik şeyler oluyor belli olmuyor gerçekten, hayırlısıyla bu sefer alırız sapasağlam sağlıkla kucaklarımıza

Ama şuna şaşırdım. Güya onlemsel diye atmış sonra açıklığı farketmiş ya. Ultrasondan farketti benim doktorum mesela. Sizi neden ilk başta farkedemedi ki ? Neyse sorunsuz sa sıkıntı yok da ınsanın işine d esüphe kaçıyor
Sanırım 12.haftada zaten rutin kontrol rahim uzunluğunu ölçüyorlar. Kısaysa risk teşkil ediyor bu açıdan

Kızlar ya benim doktorum pastörize olmayan süt ürünlerini yasakladı. Düşük ve erken doğuma neden olurmuş. Gelelim herşey tamam ama dondurma yiyormusunuz? Hazirlarda yumurta var aciktakilwrde pastörize edilmemiş ne yapcaz biz
Sanırım bütün doktorlar beslenme konusunda farklı düşünüyor. Benim doktor özellikle beyaz et yeme kırmızı et tüket ama çok pişmiş olmak şartıyla dedi. Birde kapalı paket hazır yiyecekler tercih etme onun dışında ne istersen ye dedi. İlk 3 ay sonrası dikkat etmeye başlayacaksın şimdilik serbestsin dedi. Gelelim senin soruna ben geçen hafta tatildeydim her gün öğlen ve akşam yani günde iki dondurma tükettim açıkçası 🤭🥲😍

Yerinde olsam, kesinlikle seninle aynı hissederdim. Doktora olan güven bambaşka bi sey.. en ufak vitaminde bile şüphede kalınacaksa hiç gerek yok. Ya iki doktor takibinde ol bu doktoru da Bırakma ya da bunu kesin bı bırak 🙈
Surda herkes folik asit kullandı 400mcg. Sana b vitamini vermiş. Hadi b vitaminin eksik çıktı testlerde diyelim , onu zaten damardan fln yüklüyorlar direkt ki. Enerjin uymuyorsa doktorla vazgeç yol yakınken canım 🧡
Benim b vitaminim bayağı düşük çıktı. Damarsan yükleme yapılmadı ağızdan ilaç olarak alıyorum.

Sanırım bütün doktorlar beslenme konusunda farklı düşünüyor. Benim doktor özellikle beyaz et yeme kırmızı et tüket ama çok pişmiş olmak şartıyla dedi. Birde kapalı paket hazır yiyecekler tercih etme onun dışında ne istersen ye dedi. İlk 3 ay sonrası dikkat etmeye başlayacaksın şimdilik serbestsin dedi. Gelelim senin soruna ben geçen hafta tatildeydim her gün öğlen ve akşam yani günde iki dondurma tükettim açıkçası 🤭🥲😍
Ne guzel ben ev yoğurdu bile yiyemiyorum. Doktor tek inekten ve sağlıklı inek sütünden olursa onu kaynat yoğurt yap ama toplama sütten veteriner kontrolü olmayan hayvanın sütünden uzak dur dedi. Çiğ ete dokunma , sebzeleri sirkeli suda beklet öyle ye dedi

Back