2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Bizde 33 günlük olduk.Aşımız yapıldı, gazlı bir bebek damla kullanıyoruz ,sürekli kusuyordu reflüsü varmış.Sütüm yeterli gelmiyor mama veriyorum maalesef yemekle içmekle artmıyor genetik yada hormonal bişey olduğunu düşünüyorum kızımda da olmamıştı ve süt olsun diye iyice kilo almıştım buda böyle oldu aldığım kiloyu vermek yerine daha çok aldım.

En çok bağıranı diye seçerek işlem yapıyom

Benim 2.oldu artık iade edersem bi daha ebebeğe almayacaklar beni senin bebek nasıl
Bebişim iyi de küçümen biraz, bide gözlerinde çapaklanma var damla da kullanıyoruz ama geçmedi bi türlü. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı var galiba nette böyle bişey okudum. Masaj felan yapıyorum. Hırıltısı da var yavrumun geçmedi bi türlü

Sağlıkla mutlulukla huzurla büyüsün oğluşunuz Hipospadiasın tipi hafifse bsşka bir sorunu olmaz

Kızlar benim bebe memede uyuyakalıp doyunca kendini geri atıyor kucağımda uyuyor ama yatağına koyunca 3 dk içinde uyanıyor. Uyanınca da meme istiyor, çıkamıyorum bu döngüden. Doysa da doymasa da yatağına koyunca uyanıyor, farklı yataklara koysak da uyanıyor. Bebesi böyle olan var mı sebebi ne olabilir? Uykusunu hiç alamıyor ya çok üzülüyorum

Gözüne anne sütü damlatanlar varmış ama bilmem tabi benimkiler hep yüzlerini çiziyorlar tırnaklarıyla anne sütü sürüyorum geçiriyor

Benim kızda da aksamdan beri hırıltı var aspiratörle çektim bayağı bir sümük çıktı ama boğazından geliyor gibi anlayamadım

kızlar peki sizinkilerde çok ıkınıyor mu benim kız sürekli ıkınıyor hatta ağlamıyor ıkınarak derdini anlatıyor. Bide sesli bir ıkınma koca adam gibi çatallı bi sesle

kızlar peki sizinkilerde çok ıkınıyor mu benim kız sürekli ıkınıyor hatta ağlamıyor ıkınarak derdini anlatıyor. Bide sesli bir ıkınma koca adam gibi çatallı bi sesle
Evet ıkınıyor hatta uykuda bile yapıyor.Gazı olduğunu düşünüyoruz yapınca rahatlıyor ıkınması geçiyor.

Aşırı derecede emdiği an topaç gibi oluyo hemde sıkınmaktan kızarıyo gaz derdi var çok fazla gece sabahlara kadar oturuyoruz. Bugün humana gece çayı sipariş verdim inş fayda sağlar. Gaz damlasıda kullanıyorum

Gazlı bebekler gaz sancısındada meme isterler gazı tamamen çıkarttığından emin olmadan bırakmayın yatağına bizimkide böyle bu döngüyü devamlı tekrar ettiriyo gazı varsa ve emerkende sinirlenip ağlıyo

Bizim de yarın 1ay kontrolümüz var gaz damlası sorucam ya eziyet oluyor çocuğa uyku

Canım hipospadias genellikle ya genetik ya da plasentanın yetersiz kalıp cinsel organı geliştiremediği durumlarda oluyormuş. Farklı genetik hastalıklarla birlikte de görülebilirmiş. Bize ilk genetik bir problemi olabilir demişlerdi. Şimdi plasenta kaynaklı diyorlar. Bizim ki ağır hipospadias. Henüz sıra oraya gelip gerekli görüşmeleri yapamadık ancak cerrah muayene ettiğinde ameliyatla düzeltilir dedi. Sizin ki hangi düzeyde?

Düzeyini henüz bilmiyorum gitmedik yani görüşmeye salı günü için randevu aldım. Bizimki genetik tanıli tüp bebek ve mozaik bı embriyo da değil sağlıklı gelen embriyo anlayamadım yani:/ inşallah bir sorun yoktur

Embriyon sağlıklıdır ancak olayın birde doğal akışı var. Embriyonun rahime bırakıldığı bölge, yerleştiği bölgenin sağlıklı olması, o bölgeye tam tutunabilmesi, büyüme ve gelişim evresinde çeşitli sebeplerle plesantanın hasar almaması, hamileyken geçirdiğin enfeksiyonlar, kullandığın yediğin içtiğin ilaçlar çok önemli. Bebekler içeride yaşadıkları en ufak problemde hayati organları koruma altına alıyor. Aynı anda gelişimi devam eden diğer organları (beyin kalp gibi) tamamlamaya çalıştıkları için genital bölgenin gelişimi arka planda kalıyor. Dolayısıyla hipospadias gibi bir çok gelişim bozukluğu ortaya çıkabiliyor. İlla genetik bir hastalığa bağlanması gerekmiyormuş. Bize yapılan genetik test ve muayeneler sonucu söyledikleri bu en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…