• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Aynen öyle Cnm normal doğum mu oldu sezeryan mı
Normal doğum canım
Bende uğraşıyorum süt çayı ,yeşillik,bol bol su ama gene yetersiz mama veriyorum bebeğim ağlayıp meme arıyor uyuyor hemen uyanıyor.Keşke tüm annelerin bol bol sütleri olsa.Emzirme eğitimine gittim biberonla vermiyoruz memede daha uzun kalsın diye beslenme sontası yapıştırdık şırınga ile mamayı öyle içiriyorum sabırla sütümün artması için uğraşacağım.İnşallah herkesin fışkıran sütleri olsun 😀
İnşallah ya. Eskiler diyo ya hani bi sıkardım ta karsi duvara giderdi sütüm diye. Uyduruyolar bence 😂

Canım yaş akciğer ise benim kızımda doğar doğmaz kuveze girdi 6. Gün bugün solunum sıkıntısı diyolar zaten
Yok yakls akciğer değil bizimki enfeksiyon. Ben son haftamda grip olmustum bebeğimde de çok az miktarda ciğerlerinde enfeksiyon görüldü.dun sürekli emzirmek için çağırdılar solunumu düzeldi çok şükür oksijen bağlı felan değil sadece antibiyotik uyguluyorlar

Yok yakls akciğer değil bizimki enfeksiyon. Ben son haftamda grip olmustum bebeğimde de çok az miktarda ciğerlerinde enfeksiyon görüldü.dun sürekli emzirmek için çağırdılar solunumu düzeldi çok şükür oksijen bağlı felan değil sadece antibiyotik uyguluyorlar
Antibiyotik alıyorsa en az 1 hafta kalıyormuş öyle okudum tabi doktorlar daha iyi bilir bizim bugün tam bir hafta oldu çok zor geliyor 😔

Şu an okuyorum yeni doğum yapmış tüm arkadaşlarımız benzer sıkıntılar yaşıyor. Keşke daha erken yapmış olan arkadaşlar gelip biraz tecrübelerinden faydalandırsalar bizleri..
4 günlük oldu kızım meme ucum yok çenesi güçsüz tutamıyor. Çekemiyor. Sağamıyorum çok acıyor sadece sarı kıvamlı su akıyor, acayip şişti iki göğsüm de, çok ağrı yapıyor. sütün kolaylıkla çıkması için ne yapabilirim arkadaşlar Allah aşkı için bilgi fırlatın bana

Ödemim gitmiyor ayaklarım balon gibi, bu ne zaman geçecek kızlar sizlerde ne zaman geçti? Sütüm çıksa göğüslerim rahatlasa ayaklarımın şişi gitse sezeryan yaram daha katlanılır olacak.
Bu arada benim kızım da sodyum yüksekliği çıktı, kkda hiç göremedim benzer duruum, nette okadar kötü felaket senaryoları var ki, bebeği aldılar yanımdan yoğun bakımda kaldı birkaç saat 2. Gününde. Aklımı oynatacaktım felaket bir geceydi. Elhamdülillah çabuk farkedilip düştü sodyumu tedaviyle. Getirdiler hemen yanıma.

Bebeği yanında olmayan tüm annelerin Allah yardımcısı olsun. Rabbim bir an önce hepsine şifa versin 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Allah sağlık sıhhat versin şişlik bir hafta 10 gün arası geçiyor hiç olmamış gibi oluyor benim kuzumun da çenesi zayıf haftaüçi bir aylık olacak daha yeni yeni kuvvetlenmeye başladı bu zamana kadar %95 mama verdim sütüm benim de gelmedi ilk hafta sonrasında da damla damla geliyor makineyle sağıp biberonla kızıma veriyorum çenesi güçlenmesi zaman alacak anladığım kadarıyla o zamanı bekliyorum ama tabi bende bunları yaşayarak ve bebeğimin başında ağlayarak öğrendim o yüzden boşuna üzülme zamanla düzelir sabret ama bebeğini kucağında çokça tut bence ben öyle yaptım herkes tutma kucağa alışır başedemezsin diyorlar evet ilerde başedemem ama çok güçsüz olduğu için o sıcaklığa ihtiyacı olduğunu hissettim.. sodyum konusunu bilmiyorum

Bursa pembe mavi de doğum yapan oldu mu? Ne kadar tutuyor doğum acaba.? Bilgisi olan varsa çok sevinirim.

Kızlar ben dün doğum yaptım 3 kilo 50 cm bir oğlum oldu yanıma hiç vermediler direk kuvöze koydular nefes alıp vermesinde problem varmış ben grip olmustum son hafta ona geçmiş ciğerlerinde çok az enfeksiyon çıktı antibiyotik başlamışlar sütüm gelmiyor napayim
Canım miniğine acil şifalar dilerim tez zamanda annesinin koynuna kavuşsun
Süt için sağım yapabilirsin
Benim de doğum sonrası gelmedi yarın iki hafta olacak artık çok daha fazla

Bir süt hikayesi de benden olsun a dostlar. Belki faydam dokunur doğum yaptıktan sonra direk bebegi memeye yapistirdilar ilk sutu alsın diye nerdeyse 1 saat memede kaldı bebeğim sonrasındaki saatlerde yani ilk gün benimde çok sütüm gelmedi hatta uçları yara oldu,ki benim gogus uçlarımda baya çıktıktir kavramaya hic sıkıntı cekmedi süt gelcek diye yavrum baya emdi ama yok az yani. Bende doyuyor saniyodum çünkü emip uyuyordu meğerse süt alcam diye yorulup bayılıyormus kuzum:/ ertesi gün meme uclarim o kadar kötü oldu ki her kontrole gelen şok olup gidiyordu,emzirmek işkence olmuştu direk veremez oldum memeyi sagolsunlar silikon uc verdi ebeler onunla biraz daha rahat emzirmeye başladım ama yok yani süt yok memelerde. Tabi o psikoloji o kadar kötü ki yetemiyorum hissi daha da stres yapıp getirmiyor sutu. Neyse annemi aradım ağlayarak dedim böyle böyle sütüm gelmiyor napcam? O da dedi şimdi soyunuyorsun gidip güzelce sıcağa yakın ilik bir dus alıyorsun akşama gelcek bak görürsün dedi. İnanamayarak (yalan yok dusun süte ne etkisi olur ki falan diye düşünüyorum saçma gibisine ama işte o an her ne derlerse yapcak vaziyetteydim) ve ağlayarak duşa girdim inanamazsınız 3 4 saat sonra ben şok sütüm akiyor pit pit memeden😊 demem o ki ilik suyun gerçekten faydası var deneyin derim. Sonrasindada lohusalik psikolojisiyle de azcik gider gibi oldu sütüm ama yavaş yavaş toparlıyorum ek mama mecbur bende veriyorum doktor tavsiyesi üzerine. Napalim yavrular doysun önemli olan o😇 üzülmeyin sütüm gelmiyor diye illaki gelir önemli olan kafanızın rahat olması ben çok takıntılı bir insanım ufacık şeyden etkilenirim mesela o yüzden sütüm azaldı,ama yavrum için biraz daha herseyi geri plana atar oldum.oo sütler yavastan gelmeye başladı bile☺️
Öptüm siziii🥰😘

Kızlar peki bebeklerinizin kaka yapma durumu nasıl? Benim bebek anne sütü az da olsa alıyor takviye mama da veriyorum. 2 gündür yapmadı kakasını, annem hemen evhamlandırdı beni. Mama alan bebekler her gün yaparmış nette öyle okumuş, bu bebek niye yapmıyormuş🤦🏻‍♀️ tedirgin olmalı mıyım ne dersiniz siz de durumlar nasıl?

Şu an okuyorum yeni doğum yapmış tüm arkadaşlarımız benzer sıkıntılar yaşıyor. Keşke daha erken yapmış olan arkadaşlar gelip biraz tecrübelerinden faydalandırsalar bizleri..
4 günlük oldu kızım meme ucum yok çenesi güçsüz tutamıyor. Çekemiyor. Sağamıyorum çok acıyor sadece sarı kıvamlı su akıyor, acayip şişti iki göğsüm de, çok ağrı yapıyor. sütün kolaylıkla çıkması için ne yapabilirim arkadaşlar Allah aşkı için bilgi fırlatın bana

Ödemim gitmiyor ayaklarım balon gibi, bu ne zaman geçecek kızlar sizlerde ne zaman geçti? Sütüm çıksa göğüslerim rahatlasa ayaklarımın şişi gitse sezeryan yaram daha katlanılır olacak.
Bu arada benim kızım da sodyum yüksekliği çıktı, kkda hiç göremedim benzer duruum, nette okadar kötü felaket senaryoları var ki, bebeği aldılar yanımdan yoğun bakımda kaldı birkaç saat 2. Gününde. Aklımı oynatacaktım felaket bir geceydi. Elhamdülillah çabuk farkedilip düştü sodyumu tedaviyle. Getirdiler hemen yanıma.

Bebeği yanında olmayan tüm annelerin Allah yardımcısı olsun. Rabbim bir an önce hepsine şifa versin 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Çok geç oldu ama umarım yardımcı olurum silikon göğüs ucu kullanabilirsin veya çeşitlerinden benim oğlum da öyleydi 1 hafta sonra onu denedim ve Kolaylıkla tuttu emme refleksi öyle gelişebilir parmağını ağzına verdiğinde emebiliyorsa sorun yok demektir doktorum öyle demişti meme ucu olmayan arkadaslar deneyebilir

Kızlar peki bebeklerinizin kaka yapma durumu nasıl? Benim bebek anne sütü az da olsa alıyor takviye mama da veriyorum. 2 gündür yapmadı kakasını, annem hemen evhamlandırdı beni. Mama alan bebekler her gün yaparmış nette öyle okumuş, bu bebek niye yapmıyormuş🤦🏻‍♀️ tedirgin olmalı mıyım ne dersiniz siz de durumlar nasıl?
10 güne kadar normal diyorlar kaka durumu ama.mama da veriyormusun gaz sorunun yokmu illaki çocuk rahatsz olur

Merhaba anneler biz 31 günlük olduk
Süt mama devam ediyoruz
Benimde sütüm azalıyor özellikle gece mama veriyorum gündüz bir şekilde idare ediyorum. Sürekli emzirdim de süt çoğalıyor
Dereotu ayran bol su fayda ediyor . Ama yinede benim oğlan sürekli aranıyor wife gibisin oğlum diyorum ☺️
Evde artık tekim annem gitti çok zorlanıyorum bi dk odadan çıksam hemen ağlıyor yanında olmalıyım sürekli alıştı valal işim zor 😞
Arkadaşlar mama verenler üzülmeyin allahtan mama şansımız var oda olmasa ne yapacaktık
Biz sma optipro olandan kullanıyoruz hemde emziriyroum. Sütüm bittiğinde ve soymadığını düşündüğümde veşryrıum eğer süreli mama versem bu sefer göğsümü almak istemiyor bu arada biberon ile veriyorum awentin
Eşim ilk gün kaşık biberon almıştı hastanede bebek hemşireleri onu alın demişlerdi ama şim almış ama onunla uğraşmak işkence gibi benim oğlum hem emiyor hemde biberon ile suanda iyiyiz meme reddi olmadı şükür yani awent in biberonları da göğüs gibi ondan belki .
Çok yorgunum uykusuzum siz nasılsınız ? Sanki enerjim bitmiş gibi yin
Sezeryan olanlar ağrı sızı var mı ? Benim yaram iyileşti ama karın içim muhtemelen rahmim yara içi açıyor bende sürekl ayaktayım da dinlenecek vakitte olmuyor ki
Çok uzun oldu galiba ama bayadır girmiyordum
Vakitte olmuyor artık pertim çıktı gerckten
1 aylık kontrol e gideceğim ve aşımız var bı arada

Benim oğlum da sert kaka yaptı mama da aldığı için az su verdi. Sorun çözüldü
Mama verenler su vermekten korkmayın tabi öyle çok da değil 10cc 20 cc en fazla anne sütü sadece alanlar 10 güne kadar yapmayabilir çişli bezi saha önemli miş kilo alımında filan

Merhaba kızlar bende 38+3de sezeryan ile doğum yaptım suyum bitmiş. Bebeğim gayet iyi ama poposunda sakral gamze olduğunu söyledi kontrolde çocuk dr u hafif o yüzden önemsizdir dedi ama aklımda hep bu başına gelen var mı?

Merhaba anneler biz 31 günlük olduk
Süt mama devam ediyoruz
Benimde sütüm azalıyor özellikle gece mama veriyorum gündüz bir şekilde idare ediyorum. Sürekli emzirdim de süt çoğalıyor
Dereotu ayran bol su fayda ediyor . Ama yinede benim oğlan sürekli aranıyor wife gibisin oğlum diyorum ☺️
Evde artık tekim annem gitti çok zorlanıyorum bi dk odadan çıksam hemen ağlıyor yanında olmalıyım sürekli alıştı valal işim zor 😞
Arkadaşlar mama verenler üzülmeyin allahtan mama şansımız var oda olmasa ne yapacaktık
Biz sma optipro olandan kullanıyoruz hemde emziriyroum. Sütüm bittiğinde ve soymadığını düşündüğümde veşryrıum eğer süreli mama versem bu sefer göğsümü almak istemiyor bu arada biberon ile veriyorum awentin
Eşim ilk gün kaşık biberon almıştı hastanede bebek hemşireleri onu alın demişlerdi ama şim almış ama onunla uğraşmak işkence gibi benim oğlum hem emiyor hemde biberon ile suanda iyiyiz meme reddi olmadı şükür yani awent in biberonları da göğüs gibi ondan belki .
Çok yorgunum uykusuzum siz nasılsınız ? Sanki enerjim bitmiş gibi yin
Sezeryan olanlar ağrı sızı var mı ? Benim yaram iyileşti ama karın içim muhtemelen rahmim yara içi açıyor bende sürekl ayaktayım da dinlenecek vakitte olmuyor ki
Çok uzun oldu galiba ama bayadır girmiyordum
Vakitte olmuyor artık pertim çıktı gerckten
1 aylık kontrol e gideceğim ve aşımız var bı arada
Merhaba benim kızım da 30 günlük. Ben de sma ve anne sütü devam ediyorum. Acaba günde ortalama kaç cc mama içiyor. Benimki toplamda 240 cc falan içiyor

İyi akşamlar kızlar. Depremden sonra Hatay’dan Ankara’ya geldik. Doğum burda oldu. Annemlerin sağlık ocağına gideceğim de ne zaman gitmem gerekir? Bugün 14 günlük olduk çok şükür

Back