• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Bende aynı şekildeyim bugün öğür öğür en sonunda 🤢🤮 çok fena oldum ama sonrasında rahatladım sabahları biraz başlayıp sanki öğlen tavan yapıyor gibi 🤢Oyyy kıyamam.
Bende aynı şekildeyim bugün öğür öğür en sonunda 🤢🤮 çok fena oldum ama sonrasında rahatladım sabahları biraz başlayıp sanki öğlen tavan yapıyor gibi 🤢
Ahhh al bendende o kadar bu hafta hiç iyi değilim ayakta zor duruyorum :(

Kizlar bugun kontrole gittim. Gecen hafta 6 gun kucuk cikmisti gününden. Bugun bakti dediki kalp atisi yok. Olamaz tekrar bakın dedim. Şu an tam 7 haftalik dedim. Burada 6 görünüyor dedi. Bu saatten sonra beklemeyelim sana bir ilac verim.kendi düşsün dedi.
Gecen hafta 5 haftalik görünüyordu simdi büyümüş bebek görünüyor mu deyince vajinal bakti. Kac defa denedi. En sonunda o müthiş kalp çizgileri ekrana geldi 😥 sesini de acti bir kaç defa. En son dendiğinde bende duyabildim. Biraz cılız atiyor. Bayramdan sonra gel yine net duyalım dedi.
Usg resmine baktım 6+4 görünüyor. 3 gun fark var su anda
Aradaki farki biraz kapatmış miniğim 🥰❤ o 5 dakikada yasadigim depresyonlari anlatamam. En son kalp sesini duyunca ağlamaya başladım zaten. Cikarken de biraz mirin kirin etti bayramdan sonra yine bakalim felan djhe. Birazdaha pozitif bir doktor olmasını isterdim doğrusu 😔 ama hepsi dünyasından bikmis
Çok sevindim çok duygulandım çok şükür 🤲

Kızlar benim tokluk kan şekeri glukoz 110 çıkmış. Kırmızı ile işaretli tahlilde. Ref aralığı 150 ile 200müş. Ne demek olduğunu bilen var mı acaba? Doktora soramadım öğleden sonra tatil olduğu için.
Benimde 110 çıkmış kırmızı ünlem var doktor sadece aç mı geldin dedi çok ta aç değildim

Hayatım boyunca allaha şükür hiç kilo problemim olmadı. Bu ilk ilerleyen hamileliğim ve şimdiden 2 kg almışım saat başı midem kazınıyor ve bişi yemezsem midem bulanıyo. Öyle her şeyde kesmiyor midemi ekmek falan yemem lazım 😰
Bende öyle, ilk 2 ay nerdeyse hiç iştahım yoktu 3. Aya girer girmek bulantı başladı ki sevinmiştim gebeliğim belirtisiz sıkıntısız geçecek demiştim ama olmadı maalesef. Artık bulantıdan dolayı cnm hiç bir şey çekmiyor ağır olmayan hafif şeyler yemeye çalışıyorum bulantım bir iki saatligne gider yine geliyor. Her gün kusmuyorum ama kustugum zaman kan geliyor boğazım çok kötü oldu 😢 bugün doktorum ilk defa bana bulantı hapı yazdı inşallah işe yarar

Kızlar göğüslerim aşırı derecede acıyor ne iyi gelir ya

Son düzenleme:
Kızlar göğüslerim aşırı derecede açıyor ne iyi gelir ya
Ben şimdiden göğüs ucu kremi bebek yağı ve bepantol aldım benımde şiş destekli ve büyük sütyen iyi geliyor dışarda ve bu yağ ve kremler de iyi geldi kullanıyorum
Bende 7+2 oldum benimde aynı şiş karnım kuzum
Çok şiş ama ya vallahi elbiseden başka bişy giyemiyorum :/

Kızlar sizde halsizlik varmı çok halsizim bulantı tavan zaten ne yapsam azalır geçer bilmiyorum kızımda doğuma giderken dahi bulantı vardı ama bu sefer çok şiddetli halsizlik 6+3 olduk çok şükür
evet, ben çok halsiz oldugumda tansiyonmu takip ettim. Düşük tansiyon var bnde iyice düşüyor. Ara ara yemek yiyerek bunu dengeliyorum. Sürekli azıma Çizy atıyorum bulanımı bastryor. Şükür şiddetli değil bnmki

Kızlar sizde halsizlik varmı çok halsizim bulantı tavan zaten ne yapsam azalır geçer bilmiyorum kızımda doğuma giderken dahi bulantı vardı ama bu sefer çok şiddetli halsizlik 6+3 olduk çok şükür
Bende de var canım doktora sordum hormonlardan dolayı dedi. Yapacak bir şey yokmuş.

Kızlar rahimde alttan baskı şeklinde ara ara batma hissi oluyor bende 1-2 gündür. Normal mi sizce

Bende öyle, ilk 2 ay nerdeyse hiç iştahım yoktu 3. Aya girer girmek bulantı başladı ki sevinmiştim gebeliğim belirtisiz sıkıntısız geçecek demiştim ama olmadı maalesef. Artık bulantıdan dolayı cnm hiç bir şey çekmiyor ağır olmayan hafif şeyler yemeye çalışıyorum bulantım bir iki saatligne gider yine geliyor. Her gün kusmuyorum ama kustugum zaman kan geliyor boğazım çok kötü oldu 😢 bugün doktorum ilk defa bana bulantı hapı yazdı inşallah işe yarar
Kacinci haftada basladi senin bulantilarin, bende sevindim suanlik idare ediyorum bulantilarimla dahada cogalmaz saniyodum :(

Okurken yüreğim elimde okudum resmen. Tam gözüm doldu ki güzel haberi verdin. Çok şükür bin şükür. Seni çok sevdik biz. Haftası daha küçük. 7+ haftadayken bizim de cok cılız duyuldu kalp sesi. 9+da gittim işte dün baya gümbürdedi. Senin de o haftada öle olcak inş canım benim. 🧡

Cok iyisin 😢

Cidden bu tarz yaklaşıma çok kızıyorum. Geçenlerde de bir arkadasimiza bebek yok demişlerdi de 7 haftalıkken çok şükür hem bebek hem kalbi duyulmustu. Forumda bizim konuda kullanıcı ismini hatırlayamadım şimdi.
İlk 9-10. Haftalarda o kadar normal ki. Benim doktorum keseyi gördü, bebeği gordu, kalp atışı görselde var ama henüz duyamadık. Söylediği şey şu oldu " çok zorlamak istemiyorum yerinde rahat etsin, bu haftalarda normal zaten eğer senin için de sakıncası yoksa çok ugrasmayalim " ( hem iznimi istedi alttan kontrol etmek istemedi, üstten çok bastırmak zorlamak istemedi hem de bir yerde tevekkül etmemi söyledi.) Bu çok hoşuma gitti.. neden? Çünkü herşey olabilir. Olacağına varır herşey.
İlk cocugumda bana direkt dış gebelik dedi kadın doktorum ya. Hiçbir testi tekrar etmeden. Sonra olmadığı anlaşıldı. 20 kusur haftalikken de sapasağlam olan bebek için göğüs kafesi küçük gözüküyor engelli bu çocuk diyip pahalı bir sürece soktu beni.
Doktorlar başımın tacı. Ama kadın doğumda biraz da anne olarak içgüdüsel davranalım. İnşallah her bebek sağlıkla doğsun ama bizi de üzmesin doktorlar ya.

Ne iş yaparsan yap en iyisini yapmak zorundasın bence. Sağlıkta zaten telafide yok. Sana katılıyorum her konu da canim.

Beni rahatlatmak nerede ben diyorum daha büyümüş diye. Gittigimde 7+0 di usg de 6+4 cikti çok küçük gününe göre cok geride dedi durdu. 3 gun fark olabilir yaziuor her yerde. Sinirlerimizi bozduğu yeter. Bir daha da Allah muhtac etmesin gitmem zaten

Üzülmeyin şimdiden. Doktorlar tavsiye ediyor ama ben yaptirmiycam. Bir kere tarama testi , hic güvenli değil. Risk ölçüyor sadece.
Ve eğer aksi bir durum varsa da bebeğimi aldırmak istemiyorum o yüzden bu testi yapip hamileligimi kendime ziyan etmiycem.
Siz çok evhamliysaniz nifty test yaptirin o zaman. Pahalı ama %99 doğru sonuç veriyormuş.
Aslında bende Allah korusun rabbim hepimize herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin kötü bişey denilse bile çocuğuma bunu yaparak ona koyacak birşey asla yapmam rabbim mecbur bırakmasın burada sizlerle konuşarak rahatladım hepinizden Allah razı olsun ve şimdiki kararım kesinlikle yaptirmayacagim hiç ir tarama testini.

Back