2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Bence sorun burda basliyo aslinda. Eskiden dogum yani normal dogum olagan, kadinin dogasinin geregi, bir parcasi gorulurken şu an herkes bunu sanki olaganustu biseymis gibi, imkansizi basariyomus gibi gormesi bence. Herkes birbirini korkutuyo oysaki her seyin kendi icinde bi zorlugu var zaten, zahmetsiz rahmet olur mu? Dogum aninda gunahlar dokulur deniyor, cennet analarin ayagi altinda deniyor kolay mi bunlari haketmek iste.

Benim kayınvalidem de öyle. Eşi şantiyedeymiş, bir doktora götürmemişler. Çok zormuş doğumu. O kadar yırtılmış ki... Götürüp bi dikiş attırmamışlar. Bebek doğmuş ölü gibiymiş, ebe ovalaya ovalaya cana getirmiş. Göbek kordonunu ovmuş ovmuş da canlanmış bebek.

Eco ben galiba sezaryen olcam bunu birilerine söylersem rahatlayacağımı hissediyorum evet sezaryen en güzeli kolayı oh mis şıppadanak çıkarcaklar çocuğu
Peki sana bi soru neden bana söyledin olm bunu? Agsjshhs
Ayrıca bunu doktoruna söylersen seni ayak üstü şey yapar ahdjsh kadın doğal doğumcu ekol mekol diyordu zeref

Bende bunlari dinleyip güç buluyorum kendimde. Doğamiz buna müsait.
Aylarca vajinusmus yasamis birisi olarak son 15 yirmi gundur normal doğuma yatkınlık oluşmuştu. Ama riskler yuzunden muhtemel sezeryanla sonlanacak

Bende bunlari dinleyip güç buluyorum kendimde. Doğamiz buna müsait.
Aylarca vajinusmus yasamis birisi olarak son 15 yirmi gundur normal doğuma yatkınlık oluşmuştu. Ama riskler yuzunden muhtemel sezeryanla sonlanacak
Hakkimizda hayirli olan neyse o olsun kuzum. Benim de tek korkum vajinismus kasilmasi yasamak dogum aninda ikinamamak ama kendime inaniyorum yapabilirim en azindan deniycem o mucizeyi deneyimlemek istiyorum

Ayni teyze anlatmaya devam ediyor. Hic yirtigim olmazdı alıştım.kimseyi çağırmadan doguruyordum ama bir tanesi ters geldi makat gelişmiş. Ters dogdu cok zorlandım.her tarafım yırtıldı dedi.
Tani ben dehşetle nasil yaptin nasil iyilesti her yerin dedim. Tuvalete gittikce yandı yandı iyileşti antibiyotik idrar dedi
Bana hep birsey olmaz korkma dogum.nedir diyor

Hakkimizda hayirli olan neyse o olsun kuzum. Benim de tek korkum vajinismus kasilmasi yasamak dogum aninda ikinamamak ama kendime inaniyorum yapabilirim en azindan deniycem o mucizeyi deneyimlemek istiyorum
Normal dogum vajinusmusu tekrar tetikliyormus. Bende bir süre bundan korktum. Tekrar yasamak cok zor. Ama atlattık insallah tekrar olmaz ya

Evet ne terin suyun içinde kalcam sonra tır çarpmış gibi karşılicam cocikimi
sezeryan öyle bişey mi ya? Ben geçen sene oldum da genel anestezi ile ağzıma taktıkları oksijen maskesinden dudağım kafam kadar olmuştu. Kan ter gözyaşı da vardı. Sonrasında hemeroid oldum. Dudağımı atsam korkarsınız ya gerçekten alt dudağım bağımsızlık ilan etmişti.

Normal dogum vajinusmusu tekrar tetikliyormus. Bende bir süre bundan korktum. Tekrar yasamak cok zor. Ama atlattık insallah tekrar olmaz ya
Zorlanma olabilir ama tetikleyecegini sanmiyorum ya bi kere yapan yine yapar mantigindayim ilk seferki bilinmezlik korku yok cunku. Hayirla saglikla evlatlarimizi kucagimiza aliriz insaAllah

Bizler çok şanslıyız cidden. Eşimin yengesi de evde ilk çocuğu ile beraber yalnızken birden suyu gelmiş eşini aramış, eşi ilçede malzeme dağıtımında. Tek başına çocukla bekle bekle. Eşi gelip hastaneye götürüyor devlet hastanesinde bide doğum için sıra bekliyor derken 10 saate doğurabilmiş. Hepsi olabilecek şeyler. Biz yeter ki sabırlı olalım Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize.

Survivor teyzem benim

Niye bize bunları anlatıyorsun. Ne güzel kendimizi motivasyon ediyoruz burada çaresizlikten

Benim annemde abime doğuma hittiğinde beş kişi varmış yan yana yatırmışlar hepsini ebe sırayla doğurtuyomuş en sondaymış annem zor tutmuştum ucunda duruyodu düşcek çabuk diye bağırıyodum diyo

Niye bize bunları anlatıyorsun. Ne güzel kendimizi motivasyon ediyoruz burada çaresizlikten
Daha ayağa kalkma kısmından bahsetmedim bile
Ama herkes bu sefer daha güçlü olacağımı söylüyor yanında bebek olacak diye. ya bunlar gelip geçici şeyler. Çok da şey etmemek lazım.

Daha ayağa kalkma kısmından bahsetmedim bile
Ama herkes bu sefer daha güçlü olacağımı söylüyor yanında bebek olacak diye. ya bunlar gelip geçici şeyler. Çok da şey etmemek lazım.
Eko ben bir şey merak ediyorum, affına sığınarak soracağım. Şimdi sancın gelse gitsen normal doğuma almayacak mı hoca?

Benim annem de bizi 4 kardeş, tak tak doğurmuş hepimizde 4+ kilo. Ama şuan çiş problemi var tutamıyor. Ama yine de bana baskı yapıyor doktor ne anlar sen normal doğur diye. Çocuğun göbek gelişimi geride diyorum biz onları mı bilirdik diyor. İleri geri onu allah bilir diyor. Bu baskı da beni öldürüyor mesela.

Ayy benim doğumla ilgili hiç bir şeyin belli olmayışı peki oğlan kanala inmemiş ama baş gelişti en son.nst de sancı yok kan değerlerinde bozuk bişey yok.pazartesi idrar tahlili vercekmisim. Doğum iznine ayrıldığımdan beri çatı ağrısı bel ağrısı bacak kasılması had safhada. Ama hiç doğurma havasında değilim sanki oğlan sonsuza dek içimde kalacakmış gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…