-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #4.561
Benim 15.haftada kesin söyledi doktorum daha erken sizin saglikli olsun insallahHayırlı olsun canım benim de 11. Haftada tahmin edebilirim dedi ama öğrenmek istediğimden emin değilim
Doktorum yönkendirdi benide o verdi numarayi onun ismi üzerinden görustuk sanirim ile görede farkediyor hepsi farkli fiyat sirketlerinÇok güzel fiyat vermişlersizi de doktorunuz mu yönlendirmişti? Yoksa kendiniz mi buldunuz şirketi? Aradaki bu fark kime gidiyor meraktayım da ondan soruyorum
Amin insallah biran önce guzel haberler alirsinizanldım canım çok sevindim temiz çıkmasına darısı başımıza
Senden haber bekliyordum. Dur bakalim belki olmayacak bisey, senin rahim kalp şeklinde mi? Sakin ol inaniyorsan Allaha tevekkül et, etmekten baska care yok. Cok geçmiş olsun Inşallah düzelir herşeyKızlar ben kontrolden çıktım ama malesef hiç aydınlatıcı şeyler duymadım. Kalp şeklinde rahim olduğundan rahmin bir tarafi gelişmemiş dedi.malesef net bir şey söyleyemiyoruz bu gibi durumlarda dedi.iyi tutunmuş,kalp atışını duyduk ama rahme müdahaleden sonra hamilelik olsaydı daha iyi olurdu, düşük olmasada erken doğum riski yaratıyor dedi.
Kahroluyorum ya kürtaj yapıldığında normal de bu konuda uyarılması gerekiyormuş. Kalp şeklinde rahmin düzeltilmesi için.neden tedavi varken ben bu duruma sokuldum .kendimde vicdan yapıyorumhamileligim boyunca ben rahat edemiyecegim düşük riski geçse de erken doğum riskinden huzursuz olacağım offf.
Evet öyle ama 5 yaşında oğlum var 32 haftalık doğdu .doğumdan sonra Rahmin kalp şeklinde yine erken dogurursun var dediler tedavi ol demediler,.ikinci çocuk düşününce hamile kalmadan doktora gittim benim böyle bir problemim var erken doğum olmaması için ne yapabilirim diye. Hiç birşey yapamazsin o da erken olur dediler. 3 ay önce Hamile kaldım düşük sebebiyle kürtaj oldum yine tedavisi demediler tam 3 doktor söyledi bunu.Senden haber bekliyordum. Dur bakalim belki olmayacak bisey, senin rahim kalp şeklinde mi? Sakin ol inaniyorsan Allaha tevekkül et, etmekten baska care yok. Cok geçmiş olsun Inşallah düzelir herşey
Bazı doktorlar gerçekten ilgili ama bazıları asla umursamıyor.Umarim herşey çok güzel olur siz stres olup bebeği etkilemeyin sakin olmaya çalışınEvet öyle ama 5 yaşında oğlum var 32 haftalık doğdu .doğumdan sonra Rahmin kalp şeklinde yine erken dogurursun var dediler tedavi ol demediler,.ikinci çocuk düşününce hamile kalmadan doktora gittim benim böyle bir problemim var erken doğum olmaması için ne yapabilirim diye. Hiç birşey yapamazsin o da erken olur dediler. 3 ay önce Hamile kaldım düşük sebebiyle kürtaj oldum yine tedavisi demediler tam 3 doktor söyledi bunu.
Şimdi hamile kalıp kanamam olunca bu da düşük olursa rahmi düzeltiriz dediler.dedim ki herhalde tekrarlayan düşük de öneriyorlar bu yöntemi. Şimdi iki farklı doktora daha gittim ikisi de keşke müdahale edilseydi daha önce diyor.
Ya insanlar birden hamile kalıyor.ben sora sora hamile kaldım ve bu durumda olmak cok zoruma gidiyor
Bende doktor değiştim çok güzel fotoğraf cekiyomusAyyy çok güzel net benim doktorun cihaz böyle net göstermiyor
Anladım cok zor haklısınız da düzeltilen bişeyse tabi ki bunu demeleri lazımdı. Üzüldüm inşallah korktuğun gibi olmaz. Şuanda duadan başka bisey elden gelmez sanırım.Evet öyle ama 5 yaşında oğlum var 32 haftalık doğdu .doğumdan sonra Rahmin kalp şeklinde yine erken dogurursun var dediler tedavi ol demediler,.ikinci çocuk düşününce hamile kalmadan doktora gittim benim böyle bir problemim var erken doğum olmaması için ne yapabilirim diye. Hiç birşey yapamazsin o da erken olur dediler. 3 ay önce Hamile kaldım düşük sebebiyle kürtaj oldum yine tedavisi demediler tam 3 doktor söyledi bunu.
Şimdi hamile kalıp kanamam olunca bu da düşük olursa rahmi düzeltiriz dediler.dedim ki herhalde tekrarlayan düşük de öneriyorlar bu yöntemi. Şimdi iki farklı doktora daha gittim ikisi de keşke müdahale edilseydi daha önce diyor.
Ya insanlar birden hamile kalıyor.ben sora sora hamile kaldım ve bu durumda olmak cok zoruma gidiyor
Canım bencede sen sakin kalmaya çalış bebisi hic strese sokma Rabbimin izniyle hic bir şey olmazEvet öyle ama 5 yaşında oğlum var 32 haftalık doğdu .doğumdan sonra Rahmin kalp şeklinde yine erken dogurursun var dediler tedavi ol demediler,.ikinci çocuk düşününce hamile kalmadan doktora gittim benim böyle bir problemim var erken doğum olmaması için ne yapabilirim diye. Hiç birşey yapamazsin o da erken olur dediler. 3 ay önce Hamile kaldım düşük sebebiyle kürtaj oldum yine tedavisi demediler tam 3 doktor söyledi bunu.
Canım aynısını bana 5 haftalıkken bir doktor söylemişti ama bir yandan net bir şekilde anlaşılması için gebelik sonrası bakılması gerekiyor dedi. Ben biraz internette araştırdım artık cerrahi işlem nadiren uygulanıyormuş. Önceki gebeliğin de çıkmamış mıydı? Şimdi mi çıktı?Kızlar ben kontrolden çıktım ama malesef hiç aydınlatıcı şeyler duymadım. Kalp şeklinde rahim olduğundan rahmin bir tarafi gelişmemiş dedi.malesef net bir şey söyleyemiyoruz bu gibi durumlarda dedi.iyi tutunmuş,kalp atışını duyduk ama rahme müdahaleden sonra hamilelik olsaydı daha iyi olurdu, düşük olmasada erken doğum riski yaratıyor dedi.
Kahroluyorum ya kürtaj yapıldığında normal de bu konuda uyarılması gerekiyormuş. Kalp şeklinde rahmin düzeltilmesi için.neden tedavi varken ben bu duruma sokuldum .kendimde vicdan yapıyorumhamileligim boyunca ben rahat edemiyecegim düşük riski geçse de erken doğum riskinden huzursuz olacağım offf.
Tek umudum oğlum. İnşallah oğlum gibi tutunur hayata.Canım bencede sen sakin kalmaya çalış bebisi hic strese sokma Rabbimin izniyle hic bir şey olmaz
İlkindeCanım aynısını bana 5 haftalıkken bir doktor söylemişti ama bir yandan net bir şekilde anlaşılması için gebelik sonrası bakılması gerekiyor dedi. Ben biraz internette araştırdım artık cerrahi işlem nadiren uygulanıyormuş. Önceki gebeliğin de çıkmamış mıydı? Şimdi mi çıktı?
İlk hamileliğimde erken doğum olunca anlaşıldı.ikinci düşük oldu bu üçüncü hamileligim.anca şimdi söylediler .sen kaç haftaliksin canim ne diyorlar şu an senin içinCanım aynısını bana 5 haftalıkken bir doktor söylemişti ama bir yandan net bir şekilde anlaşılması için gebelik sonrası bakılması gerekiyor dedi. Ben biraz internette araştırdım artık cerrahi işlem nadiren uygulanıyormuş. Önceki gebeliğin de çıkmamış mıydı? Şimdi mi çıktı?
Anladım canım kendi doktoruma söylediğimde alttan muayene etmek istemiyorum dedi erken haftalarda olduğu için zaten varsa yapacak bişey yok dedi ama gözümü korkutmadı senin doktor gibi.Ben şimdi 9+4 üm. Bence içini ferah tut, eğer riskli hissediyorsan başka bir doktora daha görün rahimin gelişmemesi üzerine yapılacak bişey var mı diye. Erken doğum da biliyorsundur zaten kontrollerde anlaşılıyor diye biliyorum ona göre önlem alınır yani.İlkinde
İlk hamileliğimde erken doğum olunca anlaşıldı.ikinci düşük oldu bu üçüncü hamileligim.anca şimdi söylediler .sen kaç haftaliksin canim ne diyorlar şu an senin için
Canım her şey olacağına varır sıkıntı stres yapıp sadece kendini ve bebeğini üzersin inşallah vaktinde bebişini kucağına alirsinKızlar ben kontrolden çıktım ama malesef hiç aydınlatıcı şeyler duymadım. Kalp şeklinde rahim olduğundan rahmin bir tarafi gelişmemiş dedi.malesef net bir şey söyleyemiyoruz bu gibi durumlarda dedi.iyi tutunmuş,kalp atışını duyduk ama rahme müdahaleden sonra hamilelik olsaydı daha iyi olurdu, düşük olmasada erken doğum riski yaratıyor dedi.
Progestan sabah 2 akşam 2 ye çıkardı canım.Anladım canım kendi doktoruma söylediğimde alttan muayene etmek istemiyorum dedi erken haftalarda olduğu için zaten varsa yapacak bişey yok dedi ama gözümü korkutmadı senin doktor gibi.Ben şimdi 9+4 üm. Bence içini ferah tut, eğer riskli hissediyorsan başka bir doktora daha görün rahimin gelişmemesi üzerine yapılacak bişey var mı diye. Erken doğum da biliyorsundur zaten kontrollerde anlaşılıyor diye biliyorum ona göre önlem alınır yani.
Aslında doğada da sağlıksız hayvan hayatta kalmıyor ve kimi zaman güçlü olmayanı anne kendi öldürüyor. Kediler gelişme kusuru olan yavrusunu yer, bazı kuşlar yuvadan atarlar vs.Doğrudur bilmiyorum… Benim beklediğim böyle birşey değildi.. Ben kendimde benzer şeyler çalışıyorum..
Ben şimdi bi hastalık için yurtdışına örnek göndereceğiz. Yaklaşık 2 bin yakıj gen tarayacak.. zaten cihaz yapıyor.. teknoloji bu kadar ilerlemişken sadece 3 tane kromozom hasarına bakmasın bir kaç gene bakması bana mantıklı gelmedi..
Şimdi bi örnek buldum. Delesyonlara bakıyorlar. Delesyon çıkması risk olup olmayacağını her zaman göstermiyor… Gene bilsenizde önlem almak için yetersiz…
Ben kendi bilgim ile böyle bir sorgulama yaptım…
Ama sizin bakış açınızda çok doğru.. En azından aldırmayacaksam bile doğum süreci ve sonraki aşamaları kontrol etmek isterdim… Elimden geleni yapıp yapamayacağımı düşünürdüm. O bebek aldırmak bana doğru gelmiyor… İmtahan dünyası …
Bunu Amerika ve almayan 2. Dünya savaşında yaptı. Hastalıklı çocukları ötonazi gibi öldürdü… Ama sonuç engelli çocuk ve nadir hastalıklı çocukların doğuşu arttı. Doğanın dengesine de müdahale…
Bilmiyorum derin sorgulama yapınca bir noktaya varamıyorum. Net olup ilerlemek gerekiyor galiba…
Çok şükür canımAllah dağına göre verirmiş karı ,benim de belirtilerim uçtu gitti geçen haftalarda acile bile gittim sancım var diye (Allah’ım günah yazma) merak ettim gerçekten göğüslerimde indi midem de bulanmıyor ne oluyor böyle dedim ama iyiydi minnoş
İnşallahBu aynı ben ne kusma ne tiksinme arada uyku hali dışında normalim. Aynı sizinki gibi sırt üstü yatıyor ve kıpırdıyorçok uğraştı doktor yan dönmedi. Sağlıkla doğarlar inşallah
Çok haklısınEvet öyle ama 5 yaşında oğlum var 32 haftalık doğdu .doğumdan sonra Rahmin kalp şeklinde yine erken dogurursun var dediler tedavi ol demediler,.ikinci çocuk düşününce hamile kalmadan doktora gittim benim böyle bir problemim var erken doğum olmaması için ne yapabilirim diye. Hiç birşey yapamazsin o da erken olur dediler. 3 ay önce Hamile kaldım düşük sebebiyle kürtaj oldum yine tedavisi demediler tam 3 doktor söyledi bunu.