2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    226
Çok geçmiş olsun , döküntüler de birkaç gün sürüyor . Bizim ateşin başlamasi , dokuntulerin bitmesi tam 1 hafta sürdü . Huysuzlugu da döküntülerin geçmesiyle bitiyor .
 
Kızlar özellikle erkek anneleri
Size bir sorum var
Bebekleriniz anlamlı oynamaya başladımı?
Yani legolarla oynama arabalarıyla oyun kurma gibi
Çokmu fazla şey bekliyorum bilmiyorum ama bizimki hala evi gezme derdinde
Oyuncaklarına fazla ilgili değil
Oynarsa 2-3 dk bi gönüllerini alıyor sonra evi dağıtmaya devam
Sizlerde durum nasıl
Ne zaman oyun kurmaya başlalayacak benim bu bebem?
Bultakları falan bazen ilgileniyor bazen yüzüne bakmıyor
Yani ben işe başlayacağım vakit daralıyor hala birlikte oyun kurmalı oynamadık
Kreşe gidince oynayacak sanırım
Benimle de biraz oynasaydı diye hergün oyun kuruyorum ama nafile
Sizlerde durum nasıl
Bizde yaramazlık full time
 
Oynuyor benimkisi. Arabalarin icine lego insanlari koyup suruyor, hayvanlara su iciriyor yemek yediriyor uyutuyor vs. Sekillere iki haftadir falan cok merakli oldu, bultaklarla cok oynuyor bu ara. Butun sekillerin adini biliyor. Legolardan da kule yapmayi seviyor ama diger seyleri beceremedigi icin anne deyip bana
veriyor ben yapiyorum oyun kurmaktan kastin bunlarsa eger tabii, yoksa dort basi mamur evcilik oynamiyor ama buyudukce daha sakin oldu benim oglan. Yan komsunun ayni yaslardaki oglu denge bisikletiyle kosuyor mesela bizimkinin odu kopuyor asla binmiyor shsh hepsinin ilgi alani farkli.
 
.
Kızım Legoları üst üste koyuyor ama anlamlı bir şekilde olduğunu sanmıyorum. Bul tak yerleştirmeye çalışıyor, yapamayınca elime bırakıyor, şekilleri içine atmaya çalışıyor ama rastgele atıyor yerini tam bulamıyor. Oyuncaklara ilgisi az. Mesela annemden namaz kılmayı öğrendi, namazlağı yere serip üstüne eğiliyor, elinde tespih pıtı pıtı sesler çıkarıyor kalemi tutup kağıda biraz yamuk da olsa daire çiziyor. Kitap okurken resimdekilerin taklidini yapıyor. Motorun üstüne kuzenini oturtup arkasından sürüyor. Oyuncaktan çok farklı iletişim kuracağı şeyleri seviyor. Peluş bir Aslanı var, aslan sesi çıkarıp ara sıra kendi kendine konuştuğunu görüyorum. Sarılalım mı diyince koşup sarılıyor ve benim onu gıdıklamamı bekliyor. Bunlar oyun kurmaya giriyorsa bişeyler yapıyor
 
1.5 yaş aşısı olduk ve yine ateş, huysuzluk, iştahsızlık, uykusuzluk.. Her aşı böyle geçti anlayamıyorum
 
Sizin asilar hep zor geciyor gercekten. Doktor ne diyor? Bunyeyle mi alakali acaba?
Bu defa Dr a götürmedim. Daha önce gittiğimde aşıya tepki veriyor olması iyi. Bağışıklık kazanıyor. Hastalığı geçiriyor olsa demekki daha ağır olacakmış demişti. Dolven veriyorum gece rahatlatıyor. 2 gece oldu inşallah geçmiştir
 
Yaa yerim ben onu
Minicik insanlar ne tatlılar değilmi kızlar yaa
Bu dönemin bebekleri böyle
Oyuncaklardan sıkılıyorlar
Keşfetmeye açıklar
Keşfetmeleri çok daha kıymetliymiş kızlar
O yüzden bırakalım kendileri ne isterse onu yapsınlar
Bende saldım artık
 
Evet ben de vucudun asiya tepki vermesi iyi diye bilirim. Ama sizi zorluyor boyle. Insallah duzelmistir kuzu
 
Kızlar imdat tt!! bugün kızımın 18 ay aşısı vardı Annem sağlıkocağına götürdü aşı olurken bile hiç sesini çıkarmadı hiç ağlamadı bile dedi. Zaten ağlamayan huysuz olmayan kız gitti yerine ortalığı birbirine getiren kız geldi aşırı huysuz ateş düşürücü de verdim ya birde oluk oluk terliyor. Sizin de böyle oldu mu daha önceki aşıları böyle yan etki yapmadı habire ağlıyor diken üstündeyim.
 
Benim kızın hep ateşli geçiyor aşılar. 2 gece ateş, iştahsızlık ve huzursuzluk sürdü 3. Gün geçti. Ağrı kesici ateş düşürücü olarak sadece dolven işe yarıyor. Parol calpol vs işe yaramıyor.
 
Kizlar gec gordum. Doktorumuz 18.ay asisi ates agri vs yapmaz dedi. Ama huysuzluk olabilir dedi.
Bizde de aoyledigi gibi oldu. Ates yoktu ama iki gun, bambaska bir bebe gelmisti sanki onun yerine. Bu asilari yaptiriyoruz ama inanin her defasinda dualar ediyorum. Bir yanim hep yaptirma diyor.
Allaha emanetiz. Sifa niyetine vurduruyoruz, sifa olsunlar insallah.
 
Merhaba. Haftaya doğum yapacağım. Biraz endişelerim var. Tecrübesi olanlara sormak istedim. 19 aylık oldu kızım hala bizimle aynı odada park yatakta yatıyor. Geceleri hala 2 3 defa kalkar su içer, kucakta 2 dk pış pış yapılır, geri uyur. Gündüzleri de 3 - 5 arasında 2saatlik gündüz uykusu var.
Gündüzleri endişem yok, kuzenleri, anneanne babaanne vs oynayan oyalayan çok olur, toparlanınca ikisi de ilgilenirim diye kendimi telkin ediyorum. Fakat gece uykusunda nasıl yapmalıyım bilemedim.
Bebek gelince gece aynı odada mı yatmalı yoksa bir süre ben bebekle, eşim kızımla ayrı mı kalmalı bilemiyorum. Kızım çok etkilenmeden bu süreci nasıl atlatırım.. Sizler 2. Cocukkta ayrı odada mı kaldınız, beraber kaldıysanız bir süre sonra bebeğin ağlama sesine alıştı mı?
 
Benim ki de kardeşi doğunca beraber kaldı hiç ayrılmadı. Alışıyorlar canım zorluk çekmedim o konuda şimdi de üç kişi olcak büyük kızıma oda yapacağız artık ayırcaz onu. İkinci kızımla senin kızın aynı aydalar zaten o benimle kalır gece uykusu iyi maşallah sadece sabah 6-7 gibi kalkıyor mama istiyor biberona mamasını katıyorum yine uyuyor 10-11 e kadar. Annemlerde olduğum için bu süre içinde pek zorluk çekeceğimi sanmıyorum. Eve gidince bir düzen oluşturmam gerekecek özellikle büyük kızım için.
 
Ben de beraber aynı odada kalalım istiyorum. Odayı ayırmak için hazır değilim. Senin kız maşallah uyuyormuş. Benim kızım sabaha kadar aralıksız hiç uyumadı. Mutlaka 1 kere bile olsa su içmeye kalkıyor
 
Bir müddet beraber kalın sonrasına bakarsın canım. Evet ablası da öyle uykuyu seviyor. Ablası sabahta uyanmazdı ama o mama almıyordu. Küçük kız mama için kalkıyor biberon yanımızdaysa alıyor yüzüme yüzüme vuruyor uyandırıyor anlıyorum ki mama istiyor hazırlamak için kalktığım zaman nasıl seviniyor mutfağa kadar peşimden geliyor hazırladığım da yatağa koşuyor hem uyuyor hem mamasını içiyor o şekilde uyuyakalıyor zaten. Ya su dedin de benim kız su içmeyi sevmiyor susadığını biliyorum ama içirmek istediğim zaman içmek istemiyor su içsin diye neler neler yapıyorum neden olabilir acaba
 
Anlattığına göre çok tatlı, oturur izlerim miniği.. Ben de yatmadan önce kaşık mama veriyordum 1.5 yaş olunca bıraktık. Gece mutlaka su içiyor, sabah uyanınca su istiyor, yemek sonrası ister, arabaya bindiğimiz an su der.. Belki suyu başka şekilde karşılıyordur. Ayran, meyvesuyu, süt gibi şeyleri içmiyor. Senin kız içiyorsa suya gerek duymuyor olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…