2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    226
Benim kızım 10 aylıktan beri tek uyku uyuyor ve o zamandan beri uyku düzeni çok iyi maşallah . Sabah 9 da uyanıyor ,akşam 9 da uyuyor . 1:30 da öğle uykusu , 1 buçuk ,2 saat uyuyor . Hem öğle uykusuna hem gece uykusuna çok çabuk dalıyor , ağlama ,huysuzluk olmuyor .Bazen gece hiç uyanmadan uyuyor bazen 1 kere mama için uyanıyor . Tabi arada sapmalar oluyor ama genel düzen bu şekilde
 
Kızlar evde şırınga ve fizyolojik su ile burun nasıl açılır ya cesaret edemiyorum ama çocuğum uyuyamıyor
Şırıngaya iğnesi ile suyu çekiyorum. İğnesini çıkarıyorum. Bebeğin yanağı koktuğa gelecek şekilde yan yatıyor burnuna hızla sıkıyorum. Hemen kaldırıp başını öne eğiyorum. Böylelikle su burundan akarken aspiratör aparat ile burnundan çekiyorum. Aynısını diğer burnuna da uyguluyorum. Küçükken yapmak kolaydı da şimdi tek başına olmuyor. Eşimle birlikte yapıyoruz. Birimiz tutuyor diğerimiz suyu sıkıp çekiyor
 
Çok teşekkürler tarif ettiğiniz gibi yaptım ancak cevap yazabildim tekrar teşekkür ederim
 
Aynen en fazla yastık kılıfını değiştiririm teşekkür ederim
 
Aynen canım yapma eğilimi azaldı baya bizimkinde bende umursamamaya gittim o şekilde azalttik
 
Merhaba canim.
Bizde durum soyle: sayet sabah erken uyandiysan 7.30-8 gibi mesela, 11-11.30 gibi uyuyor 1.5-2 saat kadar, snra 4-4.30 gibi tekrar uyuyor 1 saat. Ve aksam 8’de uyku.
Ama sabah 9 gibi uyandiysa oglen 12-1 arasi uyuyor 2 saat bazen 3 saat ve onunla kaliyor, cunku aksam 6 gibi uykusu geliyor ama oyaliyorum uyutmuyorum 8-8.30 gibi uyuyor. Yani aslinda aksam uzeri mudehalesi haricinde kendi belirliyor.
Bunlarin haricinde zaman zaman bozulmalar da elbet oluyor.
 
Kızlar evde şırınga ve fizyolojik su ile burun nasıl açılır ya cesaret edemiyorum ama çocuğum uyuyamıyor
Cok geç gördüm bildirim gelmiyor. Biz hep boyle açıyoruz 5ml şırınganin yarisini bir deliğe sikip kaldiriyoruz yüz üstü sonra yine yana yatirip diğerine sikiyoruz,yine yüz üstü tutuyorum. Çekeceksem çekiyorum
 
Kizlar bebisleriniz kac aylik, kac kilo, ve cinsiyetleri nedir?
Kizim tombis ki benim de bebekligim epeyi tombikmis ama benim gozume oyle kocaman baloncuk bir bebek gibi de gelmiyor. Gecen bir arkadasim benimkinden 4 ay buyuk kizi var onun da, kizimi sorunca soyledim kilosunu boyunu “yani cok fazla degil mi bence doktoruyla konusup diyet yapsaniz sanki iyi olur” demesin mi.. “ben kizimin beslenmesine cok dikkat ediyorum, her seyin organigini aliyorum, bu konuda takigim, beslenmesi her seyin ustunde, sunu aliyorum bunu yediriyorum vs vs” anlatti durdu ve ben kendimi kotu hissettim. 17 aylik 9.5 kiloymus onunki. Kilolu bebek olmamali bence, saglik sorunlari cikar diye dusunuyorum dedi.
doktoru boyuna gore iyi demesine ragmen kafama takmadim degil. Acaba devasa bir cocuk mu olucak diye dusunmeye basladim. Ama bir baska arkadasim ise bu kilolu ginlerine iyi bak kalmiyor sonra dedi mesela.. Asla takmam boyle seyleri ama bu kez niyeyse takildim cidden. Anneligimi cocugumun beslenmesini sorguladim. Tam da istahinin kayboldugu ozellikle sabah kahvalti yaptiramadigim bir doneme denk gelmisti.. uzuldum..
Bu arada kizik bir aydir yuruyor seri sekilde. Hic hantal bir bebek olmadi hep hareketliydi. Saglik sikimtisi da pek yasamadik hamd olsun.
İnsan daha ne ister.. ama uzuldum yani.

Bu arada benim kizce 13 ay 16 gunluk, 81 cm, kilosu da 12.450 gr.
 
Neden canınızı sıkıyorsunuz , bebeğe ne diyeti olacak. Hem karşılaştırma yaptırmasına izin vermeyin, bugün kilodan yapar yarın başka bişeyden. Herkes kendi anneliginde harikadir. Herkes çocuğunu kendinin doğru kabul ettiği dorultuda yetiştirir.
Paketli gida yemiyorsa gerisi önemli değil.
Bebim bebişi ocak ayında götürmüştüm 10kg değildi yani doktor okey dediyse daha ne
 
Kızlar kaşık mama kullanan var mı aranizda? Hipp kullanıyorum gece veriyorum muhallebi gibi iyi oluyor. Biberon almıyor zaten. Gece doyurmazsam emmek için sürekli uyaniyor. Birde kilo alımı çok yavaş gidiyor henüz 9 kilo olamadı. Buna takılmıyorum ama birşeyde yemiyor ona üzülüyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var .
Bu arada bikac gündür iki kızımda çok hasta ateş balgam. Ne uyku ne yemek birşey yok. Sizlerde durumlar nasıl
 
Yok paketli ya da marketten hazir herhangi bir sey hic yemedi. Makarnayi bile daha gecen gun yedi ve cok sevdi :) sanirim hamur sevmek genetik. Ben de karbonhidrat cok severim
 
Öncelikle masaallah.saglik durumu iyi doktorda kilolu vs diye uyarmadiysa hiç takılma. Ama ne kadar ne yiyor bizimlede paylaş zira ben tikandim. Birde kaç cm kaç kilo doğmuştu oda önemli.
Benim kız full ayakta yürüyor kilo fln almıyor artık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…