- 10 Nisan 2015
- 696
- 902
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #34.801
Gecmis olsun canim.Kızlar kaşık mama kullanan var mı aranizda? Hipp kullanıyorum gece veriyorum muhallebi gibi iyi oluyor. Biberon almıyor zaten. Gece doyurmazsam emmek için sürekli uyaniyor. Birde kilo alımı çok yavaş gidiyor henüz 9 kilo olamadı. Buna takılmıyorum ama birşeyde yemiyor ona üzülüyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var .
Bu arada bikac gündür iki kızımda çok hasta ateş balgam. Ne uyku ne yemek birşey yok. Sizlerde durumlar nasıl
Kuzum az once uzunxa bir mesaj yazdim ama uctu gitti anlamadim.Öncelikle masaallah.saglik durumu iyi doktorda kilolu vs diye uyarmadiysa hiç takılma. Ama ne kadar ne yiyor bizimlede paylaş zira ben tikandim. Birde kaç cm kaç kilo doğmuştu oda önemli.
Benim kız full ayakta yürüyor kilo fln almıyor artık.
Allahım böyle insana durduk yere korku salan insanlar beni bi sinir ediyor kiKizlar bebisleriniz kac aylik, kac kilo, ve cinsiyetleri nedir?
Kizim tombis ki benim de bebekligim epeyi tombikmis ama benim gozume oyle kocaman baloncuk bir bebek gibi de gelmiyor. Gecen bir arkadasim benimkinden 4 ay buyuk kizi var onun da, kizimi sorunca soyledim kilosunu boyunu “yani cok fazla degil mi bence doktoruyla konusup diyet yapsaniz sanki iyi olur” demesin mi.. “ben kizimin beslenmesine cok dikkat ediyorum, her seyin organigini aliyorum, bu konuda takigim, beslenmesi her seyin ustunde, sunu aliyorum bunu yediriyorum vs vs” anlatti durdu ve ben kendimi kotu hissettim. 17 aylik 9.5 kiloymus onunki. Kilolu bebek olmamali bence, saglik sorunlari cikar diye dusunuyorum dedi.
doktoru boyuna gore iyi demesine ragmen kafama takmadim degil. Acaba devasa bir cocuk mu olucak diye dusunmeye basladim. Ama bir baska arkadasim ise bu kilolu ginlerine iyi bak kalmiyor sonra dedi mesela.. Asla takmam boyle seyleri ama bu kez niyeyse takildim cidden. Anneligimi cocugumun beslenmesini sorguladim. Tam da istahinin kayboldugu ozellikle sabah kahvalti yaptiramadigim bir doneme denk gelmisti.. uzuldum..
Bu arada kizik bir aydir yuruyor seri sekilde. Hic hantal bir bebek olmadi hep hareketliydi. Saglik sikimtisi da pek yasamadik hamd olsun.
İnsan daha ne ister.. ama uzuldum yani.
Bu arada benim kizce 13 ay 16 gunluk, 81 cm, kilosu da 12.450 gr.
Ben hiç kullanmadım anne sütü ek gıda şeklimde gidiyorduk 1 yaşına girdi bişey oldu yemeği tükürme huyu çıktı son bir haftadır hastalık ve diş ile tam zirve nerdeyse sadece anne sütü alıyor ne versem dili ile hop dışarda, o eski iştahı gelmeyecek diye insan korkuyor, çok geçmiş olsun biz de ailecek covid olduk kızımın bir gece ateşi asla düşmedi 2 kez duş aldırdım çok kötüydü yaKızlar kaşık mama kullanan var mı aranizda? Hipp kullanıyorum gece veriyorum muhallebi gibi iyi oluyor. Biberon almıyor zaten. Gece doyurmazsam emmek için sürekli uyaniyor. Birde kilo alımı çok yavaş gidiyor henüz 9 kilo olamadı. Buna takılmıyorum ama birşeyde yemiyor ona üzülüyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var .
Bu arada bikac gündür iki kızımda çok hasta ateş balgam. Ne uyku ne yemek birşey yok. Sizlerde durumlar nasıl
Geçmiş olsun. İyileşince yer. Ama zaten cok yemiyorsa işte yine aynı devam ediyor.Ben hiç kullanmadım anne sütü ek gıda şeklimde gidiyorduk 1 yaşına girdi bişey oldu yemeği tükürme huyu çıktı son bir haftadır hastalık ve diş ile tam zirve nerdeyse sadece anne sütü alıyor ne versem dili ile hop dışarda, o eski iştahı gelmeyecek diye insan korkuyor, çok geçmiş olsun biz de ailecek covid olduk kızımın bir gece ateşi asla düşmedi 2 kez duş aldırdım çok kötüydü ya
Mama aldığı için farklı olabiliyorlar. Anne sütü alan çocuk çok sık uyanıyor.Gecmis olsun canim.
Ne garip kimimiz kilo almasindan kimimiz almamasindan sikayetci. Saglikli olsunlar saglikli huzurlu buyusunler hepsi insallah..
Canim ben hic kasik mama kullanmadim. Benimki hala biberon mamasi aliyor. Aksam 8 gibi ve bir de geceleri uyaniyor bir kez yine mama icin sabaha karsi.
Kilo alimi sanirim bir sure sinra yavasliyormus. Mesela benimkinin kilosu olmasina ragmen gecen ay sadece 100 gr almis. Yani sanirim olayin rutini bu.
Hastaligina gelince.. Doktoryla gorustun mu?
Bizimkinde de olmustu gectigimiz ay ve bitkisel bir balgam sokturucu surup vermisti. Adina bakarim istersen. Bir de burun spreyi. Bir de yapabildigim kadar gece gunduz farketmez nebulzator kullan demisti. 100 defa bile yapsan sorun yok demisti. Uyanikken yapicaksan bir sure tuttuktan snra sirtina hafif hafif vur yuz ustu. Bu sekilde bosaltmasini sagla demisti. İcine de sadece su izotonik su var ya burnunu temizledigimiz ondan koy demisti.
Muhtemelen hasta oldugu icin istahi yoktur.
Rabbim sifasini versin yavrumun.
4 gecedir ikiside ateşli bnmkilerin. Testler negatif şükür. Gerçekten çok zor.Ben hiç kullanmadım anne sütü ek gıda şeklimde gidiyorduk 1 yaşına girdi bişey oldu yemeği tükürme huyu çıktı son bir haftadır hastalık ve diş ile tam zirve nerdeyse sadece anne sütü alıyor ne versem dili ile hop dışarda, o eski iştahı gelmeyecek diye insan korkuyor, çok geçmiş olsun biz de ailecek covid olduk kızımın bir gece ateşi asla düşmedi 2 kez duş aldırdım çok kötüydü ya
Sağlık ocağında 12 aylıkken 81 cm 11. 2 kg dı.Kizlar bebisleriniz kac aylik, kac kilo, ve cinsiyetleri nedir?
Kizim tombis ki benim de bebekligim epeyi tombikmis ama benim gozume oyle kocaman baloncuk bir bebek gibi de gelmiyor. Gecen bir arkadasim benimkinden 4 ay buyuk kizi var onun da, kizimi sorunca soyledim kilosunu boyunu “yani cok fazla degil mi bence doktoruyla konusup diyet yapsaniz sanki iyi olur” demesin mi.. “ben kizimin beslenmesine cok dikkat ediyorum, her seyin organigini aliyorum, bu konuda takigim, beslenmesi her seyin ustunde, sunu aliyorum bunu yediriyorum vs vs” anlatti durdu ve ben kendimi kotu hissettim. 17 aylik 9.5 kiloymus onunki. Kilolu bebek olmamali bence, saglik sorunlari cikar diye dusunuyorum dedi.
doktoru boyuna gore iyi demesine ragmen kafama takmadim degil. Acaba devasa bir cocuk mu olucak diye dusunmeye basladim. Ama bir baska arkadasim ise bu kilolu ginlerine iyi bak kalmiyor sonra dedi mesela.. Asla takmam boyle seyleri ama bu kez niyeyse takildim cidden. Anneligimi cocugumun beslenmesini sorguladim. Tam da istahinin kayboldugu ozellikle sabah kahvalti yaptiramadigim bir doneme denk gelmisti.. uzuldum..
Bu arada kizik bir aydir yuruyor seri sekilde. Hic hantal bir bebek olmadi hep hareketliydi. Saglik sikimtisi da pek yasamadik hamd olsun.
Kızlar kaşık mama kullanan var mı aranizda? Hipp kullanıyorum gece veriyorum muhallebi gibi iyi oluyor. Biberon almıyor zaten. Gece doyurmazsam emmek için sürekli uyaniyor. Birde kilo alımı çok yavaş gidiyor henüz 9 kilo olamadı. Buna takılmıyorum ama birşeyde yemiyor ona üzülüyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var .
Çok teşekkürler detaylı yazmışsın birdeMemeyi bıraktıktan 2 hafta sonra yemesi düzeldi. Daha iştahlı ve daha çok yiyor şükür. Daha çok su içiyor. 3 ana 2 ara öğün yiyor.
Kahvaltı
saat 9 da yumurta (mantarlı, menemenli, ıspanaklı, peynirli, sade) 1 çay bardağı portakal suyu ve 1 tatlı kaşığı labne
10.30 da 1 kase meyveli cevizli yoğurt yapıyorum üzerine uyuyor.
Öğlen
Bazen çorba, bazen yemek o gün ne varsa
Öğleden sonra
Dışarıdaysak milupa meyve püresi ya da muhallebi, meyve, hurma, incir gibi
Akşam
Haftada 3 gün et köfte 1 gün balık 3 gün sebze yemeği (genelde böyle ama bir yere yemeğe gittiysek ya da dışarıdaysak ne varsa onu yiyor)
Yatmadan 30 40 dk önce kaşık mama
Hasta olursa hiçbir düzen kalmıyor, ne yese kar diye düşünüyorum. Geçmiş olsun
52 cm 4 kg doğmuştu şimdi 83 cm 12 kg. Hasta olunca kilomuz düşüyor ama toparlıyoruz şükür.Çok teşekkürler detaylı yazmışsın birdekilosu nasıl fark etti mi
Evet, meme alan bebislerin annelerinden uykuyla ilgili hep ayni seyleri duyuyorum malesef. Ama guzel yanindan bakin ki uykudan kaybettigini anne sutunden alip en guzel sekilde sifalaniyordur kuzularMama aldığı için farklı olabiliyorlar. Anne sütü alan çocuk çok sık uyanıyor.
Kilo alımı na gelince ilerde alamayacaklar böyle ondan istiyorum biraz toparlansin. Büyük kızım 5 yaşında 16 kilo sen düşün. Ondan küçükken ne kadar alırsa iyi bnm fikrim. Tabi ortalama önemli.
Hastalık konusunda ilaç konuşmak istemedim. Nebuluzator serum fizyolojik ventolin inflacort iki yıldır büyük kızıma kullanıyorum çok iyi biliyorum.cunku alerjik astım. Ve malesef küçük kızda alerjik sanırım
Cevap için teşekkürler.
Öğünlerin de neler yiyor ne kadae yiyor mesela. Kndi mi yiyor sen mi veriyorsun
Oyh masallah kuzuma. Kizim yalniz degilmis irilik meselesinde :)) Her seferinde allah bu corbayi akil edenden razi olsun diyorum. Zira her seyi icine hizleyip rondodan gecirip iciriyorum :))52 cm 4 kg doğmuştu şimdi 83 cm 12 kg. Hasta olunca kilomuz düşüyor ama toparlıyoruz şükür.Tablodakideli daha detaylı yazmış. Yukarıda kalmış yazısı. Hemen hemen aynı, mesela tarhana corbasinı benim kız da çok seviyor
Masallah yavruma. Yasasin biz de normal bir bebegiz kilo olarak demekki:)))Sağlık ocağında 12 aylıkken 81 cm 11. 2 kg dı.
Kızım şimdi 14 aylık 4 günlük. Kendim ölçtüm 83cm 12 kg.
Kilolu görünmüyor, hafif göbeği oluyor o da kaka yapınca geçiyor
Arkadaşın takıntılı biri olmalı. Abartılı konuşmuş.Yaz geliyor. Daha çok dışarı çıkacak yürüyecek ve daha fazla koşacaklar. Bence kafaya takılacak bir kiloda değil. Zaten Bi hasta olsa ya da diş dönemi vs yemek istemiyorlar ve kilo kaybı yaşanıyor.
Aynen seneye giyer de denmiyor ki surekli buyuyor minnak ayaciklari. Ben hala yun corap giydigimden cocugu da kendime benzeticem galibaTablodakideli kasım ayında yürümeye başlayınca almıştım. Ayakkabı numarası 21. Normal çorapla oluyor. Ayakkabıyı çıkardığımda içi sıcak oluyor. Üşümediğini düşünüyorum. Havlu çorap ayakkabı ile giydirmiyorum. Havalar sıcaklıyor ayakları büyüse de ince çorapla yine olur. Seneye de giyemez ayağı büyür, bu seneyi böyle atlattık
Benim kızım 13 ay 28 günlük, 79 cm ve kilosu 10.800 gr. Bence sizin kızınız da boyuna göre iyi. Zaten olmasa doktor uyarır, hangi doktor riskli bir bebeği kendi haline bırakır?Kizlar bebisleriniz kac aylik, kac kilo, ve cinsiyetleri nedir?
Merhaba. Kızım 3 ocak doğumlu. 10 ay 20 günlükken yürüyordu ama 12. Aya girerken yamuk yürümeye başladı, sürekli düşüp toparlamaya çalıştı. Sanırım 7 - 10 gün kadar sürdü sonra düzeldi. Bence geçici bir durum.Arkadaşlar merhaba benim oğlum 2 Ocak doğumlu. 1 Şubat gibi de yürümeye başladı yani yaklaşık bir buçuk aydır yürüyor dengesi çok iyi değil çok düşüyor ama düşünce yerden destekle kalkıyor. Sorum şu olacak özellikle 1 haftadır sanki daha bi düşmeye başladı geriye doğru sendeliyor sonra ya toparlıyor devam ediyor yada popo üstü oturuyor bu kadar zamanda yürümesi artık düzelmiş olması gerekmezmiydi? Sizin bebeklerin denge sorunu oldu mu
Kızım 14 buçuk aylık , 2 aydır yürüyor . Hala çok düşüyor , denge tam sağlayamadığı zamanlar çoğunlukta. Yeni yeni koşmaya başladı . Ama yanında sinek kanat çırpsa ,bizim ki yerdeArkadaşlar merhaba benim oğlum 2 Ocak doğumlu. 1 Şubat gibi de yürümeye başladı yani yaklaşık bir buçuk aydır yürüyor dengesi çok iyi değil çok düşüyor ama düşünce yerden destekle kalkıyor. Sorum şu olacak özellikle 1 haftadır sanki daha bi düşmeye başladı geriye doğru sendeliyor sonra ya toparlıyor devam ediyor yada popo üstü oturuyor bu kadar zamanda yürümesi artık düzelmiş olması gerekmezmiydi? Sizin bebeklerin denge sorunu oldu mu
Ay evet sarhoş gibi yürüyor dün bugün bir tık daha iyi gibi inş kısa zamanda kurar dengesini böyle sürekli arkasından gezmek yıpratıcı oluyor bide insan endişe duyuyor neden böyle diye. Allahım sağlık versin bütün kuzularaKızım 14 buçuk aylık , 2 aydır yürüyor . Hala çok düşüyor , denge tam sağlayamadığı zamanlar çoğunlukta. Yeni yeni koşmaya başladı . Ama yanında sinek kanat çırpsa ,bizim ki yerdeBir ara yürümesi sanki kötüleşir gibi olmuştu , sarhoş gibi yürüyordu , kısa sürede düzeldi .