2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    226


Butun cevaplari sanirim ekleyemedim ancak herkese tesekkur ederim.
Bir ay oldu zannediyorum, esimle ciddi muzakereler :), tartismalar, konusmalar her seyi yaptim bana dusen..
Hamd olsun guzel yol kat ettik.
Bir suredir her sey olmasi gerektigi gibi guzel ilerliyor. Kalici olmasi icin dua ediyorum ki haksizlik etmiyim oyle de olacak gibi.. Allah sasirtmasin..
Esim artik daha bilincli, daha farkinda benim ve baba oldugunun ve sorumluluklarinin sadece maddi anlamda konfor saglamak olmadiginin..
Bazen cidden mucadale etmek gerekiyor usanmadan, ve evladiniz icin bunu yapmaktan asla geri adim atmiyorsunuz..
Cok sukur..
Dedigim gibi, kalici olmasini umit ediyorum ki kendisinde bu anlamda ciddi bir uyanis icerisinde ve uzuuun zamandir hic olmadigim kadar huzurluyum bir suredir..

Sag olun kizlar..
 
Yavrumm size de gecmis olsun simdi nasil.acaba ilac disinda bisey yaptnz mi
Teşekkür ederim geçti çok şükür hafif öksürük var sadece ayrıca bir şey yapmadım influenza ilacı iyi geldi sanırım bir doktora götürüp mutlaka muayene ettir bir an önce ilerlemeden daha fazlA
 
Goturdum ibrahimzero verdi ve vitamin takviyesi verdi hic influenza ilacindan bahsetmedi
 
Goturdum ibrahimzero verdi ve vitamin takviyesi verdi hic influenza ilacindan bahsetmedi
Ateşimiz yükseldiği için Calpol ve zero dönüşümlü kullanmıştım. Calpol 2 kere kullandıysam 3. De zero verdim. Sizin ateş yoksa kullanmanıza gerek yok. Antibiyotik agumentin kullandık 5 gün yazıyor ama tam geçmediği için ve içince ilk günler kustu o yüzden 7 gün kullandım. Günde 1 defa yarım kaşık Polivit şurup(vitamin) verdim. Antibiyotik ishal yaptığı için probiotik damla (forbiom)kullandım. Geçmiş olsun.
 
Goturdum ibrahimzero verdi ve vitamin takviyesi verdi hic inf
 
Twsk.ederm bizde antibiyotik zero verdik kizim biraz daha iyi artik
 
Kızlar benim oğlum aşırı hareketli
Hiç yerinde durmuyor
Henüz yürümüyor
Emekleyerek tüm evi geziyor
Üst üste dizilen kutu oyunu , yine o şekilde dizilen halka oyuncağını ya da legolarını oynatmaya çalışıyorum ama ilgilenmiyor
Bazen 1-2 dakika ilgilenip yine tam gaz emeklemege evi gezmeye devam ediyor
Kapılara taktı sürekli kapatıp açıyor
Bu aylarda artık bu tarz oyuncaklarla anlamlı oynaması gerekmezmi
Mesela o kule kutulardan birini kapıp sürükleyerek evde emekliyor
Sizin bebikler nasıl oynuyor ne zaman anlamlı oynaması gerek acaba?
 
10 bucuk aylık yürümeye başladı. Anlamlı oyun çok az. Şekilleri kutuya atmaya çalısıyor, mendil verdim mi heryeri siliyor, gösterdiğim parmak hareketlerini taklit ediyor, dans ediyoruz elinde mendil ayakları yere vurarak şarkı söylüyor, koltuklara tırmanıyor, çamaşır sepetini ters çevirip üzerine çıkıyor, yastık gördü mü yere koyup yatıyor gibi.. Daha çok taklit üzerine. Oyuncaklarla çok az oynar. Kule dizme yapmıyor ağzına alıp dolanıyor. Dolap içlerini açıp boşaltıyor. Oda oda gezip kitaplarını gezdiriyor.
 
Ben onune alip getirirsem halkalari geciriyor, sekilleri bosluklardan atmaya calisiyor bazen beceriyor. Yuvarlak olana takmisti bi ara, en kolay o oldugu icin kendi gidip atip duruyordu ama simdi sikildi. Yine bloklari onune koyarsam iki tane ust uste koyuyor koyamazsa cok sinirlenip firlatiyor Ama kisa sureli ilgileniyo her seyle. Kendi haline birakinca hicbirini ellemez. Bazen gelip oyuncak evinin icine bi seyler tikistirilmis ya da halkalari alakasiz yerlere gecirilmis buluyorum kendince oynamis diyorum.

Oyun alanini sinirlamayi denedin mi? Tek bir odada olursa dikkati daha az dagilir. Butun ev onunde acik olunca bizimki de deli dana gibi bir oraya bir buraya gidiyor.
 

Teşekkür ederim can kızlar yaa
Demekki süreç aynı
Ben heralde aceleciyim hemen diğer aşamaya geçsin istiyorum
K komachiko oturma odasını oyun odası olarak düzenledik aslında
Ama kapı açık olunca fırlayıp diğer odalara gidiyor emekleyerek
Kapıyı kapatmayı denedim ama aç diye ağlıyor kapının önüne gidip
Bende kıyamıyorum engellemiyim keşfetsin diyorum sonuç böyle oluyor
Ama oynatmaya çalışınca ya sa ben önünde kendi kendime oynayınca dikkatini çekiyor geliyor iki üç dakika ilgileniyor sağolsun
Sanırım zamanla göre göre öğreneckler şimdi keşfetme havasındalar
Pittik benimki de emekleyerek elindeki oyuncakları ordan oraya sürükleyerek götürüyor
 
Benim bebişte oda oda geziyor bu ara kapıları kapatıyor. Çekmeceleri boşaltıyor. Oda da onun çamaşır sepeti var sürekli onu boşaltılıp icjne bezleri atıyor. Komodinde hasır sepet vardi icindr bez ,alt açma islak mendjk gibi seyler vardı sürekli boşalttığı için yükseklere koydum. Sarj aletini saklıyoruz. Konusmuyor ama sadece anne diyor.
 
Bu kapı takımtısı tüm bebeklerde var bence kime söylesem hepsi kapı kapatıyor çünkü
Bi atağa geçip bıdı bıdı konuşacaklad bence
Benimki şimdi de kitaplığa taktı
Benim özenle dizdiğim kitaplarımı yere indirip duruyor
 
Ya kitap hiç okutmuyor ne çok kitap var.
Kizlar Allah korusun bugün kötü bişey oldu. Mama sandalyesindeydi bende yemek yapıyordum. Büyük oğlum geldi konuşuyorduk birden ağlamaya başladı arkam dönüktü bir baktık dönmüş asagiys kadr inmiş boynuna oturmuş nasil çıkardık bilmiyorum. Kemer boynuna oturmuş elinide kesmiş Allah'ım durmuyor artık mama sandalyesinde Allah korudu
 
Geçmiş olsun. İyi ki asılı kalmamış, yalnız bırakmamak gerek, cok hareketliler. Benim kız da mama sandalyesinde tehlikeli davranıyor. Kemeri sıkıyorum yine de ellerini iki yana birleştirip kendini yukarı itiyor sıyrılıp ayağa kalkıyor. Kapılara stoper aldım eli sıkışmasın, prizleri kapattım. Dolaplara kilit aldım açmasın, çekmeceler kilitli, parmakları arada kalıp kopacak diye korkuyorum. Koltuğa tırmanıp çıkıyor zıplıyor, Çekmeceyi açıp bana bakıyor, geleceğimi bildiği için hızla uzaklaşıyor, hem çok komikler hem de tehlikeliler
 
Stoperi çıkarıyor iste kapılar kapali oturuyoruz evde felâket sicak .bizimde prizler kapalı hep ama illa bişey oluyor. çekmeceyi unutuyorum geri kilit yapmayı mutfak dolaplarını o zaman boşaltıyor.
 
Stoperi çıkarıyor iste kapılar kapali oturuyoruz evde felâket sicak .bizimde prizler kapalı hep ama illa bişey oluyor. çekmeceyi unutuyorum geri kilit yapmayı mutfak dolaplarını o zaman boşaltıyor.
Kapının kenarlarına takılan stoperler var. Daire şeklinde kapıya geçiriyorsun. Ben 15tl te bimden almıştım her kapıda var.
 
Gecmis olsun allah korumus. Ben de bir dakika birakamiyorum mama sandalyesinde aninda ayaga kalkiyor. Kemeri zaten asla taktirmiyor
 
Herkese uğrayan hastalık bize de uğradı. İlk Perşembe ateşlendi, sonra iyiydi. Evvelsi gece sabaha kadar yine ateşlendi, sabaha Dr a götürdük hiçbir şey demedi ezbere ilaçlar yazdı yolladı. Akşam bi ara ateş yine yükseldi ılık bir duş ve ilaç verince kustu balgamları çıkardı şükür rahatladı. Evin içinde bıdı bıdı gezen kız gitmişti kafasını bile kaldırmıyordu.
Bizimde 30 Ocak doğum günü. Çok az kaldı. Nerdeyse 2 aydır yürüyor. 15 16 kelime söylüyor. İstediğin bir şeyi getiriyor. Bilişsel, devinişsel bence iyi gidiyor maşallah. Bakıcısı kalabalık bir aile, onun etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu harekete göre de zayıf bence. 1 yaşında doğum kilosunun 3 katı diye okudum bir yerde ama o rakama uzağız aman sağlık olsun. Hastalık geçsin de
 
Geçmiş olsun. Uzun sürüyor iyileşmesi ama toparlıyorlar. Antibiyotik kullanmıştık yine de 12 gün sürmüştü.
 
Kizlar bebesi sarki mirildanan var mi? Benimki bir suredir sevdigi sarkilari hmm hmm diye mirildanmaya basladi inanilmaz tatli bir olay, notalari da tutturuyo essek :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…