- 14 Haziran 2023
- 102
- 124
- 32
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #32.901
Ya kesin benim oğlumda eğlenir. Hep ayakta dikilmek istiyo. Kesinlikle yatmak istemiyo. Oturunca bi süre sonra mızıklanıyo. Ayakta durunca sorun yokDoktor ne hoppala ne yürüteç almayın dedi. Ama mecbur hoppalayı aldım . Şimdi alıp içine 1 saat koymuyorum . Günde 2 defa asla durduramadıgımda 15 er dk gibi, hatta dün sadece öğlen yemek yerken koydum mesela. Bi nefes almalık an gibi kurtarıcı :) bence bacakları güçleniyor ve düz basmayı öğreniyor gibi geldi ve o kadar eğleniyor anlatamam
Yurutec kullaniyor musunuz kizlar hic bir yerde durmak istemiyo kucagimda geziyor kac gundur aşırı bunaldim siparis verdim gerçi ama gorumcem erken bekleseydin biraz daha diyo annem zamani geldi koy bisey olmaz diyo
Aslında gelişimini etkilemekten daha çok kendine zarar verdiği için , yürüteçle gider bi örtü çeker üstüne ne varsa kafasına Allah korusun.doktorlar anneler diğerini daha çok önemsiyor diye genelde öyle diyorlar sanırım .
Yani 15 dk koymayla motor becerisi etkilenmez sma bazı analar 2 saat koyuyor o sıkıntı tabi. 3 çocuk nasıl büyütmüş bu insanlar bravo
Ben tek tek denedim. Sonra 2 li 3 lü karıştırıp verdim. Hep 1 çay kaşığı ile başladım. Ama 1 kaşık da olsa 7 kaşık da olsa üzerine emzirdim. Tek tek denemeden karıştırıp corba yapınca alerji oldu. . 6 ay 21 günlük olduk artık pütürlü yiyor. Ispanak ve pirinç haşladım çatalla ezip veriyorum. Günlük 3 yemek kaşığı yoğurt yiyor.
Ya bende suyu kaynatırım çünkü çay hep temiz sudan yapılıyor onun kaynayan suyundan ayırırım o kolayBen suyu kaynatiyorum, bir yasina kadar da kaynatirim sorun yok ama utuleme isini coktan biraktim :) yikayip kurutma makinesi atiyorum, zaten bin derece sicakta makinede kuruyor, bir de ben utuleyemem. Hele havalar da sicak yani hata mi yapiyorum bilmiyorum ama ben baya baya ilk birkac aydan snra biraktim utulemeyi.
Ya suyu gördü mü deliriyor zaten çok verip doyurmakta istemiyorum suyun miktar işini nasıl ayarlıyorsunuz sadece ek gıda yediği öğün mü veriyorsunuzBen hep tek tek denedim canim ilk kez tadacaklarini. Sikinti cikmayinca karistirdim. Yogurdu iki gundur deniyorum mesela ve asla sevmedi. Surekli suratini eksitti. Yarin daha once denedigim muz karistirip vericem. Ben mama saatinin biraz onune denk getiriyorum oglen 12 gibi filan. Yedikten snra su veriyorum, bi 15 dakika snra da mama veriyorum, acikmis oldugu icin ve yaptigi tadim onu henuz pek doyurmadigi icin yiyor haliyle.
Ben normal arıtmadan içiriyorum kızıma, oğlumuda öyle büyüttüm bence bazı şeyleri aşırı abartıyorlar. Yani tamam doktor bir bildiği olmasa söylemez saygı da duyuyorum ama bu kadarı da bana abartı gibi geliyor bilemedim.onlyezgi
Doktor bana 9 aylık olana kadar 1 çay kaşığı, 9. Aydan 1 yaşına kadar 1 tatlı kaşığı 1 yaş ve sonrası 1 yemek kaşığı şeklinde ilerleyebilirsin demişti ama anne sütü almayan bebekler şuan biraz daha fazla yiyebilir sanırım. Yani ben anne sütü veriyorum bunun yanında günde 2-3 kez +1 er çay kaşığı ek gıda gibi.
Bizim doktorumuz cam şişedeki suyu kaynatmadan verebilirsin dedi
İlk denediğinizde reddetmesi çok normal endişelenmeyin yavaş yavaş alışıyorlar.
Biz de bu ay tadım olarak ilerliyoruz ilk denediğim şeylerde meyve , sebze, yoğurt 1 çay kaşığından sonra ağzını kapattı , versem de diliyle itti pütürlülerde öğürdü hatta . Meyve ve yoğurda 20 günün sonunda alıştı. Sebze pek deneyemedim ama pütür olayına zor alışacak gibi , blender ile başlayıp yavaşça çatalla ezme +blender karışık , sonrada tam çatalla ezmeye geçireceğim .
Benim bildiğim ilk zamanlar tek tek ürünler denenmeli ki ürüne Alerjisi var mı anlamak için. Hem de bebeğin tatları tek tek anlamadı gerekir
Ayy bunu yazdığınız iyi oldu başka bir çeşitValla bi muzda şok olmuştum siyah böcekler gibi bide bunda bakalım bugün riskli bişey yemeyip yarın takip edeceğim
Nerden bakıyorsun canım uygulamamiKızlar yaa benim bebeğim aşırı huzursuz 1 haftadır , uygulamadan bakıyorum atak haftası içindeymişiz doğması gereken tarihe göre valla bezdim umarım geçicidir
Ne elde ne avuçta hiçbirşeyde durmuyor oyalanmıyor
Bak bugünün kakasında hala parça karpuz geliyor yanında da renkli taneler yine ay 8. Aya kadar yok vermem, bir kere yazılanın dışına çıkayım ne olacak dedim beni buldu diyet açarken kan mı karpuz mu anlayamıyorumAyy bunu yazdığınız iyi oldu başka bir çeşitgörmeye yüreğim dayanmazdı
Googldan atak haftası hesaplama yazınca hesapliyor.com sitesinde doğması gereken tarihi yazıyorsun o şekilde çıkıyor canımNerden bakıyorsun canım uygulamami
Böyle şeyler görünce içim yanıyor resmen Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın şifa bekleyenlere şifa versin inşallahNolur bilen varsa yazin bana 20 aylik bebekte beyin sinirlerinde gelisim geriliği
Kizlar bu annemiz ve bebegi icin dua edelim olur mu..
İnanin okudugum ilk gunden beri cikmiyor icimden o derin aci..
Konua’da olan var ise belki hekim konusunda da gaydasi olabilir..
Bezelye var mı? Semiz otu, taze fasulye ben bugün fasulye hasladim ama olmadı kabak verdim. Digerkeurni karistir, doktor ek gidaya baskadiktan 2 hafta sonra kıyma başka dediKızlar yardımpatates, kabak, bir günlük bamya onu eledim şuan daha vermem , şeftali, armut, salatalık, muz, başıma bela olan karpuz denedim havuç karpuzun renk işi bitince deneyeceğim o bizim için şüpheli çünkü başka sebze ne vereyim beynim durdu
Kendi evimizde bezelye yok ama annem memlekette ayarladı onu gidince vereceğim, fasülye bende haşladım ama bi olmadı ya kılçık gibi oldu, semiz otunu nasıl vereyim, zaten şu havuç da iyi çıkarsa karıştıracağım onlarıBezelye var mı? Semiz otu, taze fasulye ben bugün fasulye hasladim ama olmadı kabak verdim. Digerkeurni karistir, doktor ek gidaya baskadiktan 2 hafta sonra kıyma başka dedi
Yaa tüm yazdıklarını gülerek okudum sonra bi ağlamaklı oldumBak bugünün kakasında hala parça karpuz geliyor yanında da renkli taneler yine ay 8. Aya kadar yok vermem, bir kere yazılanın dışına çıkayım ne olacak dedim beni buldu diyet açarken kan mı karpuz mu anlayamıyorum
Benim sebze seçeneğim bitti şu karpuzun renk değiştirme işi olmasa havuç deneyecektim ondan az şüpheliyim çünkü önceden ben yediğim zaman kan gelmişti gibi geliyor ama deneyemiyorum kan gelirse bilemem diye
Çeşitligörmede bana sor sen hepsinden galerimde mevcut kurbanda aşırı yağlı et yediğim için de saçma bir renk olmuştu beyaz sanıp kalp krizi geçiriyordum benim de imtihanım bu işi galiba
Ben ek gıda kitabında semizotunu ve taze fasulyeyi gördüm.. semizotunu doktor da demişti yapraklarını haşla diye.. ama taze fasulyede kılçık olayı beni kokutuyor.. şöyle paylaşayım o sayfayıKızlar yardımpatates, kabak, bir günlük bamya onu eledim şuan daha vermem , şeftali, armut, salatalık, muz, başıma bela olan karpuz denedim havuç karpuzun renk işi bitince deneyeceğim o bizim için şüpheli çünkü başka sebze ne vereyim beynim durdu
Taze fasulye ve bezelye de verdim ben taze fasulyeyi corbasinin icine koymustum tadim yapmadik ozel olarak ama bezelyeyi 3gun ezerek verdim bende tikandim corbalar meyveli yogurtlar meyveli muhallebilerle gecistirmeye calisiyoruz sicaktan olsa gerek hic yiyesi de yokKızlar yardımpatates, kabak, bir günlük bamya onu eledim şuan daha vermem , şeftali, armut, salatalık, muz, başıma bela olan karpuz denedim havuç karpuzun renk işi bitince deneyeceğim o bizim için şüpheli çünkü başka sebze ne vereyim beynim durdu
Benim bebe alerjik olduğu için benim bu konularda evhamım çokHımm her doktor ayrı demekki bize 1-2 hafta içinde çay bardağı kadar tüketebilşr öyle bebek doymuyor dedi.. dediğiniz gibi biz günde 4 kez mama alıyoruz mamayı ekarte edeceğiz şuan 3 e düşürdük mesela..
Plastik şişelerde bulaşan riski daha çok ondan demiştir muhtemelen
Ayy umarım içim rahatladı çünkü sürekli öğürüyor kendi önüne koydum elleriyle aldı ona da öğürdü ama öyle benim verdiğimden daha çok yedi
Blender kullanma deyince doktor hiç girmedim ona çatalla ezdim ama iyi ezdim hep
Sebzelerde çok fazla alerji riski olmadığı için 3ünü aynı anda denemeye başladık şükür şimdilik bişey yok.. kabak, patates, havuç 3lüsünü genelde tadım yaparak ilerleyenlerde birleştirerek verdikleri için ben bi sıkıntı görmedim
Balkabağı verdim bezelye kapya biber verdim elma verdim kuzu aklıma geldikçe eklerimKızlar yardımpatates, kabak, bir günlük bamya onu eledim şuan daha vermem , şeftali, armut, salatalık, muz, başıma bela olan karpuz denedim havuç karpuzun renk işi bitince deneyeceğim o bizim için şüpheli çünkü başka sebze ne vereyim beynim durdu