2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Doğum iznin bittiği zaman olması lazım canım. Emin değilim ama ben de 2 sene ücretsiz izin alayım diyorum ama şimdiden aklım okulda 😭 diğer aklım evde.

Kızlar bir şey soracağım, doğum sonrası iki yıla kadar izin alabiliyoruz ya, o bebek 2 yaşına gelene kadar mı demek oluyor? Yaz tatilleri de araya girince izin aldığım süre tam iki yıl olmuyor, önümüzdeki sene de izin alsam diye bir düşünüyorum da, tam doğum yaptığım tarihte mi biter yoksa izinli süre sayılır da onun iki yıl olması mı beklenir?
Sen ogretmenmiydin cnm.ogretmenlerde daha mi farkli oluyor bilmiyorum ama benim dogum iznimin bittigi tarihten itibaren 2 yil

Canım yünü çok severim ama sırf bu alerji korkusuna kullanamadım iki çocuğuma da. O yapmış olabilir maalesef. Emzirme devam mıydı sen de. Mutlaka bir alerji uzmanına görünüp yolu öyle çizin. Geçmiş olsun. Başlarda alerji zor geliyor ama zamanla insan ona da alışıyor. Çok şükür artık alerjik çocuklar için birçok ürün var.

Emzirmiyorum.
Bugün dermatoloğa yönlendirdi çocuk doktoru. Dün daha da fena oldu çünkü. Her yerinde büyük döküntüler var artık. Şiddeti arttı.

Gece kaşıntıdan yatamadı. Çok ağladı. Enfeksiyon kapmış. Doktor losyon ve krem verdi. Kontrol için de gideceğim.

Alerji için bu konuda uzman bir doktora götüreceğim. Perşembe günü de başka bi doktor görecek.

Kızlar bir şey soracağım, doğum sonrası iki yıla kadar izin alabiliyoruz ya, o bebek 2 yaşına gelene kadar mı demek oluyor? Yaz tatilleri de araya girince izin aldığım süre tam iki yıl olmuyor, önümüzdeki sene de izin alsam diye bir düşünüyorum da, tam doğum yaptığım tarihte mi biter yoksa izinli süre sayılır da onun iki yıl olması mı beklenir?
Analık izni bitiminden itibaren iki yıl canım. Yaz tatilleri nasıl araya giriyor? Tatillerde izin bozdurmayı mı düşünüyorsun?

Alerjik bebeği olan anneler varsa bu mesajımı okuyan; sizler de bir fikir verirseniz yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Kızımın alerji mamasına geçmesi ve kremlerle döküntüleri biraz azaldı. Rahatladı. Ek gıda yok. Sadece mamaya devam ediyoruz.

Alerji testi sonuçlandı. Yalnızca yer fıstığına alerjisi çıktı. Toza vs alerjisi var mı yok mu bilemiyoruz. bebek olduğu için onların tespiti yapılamıyor dedi doktor.

Fakat bugün alnında kırmızı noktalar çıktı. Öyle bi kaşımış ki çizgi çizgi olmuş alnı.😔 O şekilde fark ettim önce. Sonra arttı bu kırmızılıklar. Ayrıca kafası çok sıcaktı. Biz de eşimle her ihtimale karşı acile götürdük. Nöbetçi çocuk doktoruna gösterdik. Ve onun da yorumu bu çocuk alerjik ve hassas oldu. 😔 çok zor ama genellikle geçici dedi. Bir alerji uzmanına da göstereceğiz. Takipte olmamızı önerdi. Doktor önerisi de yaptı. Bu konuda uzman azmış zaten.

Mamaya devam edin dedi. Ekgıda için zorlamayın. 1 ay gecikse hiçbir şey olmaz dedi. Sürekli takip edip nelere hassasiyeti olduğunu anlamaya çalışacağız. Böyle bir serüven bizimki de.

Şimdilik beşiğindeki yünlü yatağı kaldırdım. Minik bi yatak yapmıştık içine. Yün vardı. Üstünde de pamuklu bir nevresim. Belki etkisi vardır diye düşündüm.
Canım bizimki süt alerjisi ama tahine de çıktı mesela bunları ben kendim deneme yöntemleri ile anladım testlerde Hiç biri çıkmadı bence yünle alakalı bir sorun olmuştur
Bebeğinin yüzündekiler biraz azalınca ek gıdayı dene emziriyorsan süt merdiveni diyet açma diye birşey var onları yaparak başlayabilirsin en azından besin kısmını elemiş olursun denedikçe anlıyorsun malesef biraz uzun ve zahmetli bir yol ama geçici şükür 🙏🏼 çok geçmiş olsun

Doğum iznin bittiği zaman olması lazım canım. Emin değilim ama ben de 2 sene ücretsiz izin alayım diyorum ama şimdiden aklım okulda 😭 diğer aklım evde.
Benim henüz canım çekmedi okulu😀 Tek maaşla idare edebilir miyiz bir ona da bakayım, ona göre karar vereyim seneye
Sen ogretmenmiydin cnm.ogretmenlerde daha mi farkli oluyor bilmiyorum ama benim dogum iznimin bittigi tarihten itibaren 2 yil
Evet öğretmenim😊 Aynıdır, okul döneminin ortasında bitmiyor o zaman iznim, sevindim🤩
Analık izni bitiminden itibaren iki yıl canım. Yaz tatilleri nasıl araya giriyor? Tatillerde izin bozdurmayı mı düşünüyorsun?
Hesaplamayı karıştırdım da şimdi anladım iyice😊 Benim analık iznim tam ikinci dönemin kapanmasına denk gelmişti, bu seneye izin aldım, uzatırsam öbür seneyi de dönem içi dönmem gerekmeden geçirebiliyorum güzel. Ben saçma bir hesap yaptım, analık izninin bittiği tarihi değil de doğum yaptığım tarihi düşündüm, ondan oldu🤪 Doğumdan sonra zekamda bir azalma hissediyorum yahu, niye böyle oldu🥴

Benim henüz canım çekmedi okulu😀 Tek maaşla idare edebilir miyiz bir ona da bakayım, ona göre karar vereyim seneye

Evet öğretmenim😊 Aynıdır, okul döneminin ortasında bitmiyor o zaman iznim, sevindim🤩

Hesaplamayı karıştırdım da şimdi anladım iyice😊 Benim analık iznim tam ikinci dönemin kapanmasına denk gelmişti, bu seneye izin aldım, uzatırsam öbür seneyi de dönem içi dönmem gerekmeden geçirebiliyorum güzel. Ben saçma bir hesap yaptım, analık izninin bittiği tarihi değil de doğum yaptığım tarihi düşündüm, ondan oldu🤪 Doğumdan sonra zekamda bir azalma hissediyorum yahu, niye böyle oldu🥴
Kiz ben dogum iznimden sonra 20 gun yillik izin aldim onuda ucretsiz izinden saydilar 1 yil 11 ay 1 gun izin verdiler biliyomusun nasi bi hesapsa artik:))

O herkeste oluyormuş 🤦🏼‍♀️ tüm odağımız bebekler olduğundanmış neyseki

Ne güzel heyecanlar yaşıyorsunuz kızlar maşallah. Benimde doğumum nisandaydı burayı sıkı takip ediyordum ama maalesef 28 haftada ikizlerimi doğurmak zorunda kaldım kızım 4 gün sonra vefat etti oğlum ise tam 56 gün sonra vefat etdi. O günden sonra ilk defa bügün cesaretimi toplayıp bakabildim buraya. Kimseyi üzmek istemem yalnış anlamayın sadece yazmak istedim. Çok zor günler geçirdim her açıdan inşallah sizler bebeklerini güle güle büyütürsünüz Rabbim sizi onlara onları da size bağışlasın🙏

Ne güzel heyecanlar yaşıyorsunuz kızlar maşallah. Benimde doğumum nisandaydı burayı sıkı takip ediyordum ama maalesef 28 haftada ikizlerimi doğurmak zorunda kaldım kızım 4 gün sonra vefat etti oğlum ise tam 56 gün sonra vefat etdi. O günden sonra ilk defa bügün cesaretimi toplayıp bakabildim buraya. Kimseyi üzmek istemem yalnış anlamayın sadece yazmak istedim. Çok zor günler geçirdim her açıdan inşallah sizler bebeklerini güle güle büyütürsünüz Rabbim sizi onlara onları da size bağışlasın🙏
Benim de 25 haftalık bir kaybım var. Rabbim size sabır versin. Sonra da katından hayırlı sağlıklı salih saliha evlatlar ile müjdelesin 🤲🏻

Benim de kaybım var. 2018 haziran anneleri postundaydım o zamanlar. Seni çok iyi anlıyorum. Ben de bakamazdım. Rabbim tekrar sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

Canım Rabbim içine ferahlık versin, tez zamanda hayırlı güzel haberler al ve sağlıkla kucağına al inşallah 🤲🏻

Çok üzüldüm canım. Rabbim ferahık versin...

Canım bizimki süt alerjisi ama tahine de çıktı mesela bunları ben kendim deneme yöntemleri ile anladım testlerde Hiç biri çıkmadı bence yünle alakalı bir sorun olmuştur
Bebeğinin yüzündekiler biraz azalınca ek gıdayı dene emziriyorsan süt merdiveni diyet açma diye birşey var onları yaparak başlayabilirsin en azından besin kısmını elemiş olursun denedikçe anlıyorsun malesef biraz uzun ve zahmetli bir yol ama geçici şükür 🙏🏼 çok geçmiş olsun

son yaşadığı durum virüs kaynaklı. ilacı aşısı olmayan kendi kendine geçen bir hastalıkmış.
sadece krem kullanıyoruz şu an.

ek gıdaya tamamen iyileşince başlarım yine. testler bebeklerde çok anlamlı sonuçlar vermiyormuş evet.

bir akrabamın çok övdüğü bi doktor var. alerji için ona götüreceğim.

yün dediğim şeyin üstünde pamuklu çarşaf vardı aslında ama bilemiyorum.
zaman içinde daha iyi anlaşılacak bakalım.

X