- 24 Kasım 2021
- 5.081
- 6.316
- 31
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #40.421
Günü gününü tutmuyor canım benim de bugün mesela irmik pekmez yumurta sarısı muzlu bi karışım yaptım yedi ama eskiden böyle kaşığa saldırırdı o ilk başladığımızdaki heves kalmadı ama bende şarkı türkü oyun yediriyorum @Pink0606 sen diyordun ya boynum ağrıyor diye bende o aşamaya geldim sanırım şimdi baya oyunlar şarkılar öyle yemek yiyoruz, yoruluyorumÇiğneme yapıyor ağzına aldıktan sonra ama ağzına alma konusunda kafası karışıyor galiba. Elimle katı şeyler verince çok güzel ağzını açıyor çiğniyor. Ama sıvı, muhallebi tarzı şeyleri kaşıkla verince emmeye çalışıyor
Aynen bizde de öyle. Zaten karışım şeklinde yaptığım mamalardan da pek hoşlanmıyor. Ayrı ayrı elimle verince güzel yiyor
Cnm benim evde bele takilan masaj aletleri var onu omzuma takiyorum ole yediriyorum ahahahahaha bide bakiyorum yemiyor beklemiyorum kaldiriyorum artik ugrasmiyorum yani belki yer diye cunku halim kalmiyor artik:)Günü gününü tutmuyor canım benim de bugün mesela irmik pekmez yumurta sarısı muzlu bi karışım yaptım yedi ama eskiden böyle kaşığa saldırırdı o ilk başladığımızdaki heves kalmadı ama bende şarkı türkü oyun yediriyorum @Pink0606 sen diyordun ya boynum ağrıyor diye bende o aşamaya geldim sanırım şimdi baya oyunlar şarkılar öyle yemek yiyoruz, yoruluyorum
Ay çok güldüm ne güzel fikir bende elime oyuncak aşıp havaya kaldırıyorum ağzını havaya açınca hop ağza lokmaCnm benim evde bele takilan masaj aletleri var onu omzuma takiyorum ole yediriyorum ahahahahaha bide bakiyorum yemiyor beklemiyorum kaldiriyorum artik ugrasmiyorum yani belki yer diye cunku halim kalmiyor artik:)
Iste cok yoruyor artik beni oyalamalar yerse yer yemezse nanay ahahqhqhqhqhAy çok güldüm ne güzel fikir bende elime oyuncak aşıp havaya kaldırıyorum ağzını havaya açınca hop ağza lokma
Ya öyle çokta zorlamayacan zaten ana besinleri mama yada meme halaIste cok yoruyor artik beni oyalamalar yerse yer yemezse nanay ahahqhqhqhqh
Bronşiolit olmuş benimki canımüç haftadır hastalık evde dönüp duruyor. Cidden elimiz ayağımıza dolaşıyor bebekler hasta olmasın
Senin tatlı kıza da çok geçmiş olsun bir an önce iyileşip iştahına kavuşsun
Bizde de kızlar teşhis yarın konacak inşallah ama bi sıkıntı var, bebişim boynu sağa eğik duruyordu bi arkadaşımda uyardı dr a götürdüm bugün yarın usg çekilecek, ya gözde ya boyun kasında yada reflüden dedi, hamdolsun göz temiz dedi yarın ultrason var, iri normal doğan bebeklerde boyun zorlanınca tek taraf kas gelişmeyebiliyormuş fizik tedavi gerekiyormuş, yarın usg den ne çıkacak bakalım, biraz üzüldüm ama Allah çaresiz dert vermesin
Kızlar Tortikolis dediler benim oğlana düzenli fizik yapılacak artık, neden olduğunu bilemeyiz dedi doktor, öyle işte çok şükür tedavisi var
7 ay kontrolünde doktorumuz artık 3 öğüne geçebilirsiniz dedi bize. Sizin doktorlar da öyle mi dedi? Günde kaç kere emziriyor ya da kaç kere kaç cc mama veriyorsunuz kızlar?
Evet canım kilosu zaten hep az az gidiyordu genel itibariyle de düşük kilolu bir bebek. Diğer kızlar da yazınca fark ettin meyve nerdeyse hiç vermiyorum buna dikkat edeyim haklısın. Benimki de sabah hevessiz oluyor. Yemin ederim ek gıda verirken tüm enerjimi sömürüyor
Hepimizin bebeklerine bi şeyler olmuş.
çok geçmiş olsun herkese.
Benim de kızımın yüzünde böyle bir şey çıktı.
Bir de boynunda.
Bir şey yemiyor düzgün zaten. Yani ek gıdadan değildir diye düşündüm. Demir damlasından olabilir mi bilmiyorum. Yaşayan var mı?
Doktora götüreceğim
Eki Görüntüle 3323939
Eki Görüntüle 3323940
kızımın boynundaki kızarıklıklar geçti. Ama yanağındaki kırmızılık geçmedi. aile hekimi gıda alerjisi gibi duruyor dedi. Boynundaki kızarıklıklar örme yelek giydirdim diye de olabilir. Bundan sonra giydirmem.
günlerdir ek gıda vermiyorum. Gözlemlemek istedim ama yanağı niye geçmiyor anlamadım. Çocuk doktoruna göstereceğim. Ki aile hekimi de gösterin dedi.
3 gün kuralına uyucam artık. Ben uyuyordum da annem karışım yapıp veriyordu. Doğal olarak alerjisi neye bilmiyorum. Her şeyi tek tek denemek en doğrusu.
Canım sizin süreci tam bilmiyorum bi sorun olduğunu Hacettepe ye gittiğini biliyorum ama kafa çapıyla ilgili bi sorun değil demi bizim kafa çapıda büyükte şimdi o geldi aklıma Allah korusun alakası yoktur inşallah normal sınrılarda ama üst sınırda dedi doktorBizim de bir hafta oldu. Tüm ev üst solunum belli. Geçmiyor da. Kızım antibiyotik başladı. Daha da kötü olmasın diye. Öncesinde başla ilaç kullandık ama ne biçim şey geçmiyor.
Burun tıkalı.
Canım bizim süreci az çok biliyorsun. Bizde de bazı bebişlerde görülüyor, görüştüğüm ailelerden biliyorum. Düzeliyor. Hiç dert etme şükür fark ettin ve tedavisi var. Geçmiş olsun. Ama fizik tedaviti ihmal etme.
Bana da artık geçmelisin dedi ama ben ne yedireceğim bilmiyorum
Kaç kilo oldu şuanda canım. Biz hep beraber yiyoruz. Bize bakarak yiyor.
Çok geçmiş olsun. Büyük ihtimal doktor krem vermesi gerekecek. Oğlumda da olmuştu 8 sene önce kremle geçmişti.
Bizim de iki hafta sürdü tıkanıklığı ama cold mix geceleri iyi geldi kullanmıyorsanız tavsiye ederim birde düzenli serum fizyolojik başka türlü geçmiyorsessizyazar bizim burun tıkanıklığı hâlâ geçmedi gece rahat uyuyamıyor. Açınca uykusu kaçıyor öyle bir sürüncemedeyiz
7600 gr oğlum
Serum fizyolojik ile mutlaka açıyoruz öyle gece uykusuna yatırıyoruz. İki haftayı geçti bizim bitse de rahatlasakBizim de iki hafta sürdü tıkanıklığı ama cold mix geceleri iyi geldi kullanmıyorsanız tavsiye ederim birde düzenli serum fizyolojik başka türlü geçmiyor
Ah ya demek ki rahatsız olduğu için yemiyordu kuzuMerhaba. Bugün kızımın gövdesinde de kızarıklıklar gördüm. Bi anda oldu. Gecesinde de elini göğüs kısmına götürüp duruyordu. Midesinde mi ağrı var derken meğerse yavrum döküntüden kaşınıyormuş.
Bacaklarında da vardı.
Hemen çocuk doktorumuza götürdüm. Tam 7 ay dolunca götürecektim. Birkaç gün erken oldu.
bebeğim egzama olmuş alerjiden.ek gıdayı kesmeme rağmen yani sadece mama ile beslenmesine rağmen artan kızarıklıklar mama mı buna sebep oldu diye düşündürdü. Evet mama da etkenmiş. Mamayı da kullanmayacağım.
Her ay gayet iyi kilo alan bebeğim bu ay hiç kilo almamış. Kilosu geçen aykiyle aynı. Hiçbir şey yemiyor dedim. Ek gıdayı reddetmesi de kilo alamaması da alerjiye bağlı dedi.
Mamayı bile raporla alacağız artık toplu olarak. Canımız Hipp’e elveda ediyoruz.
İnek sütü olmayacak beslenmesinde. Alerji için damla da kullanacak. 2 yaşına kadar böyle.
Alerji testi yaptırdık. Kan aldılar. Çok fenaHangi besinlere alerjisi var görmek istiyoruz. Ama bazen hiçbir besine alerji çıkmayabiliyormuş. O zaman bünyesi yapıyor diye yorumluyoruz dedi doktor.
Ayrıca 2.doz bexero aşısı da oldu.
İdrar testi de istedi. Ama nasıl olacak bilmiyorum. Hemşire de söyledi kız bebeklerde idrar tahlili çok zor oluyor diye. Gerçekten zor gibi. İdrar torbası kullanmak gerekiyor.
Ve mustela stelatopia kremler ç bu zamanda büyük yardımcı olacak inşallah. Kaşıntılarını rahatlatır.
Canım çok geçmiş olsun üzülmüş yıpranmışsındır eminim ama ek gıda sürecinde böyle olmasının da bi manası varmış bak demek ki bazen anlayamıyoruz inşallah yemesi düzene girer bu sıkıntıyı atlattıktan sonra Rabbim dermansız dert vermesin bizde fiziğiyle uğraşıyoruz bak hepimizin bi zorluğu var yeter ki iyi olsunlarMerhaba. Bugün kızımın gövdesinde de kızarıklıklar gördüm. Bi anda oldu. Gecesinde de elini göğüs kısmına götürüp duruyordu. Midesinde mi ağrı var derken meğerse yavrum döküntüden kaşınıyormuş.
Bacaklarında da vardı.
Hemen çocuk doktorumuza götürdüm. Tam 7 ay dolunca götürecektim. Birkaç gün erken oldu.
bebeğim egzama olmuş alerjiden.ek gıdayı kesmeme rağmen yani sadece mama ile beslenmesine rağmen artan kızarıklıklar mama mı buna sebep oldu diye düşündürdü. Evet mama da etkenmiş. Mamayı da kullanmayacağım.
Her ay gayet iyi kilo alan bebeğim bu ay hiç kilo almamış. Kilosu geçen aykiyle aynı. Hiçbir şey yemiyor dedim. Ek gıdayı reddetmesi de kilo alamaması da alerjiye bağlı dedi.
Mamayı bile raporla alacağız artık toplu olarak. Canımız Hipp’e elveda ediyoruz.
İnek sütü olmayacak beslenmesinde. Alerji için damla da kullanacak. 2 yaşına kadar böyle.
Alerji testi yaptırdık. Kan aldılar. Çok fenaHangi besinlere alerjisi var görmek istiyoruz. Ama bazen hiçbir besine alerji çıkmayabiliyormuş. O zaman bünyesi yapıyor diye yorumluyoruz dedi doktor.
İdrar testi de istedi. Ama nasıl olacak bilmiyorum. Hemşire de söyledi kız bebeklerde idrar tahlili çok zor oluyor diye. Gerçekten zor gibi. İdrar torbası kullanmak gerekiyor.
Ve mustela stelatopia kremler ç bu zamanda büyük yardımcı olacak inşallah. Kaşıntılarını rahatlatır.
Çok geçmiş olsun bizde de var alerji testlerde maalesef çıkmadı raporlu mama aptamil yazıldı ama tadı o kadar berbat ki asla içiremedik ben bile kusucaktım umarım sizinki kabul eder , ek gıdadan sonra oldu değil mi tek yapacağınız neye alerjisi olduğunu bulmanız emziriyosan seninde yememen gerekli aklına geleni yaz bence ne yediyse son zamanlarda düzelince tekrar dene anca öyle bulursunMerhaba. Bugün kızımın gövdesinde de kızarıklıklar gördüm. Bi anda oldu. Gecesinde de elini göğüs kısmına götürüp duruyordu. Midesinde mi ağrı var derken meğerse yavrum döküntüden kaşınıyormuş.
Bacaklarında da vardı.
sessizyazar bizim burun tıkanıklığı hâlâ geçmedi gece rahat uyuyamıyor. Açınca uykusu kaçıyor öyle bir sürüncemedeyiz
7600 gr oğlum
Canım sizin süreci tam bilmiyorum bi sorun olduğunu Hacettepe ye gittiğini biliyorum ama kafa çapıyla ilgili bi sorun değil demi bizim kafa çapıda büyükte şimdi o geldi aklıma Allah korusun alakası yoktur inşallah normal sınrılarda ama üst sınırda dedi doktor
Fiziğine dikkat ediyorum her fırsatta yapıyorum oyuncaklarıyla çalıştırıyorum ama bazen kafasına dokununca çok sinirleniyor ağlıyor ya
Canım ek gıda konusunda da sabah çeyrek muz yarım yumurta sarısı pekmez ve irmikli bi muhallebi yaptım
Öğlen bal kabağı vardı haşlanmış onu verdim ama bir kaç kez öğürdü bende yanında yoğurtta verdim bunları da 5-6 kaşık yedi
Akşamda meyve veririm sadece yoğurtla diye düşünüyorum
Benim bugün ki menü böyleydi
Uyanıklık sürecinde ek gıda da veriyorum genelde
Cnmm cok gecmis olsun kiyamam ya kucucuk bedeni kasintiya nasil dayaniyor e peki ek gida olarak ne vericeksin cnm yoksa sadece alerjik mama ilemi devam ediceksinMerhaba. Bugün kızımın gövdesinde de kızarıklıklar gördüm. Bi anda oldu. Gecesinde de elini göğüs kısmına götürüp duruyordu. Midesinde mi ağrı var derken meğerse yavrum döküntüden kaşınıyormuş.
Bacaklarında da vardı.
Çok geçmiş olsun bizde de var alerji testlerde maalesef çıkmadı raporlu mama aptamil yazıldı ama tadı o kadar berbat ki asla içiremedik ben bile kusucaktım umarım sizinki kabul eder , ek gıdadan sonra oldu değil mi tek yapacağınız neye alerjisi olduğunu bulmanız emziriyosan seninde yememen gerekli aklına geleni yaz bence ne yediyse son zamanlarda düzelince tekrar dene anca öyle bulursun
Cnmm cok gecmis olsun kiyamam ya kucucuk bedeni kasintiya nasil dayaniyor e peki ek gida olarak ne vericeksin cnm yoksa sadece alerjik mama ilemi devam ediceksin
Mantıken süt alerjisi olsa mamadanda olurdu önceden , onlardada inek sütü ile alakalı proteinler var o yüzden alerji mamaları var sanırım farklı birşey dokunmuş olmalı ilk fırsatta süt ürünlerini deneyin bence tepkime vermeyebilir bide alerjiye özel seri var canım og marka ondan alırsan çok rahat edersinboşuna o kadar para vermemişizdir umarım testebize evolvia marka yazdı. Benim kızım da hipp organik combiotic çok seviyordu. Çok memnunduk. Başka markalarla arası iyi olmadı. Buna tepkisi ne olur bilmiyorum.
Evet ek gıday geçince başladı alerji. Ondan önce kilo alımı da güzeldi. Emzirmiyorum.
Doktor yumurta sarısı, avokado, ceviz, badem, bir süre verme dedi.
inek sütü, yoğurdu, dana eti yememeli dedi.
Süreç içinde anlayacağım umarım.