2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Günü gününü tutmuyor canım benim de bugün mesela irmik pekmez yumurta sarısı muzlu bi karışım yaptım yedi ama eskiden böyle kaşığa saldırırdı o ilk başladığımızdaki heves kalmadı ama bende şarkı türkü oyun yediriyorum @Pink0606 sen diyordun ya boynum ağrıyor diye bende o aşamaya geldim sanırım şimdi baya oyunlar şarkılar öyle yemek yiyoruz, yoruluyorum

kızımın boynundaki kızarıklıklar geçti. Ama yanağındaki kırmızılık geçmedi. aile hekimi gıda alerjisi gibi duruyor dedi. Boynundaki kızarıklıklar örme yelek giydirdim diye de olabilir. Bundan sonra giydirmem.

günlerdir ek gıda vermiyorum. Gözlemlemek istedim ama yanağı niye geçmiyor anlamadım. Çocuk doktoruna göstereceğim. Ki aile hekimi de gösterin dedi.

3 gün kuralına uyucam artık. Ben uyuyordum da annem karışım yapıp veriyordu. Doğal olarak alerjisi neye bilmiyorum. Her şeyi tek tek denemek en doğrusu.

Cnm benim evde bele takilan masaj aletleri var onu omzuma takiyorum ole yediriyorum ahahahahaha bide bakiyorum yemiyor beklemiyorum kaldiriyorum artik ugrasmiyorum yani belki yer diye cunku halim kalmiyor artik:)

Cnm benim evde bele takilan masaj aletleri var onu omzuma takiyorum ole yediriyorum ahahahahaha bide bakiyorum yemiyor beklemiyorum kaldiriyorum artik ugrasmiyorum yani belki yer diye cunku halim kalmiyor artik:)
Ay çok güldüm ne güzel fikir bende elime oyuncak aşıp havaya kaldırıyorum ağzını havaya açınca hop ağza lokma

Bizim de bir hafta oldu. Tüm ev üst solunum belli. Geçmiyor da. Kızım antibiyotik başladı. Daha da kötü olmasın diye. Öncesinde başla ilaç kullandık ama ne biçim şey geçmiyor.
Burun tıkalı.

Kızlar Tortikolis dediler benim oğlana düzenli fizik yapılacak artık, neden olduğunu bilemeyiz dedi doktor, öyle işte çok şükür tedavisi var

Canım bizim süreci az çok biliyorsun. Bizde de bazı bebişlerde görülüyor, görüştüğüm ailelerden biliyorum. Düzeliyor. Hiç dert etme şükür fark ettin ve tedavisi var. Geçmiş olsun. Ama fizik tedaviti ihmal etme.

7 ay kontrolünde doktorumuz artık 3 öğüne geçebilirsiniz dedi bize. Sizin doktorlar da öyle mi dedi? Günde kaç kere emziriyor ya da kaç kere kaç cc mama veriyorsunuz kızlar?

Bana da artık geçmelisin dedi ama ben ne yedireceğim bilmiyorum

Kaç kilo oldu şuanda canım. Biz hep beraber yiyoruz. Bize bakarak yiyor.

Çok geçmiş olsun. Büyük ihtimal doktor krem vermesi gerekecek. Oğlumda da olmuştu 8 sene önce kremle geçmişti.

sessizyazar bizim burun tıkanıklığı hâlâ geçmedi gece rahat uyuyamıyor. Açınca uykusu kaçıyor öyle bir sürüncemedeyiz
7600 gr oğlum

Canım sizin süreci tam bilmiyorum bi sorun olduğunu Hacettepe ye gittiğini biliyorum ama kafa çapıyla ilgili bi sorun değil demi bizim kafa çapıda büyükte şimdi o geldi aklıma Allah korusun alakası yoktur inşallah normal sınrılarda ama üst sınırda dedi doktor
Fiziğine dikkat ediyorum her fırsatta yapıyorum oyuncaklarıyla çalıştırıyorum ama bazen kafasına dokununca çok sinirleniyor ağlıyor ya
Canım ek gıda konusunda da sabah çeyrek muz yarım yumurta sarısı pekmez ve irmikli bi muhallebi yaptım
Öğlen bal kabağı vardı haşlanmış onu verdim ama bir kaç kez öğürdü bende yanında yoğurtta verdim bunları da 5-6 kaşık yedi
Akşamda meyve veririm sadece yoğurtla diye düşünüyorum
Benim bugün ki menü böyleydi
Uyanıklık sürecinde ek gıda da veriyorum genelde

sessizyazar bizim burun tıkanıklığı hâlâ geçmedi gece rahat uyuyamıyor. Açınca uykusu kaçıyor öyle bir sürüncemedeyiz
7600 gr oğlum
Bizim de iki hafta sürdü tıkanıklığı ama cold mix geceleri iyi geldi kullanmıyorsanız tavsiye ederim birde düzenli serum fizyolojik başka türlü geçmiyor

Merhaba. Bugün kızımın gövdesinde de kızarıklıklar gördüm. Bi anda oldu. Gecesinde de elini göğüs kısmına götürüp duruyordu. Midesinde mi ağrı var derken meğerse yavrum döküntüden kaşınıyormuş.
Bacaklarında da vardı.

Hemen çocuk doktorumuza götürdüm. Tam 7 ay dolunca götürecektim. Birkaç gün erken oldu.

bebeğim egzama olmuş alerjiden. ek gıdayı kesmeme rağmen yani sadece mama ile beslenmesine rağmen artan kızarıklıklar mama mı buna sebep oldu diye düşündürdü. Evet mama da etkenmiş. Mamayı da kullanmayacağım.

Her ay gayet iyi kilo alan bebeğim bu ay hiç kilo almamış. Kilosu geçen aykiyle aynı. Hiçbir şey yemiyor dedim. Ek gıdayı reddetmesi de kilo alamaması da alerjiye bağlı dedi.

Mamayı bile raporla alacağız artık toplu olarak. Canımız Hipp’e elveda ediyoruz.
İnek sütü olmayacak beslenmesinde. Alerji için damla da kullanacak. 2 yaşına kadar böyle.

Alerji testi yaptırdık. Kan aldılar. Çok fena Hangi besinlere alerjisi var görmek istiyoruz. Ama bazen hiçbir besine alerji çıkmayabiliyormuş. O zaman bünyesi yapıyor diye yorumluyoruz dedi doktor.

Ayrıca 2.doz bexero aşısı da oldu.
İdrar testi de istedi. Ama nasıl olacak bilmiyorum. Hemşire de söyledi kız bebeklerde idrar tahlili çok zor oluyor diye. Gerçekten zor gibi. İdrar torbası kullanmak gerekiyor.

Ve mustela stelatopia kremler ç bu zamanda büyük yardımcı olacak inşallah. Kaşıntılarını rahatlatır.

Bizim de iki hafta sürdü tıkanıklığı ama cold mix geceleri iyi geldi kullanmıyorsanız tavsiye ederim birde düzenli serum fizyolojik başka türlü geçmiyor
Serum fizyolojik ile mutlaka açıyoruz öyle gece uykusuna yatırıyoruz. İki haftayı geçti bizim bitse de rahatlasak bu hafta da düzelme olmazsa doktoruna bir sorayım damlayı teşekkür ederim
Ah ya demek ki rahatsız olduğu için yemiyordu kuzu çok geçmiş olsun. Fotoğraflardan egzama olduğunu anlamıştım. Beslenme ile çok ilgisi var. Umarım yeni maması ve kremleri şifa olur minik kuzuya
Biodermanın atopik ciltler için olan serisini tavsiye ederim. Aklınızda bulunsun.

Canım çok geçmiş olsun üzülmüş yıpranmışsındır eminim ama ek gıda sürecinde böyle olmasının da bi manası varmış bak demek ki bazen anlayamıyoruz inşallah yemesi düzene girer bu sıkıntıyı atlattıktan sonra Rabbim dermansız dert vermesin bizde fiziğiyle uğraşıyoruz bak hepimizin bi zorluğu var yeter ki iyi olsunlar

Çok geçmiş olsun bizde de var alerji testlerde maalesef çıkmadı raporlu mama aptamil yazıldı ama tadı o kadar berbat ki asla içiremedik ben bile kusucaktım umarım sizinki kabul eder , ek gıdadan sonra oldu değil mi tek yapacağınız neye alerjisi olduğunu bulmanız emziriyosan seninde yememen gerekli aklına geleni yaz bence ne yediyse son zamanlarda düzelince tekrar dene anca öyle bulursun

7600 gr oğlum

Bizim de artık açtırmıyor. 1 hafta oldu. Evden çıkmadı şu hastalık. Bizim de 7200 filan daha. 7 aylık oldu.

İnşallah geçecek canım. Bizimki şekille alakalıydı.

Cnmm cok gecmis olsun kiyamam ya kucucuk bedeni kasintiya nasil dayaniyor e peki ek gida olarak ne vericeksin cnm yoksa sadece alerjik mama ilemi devam ediceksin

boşuna o kadar para vermemişizdir umarım teste bize evolvia marka yazdı. Benim kızım da hipp organik combiotic çok seviyordu. Çok memnunduk. Başka markalarla arası iyi olmadı. Buna tepkisi ne olur bilmiyorum.
Evet ek gıday geçince başladı alerji. Ondan önce kilo alımı da güzeldi. Emzirmiyorum.

Doktor yumurta sarısı, avokado, ceviz, badem, bir süre verme dedi.
inek sütü, yoğurdu, dana eti yememeli dedi.
Süreç içinde anlayacağım umarım.

Cnmm cok gecmis olsun kiyamam ya kucucuk bedeni kasintiya nasil dayaniyor e peki ek gida olarak ne vericeksin cnm yoksa sadece alerjik mama ilemi devam ediceksin

Kaşıntı çok değil. Artık düzenli bi şekilde mustela krem de kullanıyorum. O yatıştırıyor.

Ek gıda olarak inek sütü olmayan peynir yoğurt vs. Yani manda yoğurdu, keçi yoğurdu ve peynirleri. Alerji mamasının içine meyve, bebe bisküvisi, sebze vs koyup verebilirmişim.
Et olarak da dana eti hariç her şeyi verebilirmişim.

Mantıken süt alerjisi olsa mamadanda olurdu önceden , onlardada inek sütü ile alakalı proteinler var o yüzden alerji mamaları var sanırım farklı birşey dokunmuş olmalı ilk fırsatta süt ürünlerini deneyin bence tepkime vermeyebilir bide alerjiye özel seri var canım og marka ondan alırsan çok rahat edersin

Bugün 6. Ay aşılarını yaptım 1 tanesi kaldı ellerinde olmadığı için haftaya tekrar götürcem.
Kilosuna boyuna baktı.
Kızımın Öksürmeleri başladı yine ona da baktı şimdilik korkulacak bir şey yok dedi.

Bide sizlere birşey danisacaktm sizler her gün her gün bebeğinize zeytinyağı veriyor musunuz?
Ben alışkanlık haline getirdim hem öksürüğe hem kabızlığa iyi geliyor diye her gün bir kaşık veriyorum. Teyzem dün sen bağırsakları yağa alıştırsan kendi başına sindirmeyi bırakır tembellesir gibi bir şey dedi siz ne düşünüyorsunuz. Önceki gittiğim doktorlar verebilirsn demişti hep. Bugün ASM ye soracaktım unuttum. Sizler nasıl yapıyorsunuz merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…